Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Ką rinktis: koncertą ar muzikos festivalį?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Paulius Ambrazevičius. [asm. arch. nuotr.]

Paulius Ambrazevičius. [asm. arch. nuotr.]

Įpusėjus vasarai Lietuvoje įsibėgėjo ir muzikos festivalių sezonas. Turbūt ne vienas, regėdamas bičiulių nuotraukas iš kas savaitgalį vykstančio mažesnio ar didesnio festivalio, susimąsto – verta ar ne į juos vykti. Juolab jų pasirinkimas Lietuvoje kasmet vis auga, o pavienių grupių ir atlikėjų koncertų organizatoriai vasaromis irgi nesnaudžia – muzikinių pramogų pasiūla šalyje tokia, kad vienur ar kitur galėtum lankytis nors kasdien. Tiesa, norus ir galimybes neretai riboja biudžetai: bilietai į užsienio atlikėjų koncertus Lietuvoje kainuoja nuo 40 eurų (išgirsti Robbie Williams‘ą prireiks mažiausiai 70 eurų), žinomesnių muzikos festivalių bilietų kaina šiuo metu svyruoja tarp maždaug 40 ir 55 eurų. Iš pirmo žvilgsnio kaina – panaši, tad kas geriau – vienos užsienio muzikos žvaigždės koncertas ar 30–60, o kai kuriais atvejais ir dar daugiau, grupių bei atlikėjų pasirodymų vienoje vietoje?

Muzikos festivaliai atveža grupes, kurios su soliniais koncertais Lietuvoje niekada nepasirodytų

Daugybę muzikos festivalių nuo „Bardų naktų“ Kazlų Rūdoje iki „Primavera Sound“ Barselonoje aplankęs humoristas Paulius Ambrazevičius kasmet sudalyvauja bent keliuose jų: „Per pastaruosius trejus–ketverius metus kiekvieną vasarą stengiuosi nuvykti bent į 2–3 muzikos festivalius. Esu labai didelis muzikos entuziastas, tad stengiuosi apsilankyti visuose įdomesniuose ir aktualesniuose festivaliuose ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinėse šalyse. Kasmet būnu „Open‘er“ festivalyje Lenkijoje, „Devilstone“ Lietuvoje, dvejus metus iš eilės vykau į „Primavera Sound“ Barselonoje, nei karto nesu praleidęs „Granatos Live“.“ Šiemet jau sudalyvavęs trijuose, iki vasaros pabaigos Paulius planuoja apsilankyti dar dviejuose muzikos festivaliuose.

Į festivalius P. Ambrazevičius vyksta dėl atlikėjų, tačiau pasak jo, į kai kuriuos vyktų net jei programoje ir nebūtų jam įdomių atlikėjų – pakanka žinoti, kad atmosfera jame tokia, kad tikrai bus smagu, arba kad vis tiek pavyks išgirsti ką nors įdomaus. Patyręs muzikos festivalių dalyvis, prieš kelias dienas praleidęs savaitgalį „Devilstone“ festivalyje, paklaustas, kas jo nuomone – festivalis ar atskiras koncertas – sukuria didesnę vertę žiūrovui, sako: „Jei tikrai mėgsti konkrečią grupę – geriau vykti į jos koncertą, nes pasirodymas bus ilgesnis ir žiūrovai bus susirinkę tik dėl jos, mintinai mokės žodžius ir dainuos kartu su grupe, tad atmosfera bus puiki. Kita vertus, muzikos festivaliai į vieną vietą atveža ir kompaktiškai sudėlioja programą iš daugybės grupių, kurios su soliniais koncertais Lietuvoje niekada nepasirodytų. Festivaliuose susirenka kritinė žmonių masė, sunešanti reikalingą pinigų sumą, kuri leidžia organizatoriams pritraukti brangesnius atlikėjus. Didelė festivalio vertė yra atradimai – galbūt festivalyje eisi pro šalį kaip tik tuo metu, kai gros grupė, kurios nežinai, sustosi jos paklausyti, patiks ir grįžęs namo nusipirksi jos albumą, o kitąkart jau vyksi į jos solinį koncertą.“

