Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Ką manote apie metalo stiliaus grupių dainas? Ar jums jos patinka?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 123
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Silentist
2022 m. kovo 27 d. 10:19:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kaip taisyklė, žmonės kaip musės apspinta tokias metalo dainas, kur su kodiniais zodziais: mirtis, savizudystes, zmogzudybes.

Kaip taisyklė, tikro karo ar maro akivaizdoje tokie žmonės atsispinta kaip musės nuo mirties kultūros dainų ar cheesy tragikomisko groulinimo. Pridėję į kelnes klausos nebent Dont Fear The ripper ar Death is not the end. Iš vienos FB diskusijų grupės tokį įspūdį susidariau. 


____________________
Мы свое призванье не забудем. cмех и радость мы приносим людям. Нам дворцов заманчивые своды Не заменят никогда свободы (славяне давайте жить дружно)
Atsakyti
Silentist
2019 m. vasario 26 d. 19:56:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Apsiriboju ankstyvos metallicos klausymu. O toliau tai- 1. Mirtis 2. Prievarta 3. Velnias 4. Staugimas 5. Blaškymasis 6. Savishudybes 7. Pornographica 8. Kraujai 9. Bukumas 10. Monotonija. Ir sukt tai ratu iki begalybes. Ir dar, ir dar, ir dar. Ir taip daromi koncertai, klubai, piningai. 


____________________
Мы свое призванье не забудем. cмех и радость мы приносим людям. Нам дворцов заманчивые своды Не заменят никогда свободы (славяне давайте жить дружно)
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2012 m. rugpjūčio 12 d. 21:10:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, akivaizdu, kad sakinys buvo taisytas (neslepiu, kad esu... diletantas?, nemokša?, metalo nekentėjas? labai šaunus? who knows) ir "esu" per neatidumą neištrintas, Watsonai. Iki.


Atsakyti
placebas
2012 m. rugpjūčio 12 d. 21:00:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gramatinės klaidos yra žiauresnės nei skyrybos. P.S. Aš nesakiau, kad man skaudu, bet šis sakinys:"...tai aš ne tik kad neprieštaraučiau, bet netgi sutikčiau, nes iš tiesų neslepiu, kad esu ši sritis man nėra itin įdomi ir tai yra praeivio, ne metalologijos Phd nuomonė." man nesuprantamas.{#} Gerai, kad tu pats supranti ką rašai...{#}


____________________
NO.
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2012 m. rugpjūčio 12 d. 20:50:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"O ir mano paskutinė žinutė lyg ir turėjo užbaigti diskusiją.." {#} Nekukliai. Bet gerai. Raukim. \m/. Ar kaip ten.

(P.s. dėl klaidų - man irgi skaudu pas tave nematyti kablelių reikiamose vietose. Labai skaudu).


Atsakyti
placebas
2012 m. rugpjūčio 12 d. 16:48:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Galų gale galiu padaryti tik vieną išvadą: tikrai nusibodo skaityti tavo poemas, dar negana to ir su klaidomis, kas nepagilina supratimo...{#} Taigi, aš rašau vieną, o tu visai ką kita. Neverčiu aš tavęs pamėgti metalo! Rodos ne pirmą kart kartoju... Bet, tačiau, matau to, žmogau, nesupranti. O ir mano paskutinė žinutė lyg ir turėjo užbaigti diskusiją.. Kadangi taip nebuvo sakau: mano nuomonė buvo išdėstyta, jeigu nesupranti-ne mano problemos-nusibodaiiiii {#} Ačiū už dėmesį.


