Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!





  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.


Peržiūrėta kartų:    Data:
Esamas tekstas

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (13)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Bee-Myself
2013 m. gruodžio 21 d. 12:25:04
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užknisa blemba... Klausiau paauglystėj, visai neblogai bičai varė muziką, 16 metų, kai buvau tai ohoho, pasirodo, kad jam tuo metu jau net į akį kritus nebūčiau, pasirodo per sena :/

O jei rimtai tai baisu ir pagalvot. Ne jei rimtai tai su sese traumą gavom, kai pamatėm, nes iš tiesų jų senais laikais paklausydavom. Kažin koks dar muzikantas malesteris išlįs per ateinančius 5 metus? Jared Leto?


Atsakyti
KT
2013 m. gruodžio 20 d. 03:07:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Galite nusiraminti. Pedofilija ir zoofilija legalizuota nebus. Pastaraisiais veiksmais, kitaip nei homoseksualizmo atveju, pažeidžiamos žmonių ir gyvūnų teisės. Taip kad tai galėtų būti legalizuota, tik jei čekanavičiai ir watkinsai būtų klonuoti velniai žino kiek kartų ir po to dar išrinkti į valdžią. Įsivaizduokit Lietuvos Seimą: 141-as ir visi čekanavičiai:D


Atsakyti
saliakelio
2013 m. gruodžio 20 d. 00:37:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Fredis buvo ne vien gejus (gejus jo atveju per svelniai pasakyta apie nukrypimus), jis yra pridares ir slykstesniu dalyku. Ir kai sirgo ir zinojo manau dar ne viena uzkrete azijieti prostituta.


Atsakyti
Delacorado
2013 m. gruodžio 19 d. 20:16:31 2013-12-19 22:15:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, panašiai ir yra :) Šios grupės muzikos nemėgau, tai niekas manyje apsiversti ir negalėjo, nes taip būtų tik ypatingai mėgstamos grupės atžvilgiu. Bet, manau, likusių Lostprophets narių (kurių, tiesą sakant, nei vieno nežinau) atžvilgiu yra neteisinga išimti iš prekybos visus grupės įrašus, jei nusikaltėlis yra tik vokalistas. Turbūt niekas negalvoja, kad po šio įvykio jos populiarumas pakils, bet visgi tai yra muzika, kad ir kokia ji bebūtų, ir ją kūrė ne vienas Watkinsas, o daugybė žmonių. Jei jau HMV demonstruoja tokią aukštą moralę, tai tegul tada iš prekybos išima visų už sunkesnius nusikaltimus teistų muzikantų įrašus, o ne išskiria Lostprophets kaip pačius baisiausius pasaulyje. Galų gale, ir pats Watkinsas turi teisę toliau gauti savo dalį neatsižvelgiant net, kuo jis užsiiminėjo "laisvalaikiu". Kurti muziką buvo jo darbas, ir jis jį atlikinėjo, matyt, pakankamai gerai, nes grupė tikrai buvo populiari. Ką jis užsitarnavo, to yra ir vertas - ir tai turėtų galioti abiem atžvilgiais. 

 

Na, o ir patį Ianą Watkinsą (nuotraukose) normaliai pamačiau tik vakar. Apima įvairialypiai jausmai. Kaip keista, kaip kartais išvaizda kontrastuoja su vidumi... Tiesiog protu nesuvokiama, kad šis patrauklus vyras galėjo įvykdyti tiek daug iškrypėliškų veiksmų (visų jų straipsnyje net nevardinama, o tie nusikaltimai - daugybiniai). Viena mano pusė jo savotiškai gailisi (iš žmogiškosios pusės). Bet čia gal pasireiškia tam tikra Halo efekto forma, kai norisi bent kažkaip pateisinti gražaus žmogaus poelgius. Tačiau, kaip ir minėjau, greičiausiai viskas pasikeistų, jei tektų pamatyti bent dalį tų įkalčių. Dabar gi, ačiūdie, nematau ir širdies neskauda.

 

O dėl jūsų apmąstymų apie Freddie, mane užkabino sakinys, kad "tais laikais gėjai buvo beveik tas pats, kas dabar - pedofilai." O dabar gėjai - jau normalu. Tokios paralelės gimdo tolesnes, ne itin malonias mintis. Norėtųsi manyti, kad "fidofilai" ir zoofilai ne tik po dvidešimt metų, bet ir niekada nebus laikomi norma...


Atsakyti
Alvydas1
2013 m. gruodžio 19 d. 19:01:57 2013-12-19 19:02:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tos moralinės dilemos sunkiai pasiduoda sprendžiamos. Delakorado išsakyta nuomonė gan neapibrėžta, kaip ir jausmai, apimantys pačios grupės, kaip atskyrų individų situaciją.