Tiems, kurie nei karto nėra buvę muzikos festivalyje, „Humoro klubo“ komikas rekomenduoja tiesiog atvykti į vieną jų ir patiems viską pamačius susidaryti savo nuomonę. Iš Pauliaus Ambrazevičiaus patirties, sudėjus bilieto ir kelionės kainą bei pernelyg nesišvaistant savaitgalį Lietuvoje rengiamame muzikos festivalyje galima praleisti sutelpant į 100–130 eurų. Ir, lyginant su išlaidomis užsienyje vykstantiems muzikos festivaliams, tai puiki pradžia – pvz., norint apsilankyti „Primavera Sound“ festivalyje Barselonoje, tektų pakloti bent 700–800 eurų (vien tik festivalio bilietas kainuoja 180 eurų).

Netgi jeigu muzika jums tėra fonas – muzikos festivalis yra nuostabi forma leisti laiką su bičiuliais

Pauliui Ambrazevičiui antrina ir muzikantas, grupių „Z On A“ ir „Willie Valo“ narys Valius Klimavičius. Jo nuomone, Lietuvos muzikos festivaliai, vykstantys unikaliose vietose, kasmet vis tobulėja savo organizavimu ir tvarka, o juose dar nesilankiusiems reiktų nedelsti ir apsilankyti. „Gamta, vasara, muzika ir puiki nuotaika. Ko daugiau reikia?“, – sako V. Klimavičius, pats aplankantis 7–8 muzikos festivalius kasmet. Muziką savo gyvenimo aistra vadinantis Valius nevengia ir koncertų bei festivalių užsienio šalyse. Birželį vykdamas į „Impact“ festivalį Krokuvoje, muzikantas apsilankė ir „Coldplay“ koncerte Varšuvoje – bilietai į abu renginius kainavo panašiai. Tai kas vertingiau – solinis koncertas ar festivalis?

„Visų pirma, festivalis suteikia galimybę išgirsti ne vieną įdomų koncertą. Už vieno koncerto bilieto kainą gauni progą išgirsti kelias tokio pat kalibro grupes. Pridėjus gamtą, gryną orą, pabėgimą nuo miesto šurmulio, draugiškus ir atsipalaidavusius melomanus – puikus laikas užprogramuotas,“ – mano grupių „Z On A“ ir „Willie Valo“ narys. Pasak „Hip Hop Kemp“ Čekijoje ir „Granatos Live“ Rumšiškėse šią vasarą dar tikrai aplankysiančio Valiaus, kiek kainuos festivalis priklauso nuo kiekvieno žmogaus: „Aš dažniausiai esu taupus ir festivaliuose išleidžiu ne daugiau kaip eilinę dieną. Stengiuosi pirkti bilietus ne pačią paskutinę akimirką, kol jie dar yra pigesni, o kiti poreikiai – maistas ir pora alaus jam nuplauti.“

Valiaus Klimavičiaus teigimu, „Festivaliai išplečia akiratį ir muzikinį suvokimą. Festivaliuose įprastai groja ir tokios grupės, kurių tu dar nesi atradęs. Galbūt net neitum jų klausyti, jei vyktų jų soliniai koncertai – gerų grupių yra daug, tačiau mes esame pasimetę informacijos sraute ir viską žinoti bei atsirinkti yra sudėtinga. Galiausiai, netgi jeigu muzika jums tėra fonas – muzikos festivalis yra nuostabi forma leisti laiką su bičiuliais.“

50 eurų už vieną ar už 60 grupių?

