Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 12
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2013 m. kovo 28 d. 17:09:51 2013-03-28 17:43:47
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man atrodo, kad galėčiau įvardint tą dieną, kai radijo stotis Lietus man mirė. Ir daugiau nebeprisikelia. Kiek pamenu, Lietaus koncepcija buvo atsvara M-1 Plius - anie visiškai negroja lietuviškos muzikos, Lietus - užsienietiškos. Po kiek laiko (jei neklystu, dar prieš prasidedant didžiausiam blogiui lietuviškoje muzikoje - Keliui į žvaigždes) įsileido ir užsienietišką. Tada jie teigė, kad užsienietiška produkcija sudarys apie trečdalį repertuaro. Sakykim, nudžiugino. Maniau, klausysiu labiau. Na... Tarkim, man neblogai sueina trečdalis tos Lietaus grojamos užsienietiškos muzikos (o gal priešingai - trečdalis nesueina, nesigilinu). Tačiau tai nelabai išgelbėjo padėtį. O kai LNK (ir Lietuje) ėmė karaliaut Valinskas, tai bene 99% lietuviškos muzikos sudarė KĮŽo šlamštas (gal ir persūdau) ir su juo susijusi (pyyp)muzika - Valinskienė, Žvagulis ir co. Tada Lietum nusivyliau visiškai. Ačiū dievui, KĮŽas nusibaigė (labai tikiuosi), Valius išėjo iš Lietaus, ten kažkiek to mėšlo sumažėjo. Bet dar laaabai ilgai suko Valinskienę, Starošaitę, Žvagulį etc. Nepasakyčiau, kad man iki tada ŽŽ patiko, bet susidėjęs su Valinsku patapo absoliučiu muzikiniu nuliu, tik be galo keista, kad kažkam tas pseudomenas vis dėlto patinka... Kartais atrodo, kad tai, ką groja stotys, labiau priklauso ne nuo to, ką groja geri (ir nelabai) nauji /geri (ir nelabai) seni atlikėjai, o nuo to, kokie geri (ar nelabai) draugai yra stoties galva ir konkretus atlikėjas. Užtai naujokams ir nėra galimybių prasimušt.


Atsakyti
Stripped
2013 m. kovo 28 d. 16:51:50 2013-03-28 21:51:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Buvo laikotarpis kai formavosi lietuviškos radijo bei televizijos stotys ir juose vykdavo įvairiausių  įdomių dalykų. Laikotarpis maždaug nuo imperijos subyrėjimo iki 2000 metų.Tuo metu dar būdavo žmonių pasišventusių įdomiai bei švietėjiškai veiklai ne vien tik dėl pinigų, ir jie kūrė tokias laidas ar programas kokių dabar nebeįsivaizduotume, nes jau daugiau kaip 10 metų į mūsų radijas ir televizijas komercinės schemos įsitvirtino 100%.

Pvz, ar jaunoji karta žino, kad šiandieninės komercinės televizijos simbolis - TV3 rodydavo laidą sunkiosios muzikos gerbėjams. Vadinosi  ,,Tamsos citadelė''. Ten būdavo supažindinama ne tik su užsienio bet ir su lietuvos metalo grupėmis bei atlikėjais, taipogi apžvelgiami įvairios metalo muzikos naujienos, Lietuvos metalo grupių kelionės į užsienį ir pan...  (Tuo metu TV3 dar vadinosi tele-3). Šiandien  tai būtų sunku įsivaizduoti,  nes ir asilui aišku kokio lygio žiūrimumas tokios specializuotos programos būtų dabar, sekant komerciniais principais.

Taipogi radijas - su nostalgija galima prisiminti kaip kūrėsi pirmosios nepriklausomos radijo stotys (M-1 buvo apskritai pirmoji nepriklausoma radijo stotis visame tuometiniame sovietų sąjungos šalių bloke. Vyresni tai žino, o jaunoji karta tai ir nelabai...) Radijo programas vesdavo žmonės kurie nuoširdžiai  mylejo muziką ir savo darbą, galbūt dėl to jų būdavo įdomu klausytis. Dabar dažniausiai dainos paleidžiamos kompiuteriais, dažniausiai nežinant kas ten sėdi prie jo... Nebėra įdomių žmonių, individualių asmenybių kurios vestų geras radijo laidas.