____________________
NO.
Atsakyti
Alvydas1
2012 m. rugpjūčio 12 d. 11:54:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šioje diskusijoje Qintautas labiausiai motyvuotas. Man priimtinas jo požiūris šia tema. Metalas irgi muzika su visomis jai būdingomis savybėmis žmogui teikti estetinį pasitenkinimą. Jis, kaip ir simfoninė muzika (kalbu apie šiuolaikinę, kad ir Naujuosius Vienos klasikus), ne visiems lengvai adaptuojamas. Stebėjau to stiliaus gimimą ir jo raidą.Tiesiai sakau, teko įdėti pastangų ir įsiklausyti į žinovų argumentus, kad ji atsiskleistų ir man, ir iš, regis, beprasmio gitarų duzgimo, bei deformuoto vokalo susikurti emocijų modelį, kuris tiek pat veiksmingas, kaip ir nuo įprasto klasikinio roko. Kol kas (ko gero visam) nepriimtinos brutal metal grupės bei grindcoras. Labiausiai traukia technical metal, progerssive metal, black, thrash, melodic death, death/doom ir kažkiek power metal. Tikrai nesu to stiliaus žinovas, bet tikrai turiu daugiau nei dvidešimt mėgiamų metalinių grupių. Garantuotai jų būtų ir daugiau, bet riboja kiti pasirinkimai.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2012 m. rugpjūčio 11 d. 23:16:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Žmogeli, logiškai mąstant įvairovę greičiau aptiksi perklausęs kelių grupių kūrybos nei kad visą diskografiją vienos. Bet čia tik smulkmena, nes kaip suprantu, atsakymas į mano užduotą gana konkretų klausimą yra „vienos grupės diskografija“. Gerai.

Aš suprantu, kad galbūt "nekabina", bet tada ir sakyk patinka ar ne, o ne dėstyk savo "nuomonę" kuri niekuo nepagrįsta.“ Na kaip čia pasakius. Nuomonė pagrįsta mano perklausytų albumų ir keliolikos valandų radijo laidų („Audronaša“ - jei kam nors tai ką sako) kiekiu ir mano asmenine patirtimi ir muzikiniu akiračių apskritai (sakyčiau neblogas rezultatas dalykui, kuris nekabina, dončjūfink?). Kad ji metalo tyrinėjimams, diskusijoms apie metalą bei žmonių klausančių metalą nuomonei nieko neprideda ir neduoda (kitaip tariant yra nevertinga), tai aš ne tik kad neprieštaraučiau, bet netgi sutikčiau, nes iš tiesų neslepiu, kad esu ši sritis man nėra itin įdomi ir tai yra praeivio, ne metalologijos Phd nuomonė. Kita vertus, jei gyvenime atsitiks taip, kad man bus pridėtas revolveris prie smilkinio ir paklausta: „Staigiai sakyk kodėl nemėgsti metalo, ir jokių „nekabina“!“ mano atsakymas bus kažkas panašaus į tai, ką parašiau čia. Va. Kam tos dramos ir „žmogeliai“?

Be to, pastebėčiau, kad tą pirminį „monotoniškumą“ šiek tiek praplėčiau ir paaiškinau antroje žinutėje, bet kad užsikabinta, tai tiek to. Nes visi žanrai turi tam tikrų vienodų bruožų, užtai jie ir žanrai, už tai ir koks nors ruskij pop nėra metalo atšaka, nes jie kardinaliai skiriasi. Ir tasai (dėmesio!) tų būdingų bruožų kiekvienoje atšakoje buvimas, metale, mano ausiai, yra ypatingai ryškus, todėl ir susidaro vienodumo įspūdis. Gal tam turi įtakos, kad aš klausau muzikos per earphone tipo ausines iš mp3, o ne per geros kokybės kolonėles iš vinilo ar CD. Gal. 

Aišku, aš galėjau drėbtelt vieno žodžio žinutę „nemėgstu“, arba dar geriau „nemegstu nes nesamoneee“, bet man taip daryti nepatinka, nes vistiek norėtųsi paaiškinti kodėl. Toks jau aš esu. „Savimi pasitikinčių“, sure, sure. Ar čia atseit, kad temos pavadinime neklausė „kodėl“, tai man ir nereikia sakyti?

Reikia suprasti, jog tik metalo gerbėjai gina savo mėgiamą muziką...?“. Nežinau, kodėl ją reikia ginti. Aš jos nepuolu. Aš pasakiau, sorry metale, tu man nepatinki, nes (antrąkart dėmesio!) tavo bruožai ryškiai jaučiami daina iš dainos, ir atšaka iš atšakos mane erzina. Ir čia priėjo Kindziulis... Šiaip gal ir visai gerai, kad priėjo, tapo įdomiau.


