Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2014 m. birželio 23 d. 18:06:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Neturiu nieko prieš Lorde, bet, manau, jei nori pagerbti mirusį atlikėją, tai privalo daryti tik jam lygus žmogus," - labai įdomi frazė. O jei atrasime žmogų, kuriam lygių nėra. Manau tas pats Kurtas yra unikumas tam tikromis prasmėmis ir man klausimas kyla, kaip Iggy pasiruošusi matuoti dviejų žmonių lygumą. Tai dabar jei sakysim, kad Kurtui lygių nėra, tai kas jį turės garbinti? Niekas negali to daryti? O tai kaip suprast, o ką daro milijonai jo gerbėjų - žodžio šaknis gerb bendra, vadinasi, šis Iggy pasakymas toks nelogiškas, kad net man už akies užkliuvo ir drįsau pakomentuoti. Kartais norisi sakyti, jog kai kurie žmonės tiesiog neturi kompetencijos sakyti tokius žodžius, tuo labiau, kai kritikuoji atlikėją, kuris tikrai už tave daugiau sėkmės sulaukė. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Delacorado
2014 m. birželio 22 d. 14:39:41 2014-06-23 03:41:41
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tiesiog first world problem :) Come on, nereikia taip jautriai reaguoti dėl to, kad to žodžio šaknis yra "futbol" {#} Beje, jis bet kuriuo atveju rašomas su kabutėmis, nes tai - nenorminis žodis. Bet jis nieko neįžeidžia - tiesiog pavartotas, kad sustiprintų įspūdį. Esmės jis nekeičia, o tai svarbiausia. Nuobodu viską išversti žodis žodin nulaižytais sakiniais, o stipresnių išsireiškimų vartojimas tik pagyvina kalbą. Tai mokykloj moko viską rašyti tvarkingai - tokiais metodais ir užmuša originalumą. Kas liečia šį žargoną, jis, kaip ir daugybė kitų, yra neišverčiamas į kitą kalbą, todėl suprantamas tik lietuviams. Netrumpame tekste pavartoti tokį vieną ar kelis - nieko blogo (jei jau blogai, tai Užkalniui, matyt, išvis reiktų pjautis venas :). Dėl šios priežasties straipsnis atrodo ne tik gyvesnis, bet ir "artimesnis liaudžiai", galų gale, parodantis, kad vertėjas nevertė su Google translate, o paieškojo ir kažkokių įdomesnių išsireiškimų.

-

Beje, kažin ar žinai, koks kilo skandalas, kai Iggy išsakė tą savo nuomonę apie Lorde. Žiniasklaida aiškiai palaikė ne ją, o paskaičius žmonių komentarus, matėsi, kad nėra nei vien teigiamo - vien kaltinimai, kad ji pavydi Lordei ir pan. Garantuoju, kad tos reperės Twitterį tiesiog užbombardavo ne tik piktais, bet turbūt ir grasinančiais postais. Todėl ji neabejotinai pasigailėjo tai pasakiusi, o kad nesusigadintų savo reputacijos, jai skubiai reikėjo taisyti padėtį, nes Lorde, iš visko matosi, yra kur kas gerbiamesnė nei ji (tuo labiau, ją pasirinko patys Nirvana nariai ir giria jos talentą). Todėl Iggy ir bandė nusikratyti (ką ir reiškia žodis "atsifutbolinti"), atsižadėti, atmesti, paneigti, išsiginti, perkeltine prasme - sprukti nuo savo žodžių. Greičiausiai ji net nemano to, kaip vėliau atsiliepė apie Lorde, bet parašė tai dėl šventos ramybės ir spruko kaip neva neturinti laiko (atseit, "man reikia perdažyti savo virtuvę" - čia jau tikras "atsifutbolinimas", t.y., sprukimas nuo tolesnių klausimų). 


Atsakyti
velniux
2014 m. birželio 22 d. 12:27:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

{#}{#} Žodis "atsifutbolinti", nors ir parašytas kabutėse, sakyčiau, truputį ne vietoj. Pernelyg stiprus žargonas, kad būtų naudojamas tokio pobūdžio straipsniuose.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Puslapiai: 1
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Beissoul & Einius Beissoul & Einius
8,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 168
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 211963