Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Svetainės "Music.lt" tobulinimas: idėjos ir pasiūlymai

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 123456 ... 19
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2024 m. vasario 27 d. 22:37:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

OK, nesikartosiu cituodama. Spotify dažnai pateikia nesąmoningas dainas ir albumus, jei kalbėskm apie mažai žinomas lietuviškas grupes / projektus. Įmeta kažką pasirinktinai, bet ne į temą. Bandžiau kelt, neprisimenu, ką, pasirodė, kad nesąmonė. Ištryniau. Tai jau ne music'o, o Spotify ar net labiau apskritai lietuviškos muzikos (ne)žinomumo bėda. 

Jep, nuotraukos, jei tinklapis dingsta, išnyksta irgi. Bet man toks nuotraukos kėlimas iš savo kompiuterio dvelkia tokia senove... Gal klystu, nu bet... Realiausia būtų naudot atlikėjų oficialius puslapius, manyčiau. 

Bet tuebūt viskas susiveda į paprastą dalyką – esam čia keli entuziastai, pernelyg mažai, kad kas imtųsi tvarkyt svetainėje dėl mūsų patogumo.


Atsakyti
einaras13
2024 m. vasario 27 d. 22:26:47 2024-02-27 22:27:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pabandau atsakyt:


1. Nors tinklalapių programavimas nėra tai, ką esu daręs gyvenime, bet nujaučiu, kad per didelis užmojis. Visų pirma, kažkokias dydžio lubas turbūt sveika turėti tam, kad atmintį neperkrauti.

Visų antra, nuotraukas įkelti nėra pats svarbiausias prioritetas, anksčiau tikrai tekę daryti taip, kad profilius įkeliam be nuotraukų (ypač kažkada seniai, kai nuotraukų įkėlimas buvo sugedęs). Spėju, kad ir dabar yra nemažai profilių be nuotraukų, bet svarbu, kad jie yra. Blogiausiu atveju, galima bandyti bendradarbiauti, kažkas gali įkelti profilius, kažkas gali įkelti nuotraukas ir pan.

Trečia, tiesiai iš konkretaus tinklalapio? Turi omeny, nukopijuoti nuotraukos URL? Tai kad retai kada tinklalapiai būna užsiprogramavę taip, kad po paveikslo url užkoduoti ir credit'ai. Ir tai savaime suprantama, nes kiekvienas tinklalapis pats nusimato formatą, kaip nurodomi credit'ai. Štai pas mumis yra paveikslas, kurio poraštė yra atskirai programuoja su įterpiniu [„šaltinis“ nuotr.]. Todėl credit'ų nurodymas ranka yra turbūt neišvengiamas. Kita problema su paveikslo atkūrimu iš url yra ta, kad jei tinklalapis užsidaro arba panaikina originalų šaltinį, kartu su juo išsitrina ir paveikslas. Todėl visuomet yra daug geriau įkelti originalų nuotraukos failą į sistemą, taip nuotraukos egzistavimas nėra surištas su pirminio šaltinio egzistavimu. 


2. Su albumais man asmeniškai yra paprasta. Viršelį įkelti yra mažiau nei minutės reikalas, tracklist'as yra labai greitai išmokstama rutina "pažymėti ctrl+c ctrl+v tab“, tai tracklist'o sukėlimas irgi duokdie trunka minutę. O kaip įsivaizduoji tracklisto automatizavimą? Na, aš asmeniškai turiu dvi idėjas. Pirma: yra kažkoks dirbtinio intelekto įskiepis, kuris už tave atlieka google paiešką, kaip atrodo albumo X tracklist'as, ir pats įpastina?  Problema: tokį įskiepį, visų pirma, reikia įsidiegti, visų antra, mokėti kūrėjui už jo licenziją. Maksimaliai brangu ir nepraktiška. Antras būdas yra užhardkodinimas. Skamba sudėtingai žinant, kad internetuose tracklist'ai pateikiami skirtingais formatais, bet įkvėpimo čia man duoda pas mumis esantis Spotify nuorodų pusiau-automatinis embedinimas. Man įdomu, kaip jis iš tikrųjų veikia? Spėju, kad paspaudus „Gauti Spotify ID“ paraleliai vykdoma N paieškų ir nukopijuojami geriausiai atitinkančių rezultatų embed kodai. Įdomu, koks paieškos variklis naudojamas, ar google, ar Spotify. Jei kažkaip panašiai šitas dalykas veikia, tai gal įmanoma užhardkodinti, kad įvedus grupės pavadinimą ir albumo pavadinimą, tracklist'as būtų generuojamas dviem google paieškų etapais:

1) Paieška „[grupės pavadinimas] [albumo pavadinimas] number of songs“. Sužinai skaičių N (dainų skaičių), kurį panaudoji antram etapui.

2) Paieškos „[grupės pavadinimas] [albumo pavadinimas] title of first track“; „[grupės pavadinimas] [albumo pavadinimas] title of second track“; ... „[grupės pavadinimas] [albumo pavadinimas] title of Nth track“, kurių atskirus rezultatus įklijuoji kaip tracklistą.

Spėju, kad algoritmas nebūtų error-proof, nes dabar ir Spotify nuorodų algoritmas nėra error-proof, kadangi pirmas paieškos rezultatas ne visada būna teisingas. Bet gal vertas išmėginimo. Ypač kadangi lygiai tokį patį algoritmą būtų galima išmėginti su diskografijos generavimu. O jei visą diskografiją būtų galima tokiu būdu generuoti, tai tuomet tikrai apsimoka pakodinti tokį dalyką. 


Paieška yra skaudus reikalas, kažkada veikė, o dabar nebeveikia jau n laiko ir nieks nesiruošia tvarkytis. Paieškai turėtų būti skiriamas prioritetas, bet gal mes be reikalo svaigstam apie tobulinimą, jei neveikiančių dalykų nesugebam sutvarkyti. Aš vis dejuoju, kad yra kažkokia klaida padaryta programuojant balsavimus už LT Top 30 ir Top 40, nes aš pasirenku vienokius balsus, o man sistema dalį jų pasirenka užskaityti, dalį – neužskaityti. Tai irgi yra labai svarbus taisytinas darbas, apie kurį jau tris kartus rašiau temoje „Programavimo klaidos, bug'ai ir t.t.“ Niekam neįdomu. Turbūt greičiau pats išmoksiu mėgėjiškai tinklalapius programuoti ir pasisiūlyti nemokamai sutvarkyti, negu kad kažkas kompetentingas sutvarkys. 

Lyderių ir įkūrėjų neaprašome, nes taupome savo gyvenimo laiką. Kai bus daugiau norinčių užsiimti music'o administravimu, tada galėsim ir pagalvoti apie tai. 

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rutonė
2024 m. vasario 27 d. 21:10:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Daug minčių ir mažai idėjų, kaip ką padaryt. Bandysiu išdėstyt. 

1. Kodėl aš vengiu aprašinėt music'e dar nesančius, bet turinčius būti atlikėjus / grupes. Bent man problemiška surasti tinkamo dydžio nuotraukas (nes keisti jų dydį pagal music'o reikalavimus užima tiek laiko, kad OI...). Ir ar reikia daugiau nei vienos nuotraukos? O gal galeriją galėtų pildyt kas nori, aišku, moderuoti dar ir nuotraukas būtų papildomo darbo. Bet negi negalima tų nuotraukų įkelt paprasčiau? Tiesiiai iš konkretaus tinklapio su visais kreditais?

2. Panašus vargas su albumais. Viršelis, tracklist'as.... Arnegalima tracklisto kažkaip automatizuot? Kažkaip bent  copy => paste. Nu suprantu, toki darbai vos kvėpuojančiai svetainei yra ir dideli, ir nelabai prasmingi.

Nebe iš duombazės pildymo. Paieška. Ar kada nors bud galima ieškoti pavadinimų / vardų / beleko, ne ilgesnio nei 2 simboliai? Nes taip dabar net nesivarginu rašyt naujienos apie atšaukta LP pasirodymą Kaune.Paieškoje LP tiesiog nėra.

