Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!





  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.


Peržiūrėta kartų:    Data:
Esamas tekstas

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (17)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Delacorado
2012 m. lapkričio 23 d. 21:01:16 2012-11-24 10:16:56
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tuomet ir aš galėčiau panašiai paklausti: kam gi reaguoji į mano komentarus - juk vis tiek nuo to niekas nepasikeis? Jei taip, tai viskam galima pasakyti "Kas iš to?" - "Koks skirtumas, kad valgom - juk vis tiek mirsim!". Turiu savo nuomonę ir ją išsakau, čia laisva šalis. Be to, turiu ir argumentus. Niekada nekomentuočiau tema, apie kurią turiu minimum žinių (a la dvi girdėtas dainas ir pan.) Toliau: tik nereikia nuo temos pereiti prie asmeniškumų - toks manevras negaliojantis; jis tik rodo, kad neturi argumentų. Neva man maždaug prisiimti atsakomybę už nupopsėjusio Lietuvos muzikinio skonio "gelbėjimą" yra kvaila. Taip, tas skonis toks, kaip ir pasaulyje - bent dėl to straipsnis teisus. Tai ką, gal siūlai imtis viso pasaulio "auklėjimo"? Neseniai depešai dėl to siūlė nušauti Simoną Cowellą. Betgi žala jau padaryta, žmonėms smegenys išplautos. Kurių galų taip audringai reaguoti, jei kažkurioje sakinio dalyje išreiškiau šį tūkstantį kartų konstatuotą faktą? Nei skundžiuos, nei ką. Anokia čia tragedija. Bet ar visada turime aptarinėti tik didžiausią problemą? Manau, kad kur kas didesnės yra vėžio gydymas, karai, badas, skurdas, žmogžudystės, savižudybės, vagystės, bedarbystė ir t.t. Bet ar, tavo nuomone, pirma turim išspręsti šias problemas ir tik tada galėsim pakalbėti apie muzikos padėtį?

Žmonės turi teisę išsakyti nuomonę ir net nebūdami patys muzikantais ar muzikologais - tiesiog lyginimo principu. Yra faktai, yra ir logika. Prie to paties, ko neatsakiau į praeitą tavo komentarą -  rekordai lieka rekordais, bet ar imtumeisi įtikinėti, kad Rihannos "S & M" (lyrics: sex, fetishes, bondage, sadomazochism; 10-as iš 12-os Rihannos Nr. 1 dainų) yra tokia pat vertinga, kaip ir bitlų "Yesterday"? Abejoju.

P.S. Keista, kai žmonės, kurie nemėgsta komercinio popso, vis tiek dar ginčijasi. Čia, maždaug, dėl sportinio intereso pažaiskim velnio advokatus, ar ne?


Atsakyti
lacunacoil
2012 m. lapkričio 23 d. 20:27:56
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Once again - O koks skirtumas? Ar tai, kad į jos koncertą bus parduota daugiau bilietų nei į Metallica, ar nuo to tau mažiau patiks jie ir turės mažiau fanų? Tikrai ne. Jei jau taip rūpi kokybiškos muzikos pozicija Lietuvos scenoje, tai geriau imkis kokių nors veiksmų, kad ją populiarintum, o ne ieškok, kas jai trukdo. 


____________________
The Riddle Wants To Be...
Atsakyti
Delacorado
2012 m. lapkričio 23 d. 18:40:31 2012-11-23 19:03:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

So what? be_inis komentarus aš irgi pliusavau ir jam pritariau. Nieko čia nereikia įrodinėti, nes ir taip visi esmę suprantam. Šia tema jau yra važiuojama į lankas, nes buvo iškelta nuostaba, jog popsinė mergaitė parduoda daugiau bilietų už gitaros virtuozą ir tai formuluojama kaip aukšta "šalies muzikinė kultūra". Čia jau yra profanacija.

Kitas faktas - kai į tos pačios statulos vaidmenį scenoje atliekančios dainininkės (kartais sunkiai pataikančios į natas) koncertą bus parduota daugiau bilietų nei į tikrą uraganą scenoje sukeliančios legendinės Metallicos vyrukų, kurį daug kas vadino geriausiu kada nors buvusiu Lietuvoje koncertu (šiaip jų buvo 2, du vakarus iš eilės). Na, čia jau man - ne tai kad paradoksas, bet ir tikra mistika. Bet džiaugiuosi, kad jus tai tenkina.


Atsakyti
Pazistu_Mykola
2012 m. lapkričio 23 d. 18:19:23
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, be_inis tėškė, lacunacoil papildė, neveltui galvoti vyrai yra. Pliusuoju.