Tačiau laikas viską sudėliojo į savo vietas, ir nors dabar lietuvoje turime didelį kiekį radijo stočių, (tokiai šaliai kaip mūsų tai yra net per daug), bet ar jos išpildo visus muzikos mylėtojų lūkesčius? ar skiriama deramai dėmesio jauniems muzikantams kuriems tas demesys iš tikro reikalingas?

NE NE NE ir dar kartelį NE!


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
DeathLetter
2013 m. kovo 28 d. 14:58:19 2013-03-28 15:01:20
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man liūdna, kad dėl visokiausių Rimiškių, Žvagulių ir panašaus plauko, nežinau ar taip galima išsireikšti, atlikėjų, krenta šešėlis ant visos lietuviškosios scenos. Dėl į teteviziją ir radiją (lalūnos, lietūs ir panašaus plauko stotys) nuolat kišamo brūdo yra užmišrtami tikrai geri atlikėjai. Tie atlikėjai, kurie turi ir talento ir gerus tekstus kuria ir į sceną žengia ne tam, kad pasimaivyti, pažiopčioti ir užsikalti pinigų, o tam, ką parodytų, ką iš tiesų sugeba. Taip. Iš tikrųjų gaila. Tokiu būdu ir atsiranda stereotipai, kad Lietuva neturi ko parodyti, nors tai visiška netiesa. :)


____________________
Jeigu Jūs nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie Jūsų neseka!
Atsakyti
Trampumpoolee
2013 m. kovo 28 d. 12:04:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Labai nedaug teke matyt girdet Rimiski, bet kiek teke, tai gan tusciai visa tai atrode. Ispudis kad toks kuklus bachuras ant scenos iseina atgrot ir nematyti kad jam paciam patiktu visa tai - bet cia savaime suprantama kad su tokia muzika net ir apsimest turetu but labai sudetinga


Atsakyti
velniux
2013 m. kovo 27 d. 18:23:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O kažkas tarp jo ir Rimiškio mato skirtumų? {#} Man tai jie vieno ir to paties lygio.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Trampumpoolee
2013 m. kovo 27 d. 14:16:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Popsuchoj reikalavimai neturetu but dideli. Svarbiausia kad atlikejas bent kazkiek tiketu savo produktu ir turetu siek tiek pozityvaus efekto sau ir klausytojams. Propriate ar inapropriate bet Zvagulis visame tame šurum burum anaiptol nepatenka tarp puses tu performeriu, kuriuos tiesiog slykstu girdet. Galit raukytis i valias isgirde Zvaguli ,bet mastykit pozityviai - jei ne Zvagulis, tai labai gali but kad kitu atveju tuomet tektu girdet kokius ten Pikaso, Rimiškį ar net Zvonkų dueta...


Atsakyti
Faustas
2013 m. kovo 27 d. 11:23:59 2013-03-27 11:38:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne, nu klausykit, baigti diskusiją teiginiu "sakykit ką norit, bet Žvagulis už kažką tai geriau" - kažkaip "inapropriate". 

taip ir knieti atsakyt rusiškai - "в сортах говна не разбираюсь"

O šiaip tai visai smagu, kad yra žmonių gebančių ir norinčių prie atlikėjo/kūrinio suręgzt daugiau nei "aina sau, kai vež" arba "man nepatinka, šūdas...". 

pagarba šituo klausimu Alvydui ir Einarui

 


Atsakyti
Trampumpoolee
2013 m. kovo 27 d. 02:56:57 2013-03-27 02:57:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Neliūdėkit, chebra neliūdėkit, chebra šalčiai jau greitai PRAEIS! Ir ateis, dienos ir ateis dienos - lysim laukan su savo draugais {#}

p.s. Sakykit ka norit, man net už Manta Jankavičių Žvagulis geriau :)


Atsakyti
Rutonė
2013 m. kovo 26 d. 23:35:19 2013-03-29 16:55:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Prie ko ŽŽ mokėjimas daryt pinigą? Prie to paties, kalbant apie muzikos vertę. Tai susiję tiesiogiai - jis "daro" muziką ne dėl muzikos, o dėl pinigo. Kitaip - štampuoja. Bet ką. Šlamštą. Šlamščių šlamščiausią šlamštą. O kam jam stengtis, jei ir TAI yra perkama? Sąžinė dėl to neužgrauš. Tai kokią vertę gali turėt produktas, kuris daromas ne dėl savęs paties, ne sau, ne taip, kad patiktų sau pačiam (nors šito mes nežinom - gal jam ir patinka), o dėl pinigų? Klausimas, sakyčiau, retorinis. 


