Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Horizontas


Tipas: Proza
Publikavimo data: 2012m. Birželio 25d. 17:43


Horizontas galiausiai viską skėlė į dvi dalis – dangų ir žemę. Netikėtai žalios ir tyros, paryčių rasa palaistytos lankos ir apniukęs, sodriai pilkas dangus, užstojantis nuostabiausius saulėtekio epizodus – vienas šviežiausių ir tuo pačiu, nemaloniausių vaizdų, kuriuos kažkada slėpė gamta. Būtent tokį reginį matau šiandien, netikėtai prikeltas kandančio uodo. Tas bjaurybė man taip įgelė, kad baisiausiai niežti. Ot, parazitas. Kraujasiurbiai bjaurybės mane jau ne pirmą kartą kelia pačioje aušros pradžioje. Bet šiandien už lango taip niūru, kad keltis nemalonu, bet vėl teks vaikyti uodus iš namų. Tu palik pravirą langą vakare ir iškart devynios galybės įvairiausių vabzdžių šeimynų apsigyvens ant tavo televizoriaus, veikiančio per naktį, ekrano. Bet kitaip negali, pirties niekada nemėgau. Tuo labiau, kai tokioje dar tenka miegoti.
Parazitų prikeltas aš išdrįstu išlipti iš lovos. Akys vis dar sulipusios. Judesių orientacija pusėtina, bet tokios savijautos nelabai norėtųsi pasivaikščioti. Geriau dar trumpam numigti. Bet uodų priskridę tiek, kad ir menkas pogulis gali būti tragiškai pražūtingas. Laikrodis dar nė 5 valandos nerodo, o aš jau užkaičiau čiainiką. Porcija rytinės kavos už 5 minučių. Uodai, išsigandę bepasirodančios šviesos, išsislapstė tamsiausiuose kampeliuose.
Gurkšnoju karčią kavą, kuri šiek tiek pagerino mano savijautą ir galutinai prikėlė iš miegų. Išeinu į lauką trumpam, bet mano basos kojos tuoj pat sušlapo užlipus ant pievos, skendinčios rasoje. Begalinis debesų pleištas dengia bekylančią saulę, horizonto gale nėra jokių prošvaisčių. Bjauriai nemalonus, bet itin skaidrus ir gaivus rytas man šiandien niekaip neprimena to vidurvasario. Jaučiuosi nukeliavęs laiko mašina į šaltą rugsėjo paskutinės savaitės rytą. Bet galima rasti dar daug skirtumų – kodėl taip anksti kyla saulė, arba, kodėl vis dar dienomis lankosi baisi, ant saulės ir 40 laipsnių pagal Celsijų pasiekianti kaitra.
Kažkur į kaimynų obelį skardžiai trenkė žaibas. Nemaloniai pasijautė mano ausys. Bėgau į vidų, nes jau ir pilti lietus pradėjo. Na ir bjaurus tas liepos rytas. Mieliau skamba „Uriah Heep“ daina „July Morning“, kurią įsijungiau ką tik.
Pasiėmiau knygą ir pradėjau skaityti, bet nerandu to susikaupimo. Griaustinis blaško mane, o ir pačios mintys kažkur pabėgo į žalias rasotas lankas. Melancholijos jausmas toks mielas. Šiek tiek apstojo žaibuoti, girdžiu pirmuosius bažnyčios varpo gaudesius. Jau nelemtosios šešios.
Horizontas paplūdo ryškiai geltonais saulės spinduliais, suskaldžiusiais beribį tamsių debesų pleištą. Mano nuotaikos praskaidrėjo. Meteorologinis ryto lūžis įgavo naujų atspalvių, įprastų, kaip ir turi būti liepos ryte. Pavieniai debesys vis dar draskosi dėl būvio žydrame danguje. Bet šviesos pliupsniai juos siunčia vis toliau. Už horizonto. Begalinis pasaulis tenais.
Tinginė melancholija dingo su debesimis. Aš, galutinai pralinksmėjęs išėjau pavaikščioti į miestą. Senamiestis toks žavus. Pro čia kadaise vaikščiojau kiekvieną sekmadienio rytą. Ne ką prastesni vaizdai atsiveria ir ketvirtadienio įžangoje. Ir mano galvos centrą aplanko viena vienintelė, esminė mintis:
Koks gyvenimas yra gražus...