Delacorado, mano mieste ir kiek man žinoma, likusioje šalies dalyje frazė "ant bangos" reikšmė skiriasi nuo tos, kurią tu bandai įrodiėti. Būti žinomu ir būti ant bangos yra panašūs, bet nebūtinai tapatūs dalykai. Jei esi matęs bangą, turbūt nereikia aiškinti kaip ji "veikia". Bethovenas nėra ant bangos, Claptonas irgi, bet tai absoliučiai (!) nieko nesako apie jų kuriamos muzikos kokybė.

Tikrai nėra blogai, kad į Lietuvą vežami dabar populiarūs atlikėjai ir tuo pačiu, kad klausytojai perka bilietus, nes kaip jau gerai pasakyta, parodo, kad ir pas mus galima surengti koncertus. Taip, Smokie, Stingas ir Adamsas dar daug kitų tai parodė, bet jie atvažiavo pas mus nebūdami "ant bangos" (haa, grįžtame prie to paties). Lietuva pamažu įtvirtinama kaip rinka, nes taip, ne paslaptis muzikos industrija = pelnas. Juk labai ilgai buvome atskirti nuo Vakarietiškos muzikos atlikėjų, vėliau kai jau jie galėjo atvykti, buvome ekonomiškai silpni, ir dabar (ne dabar aišku, keletu metų anksčiau, jei būtume tikslūs) bandome įrodyti, kad va, vežkit, ko mes norim, ir mes eisim. Manau daug kas iš  vyresnių nei aš klausytojų būtų paskutines kelnes atidavę, kad 1992 Vingio parke būtų koncertavę Guns and Roses ar kad ir tuo pačiu greitai koncertuosiančiu Slash, 1996-aisiais Oasis, o ELO atvažiavę ne kažkada 200x-aisis, o tuo metu kai buvo "ant bangos". Žinoma, jų atvykimas ir dabar keltų visišką stogo nurautį, bet ta nurautis būtų šimtus kartų didesnė, jei jie būtų atvykę minėtais metais. Būtent tai ta banguojanti frazė ir reiškia. 

O dėl Lanos - nu jeigu prastos LT pop muzikos klausanti mergaitė iš Skuodo apsilankys koncerte ir pirmąkart pamatys, kad muziką galima atlikti be fonūškės, gitara yra ne šiaip interjero detalė, o realus instrumentas, o ant scenos niekas nenusirenginėja ( dėl šito nesu tikras, nes nemačiau jos live pasirodymų) galima tik sveikinti. Galima ir paverkti, žinoma, nieko naujo nebūtų.

Na, ir pabaigai - kuo Jennifer Lopez ar Ricky Martin yra geriau už minėtą atlikėją? 

Kad nekiltų nereikalingų klausimų: Claptono muzika yra kur kas geresnė už Lana del Rey ir jeigu reikėtų rinktis, tai pasirinkti būtų labai lengva. Net jeigu nereikėtų rinktis, vistiek eičiau į Clapsą, nes jis yra awesome (dar neapsisprendžiau, bet turbūt ir eisiu). lanos žinau lygiai dvi dainas. Tiesiog, tie dramatizavimai - čia hobis ar kaip? Rūpinkitės tais, kas į Verchos Serdiučkos koncertus eina, kiti jau kaip nors. 


Atsakyti
lacunacoil
2012 m. lapkričio 23 d. 16:22:41
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš tau jau atsakiau į šį klausimą - Marketingas. Kad ir kaip man rūpėtų meninė muzikos pusė, vis dėl to tai yra verslas ir nieko keisto, kad pasitelkiami metodai, kurie geriausiai parduoda. Ir kol nėra išrasto daikto, nustatančio, kuris čia atlikėjas geriausias pagal meninę pusę, teks sakičiuoti rekordus pagal pardavimus ir kitus rodiklius, kuriems įtakos gali turėti ir papai. Nieko čia nepadarysi.


____________________
The Riddle Wants To Be...
Atsakyti
Delacorado
2012 m. lapkričio 23 d. 15:22:29 2012-11-23 16:11:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kodėl negavo? Ir dar kaip gavo. Visuose portaluose tas buvo, įskaitant ir musicą: "Prasidėjus prekybai į "Depeche Mode" koncertą Vilniaus Vingio parke - rekordinis susidomėjimas":  https://www.music.lt/lt/muzika/Prasidejus-prekybai-bilietais-i-Depeche-Mode-koncerta-Vilniaus-Vingio-parke-rekordinis-susidomejimas/19097/

Ir, beje - čia milžiniškame Vingio parke, o ne kažkokioje "Siemens" arenoje (Lanos atvejis). Tad man liūdesio tikrai nėra :) Būtent, labai teisingai sakai - nusirenginėjimai su muzika neturi nieko bendro, tačiau kažkodėl netgi The Beatles ir Elvio rekordus mušančios madonnos, gagos ir rihannos būtent tuo fotosesijose/koncertuose ypatingai išsiskiria... Tai, matyt, apsinuoginus iš karto pradedi geriau dainuoti, aš taip suprantu?