Atsakyti
velniux
2013 m. kovo 26 d. 23:07:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

The Beatles daug kur buvo pradininkai, bet čia buvo tik pavyzdys. Bitlų analizei yra atskira tema.

 


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Dainioos
2013 m. kovo 26 d. 23:02:39
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

The Beatles pirmieji sugalvojo, kad dainoms reikia priedainio, taigi jų vertė neįkainojama.


Atsakyti
velniux
2013 m. kovo 26 d. 22:59:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O prie ko čia Žvagulio mokėjimas daryt pinigą? Kalba buvo apie jo muzikos vertę.

Ir sorry, jei kalbėčiau apie kokius U2 ar tarkim The Beatles, tada pridėčiau, kad pvz. man tai yra menkavertė muzika. Čia tuomet, kai kitas, muzikinį skonį turintis žmogus, gali puikiai įžiūrėti tokios muzikos vertę, bet man asmeniškai ji atrodo prasta. Ir visai kitas dalykas, kai absoliučiai per jokį galą bežiūrint neiškrapstysi alei jokios prasmės nei vienoj to "dainininko" dainoj. Tada jau ta patarlė, kad dėl skonio nesiginčyjama negalioja, nes pirmą tą skonį reikia turėt.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Rutonė
2013 m. kovo 26 d. 20:22:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Drąsus pareiškimas - suprantu, ką verta žiūrėti ir klausytis, o kas tėra bereikalingas šlamštas... Būtų pakakę prirašyt man - tada viskas būtų OK. Kodėl taip sakau? Na gerai, juk net tarp mūsų yra mėgstančių ŽŽ, tai ką - jie mums gyvent trukdo? Bent jau man - ne. Kol netenka su jais atsidurt kompanijoj, kur jie muziką užsako. Bet ir tai - stengiuosi į tokias kompanijas nepatekt, kita vertus - ir tai įmanoma išgyvent. 

O dabar pažiūrėkim į ŽŽ kitaip - pinigą moka daryt. OK, išmaldos neprašys. Kita vertus, liūdna, kad yra kam jam tą pinigą sunešt. Tačiau ir vėl - ŽŽ dėl to kartu yra ir blogis, ir gėris - kaip kitaip suprastume, kas yra gerai, jei neturėtume tokių pavyzdžių? Einam toliau. Lietuviai sako - visokių yr, visokių reikia. Va tai ir tinka mano minimam pavyzdžiui.

Dabar dar. Įdomu būtų sužinot, ką apie savo mianą galvoja pats ŽŽ. Kaip žmogus iš šalies, kaip atlikėjas, kaip verslininkas, kaip... Na bet nuoširdžiai. Spėju, atsakymas gal būtų ir toks - žinau, kad darau š..., bet jei jį gerai perka, kam labiau stengtis? Va dėl to yra labai labai liūdna... Yra paklausa - bus ir pasiūla. Ir šioks toks nukrypimas į šalį, bet... Toks palyginimas. Vienas žmogus, pažįstantis Igorį Kofą, man sakė, kad jis dainas kuria taip, kad pirmiausia jos patiktų jam pačiam, o jei patinka ir daugiau kam - tada tiesiog puiku. Nesakau, kad tai idealus pavyzdys, bet... Vat todėl ir įdomu, kaip tai, ką daro, vertina pats ŽŽ. Bijau tą veiklą vadint menu, muzika, kūryba - juk greičiausiai tekstus jam kažkas sukuria/išverčia, o muzikinė dalis - kam teko (ne)laimė jį girdėt, pasakys, kad tai užsieninės populiarios dainos (ir įdomu, kaip reikalai su jų legalumu? Bet čia jau kita skausminga tema...). 


Atsakyti
Faustas
2013 m. kovo 26 d. 13:42:21 2013-03-26 13:52:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

atsakysiu aš už dainioos'ą

taip išeitu kad kazkur puse Lietuvos gyventojų yra ''žemo intelekto" - TAIP. Pamatavus visų gyventojų IQ ir išvedus vidurkį - pusė piliečių atsidurtų žemiau to vidutinio IQ, kita pusė - aukščiau. Paprasčiausia statistika. Taigi - TAIP, net ne "kažkur", o lygiai pusė LT žmonių yra žemesnio nei vidutinis intelekto. kita pusė - atitinkamai, aukštesnio.

