Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Mokslas nužudė meną


Tipas: Proza
Publikavimo data: 2012m. Birželio 26d. 16:55


Lietinga, bet šviesu. Vaivorykštė. Eiti ieškoti jos galo dėl aukso puodo ar ne? Geriau būti realistu ir pripažinti, kad vaivorykščių gale tokių dalykų nebūna. Ir apskritai, tai tik regimas spalvų spektras, o ne apčiuopiamas materialus dalykas.
Su tokiu realistiškumu ir mokslinių tiesų pripažinimu aš išvis neištversiu. Pasaulio sistema tokia sudėtinga. Reik netgi žinoti, kokia vakarienė barsukui tinkama arba koks santykis tarp boružės ir kolorado. Kas per beprotystės. Kažkas matai, norėjo pažinti pasaulį. O dabar visa tai kišama į mūsų mažas galveles, kurios arba pamiršta, arba per giliai žinias saugo.
Vaivorykštė vis dėlto graži. Pasistengdamas palikti mokslo teigimus nuošalėje stengiuosi įžvelgti gamtos grožį. Ir, deja, vaivorykštė dingsta, o saulė suardo kietus tamsių debesų sluoksnius.
Esu išprovokuotas išeiti į lauką. Po velnių, gatvėse kažkokie šurmuliai neduoda net užsidarius ramiai pabūti namuose. O tenais kažkokie automobilių kamščiai. Juk prisiminiau, kad šiandien eilinis neįdomus koncertas, traukiantis pramogų ištroškusius, aklai bepasitikinčius gerbėjus, kurie nė kiek nesupranta, kad vėl eina į kvalysčių karnavalą, kuris juokingesnis už cirką. Mano mąstymas visą laiką buvo kitoks apie šiuolaikinę muziką ir koncertus, bet manau, jog mano nuomonė yra gerokai teisingesnė, nei šiuolaikinės muzikos vertintojų, kurie neturi svarių argumentų savo mėgstamos muzikos gerumui įrodyti.
Bet ne tai dabar galvoje. Šurmulys neduos pailsėti po ilgų vargų kaime. Šels žmonės, šels.
Staiga bėganti moteris belėkdama atsitrenkė į mane. Ir nulėkė. Kas mokė juos bendravimo etiketo, nei atsiprašyti nereikia, nei ką. Pavergti savo dievuko.
Dingstu iš šitos košmariškai triukšmingos beskubančių žmonių masės ir grįžtu namo.
Knyga mane išgelbės. Ir puikiausia muzika fone.
Muzika tai menas. Kada jie pagaliau supras. Jiems tik svarbu pagal ją pašokti, pabaliavoti. Ką dabar ir matau pro langą. Ta šlykšti muzika man neduoda pailsėti. Kodėl koncertai ir per didelius atstumus taip smarkiai girdisi.
Prisiminiau, jog reikia šio bei to nupirkti. Išlekiau į parduotuvę.
Stoviu prie kasos, o pardavėja manęs klausia:
- Ar tikrai nieko nepamiršote?
Mano mintys vis dar apie žmonių aklumą ir jų mažas smegenėles, kurių funkcijas pakeitė vienas vienintelis žmogus, kurį vis rodo per televiziją. Girdi apie jį per radiją. Kiekvieną dieną.
- Ak, taip, grąža. – susiprotėjęs grįžau prie kasos jos pasiimti.
Lyti pradėjo. Mano mielas oras vėl pasikeitė. Tikiuosi tie pavergtieji taip sušlaps, kad manysią koncertas bus blogiausias.
Vis pagalvoju apie tą naujosios visuomenės modernėjimą ir vis tiesiogiai proporcingai kylantį jos tingumą, bei, „nuvažiavimą nuo proto“. Dabar visi tik skaito Harius Poterius neatsižvelgdami į tikrąsias meniškosios literatūros vertybes. Visi stipriai nekenčia dailės, kurioje vienas potepis reiškia tiek daug. Nesižavima katedromis ir bažnyčiomis. Klausomos beskonybės, o ne meno principu sukurti kūriniai. Kas ši pasaulį pavertė tokiu baisiu? Aišku, mokslas ir kylančios technologijos, kurios žmogų, menininką ir mokslininką, pavertė buku jų vergu.
Mokslas – po velniais, ir kas galėjo pagalvoti, kad jis toks kaltas.