 
 2012m. Birželio 25d. 17:43

 2015 m. lapkričio 19 d.
 2015 m. lapkričio 15 d.
 2015 m. rugpjūčio 29 d.
Komentarų: 21 Atgal

Komentarai (21)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 28 d. 16:47:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

primink sau, kad kitasyk rasytum su intriga (jei tai yra kurinys, o ne diaris), gerai? ;]]]


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
4Blackberry
2012 m. birželio 26 d. 15:25:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Žmogus gali vadintis protingu vien išmanydamas vieną sritį, nebūtinai visas po truputį. Kitaip sakant, protingas savo srityje, kuri šiuo atveju turėtų būt matematika (nebent tu savo sritimi laikai ką kitą). Pritariu tam, kad reikia orientuotis ir kituose dalykuose. Bendrai, kiekvienas žmogus turi išmanyti iš kiekvienos srities bent truputį, nes taip susidaro bendras išsilavinimas, kuris be abejonės yra labai svarbus kiekvienam. Pagal tai žmonės vertina vieni kitus ir pagal tai jie gali surasti ką nors bendro ir tarpusavyje apie tai kalbėtis. Tiesiog per bendrą išsilavinimą visi atsirenka žmones, kurie užima aukščiausias ir svarbiausias pozicijas jų gyvenimuose; bendra kalba ir pan.

To, ką duoda mokykla neužtenka žmogaus išsilavinimui. Tai tik remėjas, skatintojas. Žmogus turi pats lavintis visomis priemonėmis, kurias jam duoda gyvenimas, ir jų iš ties yra daug, gerai pagalvojus. Tai tos pačios knygos, bendravimas su kitais žmonėmis, visi visuotiniai ryšiai ir t.t. Na, ir jeigu žmogus nori, tai ir pasiekia tą savo norimą išsilavinimo lygį, pagal kurį kiti susidaro įspūdį apie žmogaus protingumą.

Gal ir pritarčiau dėl savo amžiaus grupės. Gal ir esu tam tikromis savybėmis pranašesnė už kitus, bet man nepatinka, kad kiti tai pastebi ir kreipia dėmesį. Na, malonu tai girdėti iš kitų; pastaruoju metu dažnai mane daug kas giria. Bet kai tai būna pernelyg išpūsta, man nepatinka ir aš vengiu kalbų apie mane. Man geriau diskutuot apie kitus žmones ir jų pasiekimus.

Aš taip pat save baudžiu ir kaltinu už neteisingus poelgius. Kaip tik šiandien susirašinėjau su kai kuo apie tai. Taip, žmonės tobulėja tiek per savikritiką, tiek per kitų žmonių kritiką (bet tik mokėdamas ją priimti). Ir kai ta kritika būna sąmoninga bei pelnyta, tai iš tiesų geras dalykas.

Aš apie save linkusi per daug nekalbėti, todėl ir esu užsidariusi. Slepiuosi po to konfidencialumo kauke, bet kartais ir paatvirauju. Žiūrint, kokios aplinkybės ir kokie žmonės. O jei save vadini nepatikimu ir nepažįstamu žmogumi, ir manai, kad dėl to nenoriu nieko pasakyt, tai turbūt klaidingai manai. Kaip jau sakiau, viskas priklauso nuo situacijos ir aplinkybių... O šiuo atveju tiesiog nelabai žinau, ką pasakyti daugiau. Ir paprasčiausiai nenuotaikoj aptarinėti savo bėdas. Bet kada galiu apie jas prabilti ir kalbėti be užuolankų, bet gal kur nors kitur. Šiaip ar taip tema eina ne apie tai, o apie tavo kūrinį.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 26 d. 14:56:27
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Daugumas sako, kad aš protingas. Na, yra įrodymo: pirmosios pagrindinio ugdymo pakopos baigimo pažymėjimas rodo, kad mano bendras pažymių vidurkis yra 9,71 (Nr. 1 jau buvusioje mokykloje). Na, bet tai, ko mums duoda mokykla, man atrodo kartais per maža, kartais per daug.

Tu susidarei mano, kaip protingo žmogaus įvaizdį iš matematikos? - dažniausiai žiūrint į žmogų pagal jo sritį, kur jis gabus daugiausiai, ir gebama susiklaidinti. Juk visko gali būti, pvz, nors ir mokėčiau matematiką, bet koks tada, mano, kaip protingo žmogaus įvaizdis susidarytų, jeigu negebėčiau orientuotis literatūroje, nemokėčiau skyrybos ir išvis nuosekliai dėstyti minčių. Bet čia tik žaidimas: "kas būtų, jeigu būtų".

