Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
saliakelio
2014 m. gegužės 13 d. 14:11:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kartais tokie viesi zmones sneka tokias nesamones ir nesusimasto, kaip visa tai gula i paprastu zmoniu galvas. Itariu Andrius nuo Foje laiku nei karto nesimuse gatveje ir nuo nieko i galva negavo iki siol. Va prieis koks piktas, trenks kaip Macijauskui uz Lietuvos garbe, aisku tokiam nesportiskam ne viena o gal ir visa sauja dantu ismus - ir viskas del to, kad nepatiko visos tos kalbos ir tiek. Va Lemonjoy karjeros pradzioje daug apie gejus snekejo, bet uzteko keliu koncertu kai vos isnese kaili uz tokias kalbas, galejo ir isvezti, nu ir va jau kokiu 10 metu apie tai daugiau nieko nesneka ir neskleidzia visokiu paziuru. Ir apie si pasirodyma ir apie eitynes ir pan, jau nebereikia. Kam tokias nesamones sneketi jei yra tikimybe kad tokios kalbos gali ir pykti prisaukti, kokiam futbolo chuliganui vienas juokas butu duoti jam per straubli ir pabegti. Gal ir pats kada bus tame *kvailiu burelyje*, dabar tai mandras is auksto sneka


Atsakyti
Delacorado
2014 m. gegužės 13 d. 14:05:47 2014-05-15 16:46:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Va būtent tokie teiginiai kaip "buvo geresnių dainų" yra visiškai besvoriai :) Geresnių kam - tau? Žinoma. Bet... yra taip, kad daugeliui Končitos daina pasirodė geresnė, todėl ji ir laimėjo. Skonis - subjektyvus dalykas, todėl dėl jo niekada nebus absoliučios tiesos. Tačiau pati pripažįsti, kad laimėjusioji daina tikrai nėra bloga. Tuomet daugiau argumentų ir nebereikia. Kaip ir sako pats AM: "Laimėjo gera daina, todėl visi kiti svarstymai yra beverčiai." Nes čia - DAINŲ konkursas. Ir viskas, daugiau jokių išvedžiojimų :)

 

Visi kiti priedai gali patikti, gali ne, bet ją atliekantis žmogus, pripažinkim, tikrai buvo originalus, tačiau tikrai neatrodė kažkaip antgamtiškai (tuo labiau kaip klounas). Bėda yra kai kurios dalies žmonių sąmonėje, kurie nesugeba suvirškinti netradicinio vaizdo. Mane vis dar iki šiol glumina, kai atsiverčiu kokį portalą, o ten vis mini "moterį su barzda". FFS, kokią dar moterį?? Jis - VYRAS su suknele. Lyties nepasikeitęs ir net neketina. Negi taip sunku suvokti paprastą dalyką... Argi pirmąkart tokį matote? Jei ir taip, tai nieko tokio, priprasite. Dar net 100 metų nepraėjo, kai ir moterims nebuvo galima nešioti kelnių (ir kai kuriose šalyse vis dar negalima). Iš pradžių ir jas vadino nenormaliomis. O dabar? Tik juokinga. Išlipkit iš tų ausis ir akis užspaudusių stereotipų. Beje, kokios vyrų mados vyravo prieš kelis šimtmečius, tarkim, baroko epochoje? Aukštuomenės vyrai privalėjo nešioti baltus perukus ir pudruoti veidą. Dar klausimas, ar vyrai, ar moterys tada naudojo daugiau makiažo... O čia juk turime omeny SCENĄ, kuri yra būtent tam, kad parodyti kažką išskirtinio, o ne kasdien matomus dalykus. Saviraiška, originalumas, novatoriškumas ir yra vieni svarbiausių meno ir artistiškumo bruožų. Verka Serdiučka - Andrejaus Danilko personažas - neatrodė šokiruojantis? O juk tai tas pats variantas - persirengęs vyras. Bet štai jis ir buvo klounas. Parodyti kažką išskirtinio, bet išlikti subtiliam ir tuo pavergti - štai kur yra menas. Ir visa tai Conchitai pavyko. 

