Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Lūžis IV


Tipas: Proza
Publikavimo data: 2012m. Liepos 17d. 14:45


Rugsėjo pirmąją savaitė mokyklos sunki įtaka dar nesijautė. Visi kol kas ją laikė vieta, kur pamatys senbuvius draugus po vasaros ir pasipasakos įspūdžius arba susipažins su naujokais. Tuo tarpu jo galvoje buvo ateitis, o ne praeitis. Jis mąstė, kad šiais metais reikia pasistengti moksluose, nes kitaip nueisiąs pražūties link. Ir jokios simpatijos jam neturi pasimaišyti. Bet jo alkana buvo ne siela ir širdis, bet protas. Jo ta „simpatija“ kažkaip nekamavo jo taip stipriai, bet vis dar buvo išskirtinė. Jis jau nebetaip vengė tokiu buitinių pasikalbėjimų, kasdieninių konversacijų ir susidūrimų, bet jei jos išaugdavo į kalbą apie vidinį, sielos pasaulį, tokia tema vaikis, galima sakyti, jau paauglys, vengdavo kalbėtis. Jis dar dažnai atsimindavo jos paveikslo ypatumus, bet tai tebuvo tik susižavėjimas išoriniais, išvaizdos ypatumais. Vidinė simpatija užkrito giliai ir tokia atvira bei pajėgi jau nebebuvo. Dabar jau jo koncentraciją ir susikaupimą mokykloje galėjo nulemti tik tingėjimas mokytis ir nepasitenkinimas mokytojais bei pačia mokymo sistema.
Kitą savaitę jau visi suspėjo paragauti mokslo duonos ir prasidėjo pirmieji skundai dėl tokios kasdienybės rutinos. Viena diena ir ji prikibo prie vaikio, kuris mokės pirmam kontroliniui šiais metais:
- Tai, kaip sekas? Žiūriu, mokytis net pradėjai, o anksčiau tam buvai toks vangus. Žiūrėk, nepatapk „mėme“. – jos įspėjimas buvo nuoširdus ir sužadino kažkokį virpulį jame, bet jau nesibijojo kalbėjęs.
- Sekas kaip visada. Prasti popieriai tie mokslai, ne visiems sutverti. – atšovė berniukštis.
Ji nuėjo. O jo koncentracija prapuolė. Jis pamąstė apie ją dar valandėlę, bet praganė visą laiką pasiruošti pirmajam kontroliniui darbui. Jis dėl to labai graužėsi ir prisiekė daugiau nebemąstyti apie ją, nes taip visai sužlugdys save tiek mokslo, tiek vidinio būvio atžvilgiu. Įdomiausia buvo tai, kad jo žavėjimasis merginos išvaizda dar stiprėjo, bet atsvara tam buvo pasišlykštėjimas jos charakteriu: tas perdėtas lipšnumas ir priekabumas prie kiekvieno poelgio, įprotis pasijuokti iš to, kas gali pasirodyti pernelyg rimta tiesiog siutino berniuką.
Pirmasis mokslo metų mėnesis jau antrojoje pusėje, o štai ir kontrolinių darbų banga užkloja. Vaikis sužino, kad tada, per jį išblaškiusias mintis gavo vos ištemptą ketvertą. Jis baisiai tuo buvo nepatenkintas ir nusivylė tokiu savo rezultatu. Nustebo ir jo bendraklasiai – anksčiau jis mokėsi ganėtinai gerai, o dabar krito į žemesniųjų lygį. Kaltino paauglys save, kad jo mintys klaidžioja ten, kur jam visai nereikia.
Tomis dienomis ji sirgo ir berniukui leido labiau susikaupti. Jis jau buvo bepradedą užmiršti ją. Atrodo tai tampa jo vidinio pasaulio finalu, epilogu. Ir jam buvo nesuprantamas vienas vienintelis dalykas: kodėl jis taip ją žavėjosi vasarą, kad net vienam žmogui įstatė mėlynių uogienės. Kaip ironiška: tas stiklainis, kuris jį kitądien galėjo užmušti, jame buvo taip pat mėlynių uogienė. Vaikis nesuprato dar vieno dalyko: kur prapuolė ta simpatija? Kodėl ji išnyko. Prisiminė jis rugpjūčio žodžius draugui: „neteisingai susiklostė aplinkybės. Kaip sakoma: „aš nekaltas, kalta aplinka“. Tai jis galėjo pritaikyti ir šitam veiksniui, kurio negalėjo paaiškinti net jo nemėgstamiausioji fizika. Tokiems dalykams negali nurodinėti jokios formulės ar dėsniai.
Paskutinėmis rugsėjo dienomis į mokyklą grįžo ir toji benykstanti simpatija. Jis jau nebepastebėjo jos. Dabar tai jau tikrai pabaiga. Tądien ji priėjo ir paklausė:
- Kaip tau sekas?
- Ne tavo reikalas. – jis šiurkščiai atsakė ir nesijautė dėl to kaltas. Jis suprato, kad turi gintis nuo jos, kaip nuo maro, kad nesutrukdytų dar kažkam. Beje, jis jau ir nebenorėjo leistis į tokias bergždžias konversacijas. Galiausiai, jį jau buvo bepradedą nervinti tie „kaip tau sekasi?“ arba „Ką tu?“. Vaikiui nuo to taip bloga, kad tai atmušė ir paskutinius jo susižavėjimus ta mergiote, kuri jau net rodės prastesnė už kitas.
- Koks tu šiurkštus. – pasipūtė ji ir nuėjo šalin.

Pabaiga
2012.07.08

 
 2012m. Liepos 17d. 14:45

 2015 m. lapkričio 19 d.
 2015 m. lapkričio 15 d.
 2015 m. rugpjūčio 29 d.
Komentarų: 0 Atgal

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Antimatter Antimatter
8,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 333
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 10030