Taigi, nors soliniame koncerte ir susirenka konkrečios grupės fanai, su kuriais trumpam laikui jūs galite pasijusti artimi bei kartu kelias valandas mintinai dainuoti jums žinomas dainas, muzikos festivalyje už panašią kainą jūs greičiausiai išgirsite bent 4–5 užsienio muzikos žvaigždes, šią vasarą pageidaujamas visuose svarbiausiuose pasaulio festivaliuose, 10 ar 20 puikiai pažįstamų Lietuvos dainininkų bei grupių ir dar 20 ar 30 jums mažiau žinomų ar dar negirdėtų atlikėjų, kurių bent vienas gali tapti jūsų muzikiniu atradimu. Skamba įdomiai? Tuomet nedvejokite, šią vasarą muzikos festivaliai Lietuvoje dar turi ką pasiūlyti – nuo daugiausiai žiūrovų šalyje sutraukiančio „Granatos Live“ Rumšiškėse su Ellie Goulding iki „Visagino Country“ su nepakeičiamuoju Virgiu Stakėnu ar šiuolaikinę baltų kultūrą propaguojančio festivalio „Mėnuo juodaragis“.





Susijusi informacija


  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.


Šaltinis: Music.lt   Peržiūrėta kartų: 1432   Data: 2017-07-21
Esamas tekstas

Paulius Ambrazevičius. [asm. arch. nuotr.]Įpusėjus vasarai Lietuvoje įsibėgėjo ir muzikos festivalių sezonas. Turbūt ne vienas, regėdamas bičiulių nuotraukas iš kas savaitgalį vykstančio mažesnio ar didesnio festivalio, susimąsto – verta ar ne į juos vykti. Juolab jų pasirinkimas Lietuvoje kasmet vis auga, o pavienių grupių ir atlikėjų koncertų organizatoriai vasaromis irgi nesnaudžia – muzikinių pramogų pasiūla šalyje tokia, kad vienur ar kitur galėtum lankytis nors kasdien. Tiesa, norus ir galimybes neretai riboja biudžetai: bilietai į užsienio atlikėjų koncertus Lietuvoje kainuoja nuo 40 eurų (išgirsti Robbie Williams‘ą prireiks mažiausiai 70 eurų), žinomesnių muzikos festivalių bilietų kaina šiuo metu svyruoja tarp maždaug 40 ir 55 eurų. Iš pirmo žvilgsnio kaina – panaši, tad kas geriau – vienos užsienio muzikos žvaigždės koncertas ar 30–60, o kai kuriais atvejais ir dar daugiau, grupių bei atlikėjų pasirodymų vienoje vietoje?

Muzikos festivaliai atveža grupes, kurios su soliniais koncertais Lietuvoje niekada nepasirodytų

Daugybę muzikos festivalių nuo „Bardų naktų“ Kazlų Rūdoje iki „Primavera Sound“ Barselonoje aplankęs humoristas Paulius Ambrazevičius kasmet sudalyvauja bent keliuose jų: „Per pastaruosius trejus–ketverius metus kiekvieną vasarą stengiuosi nuvykti bent į 2–3 muzikos festivalius. Esu labai didelis muzikos entuziastas, tad stengiuosi apsilankyti visuose įdomesniuose ir aktualesniuose festivaliuose ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinėse šalyse. Kasmet būnu „Open‘er“ festivalyje Lenkijoje, „Devilstone“ Lietuvoje, dvejus metus iš eilės vykau į „Primavera Sound“ Barselonoje, nei karto nesu praleidęs „Granatos Live“.“ Šiemet jau sudalyvavęs trijuose, iki vasaros pabaigos Paulius planuoja apsilankyti dar dviejuose muzikos festivaliuose.

Į festivalius P. Ambrazevičius vyksta dėl atlikėjų, tačiau pasak jo, į kai kuriuos vyktų net jei programoje ir nebūtų jam įdomių atlikėjų – pakanka žinoti, kad atmosfera jame tokia, kad tikrai bus smagu, arba kad vis tiek pavyks išgirsti ką nors įdomaus. Patyręs muzikos festivalių dalyvis, prieš kelias dienas praleidęs savaitgalį „Devilstone“ festivalyje, paklaustas, kas jo nuomone – festivalis ar atskiras koncertas – sukuria didesnę vertę žiūrovui, sako: „Jei tikrai mėgsti konkrečią grupę – geriau vykti į jos koncertą, nes pasirodymas bus ilgesnis ir žiūrovai bus susirinkę tik dėl jos, mintinai mokės žodžius ir dainuos kartu su grupe, tad atmosfera bus puiki. Kita vertus, muzikos festivaliai į vieną vietą atveža ir kompaktiškai sudėlioja programą iš daugybės grupių, kurios su soliniais koncertais Lietuvoje niekada nepasirodytų. Festivaliuose susirenka kritinė žmonių masė, sunešanti reikalingą pinigų sumą, kuri leidžia organizatoriams pritraukti brangesnius atlikėjus. Didelė festivalio vertė yra atradimai – galbūt festivalyje eisi pro šalį kaip tik tuo metu, kai gros grupė, kurios nežinai, sustosi jos paklausyti, patiks ir grįžęs namo nusipirksi jos albumą, o kitąkart jau vyksi į jos solinį koncertą.“

