Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2021 m. kovo 14 d. 12:49:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O va kažkodėl Islandija manęs negriebia... Nu taip, savotiiški, įdomūs, bet... Neperspjauna man Hatari, nu ne... Ir nesuprantu, už ką juos taip aukština. [Na žinoma, taip nesinori, kad LT prarastų prizines vietas, bet nu... Nesakau, kad nebūtų faina diskoteką surengt Vilniuje, kam mūsų meras jau ruošiasi, bet tikėtis vis sunkiau. O gaila]

Britai nestebina nė kiek. Viena ir svarbiausia buvimo Didžiajame Penkete sąlyga yra ne kokybė, o pinigai. Banalu. Tai tie, finansuodami renginį, nepersistengia su muzikine dalimi. Nors atrodytų, kad JK gali sau leist ohoho kokius vardus. Kita vertus, megoms ten kaip ir ne lygis dalyvaut, naujiems (ar sąlyginai naujiems) vardams – tarkim, galimybė prasimušt (nu arba pasinaudot jau į žvaigždes prasimušusių giminių vardais, kaip su broliais Newman'ais]. Čia dar tokis mano pasvarstyms: OK, britai visada dėl pinigų bus Didžiajame Penkete ir gali sau leist siųst bet ką – nuo pasaulinio lygio žvaigždžių iki vienkartinių projektų, nuo (galimai) megahitų iki visiško šlamšto. Tai jie tiek atsipūtę, kad dažniausiai išsiunčia beleką, nes kitais metais vėl tiesiai finale bus.... Tai nėra tokių parkių kaip pas mus, kad ir vėl vaje vaje... Kita vertus, imi nusivilt britais, nes nesimato pastangų pagamint kažką vertą dėmesio. O pagaliau, kam stengtis, jei vis tiek 9greičiausiai iš principo) britams europiečiai ir vėl pagailės balsų...

Danija. Hm, net kaip 80-ųjų gerbėjai, jie man neskamba. Ir dar danų kalba. Kaip bebūtų šaunu, kaip bebūtų gražu, kad visi dalyviai atsivežtų dainų savo kalbomis, bet tada būtų sunku tiesiog atkartot dainą. Bent man reikia nors kiek suprast tekstą. O tai kad nebūtų kaip su tuo klasikiniu memu, kad svarbiausia mokėt pirmą eilutę.... ir net jei ją mokėsi, nes mintinai iškalsi, o prasmės nesuvoksi, man toks papūgiškas žiopčiojimas ne prie širdies.

Rusija... Hmmm... Manęs nekabina. Bet prisiminus babuškų sėkmę dainos nurašyt negalima. Nors patys rusai ja labai nepatenkinti. Aišku, nežinau, kas dalyvavo atrankoj (t.y., susirast galiu, bet kitų dalyvių neišklausiau). Kitas dalykas, atrodo, jų atranka irgi ne itin sąžininga buvo, na, nors propagandos gal mažiau nei batiuškos. Daina tokia... na OK, feministinė, kad nepasiduokit jūs tiems štampams, ne kažkas, o jūs pačios tvarkotės savo gyvenimą kaip norit. Mintis gera, bet pateikimas.. Nežinau.... Bent jau ne kažkokia verksminga/iškilminga baladė.

Švedija man vėl nu niekaip nelimpa. Mačiau, kokie dar dalyviai buvo, tai jei būtų išsiuntę tobulai švedišką hitą (kad ir Clara Klingenström ar Charlotte Perrelli), nu visiems sakyčiau NE. Nežinau, kodėl. Nelimpa. Nusibodę. Vėl bandoma kažkaip ideologiškai pritempt kažkur. Tokie dalykai mane atstumia. Net krato nuo jų.

Tai ir nesistebiu, kad daugelio tiesiog nepastebėjau. 


Atsakyti
einaras13
2021 m. kovo 14 d. 01:29:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu mane islandai šįkart nupirko... labai gerą dainą tamsta Daði Freyr parašė. Daug geresnė nei pernai. Turbūt nepopuliari nuomonė, spėju, masėms šita lips mažiau nei pernykštė, nes truputį sudėtingesnė.

O švedai nenustebino manęs su tuo Tusse. Tikėtis Eric Saade pergalės buvo naivu, nors man ne tik Eric Saade, bet ir beveik bet kas iš Melodifestivalen finalo buvo įsimintiniau ir įdomiau nei Tusse. Žodžiu, aš ant švedų dvigubai piktas dabar po dviejų nevykusių delegacijų iš eilės, kai buvo daug geresnių kandidatų.

Beje, odds'uose šveicarai tik didina atotrūkį. Nors man daina patinka, bet nelabai suprantu šitos įvykių eigos... dar nelabai suvokiu, kuo daina TAIP JAU apeliuoja masėms. Panašiai, kaip su olandų nugalėtoju buvo užpernai. Ar mes pasiruošę antrai lyriškos dainos pergalei iš eilės?


