Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Gintautas Gascevičius-Ginc


Muzika


Veiklos pradžia: 1980
Valstybė: Lietuva
Pagrindinis stilius: Alternatyvioji muzika
Gimimo data: 1966 m. Kovo 26 d.
Amžius: 58



Informacija

 

Gintautas Gascevičius
Gintautas Gascevičius [15min.lt]
Gintautas Gascevičius – lietuvių muzikantas, kompozitorius, būgnininkas, perkusininkas, audioperformansų kūrėjas ir atlikėjas, grupės „Bix“ narys.

Muzikinę karjerą pradėjo 1980 m. grupėje „Bendrabūtis“. 1987–1988 metais grojo būgnais Šiaulių televizorių gamyklos ansamblyje. 1988 m. prisijungė prie grupės „Bix“, kurioje iki šiol groja būgnais. 1993 m. išrinktas geriausiu Lietuvos instrumentalistu „Bravo muzikiniuose apdovanojimuose". 2016 metais pradėjo savo solinį projektą. Jo albumas „FonoGrafijos“ įvertintas kaip vienas konceptualiausių 2017 m. išleistų albumų.

Ryškiu individualiu braižu išsiskiriantis kūrėjas meno pasaulyje vertinamas kaip ypač originalus muzikinių performansų kūrėjas ir atlikėjas. 2018 metų menininko darbas – CD albumas „Varava“. Čia autorius daug dėmesio skyrė erdvės, kaip muzikos instrumento, organiškame buvime idėjų, poskonių, įtakų pynėje. Vietomis sąmoningai vengiama sterilumo, žengiama už profesionalumo ribų, audžiant muzikinį audinį, nevengiama suskambėti neįprastai. Jo muzika kuriami pasauliai labai vizualus. Tai - tikras garsų teatras. Albumo skambesys visiškai kitoks negu „FonoGrafijos“, nors Gintautas ir tęsia kūrybines keliones atvaizdų ir vizijų „portalais“. Tai naršymas po neatrastus pasaulius, nepažintos teritorijos landšaftų tyrinėjimas ir jų topografinis žymėjimas.

2020 m. išleistas trečias solinis albumas „Oneirologija“ (graik. oneiros – sapnas, logos – mokslas). Tai - trečioji trilogijos dalis – pirmąjį albumą jis dedikavo Vietai, antrąjį – Erdvei, o pastarasis, kaip pats sako, apie Vidų.

„O kas, jeigu visa tai yra sapnas? Ir tuoj, suskambėjus žadintuvui, tu pabusi. Arba pabus tas, kuris visa tai sapnuoja. Ir tai nesi tu,“ – aprašo G.Gascevičius.

Albumas buvo įrašinėjamas akustiškai įdomiose vietose: apleistame sovietiniame kariniame raketų angare, dirbtinėje ežero saloje, akmeninėje pirtyje. Nuo rakandų iki staklių, įvairiausių skambančių objektų ar tradicinių instrumentų – pasitelkus kompiuterinę techniką, albume išgautas unikalus, dar niekada negirdėtas skambesys.

"Matomumai ir girdimumai tarsi verčia neabejoti visa ko tvarumu. Bet šešėlio šešėliai ir anapusybės ženklai vis praneša apie nepasakomumą, nes tai – ne iš žodžių pasaulio", - taip šio projekto idėją apibūdina muzikantas.

