Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Niekaip kitaip ir nepavadinsi: marazmatiškas pasaulis

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ir vakar nesąmonė, ir rytoj bus nesąmonė, bet jau šiandien kokia nesąmonė, tai net ir skaudu kalbėti. Tą patį sakysiu rytoj, poryt ir užporyt, nes kažkokia keista jausena užklupo, lyg nerimastis dėl kažkokio sunkiai įmenamo daikto. Ta prasme, kai turiu sočiai reikalų, miegu ramiai, o kai prasideda toks jau ramus laikotarpis, jau lyg ir linkmė prie vasaros, tai toks jausmas, jog kažkoks menamas daiktas tyčia neleidžia miegot. Nu gerai, dabartinį laikotarpį reikia suprasti kaip uodų ir kažkokių keistai didelių širšių puolimo metą, todėl vakare net langą bijau atidaryt, bet uodo lyg ir nėra kambaryje, bet vis tiek kažkas neleidžia man miegot. Kai kartą žmogui pasakiau, kad man miegot neleidžia kažkokios neramios mintys, jis mane bepročiu palaikė ir nusižvengė. Lyg man košmarų būtų maža. 

Na, dabar pats dalykų rinkimasis, ir vis negaliu apsispręsti tarp dviejų variantų - ar naudingas įvairumas, ar susikoncentravimas į vieną sritį. Ryte galvojau, jog imsiu biologiją ir būsiu grynai gamtamokslis, dabar galvoju, jog imsiu istoriją ir dar informatiką ir būsiu toks šokinėjantis. Rytoj ką sakysiu, nežinau.

Ir visa ta mokykla lyg koks pašalinis ir per prievartą vartojamas produktas, įsivaizduojamas kaip kokia pigi kišama "kiniška" (arba "lenkiška") prievolė, kurią kartais norisi savavališkai apleisti, bet tas žmogiškasis faktorius pats stabdosi. Kažkoks suknistas mechanizmas, kaip koks cirkuliaras tarp dviejų frontų, kaip būtų pasakęs Viljamas Meikpisas Tekerėjus... nesijaučiu saugiai šitame pasaulyje, nes nežinau, kada iššoks lokys ir mane suės. Tiesiog.

Ir šitas dienoraštis yra toks paprastas, kokio dar gyvenime nebūčiau sugalvojęs parašyti. Lyg ko neturėčiau veikti, rašau dienoraščius. Noriu pasiguosti nedėkingai arba dėkingai visuomenei, kad man neduoda miegot, kad iš mokyklos pusės jaučiu nereikalinga spaudimą ir panašiai. Ir visą tai, kaip tikslaus mokslo žmogus, turėčiau apibendrinti klausimu: koks to tikslas? Bet čia ir paaiškėja, kad aš dar kažkiek ir humanitaras ir tokio apčiuopiamo tikslo nežinau. Viskas čia nepanašu nei į kvantinę filosofiją, nei į chemijos filologiją, mano žodžiai liejasi kaip nesuvokiamas kratinys, ir jokių perifrazių nežadėjau net demonstruoti. Agurkas neturi suprasti mano iškalbos, tam ir rašau dienoraščius, jaučiu, kad mintys būtų sumėtytos ir geriau pats save atskleičiau, pats save pažinčiau. Abstrakcijos ir daugiau nieko, o kam išties aš tai rašau, still don't know.

Esama nedėkingų žmonių, kurie nori įskiepyti sistemą, rėmus. Nors aš pats esu konservatyvus žmogus, bet nesuprantu šito metodo, kai yra siūloma daug ir gražių rėmų, bet jie visi per maži sukišti tavo žaviam portretui. Po to ir gaunasi toks sulenktas, perlenktas tavo atspindys siauruose rėmuose. Toks ir moralas - "įsirėminimas" yra daug psichologinės ir etinės žalos nešantis marazmas, ir jau geriau būkime liberalūs ir laisvi, mėtykime žodžius ir ten, kur jų išvis nereikia, bet jauskime bent kažkiek darantis įtaką kuriam nors regionui. Todėl ir pasakojau vienam klasiokui, kodėl Kėdainiuose benzinas brangesnis nei Raseiniuose...