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Delacorado
2021 m. kovo 13 d. 15:39:42 2021-03-13 16:15:47
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ir man norėtųsi su balsavimais, bet kai susikaupia net 16 naujų dainų, tai darom, ką galim... ir turim, ką turim :)

 

Lenko kūrinukas  gan pagaulus. Tas retro skambesys ir 80s estetika grįžo į madą, berods, dar kokiais 2001-aisiais ir per tą laiką būta visokiausių interpretacijų, bet ši nėra iš blogiausių. Gal dar ir sceninis pasirodymas pridės pliusų (pvz, su neoninės spalvos lazeriais, dūmų mašinom ir pan.). 

 

O va kiti 80s "atstovai"  Danija... Kas tai  modentokiška Freddie Mercury versija? Parodija? Ar "Taip blogai, kad net gerai" variantas? :D

 

Jungtinė Karalystė  beviltiška. Kodėl valstybė, iš kurios kilusios geriausios visų laikų roko grupės, kasmet siunčia tokią plastmasę?

 

Italija  YES! (tiksliau, si! :) Ši, LT ir Prancūzija yra kol kas mano favoritės. 


Atsakyti
einaras13
2021 m. kovo 13 d. 15:32:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gerai, aš apie kiekvieną iš eilės:

1. Lenkija. Meh, tiesiog pop daina, nieko man artimo joje nėra. Ne blogiausia, bet į geriausius irgi nepretenduojaa

2. Latvija. Man pernykštė Samantos Tinos daina buvo viena favoričių. Man tiesiog patinka jos maniera. Ir jaučiasi eilinį kartą prikišta Aminatos ranka. Aminata turbūt yra mano mėgstamiausia visų laikų Eurovizijos kompozitorė. Man jos pačios pasirodymo kada ten, 2015-ais lygtais, niekas nepermuša, bet po to latviai beveik visada siuntė dainas, prie kurios ji prikišus nagus. Ir man jos visos patinka. Ir šiemetinė ne išimtis. Tiesiog įdomiai, provokuojančiai išpildyta elektroninė daina. Samanta Tina spinduliuoja biški Cardi B stiliiumi, bet ne per daug, kad tai atrodytų idiotiškai. 

3. Bulgarija. Turbūt blogiausia daina iš visų šiemet. Toks jausmas, kad joje yra duokdie pusantros natos, ji pati vokaliai tokia tuštutė. Neįtikėtina, kokią kankynę man sukelia šitos tuštumos klausymas 3 minutes.

4. Italija. Nuo autsaiderių prie favoritų. Niekada negalvojau, kad Eurovizijoje kada nors išgirsiu stiprią bosinės gitaros liniją (ne šiaip boso, bet TIKROS bosinės gitaros). Apskritai, puiki alternatyvaus roko daina. Retas reiškinys Eurovizijos kontekste. Dievinu. 

5. Graikija. Tekstas siaubingai nerišlus, belekaip sumėtyti žodžiai. Truputį pietietiškų ritmų pajungta, bet pasistengta parašyti įsimintiną priedainį, kuris šiek tiek išgelbėja dainą. Bet vis tiek toli gražu nuo favoritų.

6. Šiaurės Makedonija. Man labiau pernykštis šokinis popsas patiko negu šita per glamūriška klyksminga baladė, kokių prirašyta tūkstančiai.

7. Jungtinė Karalystė. Suprodiusuota taip, kad skambėtų kaip eilinis konvejerinis štampas. Pernai buvo tas pats, tik lyriškiau. Man siaubinga, kaip JK leidžia sau tokias dainas siųsti metai iš metų. Man taip norisi JK mesti lauk iš big five.

8. Šveicarija. Pernykštė baladė buvo ženkliai geresnė (vienas mano favoritų). Bet ir šita man patinka, ji melodinga, vokaliai skamba nepriekaištingai (atlikėjo tembras gan unikalus). Net jei Gjon's tears mano lūkesčių nepateisina, šiemet jis vis tiek mano topo priekyje (sunku suvokti, kaip prastai šiemet su dainom).  

9. Estija. Nu Uku Suviste neturi balso nors tu ką. Bet šiemet bent jau geresnė daina. Tiesa, visi tie rimai su "-able" žodžiais taip atsibodę (primenu Aistę Pilvelytę, jei kas spėjot užmiršt). 

10. Rusija. Man visai nieko. Tiesa, dalies tų slaviškų motyvų (antraplanių pučiamųjų motyvų, slaviškų folklorinių harmonijų) aš nepernešu, bet daina yra įdomi ir to man užtenka. Man ji klausant patinka vis labiau ir labiau. Net keista, kad rusai šįkart pasistengė neišsiųsti nupoliruoto popsašlamščio, ką darydavo kokius 10 metų iki šiol. Ir pasiėmiau vertimą (aš rusų kalbos žinau gal trisdešimt žodžių, tiek neužtenka, kad suprastum dainos tekstą): nu atrodo visai įdomus, hiphopiškos manieros tekstas be jokių autoritarinių poteksčių (nes su Putka niekada nežinai, va Batia jau pakišo kiaulę šiemet).

