Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Ar galima spręst apie žmogaus intelektą (ir pan.) pagal jo klausomą muziką?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 123456 ... 11
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
todancius
2019 m. birželio 3 d. 23:58:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šiaip įdomus klausimas. Anksčiau galbūt būčiau atsakęs užtikrintai, kad galima. Kuo toliau gyvenu, tuo labiau suprantu, kad visgi yra kažkas aukščiau. Kad ir kas žmogus bebūtų, kad ir ką jis besakytų, bemąstytų ar klausytų - aš negaliu įlysti į jo vidų ir sužinoti, koks jis iš tiesų yra. O labiausiai mes ir esame linkę atmesti kitokius žmones iškart, nes jų nesuprantame ir negaištame laiko įsigilinti. Natūraliai sutikčiau su tavo mintimi, kad reperio beklausančio žmogaus dvasinis pasaulis turėtų būti teoriškai skurdesnis, nei besiklausančio klasikinės muzikos ar džiazo. Bet nepamirškim, kiek daug sociopatų ir visokių despotų turėjo "gerą skonį" ar įsivaizdavimą, kad turi labai sofistikuotą ir rafinuotą suvokimą apie tam tikrus dalykus. Labai geras pasakymas yra - pasitinka pagal rūbą, išlydi pagal protą. Tai, ko gero, čia irgi galima pritaikyti. Tai, kokios muzikos ir kokioje apskritai kultūrinėje aplinkoje vystosi vaikas, vėliau paauglys - lemia ypatingai daug. Tačiau tai nieko nepasako apie jo kaip žmogaus pavyzdžiui, širdies gerumą.

____________________

darbas


Atsakyti
Silentist
2019 m. balandžio 25 d. 15:14:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne tiek dėl intelekto, kiek dėl dvasinio zmogaus pasaulio. Kieno bus dvasinis pasaulis skurdesnis: ar kur klausys kokio naujoko balto reperio mudako, ar pvz, Moody Blues, ar tarkim Louis Armstrongo, G.Gershwino?? 


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
Silentist
2014 m. rugpjūčio 11 d. 16:39:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Bet va čia daug kas vis pabrėžia proto, intelekto, kaip "sugebėjimo išmąstyti, kaip...ten viskas sudaryta ir yra" svarbą. Nnnnnesutinku. Nes žmogus gali būti visų galų meistras, devyndarbis, auksarankis ir visoks kitoooks 100-pirštis, tačiau. Tačiau jei jis išmanys sudėtingiausias schemas: išrinkinės/surinkinės įvairiausias kompiuterines detales bei autotechniką, jis nejaus kaip bus protingasis pastumdėlis. Nes išmanyti ir atsekti tai nėra tas pats kas sukurti. O kur ėjo kūrėjai? 1-as Dievas težino, kur ėjo kurrrėjai nuo vieno taško iki kito kūrybos procese. Tos visos technikos kūrėjai ir išmanieji vartotojai yra kaip diena su naktimi. Kadangi vartotojas ir kūrėjas visai kitokio intelekto išsivystymo lygio, kaip kirminas su drugeliu, vartotojo nenaudai, deja. Taip ir su muzikos išmanymu.


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
FrIz7
2013 m. gruodžio 8 d. 21:38:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man patinka tas faktas, kad musice prasidėjo rimtos diskusijos.{#}


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
Grace
2013 m. gruodžio 8 d. 20:48:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kažkokį muzikinį skonį (geresnį ar blogesnį) tai turi visi. Kaip ir kažkokią klausą (gerą ar prastą). Dažniau visgi pasirinkimus matyt lemia  skonio skirtumai. 

Sutikčiau bent dalinai su  FrIz7 įkelta teorija, kad muzikos pasirinkimas priklauso dar ir nuo to, per kokią prizmę žmogus į tą muziką žiūri. Vienas per emocinę, kitas - labiau per analitinę. Tarkim, aš pati nors gyvenime labai linkusi į visokias analizes, bet va muzika yra būtent ta sritis, kur aš visiškai atsipalaiduoju, ir man iš jos užtenka tik gaunamų emocijų. 