Aprašome grupes, bet neaprašome jų lyderių / įkūrėjų, nors kūryba skirtinga? Na kad ir U.D.O. ir Udo Dirkschneider'is. Jis turi tokių turbinių gabalų, o music'e jų nėra. Kodėl nesiimu pati pridėt – skaityti aukščiau. O tokių dėmesio vertų tikrai ne vienas ir ne du yra.

 


Atsakyti
Silentist
2024 m. vasario 17 d. 15:57:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ideja: pakviesti zinomus visuomenes veikėjus,o ypač tarp ju ir muzikantus,atsakyti music.lt nariu klausimus ir išklausyti nuomones


____________________
Мы свое призванье не забудем. cмех и радость мы приносим людям. Нам дворцов заманчивые своды Не заменят никогда свободы (славяне давайте жить дружно)
Atsakyti
Rutonė
2022 m. balandžio 23 d. 23:33:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O man dėl vaizdo klausimų iškilo. Ar aš viena matau tokį smulkų tekstą visoje svetainėje, kad neišdidinus bent iki 150 procentų, nieko neįskaitau? Vaizdas toks, kad palikta pusė nenaudingo ploto, viskas sugrūsta į siaurą juostą. Visose kitose svetainėse problemų nėra, tik musicas toks... Kadangi ir taip seniai akinius dėviu, esu trumparegė, tokią smulkybę skaityt daugiau nei kančia. Na žinoma, galima padidint tiek, kiek reikia, bet nu... Negi negalima atsisakyti to tuščio ploto vardan patogesnio skaitymo? Aišku, žinant, kiek čia tokių skaitančių yra....

 


Atsakyti
einaras13
2022 m. balandžio 22 d. 00:05:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ryškumą ekrano galima susimažint... Nes dark mode'as yra blogiau akims, kur yra daug teksto, o music'e tikrai yra nemažai teksto. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Konditerijus
2022 m. balandžio 21 d. 18:09:57
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Galėtų būti dark mode galimybė pasirinkti, kad taip akių neėstų.


Atsakyti
einaras13
2020 m. balandžio 24 d. 15:59:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kaip vienas mano gerbiamas žmogus pasakytų, šitas tekstas stokoja relevancijos. {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. spalio 14 d. 12:12:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kas prisimena seną gerą svetainės funkciją, kai buvo galima atspėti dainą iš lygtais 15 sekundžių fragmento? Kyla klausimas, kodėl negalima sugrąžinti to, jeigu tai tik mažas fragmentas, už kurį niekas nebaudžia. O nuoroda į dainą Spotify galėtų atsidaryt atspėjus ją. O kol kas yra mintis sukurti kažką panašaus diskusijos temoje, tik būtų be jokių garsų, deja..


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. rugsėjo 5 d. 14:10:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Yra viena nauja mintis, kaip būtų galima patobulinti kai kuriuos svetainės dizaino bei sisteminius aspektus, sukuriant didesnį patogumą, gal net narių aktyvumą naršant po svetainę. Čia man atrodo reikėtų žmogaus, kuris specializuotųsi web dizaino srityje. Taip pat reikėtų atsižvelgti į bendrą esamą dizainą, ar jis tikrai pakankamai geras. Ypač kalbant apie kai kurias vietas, kurios galėtų ir turėtų būti labiau išryškintos.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 25 d. 16:07:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Labai gražiai tas langelis atsidaro. Ačiū.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Konditerijus
2017 m. liepos 25 d. 15:32:57 2017-07-25 15:35:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dar viena turbūt greitai išsprendžiama, bet erzinanti problema, tai negalėjimas atsijungti, jei nesi administracijoje.


Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 25 d. 15:26:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Fantastika. Baisiai dėkingas!


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
MusicLt
2017 m. liepos 25 d. 15:24:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Sveiki,

Norime informuoti, kad vienas iš ilgai erzinusių dalykų išspręstas. Nuo šiol galite bendrauti ir peržiūrėti pokalbių dėžutės istoriją patogiau nei iki šiol.