Beje, nors tu pati pripažįsti, kad nesi protingesnė už mane, tai natūralu. Tu juk dar septynias klases baigei. Beje, savo amžiaus grupėje tu išties gabi. Visą laiką stebiu tavo dienoraščius, tavo kūrybą. Tokį minčių dėstymą, tokį loginio mąstymo gabumą turi mažuma. Nežinau, gal tai mano, kaip nedaug protingų žmonių gyvenimo mačiusio individo neteisinga nuomonė, bet turiu pastebėti, kad music'e sugeba išgyventi tik tolerantiški, logiškos mąstysenos ir tvirtų charakterio bruožų bei apsiskaitę žmonės. Aš anksčiau nemėgau knygų, skaitydavau tik laikraščius, dabar taip pamėgau literatūros pasaulį, kad knygas glaudau kaip pistacijas (na, šituos riešutus lengviausia gliaudyti)

Deja, ir aš iki šiol esu per daug savikritiškas. Tai mano viena didžiausių bėdų, nes už menkiausius poelgius, teisingus ar klaidingus, baisiausiai save kaltinu. Bet savikritika yra nauda, nes žmogus sugeba kelti sau kartelę ir stengtis ją peršokti.

Esi konfidenciali, užsidariusi asmenybė. Tai rodo ne tik tavo komentaro paskutinė pastraipa, bet ir visos tavo pliurpologijos, rašomos šitame portale. Tavo tokia elgsena yra dar vienas charakterio pliusas. Negalima savo bėdų dėstyti nepatikimiems, tuo labiau, nepažįstamiems žmonėms. Deja, aš tokio bruožo pristingu. Apskritai, mano charakteris ne iš gerųjų. Bet taip vertindamas savo charakterį dar kartą parodau savikritiškumą


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2012 m. birželio 26 d. 14:41:47
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš taip pamaniau... Kad esi labiau apsišvietęs, nei kiti tavo amžiaus žmonės, mokantis savo mintis tinkamai dėstyti, turintis savo tvirtą nuomonę apie kiekvieną dalyką, žmogus. Visos tos matematikos formulės, kurių aš nesuprantu, tu supranti daug geriau ir vien jau tai sudaro man protingesnio už mane žmogaus įvaizdį. Ir negaliu pasakyt, kad tu pletkini, nes tai yra žmonių apkalbėjimas. Tu tik pareiški savo nuomones, komentuoji vienokia ar kitokia tema, darai tai, ką kiti nariai...

Aš taip pat pasakyčiau, kad mano gyvenimas keistas. Nuo pat mažų dienų laikiau save keista ir neverta nieko, kuo kiti žmonės džiaugiasi... Visada buvau savikritiška ir daugiau dėmesio skirdavau kitiem žmonėm.. Bet tai kita tema.

Aš nesu laiminga, ar bent tiek laiminga, kiek norėčiau būti. Man nesvarbu, kokia pasaulio pusė, kokia vieta yra, man laimę ir gyvenimo džiaugsmą labiausiai lemia žmonės ir jų elgesys nebūtinai su manimi asmeniškai. Kokios aplinkybės? Na, čia gal jau asmeniška tema. Kol kas negaliu atskleisti tokių dalykų...


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 26 d. 14:26:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tikrai? Protingesnis? Netikėti juk man leidžiama. Kas aš - matematikos žiurkė mokykloje, plaukus besiraunantis beprotis namuose, recenzijas ir dienoraščius rašanti pletkų boba music'e. Visi trys mano gyvenimai tokie keisti {#}

Gamta kartais ir leidžia pagalvoti apie gyvenimo grožį. Nemanau, ar tokia pat laiminga (nors to ir nedemonstruoji, vertindama gyvenimą neigiamai) tu būtum Sacharoje arba Antarktidoje... Na, o kokios tos baisios aplinkybės verčia tavo gyvenimą tokiu negražiu?


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2012 m. birželio 26 d. 14:22:02
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Todėl, kad blogi dalykai, žmonių poelgiai užgožia jo grožį ir savo akimis aš nematau to grožio... Galbūt aš su juodais akiniais, o ne rožiniais... Kalbant apie gamtą - jos grožį matau, kai nebūna primėtyta šiūkšlių visose pakampėse. O gyvenimas man nėra gražus, ir nieko negaliu pakeist, kad mąstyčiau kitaip. Žmonės taip pat nepasikeis dėl manęs.

Tie keli mėnesiai tokie nereikšmingi... Tai toks trumpas laiko tarpas. Vis tiek esi už mane protingesnis. Manai, vertini gyvenimą kaip senolis? Nepasakyčiau :D Toli gražu.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 26 d. 14:12:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man ši mintis irgi kila dažniau. Bet kodėl gyvenimas tau negražus? Aš, nors ir keliais mėnesiais mažiau už tave nugyvenęs, bet gyvenimą vertinu kaip senolis? {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2012 m. birželio 26 d. 11:57:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Įdomu buvo skaityt.