 

Bet aš tikrai nesinervinu dėl kažkokių tamsuolių komentarų :) Conchita (ar Tomas) - labai ryškus ir talentingas artistas, ir jis laimėjo, kaip ir turėjo būti. Mačiau daug konkursų, bet beveik niekad nelaimėdavo man patinkantys žmonės, todėl dabar labai džiaugiuosi. Daug kitaip mąstančių vadino nenormaliais... Končita Austrijoje jau seniai laikomas ikona, tolerancijos ir artistiškumo laisvės simboliu. Sulyg Eurovizijos laimėjimu jis padarė savotišką perversmą, nes tai - jau europinio masto pripažinimas. Bet laimėjo jis ne tik savo pastangų ir talento, bet ir būtent labai didelio skaičiaus žmonių palaikymo dėka, kurie pripažino jo unikalumą. O tai ir yra svarbiausia - surasti savo nišą. Citata iš komentaro: "Kuo daugiau talentingų žmonių - tuo geriau! O kokios orientacijos - koks skirtumas, nebent tau pavydas :)" Bet mane žavi, kaip Tomas transformavęs save į Conchitą. Toji vyro-moters sintezė labai įdomi, jo labai dailūs veido bruožai ir gracinga figūra. Jis net už daugumą moterų gražesnis - ir tai jums sako pati moteris :)) Taigi, jo estetika taip pat turi šarmo, kas suteikia simpatijos taškų. Tačiau tokie mano pasvarstymai, aišku, patiks ne visiems. Kaip rodo tyrimai, vyrams netradicinės išvaizdos požiūrio atžvilgiu sudėtinga persilaužti; moterys daug liberalesnės. Čia jau nebe grožio, o tolerancijos klausimas. "Elkis su kitu taip, kaip norėtum, kad elgtųsi su tavimi." Išverčiant: norite, kad jus priimtų tokius, kokiais esate, tai priimkite ir kitus. 

 

"Pigūs triukai", sakote... Jei ten yra triukai, tai jie - net labai brangūs. Ne tik visų tų įvaizdžio detalių, nes atlikėjas atrodo labai prabangiai, stilingai ir jokiu būdu ne vulgariai (jei tai būtų moteris, negalėtumėte NIEKO prikišti, nes tai yra aukščiausios klasės, Holivudo divos įvaizdis), ne tik brangiai atsiėjusiu kūriniu (specialiai Conchitai kūrė net 100 dainų, o atrinktą įrašė su simfoniniu orkestru), bet ir moraline prasme, nes jis yra LABAI drąsus žmogus ir psichologiškai l. stipri asmenybė, kuri daug iškentėjo, kad pasiektų to, ką pasiekė, tapdamas tam tikra prasme revoliucionieriumi. Ir jeigu sugebėtumėte nusileisti iš savo aukštybių, kad pripažinti, jog daina - tikrai gera, nesunku būtų ir tai, kad šis atlikėjas ir turėjo laimėti. Taip tiesiog buvo lemta. Bet tikrai ne atsitiktinumo dėka, o todėl, kad daugybė žmonių vardan to sunkiai dirbo. O ir dėl efekto buvo pasirinkta labai originali koncepcija ir įgyvendinta tobulai. Dabar net būtų keista pagalvojus, jei austras nebūtų laimėjęs. Jis tiesiog per daug išskirtinis ir šių metų konkurse buvo neabejotinai pats ryškiausias (jei ne ryškiausias per visą ESC istoriją). Ir pakanka galvoti, kad tik jūs protinga(s), o visa Europa - kvaili beklausiai. Ta pati Europa labai puikiai įvertino ir Nyderlandų dainą, kuri, jei ne Conchita, būtų laimėjusi. Ir balsas jo tikrai labai geras, o kas dar svarbiau - unikalaus tembro (kuris gali patikti, gali ne, tačiau jis yra išskirtinis), kurį taip pat valdo puikiai - dėl to nieko neprikišite. Ant scenos jis atidavė save 100 procentų. Austrija - vienintelė daina, kuri prikausto ir akis, ir ausis. Visi labiausiai įsiminė jį ir pasirodymus skirstė "iki jo" ir "po jo". Jei norite, galvokite, kad nugalėjo tam tikri triukai, bet pasikartosiu - tai buvo BRANGŪS triukai, todėl šio atlikėjo pergalė yra visiškai pelnyta. Va Verkos Serdiučkos triukeliai tai buvo absoliučiai pigūs - primityvi bumčikinė čiastuškė su bereikšmiais žodžiais ("sieben, sieben, aliuliu"), blizgučiai ir žvaigždė ant galvos. Nuoširdžiai sužavėti galėjo tik visiškai neturinčius skonio.   

