Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Music.lt apdovanojimai / geriausių rinkimai

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
MusicLt
2012 m. spalio 29 d. 12:31:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Atnaujindami diskusiją apie Music.lt metų muzikos apdovanojimus, kviečiame tuos, kuriuos ši idėja domina ir tuos, kurie galėtų savo nuomonėmis prisidėti prie kategorijų formacimo, į privačią diskusijų grupę. Savo norą galite išreikšti šioje diskusijoje arba privačia žinute.


Atsakyti
Ariel_Cancer_Dies
2012 m. rugsėjo 27 d. 07:08:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

as siemet ir taip jau projektuoju du rinkimus/apdovanojimus, taigi prie trecio prisidet man jau pristigtu isradingumo {#}


____________________
Mano geras blogas: sharkeen.lt - mano muzikos žurnalas Mano muzika: http://www.last.fm/user/sharkeen Twitter: http://www.twitter.com/sharkeen_
Atsakyti
MusicLt
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:33:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Bet ar būtent pop apdovanojimai (MTV, etc.) nesumaišo stilių pagal neaiškius principus? Vargu, ar Pop muzikos kategoriją būtų galima išskirstyti, bet kaip ir minėjai, ta muzika, kuri čia sulaukia daugiausiai dėmesio, rokas / heavy / alternatyva, galbūt būtų objektyviai įvertinta ir išskyrus kelis stambesnius jų blokus. Klausimas, tik ar dėl tų pačių blokų atsirastų sutarimas :)

Dėl vienos bendros LT muzikos kategorijos - drąsus pasiūlymas, bet tikrai įdomus. Norėtųsi ir daugiau nuomonių.


Atsakyti
MusicLt
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:23:02
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Geras klausimas dėl papildomų - dainų, albumų - kategorijų. Tik tikėtina, kad tarkim, jeigu pvz. Muse nugalės geriausios roko grupės kategorijoje, jos albumas nugalės tarp roko albumų, o daina - tarp roko dainų. Bent jau tokia tendencija dažnai pastebima kituose apdovanojimuose. Kita medalio pusė - tokiu būdu patrigubėtų kategorijų, o kartu atbaidys balsuojančius išsakyti savo nuomonę, pamačius be galo ilgą sąrašą.

Gal išeitis, metų albumo ir metų dainos rinkimai, kur būtų daugiau pretendentų, apimančių visus stilius ir sulaukusių daugiausiai palaikymo.

Kalbant apie pačių pretendentų atrinkimą - tai įgyvendinti būtų galima, nusprendus dėl pačių kategorijų, padaryti platesnį pretendentų sąrašą su jų šių metų nuopelnais, ir galimybe juos įvertinti.


Atsakyti
Ariel_Cancer_Dies
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:19:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

siulyciau vadovautis principu, kad visiems neitiksi, visko neaprepsi. o pradeti visada reikia nuo trupucio. taigi siuos rinkimus galima padaryti pirmiausia kuklius, paskui, ivertinus rezultatus, stambinti. 

sudarineti nominacijas stiliu pagrindu - gana archajiskas modelis, tinkantis nebent popso apdovanojimams. music.lt i sia kategorija, ziurint i cia populiariausia muzika, manau nepatenka. reikia nominacijas sudaryti tokias, kad i jas patekti faktiskai galetu kuo didesnis spektras atlikeju. del lietuvisku nominaciju, manyciau uztektu apskritai vienos ("geriausias ietuviskas pasirodymas"), nes nei albumu prasme, nei grupiu konkurencingume nera zenkliu nuopelnu. 


____________________
Mano geras blogas: sharkeen.lt - mano muzikos žurnalas Mano muzika: http://www.last.fm/user/sharkeen Twitter: http://www.twitter.com/sharkeen_
Atsakyti
Rutonė
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:10:11
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Va būtent - reikia kažkokių konkretesnių kriterijų, kodėl vienas ar kitas atlikėjas pretenduoja tapti geriausiu. Albumas - nemenkas argumentas pretenduot į metų geriausius. Ir, vertinant virtualiai, ko gero vienintelis ir objektyviausias, nes apsilankyt koncertuose ne visi turi galimybę. 

O va iš sąrašiuko tikrai neišskirčiau ryškaus lyderio - visi daugiau mažiau, mano akimis, apylygiai.