Na Russkoje Radio tai čia jau kraštutinumas :)

O kas mane asmeniškai be galo erzina, tai snobiškumas. Jau ko nemėgstu, tai nemėgstu. Bet snobas tai nebūtinai itin aukšto intelekto žmogus ar itin kultūriškai išprusęs. 

Juk yra ir tokių, kurie kaupia bibliotekas, kaip interjero detalę. Ir tai nereiškia, kad jie tas knygas skaito. 

 

 

 

 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Stripped
2013 m. gruodžio 8 d. 19:44:26 2013-12-08 19:45:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jeigu intelekto sąvoka susietume tik su IQ teorija, tai tada galime sakyti kad ne - nėra ryšio tarp muzikinio skonio ir žmogaus IQ. Bet tai savaime būtų tik paviršutiniškas supratimas.

Be to, jei žmogaus nelabai klauso muzikos tai dar nereiškia, kad neturi muzikinio skonio. Šiais laikais muziką girdime beveik visur - ar tai būtų parduotuvė, ar darbovietė, ar rusakalbis taksistas su siaubingais polinkiais į Russkoje Radijo. Ir visgi stipriai skirtingi muzikiniai stiliai kuriuos girdime, negali turėti visiškai vienodos įtakos mums.


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
Stripped
2013 m. gruodžio 8 d. 19:36:50 2013-12-08 20:35:21
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Netikiu tokiomis teorijomis, nes nemanau kad jos  visakeriopai veikia  praktikoje ir užpildo visą mūsų supratimą apie muzikos klausymą. Manau, kad norint bandyti surasti atsakymą į šį klausimą, visų pirma reikia atsisakyti tokios bendrinės sąvokos kaip  ''intelektas''. Bendrają prasme muzikos skonis intelektui įtakos neturi, tačiau tai nereiškia kad negalime sieti muzikinio skonio su tam tikromis žmogaus intelektualinėmis sąvybėmis kaip tarkim kultūrinis išprusimas ar meno suvokimas (bendrają prasme).


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
FrIz7
2013 m. gruodžio 8 d. 18:51:25 2013-12-08 20:42:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Paskaitinėjau šiek tiek internetą ir radau žmogaus idomia teorija. Taip, tikriausiai muzikos stilius - visai ne rodiklis.{#}

 

there are at two ways that we can enjoy a piece of music:

1. emotional

2. analytic/rational

 

1. emotional refers to how we feel immediately upon hearing a piece of music (e.g if a song is catchy we immediately feel an emotional string plucked inside us, or the melody is beautiful, or the lyrics speak to us on an emotional level, or the beat makes us wanna snap our fingers

this type of listening is predominant and it encompasses all superficial=emotional reaction listeners, dancers etc but also nitpicky people like us. we, prog fans or other complex music listeners share this emotional level with all people but what differentiates us from others is

2. analytic/rational is that we tend to invest more time and energy into our music for whichever reason that might be. we get a kick out of emotional aspect but while most people are satisfied with that, we are not. we search for intricacies, technicalities and all other things that make a song more saturated with listening items that makes for a longer enjoyment and more mentally/rationally challenging listening. we like a balance between emotion and ratio

that being said, there is no way you can tell who is more inteligent because an inteligent  emotional listener might not be that much interested in music because they have other areas of interest where their inteligence sparkles and they have no need to analyze music. on the other hand, there's no guarantee that analytic people are inteligent because they might be music anlytic "freaks" where they might lack in general intelligence or they might not be so analytical as they think and they listen to prog/classical for the emotional kick not rational. and i think that genuine intellectual curiosity/creativity is what counts with these people.

 

Esu turėjas gera ir manau protinga matematikos mokytoją ir ji klausėsi juodo popso. Kai paklausiau kodėl klausosi tokios muzikos tai atsakė, kad ji neklauso sunkios muzikos nes neturi laiko jos klausyti ir analizuoti. O popsas lengvai klausosi.

P.S. Kad nesuklaidinčiau kitų savo postų noriu paminėti, kad tendencijos mano manimu vistiek išlieka.