 

Paskambinau prieš finalą senelei ir paklausiau, kokia daina labiausiai patiko. "Tik Austrijos! Ką tu... Visos kitos prieš ją nublanksta. Koks atlikimas, kokia emocija! Fantastika..." Jeigu pensininkei visai nesunku įžvelgti esmę, tai kokios problemos tiems jauniems žmonėms, kurie užsiciklinę temato tik išorę? "Jei barzda trukdo klausytis dainos, tai ne barzdoje problema... Reikia turėti tikrai GERĄ dainą. Vien išorinis įvaizdis nieko nesujaudina" (dar viena AM citata). Viską vertinti pagal išorę terodo jūsų nebrandumą ir paviršutiniškumą. Ir jei apie tai, tai negi nete nematėte milijonus daug keistesnių dalykų? Net ir didžiausi skeptikai pripažins, jog daina - tikrai kokybiška, netuščia, nešanti žinutę ir atlikta puikiai. Pop muzika irgi gali būti kokybiška. To nepripažins tik tie, kuriems be roko ar metalo daugiau joks stilius neatrodo vertingas. O tai jau, pykite nepykite - labai siauras supratimas. 

 

Svarbiausią išsakiau. O gal dar prie visko privalau pridurti, jog tikrai esu tradicinės orientacijos moteris (iš garsių vyrų man vienas patraukliausių, pvz, George Clooney). Ar jau dabar skeptikai apie mane galvoja kitaip? :) 

 

Visa kita parašiau toje esėje prie ano straipsnio ("2014 m. "Euroviziją" laimėjo Austrijos atstovas Conchita Wurst su daina "Rise Like a Phoenix"), todėl nenoriu kartotis. Prašom, kontraargumentuokit ten...

 

Beje, norit sąsajos? Wurst - dešrelė - wiener - winner. Got it? Tai buvo užprogramuota. The winner takes it all. Po kovos kirviais nemojuojama. Viskas :)


Atsakyti
Grace
2014 m. gegužės 13 d. 13:07:32 2014-05-13 13:15:23
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Bet tas "buvo geresnių dainų" , "man patiko", "man nepatiko" - juk yra toks dalykas  kaip  SKONIŲ  SKIRTUMAS. Pabandykim tai suvokti. Kiekvienas žmogus turi savo skonį. Ir niekada kažkas nepatiks absoliučiai visiems. Normalu tai. Nevertinkim visko tik pagal savo subjektyvią prizmę. 

Jei man nepatiko kažkokia daina, muzikinis žanras, grupė, knyga, paveikslas, tai toli gražu nereiškia, kad jie blogi. Gerbti galima ir tai, kas ne visai tavo skonio. Galbūt ateis laikas, kai tu tuo mėgausiesi. Aišku, pelus nuo grūdų reikia atskirti. Pavyzdys - LT Baltarusijos dainai skyrė pusfinalyje aukščiausią balą. Bet nejuokaukim gal , kad baltarusių daina tikrai geriausia iš pusfinalio. Nes tai nejuokinga (ypač jei kas tuo nuoširdžiai tiki). 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Dead_soul
2014 m. gegužės 13 d. 07:45:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Čia egoizmo buvo 0:) Prisimink, jog net ir į didžiausių pagarbos objektų žodžius galima žiūrėti kritiškai, nesuabsoliutinkime jų nuomonės. Juolab, kad tai taip pat tik nuomonė...

"paprastą, įsimenančią ir melodingą dainą" - ką tai reiškia? Šitaip galima pasakyti apie maždaug 60 procentų visų dainų.