Atsakyti
Crazyz
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:08:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš irgi tik už kasmetinius rinkimus tų metų.

o nebūtų pirma rinkimai: ta prasme narys turėtų ten kelis balsus, kurias grupes/atlikėjus jis ale siūlo į tos nominacijos rinkimus, tik po to būtų tikrieji rinkimai, kad iš pasiūlytų kandidatų būtų renkami jau nominacijos nugalėtojai?

 

P.s. o apsiribota būtų tik tokiomis nominacijomis kaip metų rokas? nebūtų metų albumas, daina, klipas ir pnš. O šiaip tokie rinkimai būtų tikrai cool ir jų reikia, nesvarbu, kad tokių rinkimų pilna visur, bet čia kaip muzikiniam saitui būtų labai į temą.


Atsakyti
MusicLt
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:03:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, čia dar net ne kandidatai, o tiesiog galimų apdovanojimų 'rėmai', bandant sudėlioti viską taip, kad apdovanojimai būtų prasmingi :)


Atsakyti
MusicLt
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:01:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ačiū už nuomonę.

Na, visų pirma, dėl pačios sistemos ir 'kuolinotojų', Balsavimas vyktų atiduodant vieną balsą kažkuriam iš pretendentų, o ne vertinant juos dešimtbalėje sistemoje, t.y. smukdyti nepatinkančių atlikėjų nebūtų galimybės.

Dėl LT atlikėjų sumaišymo su užsienio. Ar tikrai tai būtų lygiavertis palyginimas? Tokiu atveju, kas iš šiais metais pasižymėjusių mūsų šalies atlikėjų pretenduotų paminėtose kategorijose. Galbūt būtų sektinas D. Britanijos pavyzdys ir Brits apdovanojimai, kur naudojami minėti du blokai.

Kalbant apie tam tikrų atlikėjų atitikimą / neatitikimą vieniems ar kitiems stiliams, čia situaciją turbūt galėtų išgelbėti nebent konkretesnis stilių skirstymas, pvz. išskiriant pop rock'ą / hard rock'ą. Vistik, ko gero, reikėtų siekti, kad kiekvienoje kategorijoje būtų konkurencija ir pakankamai daugiau mažiau lygiaverčių konkurentų. Nes tada kyla natūralus klausimas su kuo tada šiemet lyginsime, pvz. išskirtus Aerosmith, kurių albumas, tiesa, dar nepasirodė. Ko gero, pretenduotų Slash, Rush, Van Halen, Steve Vai, Meat Loaf, Lita Ford, UFO, Lynyrd Skynyrd, Hawkwind, Kiss. Visgi, norėtųsi tokių kategorijų, į kurias vien pasižiūrėjus negalėtum 100 proc. tiksliai atspėti, kas nugalės.


Atsakyti
Gabux
2012 m. rugsėjo 24 d. 23:00:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

aa..  galvojau, geriausių narių apdovanojimai.. : ]]

 

//

o kol kas labai duag kandidatų, kai sumažės kiek - prabalsuosiu.


____________________
. tamsos ir šviesos kamasutra .
Atsakyti
Rutonė
2012 m. rugsėjo 24 d. 22:34:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Net nežinau, ar labai jau reikia tokių rinkimų. Kita vertus, būtų įdomu pasilygint, kaip mes derame/nederame su likusiu pasauliu. Bet man atrodo, čia yra nemažai tokių, kurie vertina tik pačią naujausią muziką ir nuvertina senesnę. Tad gali būt, kad tokių rinkimų rezultatas ne itin skirsis nuo visokių ten mtv, viva, vh1 ir t.t.

O man kaip tik būtų įdomesnės nominacijos kaip Metų sugrįžimas, Metų nusivylimas, Metų atradimas... Na kažkas panašaus...

O dabar štai ką pasakyčiau peržiūrėjusi pasiūlymus (vėlgi čia sudėta tiek skirtingų atlikėjų, kad net sunku ką lygint): 

Roko muzika

Jack White?

Linkin Park?

Muse?

Green Day?

The Killers? (nu sakykit ką norit, bet roku tokios muzikos man liežuvis nelabai verčiasi vadint. Kai kurios dainos tokios popsovos....)

The Offspring?

The Cranberries?

The Rasmus? (šitie irgi. Kol Lauri darė kažką savo ir tai skambėjo kitaip nei grupės kūryba, tai buvo DU skirtingi projektai. Dabar kai paklausau naujausios Rasmus kūrybos, nerandu didelio skirtumo nuo solinės Lauri veiklos. Vadinkit mane visiška tamsuole, bet tokios muzikos roku vadint ir vėl liežuvis nesiverčia - man tai labai maloniai susiklausantis kokybiškas popsas)

Aerosmith? (nu va ir lyginam - Aerosmitus ir Rasmusus - nepalyginami dalykai. Bent jau man. jei abi grupes vadiname roko grupėmis, tai jau tada tą roką reikia skirstyt kažkaip smulkiau)

No Doubt?