Tiems, kurie nei karto nėra buvę muzikos festivalyje, „Humoro klubo“ komikas rekomenduoja tiesiog atvykti į vieną jų ir patiems viską pamačius susidaryti savo nuomonę. Iš Pauliaus Ambrazevičiaus patirties, sudėjus bilieto ir kelionės kainą bei pernelyg nesišvaistant savaitgalį Lietuvoje rengiamame muzikos festivalyje galima praleisti sutelpant į 100–130 eurų. Ir, lyginant su išlaidomis užsienyje vykstantiems muzikos festivaliams, tai puiki pradžia – pvz., norint apsilankyti „Primavera Sound“ festivalyje Barselonoje, tektų pakloti bent 700–800 eurų (vien tik festivalio bilietas kainuoja 180 eurų).

Netgi jeigu muzika jums tėra fonas – muzikos festivalis yra nuostabi forma leisti laiką su bičiuliais

Pauliui Ambrazevičiui antrina ir muzikantas, grupių „Z On A“ ir „Willie Valo“ narys Valius Klimavičius. Jo nuomone, Lietuvos muzikos festivaliai, vykstantys unikaliose vietose, kasmet vis tobulėja savo organizavimu ir tvarka, o juose dar nesilankiusiems reiktų nedelsti ir apsilankyti. „Gamta, vasara, muzika ir puiki nuotaika. Ko daugiau reikia?“, – sako V. Klimavičius, pats aplankantis 7–8 muzikos festivalius kasmet. Muziką savo gyvenimo aistra vadinantis Valius nevengia ir koncertų bei festivalių užsienio šalyse. Birželį vykdamas į „Impact“ festivalį Krokuvoje, muzikantas apsilankė ir „Coldplay“ koncerte Varšuvoje – bilietai į abu renginius kainavo panašiai. Tai kas vertingiau – solinis koncertas ar festivalis?

„Visų pirma, festivalis suteikia galimybę išgirsti ne vieną įdomų koncertą. Už vieno koncerto bilieto kainą gauni progą išgirsti kelias tokio pat kalibro grupes. Pridėjus gamtą, gryną orą, pabėgimą nuo miesto šurmulio, draugiškus ir atsipalaidavusius melomanus – puikus laikas užprogramuotas,“ – mano grupių „Z On A“ ir „Willie Valo“ narys. Pasak „Hip Hop Kemp“ Čekijoje ir „Granatos Live“ Rumšiškėse šią vasarą dar tikrai aplankysiančio Valiaus, kiek kainuos festivalis priklauso nuo kiekvieno žmogaus: „Aš dažniausiai esu taupus ir festivaliuose išleidžiu ne daugiau kaip eilinę dieną. Stengiuosi pirkti bilietus ne pačią paskutinę akimirką, kol jie dar yra pigesni, o kiti poreikiai – maistas ir pora alaus jam nuplauti.“

Valiaus Klimavičiaus teigimu, „Festivaliai išplečia akiratį ir muzikinį suvokimą. Festivaliuose įprastai groja ir tokios grupės, kurių tu dar nesi atradęs. Galbūt net neitum jų klausyti, jei vyktų jų soliniai koncertai – gerų grupių yra daug, tačiau mes esame pasimetę informacijos sraute ir viską žinoti bei atsirinkti yra sudėtinga. Galiausiai, netgi jeigu muzika jums tėra fonas – muzikos festivalis yra nuostabi forma leisti laiką su bičiuliais.“

50 eurų už vieną ar už 60 grupių?