Nuoroda: https://www.music.lt/?shoutbox;full


Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 23 d. 23:34:43
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš manau, kad pats pirmasis prioritetas yra sutvarkyti paieškos sistemą. Tai tikriausiai labai rimtas darbas iš programinės pusės, bet būtinas. Yra ir visokių šūdniekių, kuriuos patvarkyti, man atrodo, yra visiškas juokas: laikrodis, kai kurios neveikiančios nuorodos (kaip pokalbių dėžutės išplėtimas ir kitką, ką minėjau temoje apie programavimo klaidas). 

Apsitvarkius gedimus, manau iš tobulintinų dalykų yra music.lt narių profilių dizainas. Būtų labai smagu, jei būtų galima atnaujinti muzikinės stilių juostos veikimą, mėgstamų albumų ir dainų pateikimas profilyje galėtų būti kažkiek išvaizdesnis (nu žodž, kažkaip gal panašiai kaip yra sutvarkyti atlikėjų profiliai). Dar tas tarpas, kuris vadinasi "mėgstama muzika" — ten anksčiau buvo playlist'as, bet dingus perklausom pasiliko didžiulė balta erdvė, o kairėje pusėje liko mėgstamų stilių sąrašas ir statistika apie pamėgtas grupes / dainas / albumus — šitą erdvę būtų galima kompaktiškiau sudėlioti, kad tos "baltosios skylės" neliktų. Čia variacijų ir įvairiausių smulkmenų gali būti, aš tik siūlau tobulintiną objektą ir tai šiuo metu nėra probleminė sritis.

Dar kaip administratorius noriu paminėti, kad kas ten per biesai amžiais puldinėja music.lt administraciją su savo tom reklamom. Gal būtų galima nuo jų prasivalyti?

Ir kaip jau buvo diskutuota pokalbių dėžutėje, galima sudaryti galimybę music.lt nariams finansiškai paremti šį tinklalapį ir jo gerovę, galbūt netgi sudaryti sąlygas ir kokiai nors privilegijuotai mokamai narystei. Tai turbūt tik paspartintų visus tuos techninius dalykus.


O dėl music.lt duombazės pildymo tempų (atsakymas Rolandui) — karts nuo karto bandau išpildyti narių prašymus kažką įkelti, bet prašymų yra daug, o noro juos įvykdyti ir apskritai norinčiųjų juos įvykdyti - mažai. Jau esu minėjęs, kad jeigu jau labai norite, kad kažką įkelčiau, rašykite man žinutę į pm, taip aš greičiau reaguoju.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rolandas19770710
2017 m. liepos 23 d. 23:06:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

prisidet galeciau nebent finansiskai, o jei turi galvoj kazkokias tai administravimo funkcijas - nemanau, kad tam tureciau laiko. tad negaleciau prisiimt pareigu, kuriu po to negaleciau atlikt. alio, jaunime, pabuskit ir stokit i musico pajegas :)


Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 23 d. 23:02:27 2017-07-23 23:03:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Papildysiu: ypač žiūrėkit į einaras13 liepos 1d. komentarą, kuriame surašyta iš esmės viskas, kas blogai sistemoje, ką būtina kuo greičiau keisti.

O štai kad nuorodos neveikia yra dar vienas sistemos š*.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Konditerijus
2017 m. liepos 23 d. 23:00:19 2017-07-24 10:11:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Žr. temą: ,, Programavimo klaidos, bug'ai ir t.t.''

https://www.music.lt/lt/diskusijos/tema/824377/Programavimo-klaidos-bugai-ir-t-t/ 

tik biškį neatsidaro nuoroda :D


Atsakyti
Crazyz
2017 m. liepos 23 d. 22:58:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nėra tiek pajėgų šiuo metu, kad viską sukelti :) jei norėtum prisidėti prie to, manau būtų tos funkcijos suteiktos. 


Atsakyti
Crazyz
2017 m. liepos 23 d. 22:55:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, turbūt svarbiausias update'as būtų spotify integraciją į music'ą. Tai pakeistų buvusias ankstesnes perklausas. Perklausos - music variklis, be jų - tiesiog esam, bet negyvuojam.


Atsakyti
Puslapiai: 123456 ... 19
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Fleet Foxes Fleet Foxes
7,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 116
  Iš viso užsiregistravę: 73326
  Naujausias narys: kuqewan02
  Šiandien apsilankė: 13375