11. Austrija. Vincentai, Vincentai... iš tokios fankovos a la Bruno Mars dainuškos pernai nusirito iki tokios žiovulingos baladės. Nekenčiu panašiai kaip ir Bulgarijos. Bet skauda turbūt dar labiau žinant, kad bulgarų daina ir pernai buvo tokia pati tuštutė.

12. Danija. Yra žmonių, kurie labai komplementuoja tą 80-ųjų skambesį. Nu bet tai blogai parašyta daina. Pagrindinio vokalo linijos nei posme, nei priedainyje neskamba harmoningai, be galo nuvalkiotas priedainis. Man patinka tik bridžo back vokalų linija. Galėtų bridžas skambėt ir skambėt ir man to užtektų. Bet bridžas trunka turbūt nepilnas 10 sekundžių. O šiaip, norint tikrai galima parašyti GERĄ 80-aisiais kvepiančią dainą. Man pačiam to laikmečio popsas kelia estetinį pasitenkinimą ir aš noriu, kad žmonės daugiau bandytų grąžinti tą skambesį. Šis bandymas, mano galva, nesėkmingas.

13. San Marinas. Bet kokia piguva. Kai negali parašyti ar gauti geros dainos, pasikvieti Flo Rida ir užsipumpuoji gerus reitingus. Blogai. Pernykštė daina buvo bent jau fankiškai linksma, šita tuštuma visiška.

14. Portugalija. Graži lengvo roko baladė. Yra nemažai heiterių, bet kiek suprantu, jiems turbūt nepatinka gan specifinis vokalisto tembras. Man šita daina tiesiog pozityviai veikia. Mano pirmo dešimtuko daina. Apskritai man iš paskutinių kelių portugalų siuntinių beveik visi patiko. Portugalai pretenduoja būti mano mėgstamiausia Eurovizijos tauta kartu su latviais, jei taip ir toliau.

15. Serbija. Vėl tos trys, kurios savo kūno linijomis ir seksualiomis potekstėmis apeliuoja į auditoriją. Manęs tas absoliučiai neveikia (nors pagal savo lytį ir amžių turbūt turėčiau priklausyti tikslinei auditorijai). O daina po viso to tai kažkaip antraeilis reikalas. Taip ji ir skamba: antrarūšė pop daina. Nuo pernai pažanga nepadaryta. Tiesa, gal šiokia tokia pažanga yra, skamba truputį įmantriau nei tas iki koktumo įsikirtęs hasta lavista beibi. Gal žinote specialistų, kurie iš atminties ištrina tokias blogas patirtis?

16. Australija. Aš tik neseniai supratau, kad čia ta pati atlikėja, kuri pernai atliko Don't Break Me. Ir supratau iš to, kad "stiliukas biški panašus", nes su veidų atmintimi tai man blogai {#} Nežinau, iš vienos pusės skamba įdomiai, bet neužveža. Tas pats buvo ir su Don't Break Me. Tiesa, kas man labai patinka, tai tekstas. Jaučiasi, kad parašyta anglakalbių, kurie moka dėlioti žodžius ir dar suvest į sąmojį. Pats "technicolour" žodžio vartojimas tekste, kuris kalba apie kiekvieno žmogaus neįkainojamą reikšmę sau pačiam ir bendruomenei, rodo aukštą sąmojingumo lygtį.


Bendras įspūdis: silpnokai. Pozityvo yra, bet lyginant su paskutinių kelių metų Eurovizijom šita mano akyse stovi silpniausiai. Priežastį suprantu: atlikėjų demotyvacija dėl neužtikrintumo, negalėjimo koncertuoti ir kaltis pinigus iš dainų sukūrimo. Iš kitos pusės, kai kurios šalys leido tiem patiem atlikėjam dalyvauti be konkurso, tai jie turėjo pilnus metus paruošti gerą dainą su garantija, kad jie tikrai važiuos į Euroviziją su ta daina. Ir to nepadarė. Tai biški liūdnoka.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rutonė
2021 m. kovo 13 d. 13:10:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Obalsuot nebeleis? Gaila... Man, kaip 80-ųjų mėgėjai, labai gerai (net keista) susiklauso lenkas. Samanta Tina.... Na... Nežinau, yra ir kabinančių, ir atstumiančių momentų, bet kas TAI yra... Nežinau. Bet gal su kiekvienu klausymu vis labiau kabina.  koks balsas... O dar kai vadybininkė FB drauguose... :) ITALIJA {#} Kiti, deja, daugiau mažiau meh... Bulgarija ir Šveicarija lyderiauja, bet nesuprantu, kodėl. Dainos gražios, bet tik tiek.


Atsakyti
Puslapiai: 1
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


T-Buck T-Buck
8,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:12 - Arunazz
sveiki
ka jus penktad vakara
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:09 - Silentist
She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell

She may be the mirror of my dream
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:53 - Kogqr
*raides
22:38 - Kogqr
Nieko nereškia, tiesiog sujungiau klausiamąjį įvardį ko, ir 3 raidės iš Queen ir Guns N'Roses
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 72
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 46902