Visą tą fluidišką ir intensyvų idėjų kratinį galėčiau apibendrinti teiginiu, kuris gal nuskambės kiek panašiai į patį pavadinimą, bet perfrazavimas visada naudingas: ką tik bedarysi, šiame pasaulyje viskas turi pozityvų ir negatyvų polių ir savo kailiu patirsi juos abu. Todėl šitas pasaulis yra marazmatiškas visokių dalykų kratinys.

Iki. 




 2014 m. balandžio 24 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (5)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2014 m. balandžio 25 d. 19:02:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Vis dėlto, viskas čia labai susiję su sistema. Aš turiu pasiimti vieną socialinių mokslų dalyką. Ir tiesiog geografijos kratausi kaip velnias kryžiaus, tai imu istoriją. O istorija yra toks dalykas, prie kurio turėdamas laisvo laiko turbūt neprisėsčiau, todėl jei jau yra proga mokytis, mokausi. O gilintis MAN tikrai dar yra kur, o beje, šiek tiek šiuo atveju esu šališkas, nes rizikuodamas neimti istorijos A lygiu prarasčiau charizmatišką, mokanti dėstyti ir daugeliu atžvilgiu išprususį mokytoją. 

Matematika vat ir yra filosofija. Tik tai, kas yra mokoma matematikos mokykloje, yra elementari aritmetika arba trikampių paišymas. Aš esu ne kartą susidūręs su aukštesniu matematikos lygiu, todėl galiu pasakyti, jog matematikos geriausi sinonimai yra filosofija ir logika.

Antra - aš plačiai nesu susidūręs su humanitarais, bet gamtamokslių pažįstu jūras, bet negaliu lyginti. Šiaip, ir humanitariniai mokslai yra įdomus dalykas ir nežinau to esminio dalyko, kuris išskiria humanitarus ir gamtamokslius pagal jų būdą ir intelektą. Na, fizika, chemija, biologija yra simbolių, kodų, argumentų, tikslumo sfera, o istorija, geografija, kalbos - loginių sąsajų, sąryšių, susikalbėjimo sfera, bet kaip ir šios abi mokslų grupės turėtų panašiai veikti žmonių intelektą (kaip didelį ar mažą). Todėl kol kas nelabai suvokiu, ar humanitarai tikrai nėra protingesni už gamtamokslius.

Na, bet reziumė toks, kad niekas, kalbant apie mano ateitį, profesiją, žmonių kalbas ir pan. nelemia mano pasirinkimo. Esminis kriterijus yra tai, ko aš noriu. Dilema yra, žinoma, bet prarandu maždaug nieko, nes bet kuriuo atveju turiu savo būsimos specialybės (kurią žinau dar tik apytiksliai) reikalingų dalykų komplektą ir maždaug nėra labai didelio galvos sukimo dėl to, ar aš imsiu biologiją, kurioje miegosiu, nes jau nemažą dalį temų moku dabar, ar aš imsiu istoriją, kurioje nuoširdžiai mokysiuos.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Dilgele
2014 m. balandžio 25 d. 17:45:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Labai tingiu veltis į egzistencinius padejavimius (nes iš esmės šiuo metu mieliau eičiau vyno arba į parką. Arba vyno parke) ir asmenines patirtis stengsiuosi nustumti į šalį. Tik pasakysiu, kad, nepaisant labai gražių svajonių ir to, kad dabartine savo veikla pernelyg nesiskundžiu, laiką atsukusi aštuoneriais metais atgal, vietoje idealizmo pasirinkčiau pragmatiką.