O dabar įdomesnė dalis: kur yra savoka "žemas" šioje rezultatų skalėje  - nuspręsti kiekvienam asmeniškai. Jei tie 50 proc. nuo žemiausio rezultato iki vidutinio, jums atrodo esą dar nepakankamai "žemo intelekto" ar "ne žemesnio nei jūsų" - tada turime problemą ir labai tikėtina, kad jūs pametėte pokalbio giją jau ankstesnėje pastraipoje. Jei ne, tada toliau:

Visi esame žmones ir visi esame lygūs todėl nešok aukščiau visų ir nevaidink - tu čia rimtai? Faktas, kad tu  žmogus, tikrai nestato tavęs į vieną gretą su kitais. O "šokti aukščiau" - manai būtina? ar užteks atsistoti? {#}


Atsakyti
Dainioos
2013 m. kovo 26 d. 12:44:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš visai neužgaulioju, sakiau,kad jis tikriausiai labiau patinka vyresnės kartos atstovams arba.. ir t.t. Nemanau, kad tai yra įžeidimas, juk mano močiutei jis patinka. Na, atseit nuotaikai pakelti ir pan. Juk šiuolaikinis jaunimas labiau klausosi klubinės muzikos, o ne jo ir pan. Taika.


Atsakyti
velniux
2013 m. kovo 26 d. 12:37:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kad per daug dėmesio skiriam, tai tikrai pritariu {#}.

Tiesą sakant, žiūriu. Aišku, tik tai, kas įdomu (filmai ir pora serialų). O žmonių, kurie žiūri tv, deja, pažįstu nemažai. O net jei ir nepažinočiau, skirtumas yra. Ok, aš suprantu, ką verta žiūrėti ir ko verta klausytis, o kas tėra bereikalingas šlamštas. Bet kažkaip labai liūdna stebėti, kad tokių, kuriems Žvagulis ar Cicinas yra tobulybės viršūnė muzikoje, Lietuvoj vis dar yra pernelyg daug.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Faustas
2013 m. kovo 26 d. 12:30:09 2013-03-26 12:41:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Apie ką mes čia kalbam? ar ne per daug dėmėsio šiam "atlikėjui" ?

Žvagulis yra įrašęs albumą "Alaus baro dainos". Tuo tiesiogiai įvardindamas, kas yra jo klausytojai. Laimei mes galime jo neklausyti. Deja, aš jau esu girdėjęs. Ir tuo nesidžiaugiu.

velniux: o dėl TV, - sakyk - tu daug pažįsti žmonių kurie žiūri TV ? :)  pats žiūri ? koks tada tau skirtumas ką ten rodo.

dainioos: kodėl tu dabar užgaulioji vyresnės kartos žmones? jei jau vyresnis, tai gali Žvagulį klausyti ? pats laikas atsiprašyti. :)


Atsakyti
velniux
2013 m. kovo 26 d. 12:07:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jeigu Žvagulis, kaip jūs čia teigiat, patinka pusei Lietuvos, tai man tikrai liūdna dėl mūsų valstybės... Dėl žmogiškų savybių gali visaip vertint, bet sakyt, kad jo muzika gera ir dar kad jis humoristas, sorry, bet labai jau juokingai atrodo. Gaila, kad pas mus per teliką tik tokio lygio "dainininkus" ir rodo. Taip ir bukinama tauta. Jei retkarčiais ekrane nešmėkšteltų koks Mamontovas, Kaušpėdas ar Meškėla, tai ir iki visiškos degradacijos muzikos srity prieitumėm.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Dainioos
2013 m. kovo 26 d. 10:29:23 2013-03-26 10:44:39
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nesuprantu, kodėl turėčiau būti užblokuotas? Negi žmogus, kuris rašo be keiksmažodžių, gražia kalba, kuris reiškia savo nuomonę, dėja nesutampančia su kitų, turi būti užblokuotas? Čia jau kaip sovietmetis, nepritari - lauk? Visai nesupratau jūsų.


Atsakyti
kalipse
2013 m. kovo 26 d. 01:35:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Paskaicius tavo komentarus-man panasu,kad tamstele gali greit uzblokuot...


Atsakyti
Puslapiai: 12
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Colours Of Bubbles Colours Of Bubbles
8,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 153
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 99695