Atsakyti
JGmore
2012 m. rugpjūčio 11 d. 21:49:23
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

NU man mytalas patinka... vienas pagrindinių stilių mano playlistuose...{#}


____________________
Apie pradžią ir pabaigą pasakyta tik tiek, kad nėra nei pradžios, nei pabaigos...............
Atsakyti
placebas
2012 m. rugpjūčio 11 d. 21:42:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Matau, žmogeli, nelabai supratai ką norėjau pasakyti. Jeigu nesi įsisigilinęs į tam tikra muzikos stilių (apie pop'są nekalbu) nelabai gali ir jį komentuoti. Aš neteigiu, jog negali pareikšti savo nuomonės, bet sakyti, jog metalas yra "monotoniškas" yra gan kvaila, NES ar esi perklausęs bent vienos grupės visą diskografiją? Tarkim, man patinka The Doors grupė, tačiau kai kurios dainos atrodo vienodos, būtent dėl to, kad nesu girdėjus visų jų dainų, nelendu į diskusijas ir nekomentuoju ko nežinau. Aiškiau? Aš suprantu, kad galbūt "nekabina", bet tada ir sakyk patinka ar ne, o ne dėstyk savo "nuomonę" kuri niekuo nepagrįsta. 

" Ta prasme, jei perklausei x albumų, ir tau nepatiko tiek, kad užsikabliuotum, ar turėtum klausyti ir x + pirmojo? Kiek supratau, turėtum, nes mūsų yra septyni milijardai, ir tu būtinai rasi stilių, kuris tau patiks."Nereikia mano žodžių perfrazuoti savaip. Jeigu mūsų yra septyni milijardai tai reiškia, jog ir metalo atšakų yra daugybė, todėl jis "monotoniškas" logiškai mąstant būti tiesiog negali! Hello!

"Ir aš suprantu, kodėl tokia reakcija - nes mat užsirauta ant metalo mėgėjos." O jeigu būčiau ne metalo mėgėja manai kalbėčiau kitaip? Reikia suprasti, jog tik metalo gerbėjai gina savo mėgiamą muziką nuo tokių per daug savimi pasitikinčių ne-metalo mėgėjų??? Negalvok apie save taip gerai, niekas nebando kažko tau įrodinėti, tiesiog dėl tokių žmonių, kurie kalba nežinodami ir kuriasi stereotipai į kuriuos yra įspraudžiami kiti žmonės.

 

 


____________________
NO.
Atsakyti
Qintautas
2012 m. rugpjūčio 9 d. 18:55:57
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

na taip, truputį priskaldžiau, bet prisipažinsiu, kartais tyčia mėgstu sutirštinti spalvas, nes šitaip lengviau išreikšti savo poziciją. Manau, nebūtina nuolat demonstruoti politinį korektiškumą, idant ginkdie neįžeistum visų mažumų ir šiaip skirtingai mąstančiųjų.

o pats, ko gero, turi polinkį advokatauti... kaip bebūtų, tavo diskusijoj su placebu vienareikšmiai palaikau placebo pusę, ačiū.


____________________
...Užsimiršta ilgametės skriaudos, žodis \\\"rokas\\\" praranda kriminalinę prasmę. Nors dar nespėjame iki galo susivokti, kas gi čia iš tikro vyksta? Klausinėjame, ar reikalingas mums rokas, ar galima leisti metalą, piktinamės roko muzikos gausumu... [Komjaunimo tiesa, 1988, nr.34]
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2012 m. rugpjūčio 9 d. 18:41:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, Quintautai, man regis iš skiedros vežimą priskaldėt. Sutinku, kad klausimą uždavė naujokas („diletantas“), bet iš kur tas kontekstinis negatyvumas, aš šitam klausime neįžvelgiu. O kodėl negali būti taip, kad klausimą uždavė smalsus keturiolikmetis, neseniai atradęs sunkiąją muziką, ir norintis sužinoti, ką apie šį muzikos stilių mano kiti musikiečiai? Vienintelis dalykas, kuris aiškus, tai kad žmogus šiek tiek linkęs į kanceliarinę kalbą - „metalo stiliaus grupių dainas“ vietoj galimo „metalo grupių dainas“, matyt būsimas biurokratas.