Garbage?

Rush?

Soundgarden?


Rimtoji muzika

Katie Melua?

Norah Jones?

Leonard Cohen?

Michael Kiwanuka?

Chris Botti? (gaila, kad šiemet čia neužsuko, bet šiaip juk pateko šian sąrašan irgi už albumą?)

Susanne Sundfor?

Dominic Miller? (kas be ko, kelčiau letenas ir už šį veikėją. Na taip, albumas puikus, ir dar šis tas, malonūs prisiminimai... ]:-))

Brad Mehldau Trio?

Nathan Pacheco?

Esperanza Spalding?


Apie pop nominacijas gal nutylėsiu, nes kai tarp nominantų matau Bieberį ir panašius, man vis tiek darosi bloga (kad ir kokia tolerantiška būčiau).

 

Tai štai - yra atlikėjų, kurių aš negaliu pakęst, bet kažkas juos dievina, yra atlikėjų, kurie man labai patinka, bet kažkam nuo jų bloga. Tai kad nebūtų taip - aha, ji/jis tam $%^$^&* davė 10 balų... Nu OK, aš duosiu 1. Vėl atsiras kolintojų. Ar reikia?

 

Bet jei vis dėlto nutarsim, kad vis dėlto tokių apdovanojimų reikia, gal tada į visą šitą reikalą reikėtų įtraukt ir tautiečius? Tik va - ar kaip atskirą lietuvišką bloką, ar tiesiog tarp visų kaip lygius tarp lygių. Antras variantas man atrodo įdomesnis ir ne toks diskriminacinis.


Atsakyti
MusicLt
2012 m. rugsėjo 24 d. 20:00:35 2012-09-24 20:01:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gal pavadinimas šiek tiek klaidinantis. Šiuo atveju kalba apie kasmetinius geriausiųjų rinkimus, tai jei konkrečiau - 2012 m. geriausieji.

Tai, apie ką rašai tu, būtų galima įgyvendinti skiltyje "Žvilgsnis atgal", kur reikėtų nutarti, kas yra renkama ir pasiūlyti / aprašyti kandidatus. (gal tam reikėtų atskiros temos?)

Visgi, ši tema skirta galimiems kasmetiniams apdovanojimams.

Pabandykime sudėlioti pirminį labai preliminarų vaizdą, pradžiai, imant užsienio muziką.


2012 m. geriausieji

Roko muzika

Jack White?

Linkin Park?

Muse?

Green Day?

The Killers?

The Offspring?

The Cranberries?

The Rasmus?

Aerosmith?

No Doubt?

Garbage?

Rush?

Soundgarden?

.... galima tęsti, tad galbūt čia reikėtų tam tikro skaidymo?

Sunkioji muzika

Katatonia?

Lacuna Coil?

Moonspell?

Paradise Lost?

Serj Tankian?

Anathema?

Epica?

My Dying Bride?

Manowar?

Accept?

... vėlgi variantų netrūksta, neapsieitume be Anapus FM redaktoriaus pagalbos...

Elektronika

Pet Shop Boys?

Blue Foundation?

Air?

Deadmau5?

Calvin Harris?

Paul Van Dyk?

 Owl City?

The Prodigy?

Hip-hop'o muzika

Nas?

Kanye West / GOOD Music?

BoB?

Nicki Minaj?

Frank Ocean?

Will.i.am?

50 Cent?

Pitbull?

T.I.?

Pop, R&B muzika

Lana del Rey?

Mika?

Pink?

Adam Lambert?

Chris Brown?

Usher?

Madonna?

Nelly Furtado?

Flo Rida?

Taylor Swift?

Justin Bieber...?

Rimtoji muzika

Katie Melua?

Norah Jones?

Leonard Cohen?

Michael Kiwanuka?

Chris Botti?

Susanne Sundfor?

Dominic Miller?

Brad Mehldau Trio?

Nathan Pacheco?

Esperanza Spalding?

Alternatyva

Marilyn Manson?

Lostprophets?

Sigur Ros?

Smashing Pumpkins?

Sinead O'Connor?

Regina Spektor?