"net toks kontraversiškas įvaizdis nesutrukdė ryškiai dainai nugalėti" - sakyčiau, toks kontraversiškas įvaizdis padėjo dainai nugalėti. P.s. aš jokiais būdais nesakau, jog ši daina buvo labai bloga. Tačiau... buvo geresnių.

:) Karas dėl nuomonių - baisiausias. Nėra įrodymų ir sunku išrinkti laimėtojus.


____________________
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Atsakyti
rabithunter
2014 m. gegužės 13 d. 07:38:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ajajai kokie cia visi tolerantiski ir demokratiski, gaila kad ta tolerancija baigiasi kai kieno nors nuomone nesutampa su ju paciu ;)

O kas del Eurovizijos ir jos laimetojo, eilini kart pigiais triukais uzimta 1 vieta, nors nieko cia keisto klounu vieta ir yra cirke


Atsakyti
Rutonė
2014 m. gegužės 13 d. 02:27:32 2014-05-13 02:27:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na ir vis tiek - manęs neužkabino ta daina, ir taškas. Taip, kokybę pripažįstu, na bet nevež.... Pažiūrėjau, kaip, na, sakykim, tikrasis Tomas sudainavo "Show Must Go On" - va ten tai WOW. Man kur kas mieliau atrodė olandų duetas. Net jei nebūčiau mačiusi jokio vaizdo, jiems mielai būčiau atidavusi nugalėtojų karūną.

Beje, kas labai nustebino - šįkart Martynas tikrai protingai sušnekėjo - nors realiai didelio proto tam ir nereikia, kad suvoktum, ko reikia norint laimėt - kad daina patiktų MUMS patiems. O ar šiemet taip buvo - diiiidžiulis klausimas - buvo dvi stovyklos - tų, kas tą dainą dievino, ir tų, kurie jos nekentė. Viduriuko, spėju, nelabai buvo. Na ir tai savotiškas rodiklis - jei kūrinys sulaukia TIEK dėmesio gimtojoje šalyje, tai gal ne mažiau jo gaus ir Europoje. Bet kokiu atveju - perspjaut Conchitą dabar bus labai sunku, jei ne neįmanoma. Tik vieno nereikia - kopijuot (tą mes puikiai mokam. Ir net sugadint sugebam). Ir tikrai nereikia siųst Raulio. Realiai tikrai turim kuriančių puikias dainas, bet kad jie į Euroviziją neina. Nenorėdami susigadint reputacijos, gaišt laiko ar dar kažkodėl - tą žino tik jie patys. O gaila...


Atsakyti
einaras13
2014 m. gegužės 13 d. 00:27:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Koks egoizmas. Mamontovas, pagarbos objektas nusikalbėjo, o pati būsite nepalaužiamos nuomonės. Geras klausimas, ar tas žmogus, kuris apie tai kalbėti turi daugiau kompetencijos, labiau klysta už jus, tą žmogų, kuris šiame gyvenime kalboje apie Eurovizija gali vertinti nebent subjektyviai ir labai labai sunkiai - objektyviai. 

O toliau: argi idėja nekabliuoja, argi daina neprofesionaliai atlikta, argi pats kūrinys toks baisus? Vis dėlto, nors pats bandau būti objektyvus, tai bet kuriuo atveju, kaip beišeitų vertinti, aš būčiau už austrą.

O jūsų, miela Indrė, komentaras galėjo skambėti ir taip: "Gerbiu Mamontovą, bet šįkart nesutinku su juo" - va tada būtų liuks, ir nebūtų man prie ko kibti. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Grace
2014 m. gegužės 12 d. 23:21:24 2014-05-12 23:23:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mano supratimu, ji nėra homofobė. Juk pati sakė, turi ir draugų tarp gėjų ir pan. Tik jos ribos šitoj vietoj siauresnės, sakykim, nei mano. IR turi savotišką humoro jausmą. Man ne pirmą kartą toks įspūdis, kad tikrai ne visi jos humorą supranta {#}

Aš tai linkusi nebūti kategoriška. Nei pasiruošusi kryžiumi už gėjų teises gulti, nei jų smerkti. Kol savo nuomonės ir požiūrio man ir mano vaikui neprimetinėja, tol jie man netrukdo. O trukdytų bet kas , kas primetinėtų. Pvz. koks nors religinis fanatikas (nuo kurių aš bėgu tolyn). Beje, pati esu tikinti (bet ne fanatikė, ir sektų vengiu kaip karo maro {#}). Tai vat man LABAI nepatinka, kai visuomenė (bent jau Lietuvoje ) tarsi susikaldė į dvi grupes: homofobai ir labai  tolerantiški. Ogi gali būti ir per vidurį. Ne tik juoda ir balta, yra ir kitų spalvų. 