 
 2012m. Birželio 26d. 16:55

 2015 m. lapkričio 19 d.
 2015 m. lapkričio 15 d.
 2015 m. rugpjūčio 29 d.
Komentarų: 3 Atgal

Komentarai (3)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2012 m. birželio 26 d. 23:25:39
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nebūtinai mes vadinsime tai rocko muzika. Bet tai neturėtų būti ta šių laikų beskonybę. Kadangi aš esu autorius, mano nuomonė būtina ir aš pasisakiau prieš šių laikų muziką.

Gerai, būta to praeityje, bet aš kalbu apie dabartį. Dabar nesižavima menu... Čia truputį ne taip interpretavote.

Meno paskirtis yra linksminti... Taip, bet menka palyginus su kitomis. Aišku, čia irgi priklauso tik nuo muzikinio skonio, todėl ir šįkart pasisakiau prieš. O gal šiuolaikinis muzikos šlamštas yra dar viena primityvi meno šaka. T.y. kaip ir dailėje 5-mečio pliurzionė tampa meno šedevru.

Manyčiau, jei ir yra tos netolerancijos šitame tekste, tai tikrai jos ne tiek, kiek kiekvieną dieną čia diskusijose dalinasi kiti nariai. Jei ji ir yra, tai ji nėra ganėtinai atvira. Aš tiesiog ignoruoju nemėgstamos muzikos klausytojus. Juk kiekvieno mintyse kerbžda tokios mintys, kad dėl savo skonio esi durnelis. Aš tokias mintis perteikiau raštu. Ir netolerancijos čia yra tiek, kiek jos turi būti. Manau žmogus lygiavertiškai ir nekalbės apie mėgstamus ir nemėgstamus dalikys.

Ir tu maždaug supratai, ką aš norėjau pasakyti.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
metalikas
2012 m. birželio 26 d. 21:17:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

ka zinau, kazkoks vaikiskas truputi tas Tavo tekstas, bet ir as ne itin blaivas


Atsakyti
metalikas
2012 m. birželio 26 d. 21:15:33 2012-06-26 21:29:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"ir puikiausia muzika fone" - speju, rock'o muzika? juk savo laiku rock'o muzika taip pat buvo laikoma barbariska, trankia, neskoninga, "velnio" muzika( tas pats ir su jazz'u, blues'u). o juk ir rock'o muzikos buvo prikurta beskonybes, o ne meno, principu. nepaisant to, laikui begant, jazz'o, blues'o, rock'o muzikos klausymas tapo gero muzikinio skonio zenklas.

"visi stipriai nekencia dailes". "nesizavima katedromis ir baznyciomis". na juk tikrai nereikia vartoti tokiu kategorisku fraziu. Na, bet is esmes esate teisus, bet pasipiktinimas del to, mano nuomone, yra silpnai pagristas. manote, kad pries, sakykime, 200 metu, kas nors buvo kitaip? didzioji dalis visuomenes vaiksciojo i teatrus, baletus, operas, grozejosi meno kuriniais galerijose? Klaidinga taip romantizuoti praeities mena ir visuomene, mano nuomone. Juk ir renesanso, ir apsvietos laikais visuomeneje buvo tamsos, barbarizmo, zmoniu kuriems sofistikuotas menas, estetika, buvo visiskai nusispjaut. menininkai visada yra mazuma. viskas yra visiskai normalu. juk yra taip pradinukiskai aisku, kad ideali visuomene yra utopija.

Taip, muzika yra menas. O argi viena is meno paskirciu nera linksminti? Argi menas negali buti kaip pramoga? Asmeniskai visai nesmerkiu tu, kurie vaiksto i jusu minetus koncertus. Argi versi tuos, kurie nesupranta muzikos kaip kazko daugiau nei pramogos, kurie neturi gilaus ir dvasinio susizavejimo muzika, pradeti klausytis Tool, ar Rush? Kiekvienas turi savo muzikinius poreikius ir juos ispildo kaip nori, ir bausti zmogu uz jo muzikini skoni yra tiesiog juokinga. Manau, zinote ta scenariju kai, pavyzdziui, metalistas yra isp*zdavojamas del jo muzikinio skonio, ir tai vadinama netolerancija. tai kazkiek netolerancijos matau ir jusu tekste.

arba as nesupratau vapsce ka tu norejai pasakyt


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Rasabasa Rasabasa
7,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 398
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 351700