Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Depresijos kambarys


Tipas: Novelė
Publikavimo data: 2012m. Gegužės 16d. 19:12


Gyvenau. Tarp keturių depresijos sienų, kurios mato mano kančias, mano skausmus, kurios juos saugoja savyje ir niekam nesako... Jos tyli, kaupia manąsias nelaimes ir jų nerodo net ant jos tupinčiam pelėsiui. Tos keturios geltonos sienos (ši spalva yra pati man asmeniškai šlykščiausia) sugeba mano kūnui ir sielai suteikti prieglobstį. Geba jos nuraminti, paguosti, ir geriau nuteikti kitai dienai. Ir tas pelėsis visai negražus, lyg puošmena to geltonio, suteikdavo man emocinę rimtį. Paveikslas... Jo koloritas toks šaltas. Vaizduojama jame tamsi audra, kuri leidžia priminti, koks yra mano gyvenimas. O jis toks beprasmis, toks skaudus...
Ir tas kambarys, kuriam priklausė didžioji mano laiko dalis, buvo pats jaukiausias kampelis, iš kurio net trauktis nesinorėjo. Net žalios pievos ar mėlynas vandenynas nežavėjo manęs taip, kaip manoji vietelė.
Tada, kai tekdavo išeiti į GYVENIMĄ, man siela pradėdavo spazmuoti, kukčioti iš baimės, žinodama, kas per skausmai jos gali laukti. Ir aš su nerimu judėdavau tolyn, baimindamasis, kad nesėkmės vėl mane sekios ir sutiks mane blogiausioje vietoje, pačiu netinkamiausiu laiku. Jos visada traukia mane, kaip magnetas geležį ir aš niekaip negaliu pasiduoti šitam neaplenkiamam dėsniui. Ir niekas man jau nebegali padėti.
Kai esu savajame, geltoname kambaryje esu saugus ir žinau, kad šio adreso nelaimės nežino. Tada užsirakinu duris, užsitraukiu savo juodas užuolaidas ir sėdžiu... Tik labai retai ant stalo guli knyga ar yra įjungtas televizorius. Man patinka tas seno prietaiso trūkčiojantis garsas ir vaizdas, bet mielesnė man yra tyla, leidžianti man mąstyti. Ir galvoju aš, kokios veislės nesėkmė mane vysis rytoj.
Taip aš ir gyvenu, depresijos liūne skęsdamas.
Ir kodėl mane taip nubaudė Dievas atsiųsdamas į šitą pasaulį? – galvoju aš vos ne kiekvieną dieną savo geltoname depresijos kambaryje. – galėjau iš viso negimti, o dabar gyvenu lyg koks pastumdėlis, kurį už rankų tampo nelaimės. Kur ta pabaiga, kur jinai pabėgo? – klausiu aš žiūrėdamas į nupelijusias lubas. Nejaugi mano persekiotojos ją uždarė šaltame mūriniame sandėliuke ir jos daugiau nebebus? – persigandęs mąstau. Kažkada vis tiek jinai ateis pas mane ir pasiims mane kažkur į nežinią... Ir jau tai bus žymiai geriau, nei būti čia, kur bjauriausi žmonės, kurie tyčiojasi iš bet kokios kraupios situacijos, patys nenugyvenę jos, ir kur visokio plauko nelaimės, kurios vis negali palikti manęs ramybėje. Jaučiuosi lyg būčiau vienas toks iš milijono. Gyvenimo klaida!
Man jau atsibodo gyventi. Tie bjaurus žmonės, kurie vis dar nesugeba būti empatiškais, kurie nesupranta, kokį siaubą išgyvena kai kurie žmonės, kurie tik ir ieško būdų pasityčioti iš taip jau kenčiančio žmogaus, kurio siela atrodo, tuoj susprogs iš bjauraus, kraujo skonio skausmo. Tos savanaudės būtybės, nesuprantančios, kaip žmogui skaudu patirti jų išsityčiojimus, tos, kurios ieško būdų sau išsikapstyti, o kitus palieka nelaimėje.
Ir jau suprantu tą blogio formulę, kurį valdo pasaulį. Išlieka tie, kurie geba sunaikinti kitus. Toks pasaulis yra nesąžiningas ir jo aš nenusipelniau.
Atsigeriu vandens. Paimu baltą, apdulkėjusį popieriaus lapą, nupučiu visas dulkes. Paimu pieštuką. Pradedu brėžti savo gyvenimo liniją. Piešiu, piešiu ir ji sustoja... Krinta pieštukas ir aš atsikvepiu paskutinį kartą...

 
 2012m. Gegužės 16d. 19:12

 2015 m. lapkričio 19 d.
 2015 m. lapkričio 15 d.
 2015 m. rugpjūčio 29 d.
Komentarų: 3 Atgal

Komentarai (3)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2012 m. gegužės 20 d. 19:55:59
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Taip ir galvojau. Šitas vandens, popieriaus ir tos linijos įvaizdis apsireiškė netikėtai mano galvoje, kai dar norėjau išplėsti kažkaip kūrinį. Bet nutariau šitą pabaigą pritaikyti būtent dabar ir būtent šitam kūriniui...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
cccrazyggirl
2012 m. gegužės 20 d. 19:50:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Atsigeriu vandens. Paimu baltą, apdulkėjusį popieriaus lapą, nupučiu visas dulkes. Paimu pieštuką. Pradedu brėžti savo gyvenimo liniją. Piešiu, piešiu ir ji sustoja... Krinta pieštukas ir aš atsikvepiu paskutinį kartą..."

Šitos eilutės man patiko .


____________________
One day I will find the right words, and they will be simple , - J.Kerouac
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. gegužės 17 d. 02:28:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Depresijos Palata" ;D


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Diddy Diddy
7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 181
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 151833