Man nė kiek nepažinojusiam Lostprophets šis skandalas didesnio poveikio  nesukėlė (ką čia muzikantas, jei jau kardinolai tuo nusideda).

Kalbant apie muziką, jos kilnią paskirtį ir apie ją kuriančių muzikantų moralinį veidą kyla asociacijos. Mirus Fredžiui Merkuriui išgyvenau sielvartą dėl savo dievaičio  ir čia pat patyriau gal dar didesnį skausmą, sužinojęs apie jo orientaciją. Tais metais gėjus man buvo beveik tas pats kas dabar pedofilas. Kuri laiką nebeklausiau Queen plokštelių, bet trūkumas tos geros muzikos buvo toks milžiniškas, kad užgniaužiau tas negatyvias mintis ir sugrįžau.

 

Žinoma, atvejis neadekvatus, bet iš dalies atkartoja situaciją.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Delacorado
2013 m. gruodžio 19 d. 18:00:01 2013-12-20 12:17:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ciniku (vienaskaita). Aš tik atsakiau į KT klausimą, parašydama faktą :) BET... Muzika ir asmeninis gyvenimas - dvi atskiros sferos. Taip, jei pastarojoj mes vertinsim tik įdėtą darbą - skambesio kūrybiškumą, atlikimo meistriškumą ir panašiai. Bet man įdomu, kaip dėl tekstų? Žmonės, ypač menininkai - juk ne robotai. Atlikimas svarbu tik amatininkams. Daugelis klausytojų mėgsta sakyti, kad labiausiai vertina atvirumą, nuoširdumą - "atvertą širdį" - asmeniškų emocijų atskleidimą dainose, perduodamą "message", apmąstymus ir sprendimus dėl kažkokių slegiančių klausimų (ne tik asmeninių, bet ir globalių), skatinimus nepasiduoti sunkumams ir pan. Būtent tai padeda klausytojams susitapatinti su dainininkais, jie tampa jiems artimi ir kartais - netgi svarbesni už artimiausius žmones (juk turbūt ne kartą girdėjote, kaip žmonės teigia, jog kažkieno muzika "išgelbėjo jo gyvenimą"). Ar šiuo atveju, jei Watkinsas kūrė tekstus, Lostprophets muziką galima vadinti pilnai nuoširdžia? Turbūt ne. Bet... jei ji tokia būtų, ar tikrai norėtumėte klausytis apie kūdikių prievartavimą?.. 

Ką galiu pasakyti iš savo pusės? Yra daugybė grupių, kurias šiaip mėgstu, bet yra keletas tokių, kurias ne tik labai mėgstu, bet ir gerbiu, žaviuosi ją kuriančiais žmonėmis. Šiuo atveju muzika man - jau ne vien tik tvarkingai sudėlioti garsai ar šiaip kasdien vartojamas fonas. Skaitau muzikantų interviu, žiūriu jų video, lankausi koncertuose; žaviuosi jų inteligencija, aukšta morale, įkvepia jų mintys, šaunūs poelgiai. Gražu, kai muzikantai būna ir kažkokiu įkvepiančiu pavyzdžiu - tai prideda tikėjimo jų dainomis. Ir jei paaiškėtų, kad kuris nors iš mano gerbiamų grupių lyderių yra pedofilas (tfu tfu tfu), tai neabejotinai kai ką pakeistų. Nuomonės apie muzikos atlikimą - gal ir ne, bet nebeliktų tokio neapčiuopiamo, sunkiai apibūdinamo dalyko - MAGIJOS. Kurios dingusios jau nebesugrąžinsi. Ne, nepulčiau čia komentaruose moralizuoti - jų reikalas, ką jie veikia namie, bet užtat mano reikalas, kokius žmones man gerbti. OK, dainininkas gali būti teisiamas už vagystę, narkotikų vartojimą, už tai, kad nesusivaldęs kam nors trenkė, vairavo girtas ir netyčia užmušė žmones - aišku, nieko gero, bet visgi dar galima pateisinti - tai pernelyg mažos silpnybės, kurios tampa fatališkomis dažniausiai netyčia. Tačiau prievartautojas, o ypač pedofilas (ir juoba - teisiamas ne už vieną nusikaltimą) - tai jau ne šiaip paprastas nusikaltėlis. Toks vokalisto (kuris paprastai įkūnija pačią grupę) moralinis veidas jau suniekina ir jų pačių kuriamą meną - muziką. Jei teko girdėti, prievartautojų/pedofilų net patys kaliniai nekenčia ir kalėjime kai kuo paverčia...