Atsakyti
Pazistu_Mykola
2012 m. rugpjūčio 9 d. 18:35:37
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jo, placebai, okei, kur tada riba, kurią pasiekęs gali pasakyti, kad stilius nekabina? Ta prasme, jei perklausei x albumų, ir tau nepatiko tiek, kad užsikabliuotum, ar turėtum klausyti ir x + pirmojo? Kiek supratau, turėtum, nes mūsų yra septyni milijardai, ir tu būtinai rasi stilių, kuris tau patiks. Va jums ir gyvenimo tikslas, šaunu! Teoriškai tu, placebai, netgi neturėtum turėti nemėgstamų stilių, ir jeigu, sakykime, nelabai mėgsti pop ar repą, šiukštu nedera to sakyti garsiai, nes tiesiog nepakankamai daug informacijos perknisai. Ta prasme, tai yra naivu. Visgi klausimą pakartosiu – kur yra riba?

Monotoniškumas iš tiesų platoka sąvoka, bet tai ko gero ir yra artimiausia, tam, kaip aš girdžiu meinstryminį metalą. Gerai, galiu pasakyti, kad mano ausiai jis skamba „pernelyg vienodai“. Geriau? Arba tiesiog jis man nėra tiek įdomus. Linkiu sėkmės įrodant, kad tai kas man neįdomu, yra man įdomu. Iš metalo plačiąja prasme (žinau, tie milijonai jo stilių...) šiuo metu galiu pasiimti pakankamai nedaug, nes klausant daugiau pradeda elementariai erzinti.

Ir aš suprantu, kodėl tokia reakcija - nes mat užsirauta ant metalo mėgėjos. Tai štai, mano apatija tam tikroms metalo rūšims, kurias yra tekę išgirsti, nėra asmeninė ataka prieš metalo mėgėjus, ir į jokius muzikos žodynus ar konstitucijas nebus įrašyta. Period. Kviečiu diskutuoti, jei tik matot poreikį, bet nereikia mėtytis „absurdais“ ir klausimais kokiam pasauly gyveni. Kol kas gyvenu Lietuvoj, ačiū labai. 


Atsakyti
placebas
2012 m. rugpjūčio 9 d. 14:33:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Iš tokio klausimo galima padaryti vieną išvadą: žmonių gyvenimus valdo stereotipai...tiksliau, silpnų žmonių gyvenimus. Kaip pastebėjau dauguma įsivaizduoja, jog jeigu žmogus klauso metalo muzikos, tai be jokių išimčių jis yra gotas, metalistas ar šiaip kažkokios subkultūros atstovas...Graudu, kad žmogeliai tokio siauro mąstymo.{#} 

Panašiai yra ir su pačiu metalu. Aš suprantu, kad kažkam gali pasirodyti, jog jis "nuobodus" ir "vienodas", bet taip pačiai ir aš galiu teigti, kad jazz'as yra neįdomi muzika, nors aš jo neklausau. Jeigu žmogus paklauso vienos kitos dainos ir jau pasakoja, jog šis stilius "monotoniškas", tai sorry, kokiam pasauly gyveni?{#} Mūsų čia septyni milijardai! Ir metalo grupių kaip ir žanrų pilna, tad kelių grupių paklausius išvados padaryti negali. {#}

Žmonės labai mėgsta komentuoti dalykus kurių visai neišmano. Tačiau kaip taisyklė mano, jog viską žino. Prieš komentuojant būtų galima bent šiek tiek pasigilinti, kad neprišnekėtumėte absurdų. {#}


____________________
NO.
Atsakyti
Qintautas
2012 m. rugpjūčio 9 d. 13:14:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