The XX?

Emilie Autumn?

Dead Can Dance?

Billy Talent?

Bloc Party?

... tiesa, alternatyva taip pat sunkiai apibrėžiamas terminas, vertas pamąstymų.


Štai toks pirmasis šūvis, apimant tik pagrindines kategorijas ir pretendentus į jas.

Rinkimai, žinoma, turėtų vykti 2013 m. pradžioje, kuomet ir 2012 m. rudens pabaigoje išleisti įrašai jau bus "sukramtyti".

Taigi, lauksime daugiau nuomonių ir kritikos, pasiūlymų.

 


Atsakyti
MusicLt
2012 m. rugsėjo 24 d. 19:19:57
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, tam ši diskusija ir sukurta. Iš nuomonių, palaikančių narių skaičiaus matysis, ar galima tai įdomiai įgyvendinti. Galbūt paaiškės, kad mamos, tetes, mtv, grammy ir kt. pilnai pakanka? O gal kasmetiniai geriausių rinkimai ir apdovanojimai - jau atgyvenęs dalykas?

Žinoma, tokių narių, kurie su tuo susidūrę, ne tik kritika, bet ir patarimai būtų labai naudingi :)


Atsakyti
Ariel_Cancer_Dies
2012 m. rugsėjo 24 d. 17:40:59
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

visu pirma reikia atsakyti, kuo sie rinkimai skirtusi nuo mama, tete, sharkeen ir kitu rinkimu. suzinoti, ar yra tokiu rinkimu poreikis. ta padaryt reiketu paskelbus apklausa. man atrodo, klausti ar skanus patiekalas reiketu ne tada kai ant stalo guli produktai, o tada kai jau patiekalas iskeptas


____________________
Mano geras blogas: sharkeen.lt - mano muzikos žurnalas Mano muzika: http://www.last.fm/user/sharkeen Twitter: http://www.twitter.com/sharkeen_
Atsakyti
velniux
2012 m. rugsėjo 24 d. 17:38:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gera idėja {#}.

Tik, jei, aišku, idėja bus įgyvendinta, manyčiau, kad reikėtų pagrindinius stilius skaidyti į konkretesnius. Visų pirma todėl, kad pvz roko muzika yra labai jau platus žanras. Paimkim kad ir indie rock bei hard rock. Absoliučiai skirtingi stiliai. Kažin ar verta juos plakti į vieną. Be to, išskaidžius atsirastų ir daugiau nominacijų, ir apie daugiau grupių galima būtų parašyti, daugiau jų būtų įtraukiama į nominantų sąrašą. Ir dar vienas dalykas dėl kurio reikėtų nuspręsti - laikmetis. Ar rinksim visų laikų geriausius, ar pvz. tik XXI a. O gal tiesiog darysim kelias kategorijas - pvz. Geriausios XXIa. soft rock grupės/atlikėjai.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
MusicLt
2012 m. rugsėjo 24 d. 17:29:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Didėjant nuomonę apie muziką reiškiančių žmonių skaičiui, pagalvojome apie virtualių Music.lt apdovanojimų rengimą? Šių metų pradžioje startavo M.A.M.A. ir T.Ė.T.Ė, tačiau galbūtų būtų įdomu virtualioje erdvėje išsirinkti savo geriausiuosius tiek lietuviškos muzikos, tiek ir užsienio scenoje?

Sąlygos ir techninės galimybės tam yra, reikėtų tik sutarti dėl pačios koncepcijos - kategorijų ir pretendentų atrinkimo.


Pradėti galima nuo kategorijų, kuriomis galėtų būti pagrindiniai svetainėje esantys stiliai:

Roko muzika

Sunkioji muzika

Elektroninė, šokių muzika

Hip-hop'o muzika

Pop, R&B muzika

Rimtoji muzika

Alternatyvioji muzika

Kiekvienoje iš jų tikrai atsirastų kandidatų, bent jau žvelgiant į užsienio muzikos perspektyvas. Kiek kitaip, ko gero, reikėtų žiūrėti į LT muzikos dalį.


Būtų įdomu sužinoti, ką apskritai manote apie tokią idėją? Jei ją palaikote, kviečiame išsakyti savo idėjas, kaip visada tai matote, kokios turėtų būti kategorijos, pretendentai ir kt.

Būsime labai dėkingi už jūsų pamąstymus.

 


Atsakyti
Puslapiai: 1
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


ReedNoBrass ReedNoBrass
8,4

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 2692
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 476817