 

Todėl. Pirma. Ką trumpai, neintelektualiai ir tiesmukai norėjau pasakyti.

Ko jau ko, o istorijos (ne)mokėjimo niekaip nesiūlyčiau sieti su vidurinės mokyklos kursu. Nes, atmetus asmenybes-įvykius-faktus (kuriuos gali laisvu laiku paskaityti vadovėlyje), vėliau suprasi, kad: a) mokyklos kurso atveju - nėra ten į ką gilintis; b) domėjimosi už mokyklos kurso ribų atveju - viskas yra visai ne taip, sudėtingiau, painiau. Arba gal net priešingai - to visko tiesiog nėra.

 

Taip, kad nelabai suprantu, kokį išprusimą tu norėtum aukoti.

Aišku, ir ta pati matematika gali būti filosofija, bet mes juk ne apie tai, ar ne?

 

Antra. Kalbėdamas apie žmonių kišimą į rėmus (aišku, tu tai darai kitame kontekste) savo komentare atlieki lygiai tą patį veiksmą. Stiprus gamtamokslis gali būti visapusiškai išsilavinęs individas. Įdomus pašnekovas. Ir priešingai - be proto stiprus, iš pažiūros - gerai išsilavinęs istorikas (ir pan. profesijos) gali būti tokio siauro pasaulėvaizdžio, apie kokį galbūt net nenumanei egzistuojant.

Ir, žinai, kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad tų siaurų protelių (nors, dar kartą kartoju, jie tikrai gali būti profesionalūs) tarp humanitarų yra žymiai daugiau, nei tarp gamtamokslių.:)

Banali išvada - viskas priklauso tikrai ne nuo tokio tipo kilmės pasirinkimų (t.y. nors pasirinkta profesija (išsilavinimas), net ir mokykloje mokomos disciplinos lygis (A, B, atsisakyti) gali reikšti daug, tie pasirinkimai matuojami, grindžiami ir savo realią išraišką įgauna tik tavo paties norų ir pastangų dėka). Bet tu tai tikriausiai ir pats supranti?

 


Atsakyti
einaras13
2014 m. balandžio 25 d. 13:51:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu gal, bet aš ir taip moku biologiją, tiesą sakant, abejoju, ar mokykloje išmoksiu ką nors nauja. Apskritai, tokie dalykai: chemija, fizika, biologija - yra mano arkliukas, ir aš jau jų prisimokęs ir 12 klasės lygiu. Todėl man nebūtų gaila aukoti, pavyzdžiui, biologijos, kad lavinti savo išprusimą tokiame dalyke, kaip istorija. O informatikos šiame gyvenime man dar tikrai gali prireikti. Na, bet mokslai yra toks keistas dalykas ir dabar jau net vimdo tokie gilinimaisi ir savęs perkratinėjimai, ir tiesiog nebežinau, ar labai gerai yra nemokėt istorijos, bet būt beribiškai stipriu gamtamoksliu, ar geriau paįvairinti savo išsilavinimą. Vis tiek aš stosiu į chemiją greičiausiai, tai man kaip ir tos biologijos visiškai nereikia...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Silentist
2014 m. balandžio 25 d. 11:05:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

aš jau atsiversdamas tokio pavadinimo einaro dienoraštį, buvau pasirengęs skaityt, kokie visi supantys einarą yra durniai, ir koks jis yra geriausias (tarp kitų genijų), bet paskaitęs įsitikinau kad dienoraštis šiuo momentu yra visai ne apie tai


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
Isa
2014 m. balandžio 25 d. 06:50:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

...manau, kad susikoncentravimas į vieną sritį yra geriau nei toks a la "žurnalistinis" išsilavinimas kai žinai apie viską, nors iš tiesų nutuoki labai mažai


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


2Cellos 2Cellos
9,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1032
  Iš viso užsiregistravę: 73339
  Naujausias narys: Alantas
  Šiandien apsilankė: 254049