IMO, taip suformuluotas klausimas išduoda kad klausiantysis ne tik diletantas sunkiosios muzikos žanre, bet ir yra susikūręs "baubo" įvaizdį: tie metalistai yra tikri velnio išperos, satanistai, brutalūs tipai, iškrypėliai ir sadistai, o ir dainuot jie nemoka o vien tik kriokti, tai argi tokie gali kurti dainas apie meilę, jūrą, saulę etc...

atsakinėti į tokį klausimą nematau jokios prasmės. Na, sakykim, aš nemėgstu ir (beveik) nesiklausau pigaus, 'bubble-gum' popso (ir galiu priskirt save prie diletantų šioj srity), tai analogiškai turbūt galėčiau paklausti:

- Ką manote apie 'bubble-gum' popso stiliaus grupes? Ar nemanote, kad iš tikro jų kaip "grupių" nėra, visą jų muziką ir yyymidžą kuria prodiuseriai, o per koncertus scenoje žiopčioja pasamdyti "vokalistai" ir "vokalistės"?

Žodžiu, kiekvienas savaip durnas...

Na o jei rimtai, Heavy metal - taipogi ir Thrash, Black, Power, Melodic Death, Progressive, Avantgarde... - tikrai mėgstu, o patikimo lygis priklauso nuo konkrečios grupės, o svarbiausia, ar jų muzika veža...


____________________
...Užsimiršta ilgametės skriaudos, žodis \\\"rokas\\\" praranda kriminalinę prasmę. Nors dar nespėjame iki galo susivokti, kas gi čia iš tikro vyksta? Klausinėjame, ar reikalingas mums rokas, ar galima leisti metalą, piktinamės roko muzikos gausumu... [Komjaunimo tiesa, 1988, nr.34]
Atsakyti
kalipse
2012 m. rugpjūčio 9 d. 12:07:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Patinka,ir labai...Heavy metal..Glam metal...


Atsakyti
backspace
2012 m. rugpjūčio 9 d. 01:17:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kažkokia be ryšio formuluotė...ne visai suprantu klausimą...


____________________
bet čia tik mano nuomonė....
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2012 m. rugpjūčio 9 d. 00:10:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kas čia su ta "a la muzika", čia jau šablonas kažkoks?

Man ganėtinai juokinga, kai kokioje nors žostkesnėje metalo atmainoje nelabai eina suprasti žodžių, tai grupės gerbėjai turi juos pasiskaityti, kitaip nesupras apie ką eina kalba. Žiauru. Esu ne kartą girdėjęs, kaip metalistas sako, "va vakar pasiskaičiau savo mėgstamos dainos tekstą, ten žinok...". Yra ir daugiau juokingų aspektų pačioje subkultūroje, bet  ne tai apie tema. 

Šiaip turiu mėgiamą Avinpapį (aka Altorių Šešėliai), nes jis toks bliuzovas truputėlį. Dar gal koks folk metal sueitų (jei tokio būna, turbūt būna), arba šiaip kas nors su priemaišomis. Nes kitaip tai manęs neveikia. Būna žmonės meta rūkyt daug kartų ir kiekvieną kartą pasiryžę sako "jau šį kartą tai tikrai pajėgsiu". Man panašiai su metalu - esu nemažai kartų mėginęs, pasiryžęs jį suprasti, bet man per monotoniška nors tu ką. Tarp kitko, mėgstu post rock, ten būna irgi užvirina neblogai. 


Atsakyti
einaras13
2012 m. rugpjūčio 8 d. 23:24:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

As megstu daugelio metalo atmainu daugeli dainu. Na, cia priklauso nuo to, ar zmogui toks "sunkus" skambesys priimtinas. Man jis daug mielesnis ir lengvesnis (t.y. labiau virskinimas) uz siu laiku a la muzikas.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
androider
2011 m. spalio 5 d. 19:09:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Kte rašė:
Patinka. Ne visu stiliu, bet patinka. Pagrinde lengvesniu: heavy, power metal.

JO man ir patinka šie 2 stiliai

____________________
EVERYONE IS UNIQUE
Atsakyti
Puslapiai: 123
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Sister Sin Sister Sin
8,6

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 283
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 244399