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
Isa
2013 m. gruodžio 8 d. 17:34:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

muzikos zanras ar stilius - ne rodiklis


Atsakyti
Grace
2013 m. gruodžio 8 d. 17:11:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gal iš pirmo žvilgsnio gali taip pasirodyti. Bet visgi manau, kad ne.

Pagalvokim - o juk žmogus, turintis aukštą IQ galbūt aplamai muzikos nelabai klauso. Žinau konkrečių pavydžių. 

Vėlgi, dar yra toks dalykas , kaip emocinis intelektas. Ir mokslininkai, išradėjai emocinį intelektą gali turėti žemą, net labai žemą.

Dargi matyt priklausytų nuo to, konkrečiai ko žmogus muzikoje ieško. Vienas ieško atsipalaidavimo, kitas ritmo, trečias emocijos. 

Kalbant apie mėgstamų žanrų įvairovę, vėlgi. Nemanau, kad klausyti  beveik visų žanrų yra geriau, nei teikti primenybę vienam kuriam žanrui. O gal žmogus atrado "savo" žanrą?  Ir daugmaž išskirtinai į jį gilinasi (tai gali būti ir klasika, ir džiazas, ir rokas ir t.t.)

Palyginimui paimsiu kitą meno atšaką parfumeriją (nors gal nedaugelis net susimąstė, kad tai irgi yra menas). Yra žmonių, kurie visai nesikvėpina. Yra tokių, kurie neteikia parfumerijai reikšmės, kvėpinasi bile kuo. Yra tokių, kurie turi n metų parašinį kvapą. Ir yra tokių, kurie domisi parfumerija kaip menu, skaito, studijuoja, testuoja ir turi bei mėgsta 40+ ar net 200+ kvepalų beigi visi jie svarbūs ir reikalingi. Ir kaip pasakyti, kurie iš tų žmonių "teisingi"? Jie tiesiog skirtingi. Skirtingas požiūris, skirtingas charakteris, skirtingas suvokimas bei prioritetai. Ir labai išprusęs intelektualus žmogus gali kvėpintis mainstream'iniais kvepalais. Nors kitose srityse galbūt jis genialus. 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Rutonė
2013 m. gruodžio 8 d. 16:20:15 2013-12-08 21:24:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ir aišku, į kurį diagramos galą patenki :D Sakau, tendencingas tas dalykas, ir tiek. Patingėjau tik daug komentarų prie jo skaityt... {#} bet nemažai jų kritiški. Be to, tikrai pasigedau daaaaaug atlikėjų Ir kad klausantys džiazą yra kvailesni už klausančius klasiką ar roką? Mėgstantys Sinatrą prastesni už mėgstančius U2? O ką daryt tiems, kas mėgsta abu? O ką daryt tiems, kam patinka Bono ir Sinatros duetas (tegu ir viena vienintelė daina)? Iš dalies - schema neprastai apibūdina patį jos autorių {#}


Atsakyti
FrIz7
2013 m. gruodžio 8 d. 16:12:44 2013-12-08 16:16:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš irgi tą tyrimą jau seniai mates ir į jį rimtai nežiuriu tik pajuokauti su savo tuo komentarų norėjau(nes lil wayne rimtai pagarbos neturiu, sorry) todėl prašyčiau "nestumti". Aš pats visada draugų klausoma muziką bandau suprasti ir ieškau visada kažko naujo, bet aišku mano širdis priklauso rokui.{#}


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
Rutonė
2013 m. gruodžio 8 d. 15:54:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mačiau jau šitą dalyką turbūt prieš porą metų, kai dar buvo šviežias. beje, atrodo, būtent musice.Nepriimčiau šito reikalo už gryną pinigą, nes ir pats šio projekto autorius palieka atvirą klausimą:

Do you choose music based on your intelligence? Surely your personality has something to do with musical tastes, doesn’t it? Can listening to certain types of music make you dumb or smart? Do people gravitate towards a certain type of music because they are smart and think that it will make them seem smarter?