Šiandien Gintautas yra daugelio muzikinių projektų dalyvis, spektaklių garso takelių autorius, kuriantis be standartų ir nuolat stebinantis klausytojus netikėtomis mušamųjų, vokalo, vaizdinių konceptualizacijomis. Įrašė daugiau nei 30 muzikinių albumų su įvairiomis muzikinėmis grupėmis. Dirba (-o) su kitais kolektyvais: Žuvys, Skylė, Archidunda, Empti, Merlin, Gin’Gas, Lainius, Žuvys, Merlin, Laterna, Ambitus, Pilmatis, DaLyvIs, SEL, Kitava, Skylė, Sisters on wire, Trintukas prieš tikrovę.
Esamas tekstas

Gintautas Gascevičius [15min.lt] Gintautas Gascevičius – lietuvių muzikantas, kompozitorius, būgnininkas, perkusininkas, audioperformansų kūrėjas ir atlikėjas, grupės „Bix“ narys. Muzikinę karjerą pradėjo 1980 m. grupėje „Bendrabūtis“. 1987–1988 metais grojo būgnais Šiaulių televizorių gamyklos ansamblyje. 1988 m. prisijungė prie grupės „Bix“, kurioje iki šiol groja būgnais. 1993 m. išrinktas geriausiu Lietuvos instrumentalistu „Bravo muzikiniuose apdovanojimuose". 2016 metais pradėjo savo solinį projektą. Jo albumas „FonoGrafijos“ įvertintas kaip vienas konceptualiausių 2017 m. išleistų albumų. Ryškiu individualiu braižu išsiskiriantis kūrėjas meno pasaulyje vertinamas kaip ypač originalus muzikinių performansų kūrėjas ir atlikėjas. 2018 metų menininko darbas – CD albumas „Varava“. Čia autorius daug dėmesio skyrė erdvės, kaip muzikos instrumento, organiškame buvime idėjų, poskonių, įtakų pynėje. Vietomis sąmoningai vengiama sterilumo, žengiama už profesionalumo ribų, audžiant muzikinį audinį, nevengiama suskambėti neįprastai. Jo muzika kuriami pasauliai labai vizualus. Tai - tikras garsų teatras. Albumo skambesys visiškai kitoks negu „FonoGrafijos“, nors Gintautas ir tęsia kūrybines keliones atvaizdų ir vizijų „portalais“. Tai naršymas po neatrastus pasaulius, nepažintos teritorijos landšaftų tyrinėjimas ir jų topografinis žymėjimas. 2020 m. išleistas trečias solinis albumas „Oneirologija“ (graik. oneiros – sapnas, logos – mokslas). Tai - trečioji trilogijos dalis – pirmąjį albumą jis dedikavo Vietai, antrąjį – Erdvei, o pastarasis, kaip pats sako, apie Vidų. „O kas, jeigu visa tai yra sapnas? Ir tuoj, suskambėjus žadintuvui, tu pabusi. Arba pabus tas, kuris visa tai sapnuoja. Ir tai nesi tu,“ – aprašo G.Gascevičius. Albumas buvo įrašinėjamas akustiškai įdomiose vietose: apleistame sovietiniame kariniame raketų angare, dirbtinėje ežero saloje, akmeninėje pirtyje. Nuo rakandų iki staklių, įvairiausių skambančių objektų ar tradicinių instrumentų – pasitelkus kompiuterinę techniką, albume išgautas unikalus, dar niekada negirdėtas skambesys. "Matomumai ir girdimumai tarsi verčia neabejoti visa ko tvarumu. Bet šešėlio šešėliai ir anapusybės ženklai vis praneša apie nepasakomumą, nes tai – ne iš žodžių pasaulio", - taip šio projekto idėją apibūdina muzikantas. Šiandien Gintautas yra daugelio muzikinių projektų dalyvis, spektaklių garso takelių autorius, kuriantis be standartų ir nuolat stebinantis klausytojus netikėtomis mušamųjų, vokalo, vaizdinių konceptualizacijomis. Įrašė daugiau nei 30 muzikinių albumų su įvairiomis muzikinėmis grupėmis. Dirba (-o) su kitais kolektyvais: Žuvys, Skylė, Archidunda, Empti, Merlin, Gin’Gas, Lainius, Žuvys, Merlin, Laterna, Ambitus, Pilmatis, DaLyvIs, SEL, Kitava, Skylė, Sisters on wire, Trintukas prieš tikrovę.

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Muzika

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Nuotraukos

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 121
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 97677