Taigi, nors soliniame koncerte ir susirenka konkrečios grupės fanai, su kuriais trumpam laikui jūs galite pasijusti artimi bei kartu kelias valandas mintinai dainuoti jums žinomas dainas, muzikos festivalyje už panašią kainą jūs greičiausiai išgirsite bent 4–5 užsienio muzikos žvaigždes, šią vasarą pageidaujamas visuose svarbiausiuose pasaulio festivaliuose, 10 ar 20 puikiai pažįstamų Lietuvos dainininkų bei grupių ir dar 20 ar 30 jums mažiau žinomų ar dar negirdėtų atlikėjų, kurių bent vienas gali tapti jūsų muzikiniu atradimu. Skamba įdomiai? Tuomet nedvejokite, šią vasarą muzikos festivaliai Lietuvoje dar turi ką pasiūlyti – nuo daugiausiai žiūrovų šalyje sutraukiančio „Granatos Live“ Rumšiškėse su Ellie Goulding iki „Visagino Country“ su nepakeičiamuoju Virgiu Stakėnu ar šiuolaikinę baltų kultūrą propaguojančio festivalio „Mėnuo juodaragis“.


Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (5)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
LittleLora
2017 m. liepos 23 d. 00:19:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kas tiesa, tas ne melas. Kitąkart matant kainų skaičiukus, akyse suraibuliuoja. 

Peržvelgiau RN atlikėjų sąrašą, ganėtinai nuobodokai atrodo. Nuomonė nekokybiška, reiktų pasėdėti valandžiukę, paklausyti įrašų ir po to vertinti. Kita vertus, praeitais metais Epica buvo, vis šis tas žinomesnio. Belieka viltis likusius papildymus nuteiksiant optimistiškai. 


____________________
Ištrinkite anketą, ji nebebus naudojama, ačiū.
Atsakyti
Stripped
2017 m. liepos 22 d. 22:46:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užtat užsienyje ir bilietų kainos atitinkamos. Aš tai laukiu Roko naktų Klaipėdoje, nes nelabai įsivaizduoju kaip tai atrodys būtent tokioje erdvėje. Bet kol kas dar nelabai dėl ko yra ten eiti, laukiu sužinoti pilną line-up'ą.


____________________
Nauji Metai - Nauji Lozungai
Atsakyti
Konditerijus
2017 m. liepos 22 d. 21:34:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nesupratau. {#}


Atsakyti
LittleLora
2017 m. liepos 22 d. 19:11:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Lietuvos muzikiniams festivaliams kol kas toli iki užsienietiškų, tačiau smagu, jog tobulėjama. Kitais metais svarstau užsukti pažiūrėti, kas Devilstone gero.


____________________
Ištrinkite anketą, ji nebebus naudojama, ačiū.
Atsakyti
Stripped
2017 m. liepos 21 d. 21:55:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pagaliau pajutau, kad lankausi muzikiniame portale.{#}

 


____________________
Nauji Metai - Nauji Lozungai
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Susijusios naujienos

Susipažinkite: Pauliaus Ambrazevičiaus gyvenimo muzika
10
27

„Tavo gyvenimo muzika“ – nauja Music.lt rubrika, kurioje žmonės, kurių paprastai interviu klausiama visai kitokių klausimų, atsakinės į 10 klausimų apie muziką. Aktoriai, stilistai, dizaineriai, rašytojai, freelancer‘iai – šioje rubrikoje turės progą pasi...

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


AFI AFI
7,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:12 - Arunazz
sveiki
ka jus penktad vakara
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:09 - Silentist
She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell

She may be the mirror of my dream
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:53 - Kogqr
*raides
22:38 - Kogqr
Nieko nereškia, tiesiog sujungiau klausiamąjį įvardį ko, ir 3 raidės iš Queen ir Guns N'Roses
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 59
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 49769