Ir šiaip, kažkokias sąsajas tarp klausomos muzikos ir IQ kažkas jau buvo nagrinėjęs ir anksčiau, Rezultatai buvo ka-kuo panašūs. Šiaip galima sutikt su tuo, kad tokios muzikos neklauso tie, kam tereikia primityvaus bumčiko, neverčiančio galvot. Bet va klausimas toks. Matai, kaip čia galima pasukt: 1 - tie, kas klauso Lil' Wayne, yra durniai; 2 - tik durniai klauso Lil' Wayne. Skamba panašiai, bet reikšmė skiriasi, ar ne? Ar, priklausiomai nuo IQ renkamės muziką, ar IQ priklauso nuo klausomos muzikos? Į tą klausimą atsakymo šis tyrimas tai nepateikia.

Pasikartosiu (demotyvatorių temoj jau dėjau)

o jei norėsi, išversi taip - jei kažkas klauso muzikos, kurios aš nekenčiu/nesuprantu/neklausau (ar tiesiog yra kitoks nei aš) - jis yra kvailys. Dėl vieno sutiksiu - jei kažkokio stiliaus nežinantis/nemėgstantis aršiai jį puola ir gina tik savo mėgstamą - va toks žmogelis veikiausiai aukštu IQ nepasižymi. Aš kaip tik į žmogų, kuris daugiau ar mažiau klauso visko po truputį, žiūrėsiu pagarbiau ir kaip į visapusiškesnę asmenybę, nei tą, kuriam priimtiniau tik koks vienas stilius ar atlikėjas. Kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama. 


Atsakyti
FrIz7
2013 m. gruodžio 8 d. 14:03:21 2013-12-08 14:07:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dar viena idomi nuoroda: https://www.noiseaddicts.com/2009/03/music-makes-you-dumb-intelligent/

Here’s something that is sure to get the hairs up on some peoples’ backs. Virgil Griffith, the creator of WikiScanner and a grad student from CalTech did some research which studied the relationship between musical styles and bands and the SAT scores of the people who listened to them. He found that the smartest students listened to Beethoven (average SAT of 1371) and the students who rung in at the bottom of the SAT scores listened to Lil’ Wayne (average SAT of 889).

tik patvirtino kas ir taip jau akivaizdu.{#}


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
Isa
2013 m. gruodžio 8 d. 13:42:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

galbut Zmogus, kuris dabar gyvena ir megsta TokioHotel, gyventu tuo laikotarpiu kada PinkFloyd buvo ant bangos, jis zavetusi floydais; ir atvirksciai - pilietis, kuris gyveno floydu laikas, gyventu dabar - turetu TokioHotel plakata.

manau daug kas priklauso ir nuo amziaus, zinau tokiu zmoniu kurie 13kos metu klause AceOfBase ir panasiu, dabar kaifuoja nuo Stravinskio ir Zappos.

bet, jei tarkim palyginti 50ties metu zmogu, megstanti Zentus, su kitu 50meciu, megstanciu WeatherReport, tai aisku galetume sakytu kad ju IQ skirtingas. 


Atsakyti
Silentist
2012 m. rugsėjo 7 d. 00:22:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O.K. That's said. mokinsiuos anglų kalbą, gal teks ir ten, kur ja kalbama, kada nors pabuvoti...


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
einaras13
2012 m. rugsėjo 6 d. 21:10:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Išmok anglų gramatiką pirmiau, po to čia dėstyk savo žinias, o ne atvirkščiai


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Silentist
2012 m. rugsėjo 6 d. 21:05:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

[me] unlikes this post{#}


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
einaras13
2012 m. rugsėjo 6 d. 18:47:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Savo nuomonę išsakiau čia https://www.music.lt/Muzikos-itaka-ir-zmoniu-tipai-blog-38693.html

Jos nebekartosiu


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Silentist
2012 m. rugsėjo 6 d. 18:23:20 2012-09-06 18:25:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

einaras The XIIInth, matau, tik puldinėja žmones temoje.

ką gi, laikas, einarai, išsakyti savąjį žodį šia tema. Neskysk-pasireikšk:


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
Puslapiai: 123456 ... 11
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Alphaville Alphaville
8,4

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 239
  Iš viso užsiregistravę: 73334
  Naujausias narys: nblbqiduij
  Šiandien apsilankė: 223123