Roko žvaigždės daugeliui paauglių yra dievaičiai, kuriais jie aklai seka. Bet roko žvaigždė ar paprastas bomžas - jie yra tokie patys nusikaltėliai, kurie turi būti vienodai ir teisiami. O šiaip, tiesiog įdomu - kur yra ta riba tarp viešos ir neviešos viešų asmenų veiklos? Mėgstama sakyti, kad nesvarbu, jog rašytojai, poetai (kurie neretai irgi tampa garsenybėmis), scenaristai yra kokie iškrypėliai - svarbu tik jų darbai. Bet ar rinktumėte pedofilą į Seimą, į prezidentūrą? Turbūt ne. O kodėl? Juk irgi galima sakyti - "Kas čia tokio, ką jis veikia namuose? Svarbiausia tai, ką jis daro viešai", ar ne? 

Lostprophets man visiškai nepatiko, bet Watkinso savotiškai gaila. Nors jei pamatyčiau tuos įrodymus, tai tikriausiai nebūtų :/ Aš tiesiog nesuvokiu jo nusikaltimo masto (laimei, niekad neteko susidurti su vaikų pornografija).

Na, o HMV sprendimas nebepardavinėti Lostprophets įrašų yra gan populistinis (neblogas būdas pasireklamuoti, nes šiemet dėl skolų jiems teko uždaryti daug parduotuvių). Likę grupės nariai juk nekalti, kad jų lyderis yra iškrypėlis (beje, visiškai šokiruotas šių naujienų ir Lostprophets vadybininkas, kuris dirbo su vaikinais virš dešimt metų ir dalinosi visomis jų sėkmėmis ir nesėkmėmis). Jie už tai neatsakingi, o svarbiausia, jų indėlis į dainas buvo daug didesnis nei Watkinso - tai kodėl jie turi nukentėti? Beje, yra aibė muzikantų, kurie irgi įvykdė visokių nusikaltimų (pvz, Sex Pistolų Sid Vicious nužudė savo merginą/vadybininkę Nancy), tai ką - gal irgi ištrinkim jų dainas iš istorijos... 


Atsakyti
saliakelio
2013 m. gruodžio 19 d. 16:01:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

del M. Jaksono tai abejodavote


Atsakyti
Crazyz
2013 m. gruodžio 19 d. 15:41:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

kadangi HMV uždraudė pardavinėti šios grupės albumus, gal music irgi paseks panašiu keliu, ir ištrins šią grupę iš Music?:D


Atsakyti
einaras13
2013 m. gruodžio 19 d. 15:23:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nagi, nereikia būti cinikais. Ir aš šią grupę, kaip muzikos grupę, neatsižvelgdamas į pačius narius, vertinu palankiai. Ar aš už tai turėčiau būti smerkiamas objektas. Būtent, kad ne. Na, o kadangi lyderis yra žemos moralės žmogus, tai sunkiai galima sieti su muzika. Vien dėl to, kad kažkas sėda n metų už kažką, mano nuomonės apie muziką nekeičia.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Delacorado
2013 m. gruodžio 19 d. 15:13:05 2013-12-20 00:20:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Juk tyčia parašiau su klaidom (čia - internetinis folkloras), nes rimtai taip nemanau. Nors geriau šia tema nesigilinsiu, nes jei ateis suvokimas, iki kokio lygio gali būti iškrypę žmonės, tai, ko gero, užeis depresija. O šiaip labiausiai tikėtina, jog Watkinso pasiteisinimas, kad visa tai jis įvykdė paveiktas narkotikų, apskritai yra atmazkė

Musice šios grupės gerbėjų yra (buvo) visai nemažai... 


Atsakyti
KT
2013 m. gruodžio 19 d. 15:01:50
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jei pats žmogus yra išsigimęs urodas, nereikia dėl to kaltės verst narkotikam. Aišku jie, kaip ir alkoholis, nėra gėris, bet ir žmogaus blogu nepadaro. Tiesiog gali ištraukt į paviršių blogasias jo savybes, kurios esant blaiviam yra (galbūt) kruopščiai užslėptos. O šiaip, vos neapsivėmiau skaitydamas. Kas nors mėgot šią grupę?


Atsakyti
Delacorado
2013 m. gruodžio 19 d. 13:08:17 2013-12-20 16:46:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tokie įvykiai sukelia galybę minčių, bet pasidalinsiu tik trejomis:

1. Aš turbūt gyvenu rožiniame pasaulėlyje, nes visai nepagalvoju, kad tokie koktūs dalykai gali dėtis net gretimame mano namo bute.

2. Sakykit, ką norit, bet tikrai gražus šitas šūdžius. Galėjo turėti viską, ko tik trokšta normalus žmogus, bet norėjo per daug. O dabar nebeturės nieko.

3. Nenartokit vartotikų!


Atsakyti
Crazyz
2013 m. gruodžio 18 d. 23:38:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

oh well


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Balius Balius
4,6

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 177
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 341581