Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Balthazar


Muzika


Veiklos pradžia: 2004
Valstybė: Belgija
Pagrindinis stilius: Roko muzika
Oficiali svetainė


Parinkite labiausiai būdingus stilius:

Pridėti prie mėgstamiausių Indie rock
Pridėti prie mėgstamiausių Indie pop
Pridėti prie mėgstamiausių Alternative rock



Informacija

 
Aprašymas      Diskografija      Faktai      Įvertinimai      Populiarumo kreivė

Balthazar" – indie pop/rock grupė iš Belgijos. Ją sudaro nariai: Maarten Devoldere (vokalas, gitara), Jinte Deprez (vokalas, gitara), Patricia Vanneste (vokalas, syntežatoriai, violončelė), Simon Casier (vokalas, bosinė gitara) ir Michiel Balcaen (būgnai).

Grupė susikūrė 2004 m. antroje pusėje. 2005 m. pavasarį Devoldere, Vanneste ir Deprez (tuo metu būdami 18-os metų) laimėjo nacionalinį „Kunstbende“ jaunų atlikėjų apdovanojimą su daina „Lost and Found“. Gruodžio 3 d.  laimėjo roko muzikos konkursą „Westtalent“, kuris vyksta vakarų Belgijoje.

2006 m. „Balthazar“ laimėjo „Humo‘s Rock Rally Audience“ apdovanojimą. Tų metų rugpjūtį pasirodė jų pirmasis EP „Balthazar“. 2007 m. po 60-ies pasirodymų bosistas Joachim Quartier ir būgnininkas Koen Verfaillie buvo pakeisti Simon Casier ir Christophe Claeys ir „Balthazar“ pradėjo naują grupės etapą.

2009 m. vasarą „Balthazar“ koncertavo Pietų Afrikoje klubiniame ture ir pradėjo dirbti su pirmuoju studijiniu albumu „Applause“. 2009 m. pabaigoje pasirodė pirmasis šio būsimo albumo singlas „Fifteen Floors“.

2010 m. kovo 22 d. pagaliau buvo išleistas jų debiutinis albumas „Applause“ Belgijoje ir Nyderlanduose. Albumą prodiusavo Martin Devoldere ir Jinte Deprez, o jį sumiksavo Ynge Leidulv Saetre Norvegijoje. Albumas buvo sutiktas teigiamai tiek žiniasklaidos, tiek publikos. 2010 m. laimėjo geriausio belgų albumo prizą. „Applause“ turėjo keturis singlus: „Fifteen Floors“, „Hunger at the door“, „I‘ll stay here“ ir „The Boatman“.

2012 m. spalio 15 d. buvo išleistas antrasis studijinis albumas „Rats“, kurį vėl prodiusavo Jinte Deprez ir Maarten Devoldere. Noah Georgeson („The Strokes“) sumiksavo antrąjį jų albumą Los Andžele. 2012 m. „Balthazar“ laimėjo „Music Industry Award“ geriausio albumo prizą. Prancūzijoje esantis laikraštis „Liberation“ paskelbė, jog tai geriausias išleistas albumas 2012 metais.

2015 m. sausio 26 d. „Balthazar“ išleido singlą „Then What“, kuris buvo įtrauktas į 3-iąjį studijinį albumą „Thin Walls“. Albumas pasirodė 2015 m. kovo 30 d. ir tai buvo pirmas kartas kuomet grupė įtraukė prodiuserį. Ben Hillier prodiusavo „Blur“ ir „Depeche Mode“ albumus. „Balthazar“ išsiruošė į koncertinį turą po Europą.
Esamas tekstas

„Balthazar" – indie pop/rock grupė iš Belgijos. Ją sudaro nariai: Maarten Devoldere (vokalas, gitara), Jinte Deprez (vokalas, gitara), Patricia Vanneste (vokalas, syntežatoriai, violončelė), Simon Casier (vokalas, bosinė gitara) ir Michiel Balcaen (būgnai).Grupė susikūrė 2004 m. antroje pusėje. 2005 m. pavasarį Devoldere, Vanneste ir Deprez (tuo metu būdami 18-os metų) laimėjo nacionalinį „Kunstbende“ jaunų atlikėjų apdovanojimą su daina „Lost and Found“. Gruodžio 3 d.  laimėjo roko muzikos konkursą „Westtalent“, kuris vyksta vakarų Belgijoje.2006 m. „Balthazar“ laimėjo „Humo‘s Rock Rally Audience“ apdovanojimą. Tų metų rugpjūtį pasirodė jų pirmasis EP „Balthazar“. 2007 m. po 60-ies pasirodymų bosistas Joachim Quartier ir būgnininkas Koen Verfaillie buvo pakeisti Simon Casier ir Christophe Claeys ir „Balthazar“ pradėjo naują grupės etapą.2009 m. vasarą „Balthazar“ koncertavo Pietų Afrikoje klubiniame ture ir pradėjo dirbti su pirmuoju studijiniu albumu „Applause“. 2009 m. pabaigoje pasirodė pirmasis šio būsimo albumo singlas „Fifteen Floors“.2010 m. kovo 22 d. pagaliau buvo išleistas jų debiutinis albumas „Applause“ Belgijoje ir Nyderlanduose. Albumą prodiusavo Martin Devoldere ir Jinte Deprez, o jį sumiksavo Ynge Leidulv Saetre Norvegijoje. Albumas buvo sutiktas teigiamai tiek žiniasklaidos, tiek publikos. 2010 m. laimėjo geriausio belgų albumo prizą. „Applause“ turėjo keturis singlus: „Fifteen Floors“, „Hunger at the door“, „I‘ll stay here“ ir „The Boatman“.2012 m. spalio 15 d. buvo išleistas antrasis studijinis albumas „Rats“, kurį vėl prodiusavo Jinte Deprez ir Maarten Devoldere. Noah Georgeson („The Strokes“) sumiksavo antrąjį jų albumą Los Andžele. 2012 m. „Balthazar“ laimėjo „Music Industry Award“ geriausio albumo prizą. Prancūzijoje esantis laikraštis „Liberation“ paskelbė, jog tai geriausias išleistas albumas 2012 metais.2015 m. sausio 26 d. „Balthazar“ išleido singlą „Then What“, kuris buvo įtrauktas į 3-iąjį studijinį albumą „Thin Walls“. Albumas pasirodė 2015 m. kovo 30 d. ir tai buvo pirmas kartas kuomet grupė įtraukė prodiuserį. Ben Hillier prodiusavo „Blur“ ir „Depeche Mode“ albumus. „Balthazar“ išsiruošė į koncertinį turą po Europą.

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Muzika

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Nuotraukos

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 175
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 110633