Ta mintis, koks gražus gyvenimas, žiūriu, kyla visiems (arba jie tik taip pagražina viską). O man dar nei karto nekilo. Kilo tik, kad koks gyvenimas neteisingas. Bet gal dar suspės man ateiti ir ši mintis. Taip sąmoningai ir aiškiai, kaip čia parašyta.

Senamiestis... Kada paskutinį kartą aš jame buvau...


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 25 d. 19:35:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kol kas tai tik pirminė versija, gal parašysiu ir antrąją. Bet intrigų nemėgstu. Žinoma, be jos menka kūryba, bet šiame kūrinyje niekaip jos nepritaikiau... Tavo duoti variantai niekaip neprimena intrigos


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 25 d. 19:32:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Sakyčiau...jei rašai kūrinį, o nebedienoraštį šį kartą, reikėtų kažkaip skaitytoją įsukt į kažinkokią intrigą, kad tas Horizontas taptų kokia mįsle arba mistika, gal kokį balioną už horizonto kūrinio gale "pamatyti". (ar bent šarką su vaivorykšte sutartinai pasirodančias) :///


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 25 d. 19:26:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai vat, kad visi skirtingi. Aš dažniausiai neįtraukiu kitų veikėjų į savo kūrinius. Vieno veikėjo veiksmas ir jo sąsajos su aplinka man taip maloniai rašosi, kad išeina šiokie tokie kūriniai, kaip ir šis...

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 25 d. 19:24:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

tik biškutį boooring kūrinyje kalbėt vien apie save & orą aplink save (aš net kalbadėžėj nekalbu apie orą), nors visi mes skirtingi.


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 25 d. 19:14:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ot ne kompas ir klaviatūra mane įkvepia. Mane įkvepia muzika. Ir per langą matomas vaizdas (manau taip ir gimė apniukusio oro peizažas). O muzika įkvepia ši:


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 25 d. 19:05:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O šiaip bet koks, kad ir lietuviškos dainos žodžių kūrėjas, kaip ir tarkim Stanislovas Stavickis niekaip neįsivaizduoju kad rašytų dainą tiesiai į kompą (įkvėptas kompo ir klaviatūros), nebent šiuolaikinių muilo serialų siužetų kūrėjos...


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 25 d. 18:54:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

nors jei tu užaugęs tapsi labai labai labai garsus žmogus, tai ir šis tavo darbas turės atogarsių. tarkim Kurto Cobaino iš Nirvana demo takes ir visa poezija po jo mirties, nesvarbu kokios vertės, vertinama šiais laikais auksu. Dabar kai kūrė apie Cobainą kelis muz./dok. filmus, renkamai dokumentikai labai buvo daug išleista (net dėl mažyčių detalių iš jo gyvenimo).


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 25 d. 18:50:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Taip, ta prasme, aš tik prisėdęs prie kompo ir savo mėgstamos muzikos fone kuriu prozą. Poezijos nekuriu, o jei kuriu, tai ji gaunasi savaime


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 25 d. 18:49:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Niekas neuždraudė man įterpti rusizmų. Žinau, bet man visą laiką čiainikas asocijuojasi su senu virduliu, o arbatinukas su jau naujovišku, plastmasiniu.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 25 d. 18:44:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

*klausiau, ar tik prisėdęs prie kompiuterio pradedi galvoti ką rašysi, nes dabar madinga priekompiuterinė poezija ir proza.


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 25 d. 18:40:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

bet tai "kalbos užterštumas"... tavo darbe čiainik yra lietuviškai arbatinukas...


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
einaras13
2012 m. birželio 25 d. 18:38:19
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nia. Aš rašau kūrybą visiškai neatsižvelgdamas į "šičią" ir tik po to nusprendžiu, ar ją paviešinti ar ne. Iš tikro, pas mane yra kompe tu kūrinių neviešintų, bet arba jie vis nepabaigti arba atrodo baisiai (t.y primena skurdaus žodyno autoriaus nevykusį kūrinį, tiesiog juodraščiai)


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Very_crazy_enough
2012 m. birželio 25 d. 18:35:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tu rašai kūrybą prisėdęs prie kompiuterio ir galvodamas, ką čia parašyti, kad tik nebūtų tuščia šičia be tavęs?


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Underworld Underworld
7,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 957
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 363969