Vilija pasąmonėje galbūt dar ir kokią nuoskaudą jaučia. Juk dainavo ji po Končitos. Ir Končita, kaip matom, ją nustelbė... Mane labiau stebina delegacijos nuomonė (konkrečiai Martyno Tylos pareiškimas). Ten jau buvo necenzūriškai išsireikšta. O juk jis tikrai dirba IR su gėjais. Pramogų pasaulyje to niekaip neišvengsi. 

Pvz. Vaido postus FB netyčia užtikau. Mano supratimui jis jau perdaug isteriškai ir kategoriškai už gėjų palaikymą šaukia. Reikia gal su sveiku protu, su trupučiu ironijos (pagal šių dienų aktualijas). 

Man asmeniškai ta gėjų /transversitų ir pan. aktualijos paskut. dvi dienas jau labai užkniso. Na neaktualu tai man kažkaip net {#} Bet kur bepasuksi, visi jaučia pareigą savo poziciją išreikšti, o kai kurie ir putomis pasidrabstydami. 

 

 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Dead_soul
2014 m. gegužės 12 d. 23:13:37
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gerbiu Mamontovą, bet čia tai kažko nusikalbėjo žmogus


____________________
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Atsakyti
be_inis
2014 m. gegužės 12 d. 23:09:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

a, eurovizija tebegyva ?! :o 


Atsakyti
Crazyz
2014 m. gegužės 12 d. 23:06:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Vilija savo paskutiniu interviu apie laimėtoją, labai nuvylė mane, pasirodė irgi intelektro trūkumas pas ją.

Kaip iš kokios provincijos mužukė nuskambėjo. Gaila, o palaikiau tikrai jos dalyvavimą Eurovizijoje.


Atsakyti
FrIz7
2014 m. gegužės 12 d. 19:41:18

Mamontovas mažai kalba, bet kai jis šneka visi klauso. Much love ir respect jam nuo manes.{#}


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
backspace
2014 m. gegužės 12 d. 18:14:02
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Daina tai man visai nepatiko, bet balsas labai įdomus.


____________________
bet čia tik mano nuomonė....
Atsakyti
kalipse
2014 m. gegužės 12 d. 17:54:55 2014-05-12 17:57:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Perskaičius komentarus, darosi pikta ir liūdna. Kur tik perskaitai, visur pila pamazgas. Na, o Lietuvos ESC delegacijai, tai iš vis reikėtų prikast liežuvį. Pasirodymas buvo tikrai neeilinis, įsimenantis, daina šauni, puikus atlikimas. Laimėjo verčiausias šio apdovanojimo.


Atsakyti
Delacorado
2014 m. gegužės 12 d. 17:11:52

P.S. Selas norėtų, kad ant Europos užmestų bombą? O jis pats kur gyvena - gal Afrikoje? {#}


Atsakyti
Delacorado
2014 m. gegužės 12 d. 17:08:16 2014-05-12 17:09:24

Vienas mažas, bet labai svarbus pastebėjimas - atkreipkite dėmesį, koks leksikono ir minčių rišlumo skirtumas tarp tų, kurie neigiamai atsiliepia apie ESC laimėtoją ir tų, kurie jį palaiko. Jis ne tik kad akivaizdus, bet net akis badantis... Ką tai sako? Kad tai nėra tik nuomonių/skonio nesutapimas. Tai yra ryškus intelekto skirtumas, ir jis ryškiai nusveria besispjaudančiųjų nenaudai...


Atsakyti
Puslapiai: 1
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Myles Kennedy Myles Kennedy
8,9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 277
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 272120