Atsakyti
lacunacoil
2012 m. lapkričio 23 d. 15:03:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kuo džgiautis jau rašiau. Kad atvažiuoja tiek popso, tiek rimtosios muzikos atlikėjai, kurie ankščiau mus aplenkdavo.

Del Ray muzika man irgi nra prie širdies. Panašaus stiliaus Norah Jones ar Regina Spektor albumai šiemet daugybę kartų geresni. TIk nelabai suprantu, kodėl kiši čia tuos nusirenginėjimus. Tai su muzika neturi nieko bendro. Ar čia šiek tiek liūdesys, kad Depechai negavo tokio promo kaip šis, kuris teigė, kad bilietai greit išpirkti? Muzikos vadyba neatsiejama nuo muzikos ir jei vieni moka pasigirti, o kiti ne, tai nereikia dėl to pykti.


____________________
The Riddle Wants To Be...
Atsakyti
Delacorado
2012 m. lapkričio 23 d. 14:13:00 2012-11-23 16:38:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mane tiesiog suintrigavo pats straipsnio pavadinimas. Juo teigiama, kad Lietuvos muzikinė kultūra nesiskiria nuo pasaulio, ir pabrėžta taip, tarsi tai būtų vertybė. Visas pasaulis taip pat dievina hamburgerius ir „Coca-Colą“, tai ar vadinsim tai aukšta maisto kultūra? Be abejo, klausimų turbūt niekam nekyla, kad čia - reklaminis straipsniukas.

 

Argumentas, kad Claptonas dabar ne ant bangos, yra šiek tiek nevykęs. Tokia prasme, kad Claptono dainas ištisai brūžino MTV ir paauglių auditorijai subalansuotos popso radijo stotys, jis pozavo minimaliais drabužėliais, tai jis niekada ir nebuvo ant bangos. Claptonas yra roko, blues rocko muzikos klasika, o tokie dalykai negali būti ar nebūti "ant bangos". Tai panašiai, kaip sakyti, jog Bethovenas dabar "ne ant bangos".

Argumentas, kad Lana - tai geresnė nei Rihanna ir Gaga, panašus į tokį, kad „Pringles“ bulvių traškučiai yra kokybiškesni už “Lay’s“. Galbūt, bet tai - vis tiek traškučiai. Kažko mega stebuklingo Lanoje tikrai nematau. Tarkim, Adelės atveju tai net būtų žema ją lyginti su Rihanna & Co., nes ir taip būtų aišku, jog tai - skirtingos dimensijos. O čia... Hmm. Bent jau iš medijoje publikuotų dar kur kas atviresnių nei ši Lanos nuotraukų man tokia nuomonė nesusidarė. Kaip suprantu, jei apsinuogini, tai nuo to muzika automatiškai tampa geresnė? Sprendžiant iš jos kolegių Rihannos, Gagos, Beyonce ir kt. populiarumo - neabejotinai. Klausiau Lanos diskografiją. OK, ji kuria kokybiškesnį popsą. Muzikine prasme. Tuo tarpu jos balsas visose dainose vienodas, toje pačioje tonacijoje ir visąlaik toks pats apatiškas. Man patinka depresyvoki balsai, bet čia - ne tas atvejis. Jis - monotoniškas, tiesiog nuobodus. Ir perklausius visas jos dainas, manyje nieko nepasiliko. O kai pamatau tas Lanos silikono prišvirkštas ančiuko lūpytes, tai man iš karto tokia atmetimo reakcija... Bet vėlgi - OK, tai skonio reikalas; kitiems, matyt, yra kitaip.

 

Kas kita yra tai, ką ir liečia ši tema - koncertai. Kodėl, tik Lietuvoje paskelbus apie Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Rammstein ar Metallicos koncertus, buvo šluojami bilietai, manau, nesuprantančių/dėl to nusivylusių yra tikrai mažai. Mačiau Lanos gyvus pasirodymus. Ji dar visiškai žalia. Nei groja, nei ką, stovi nepajudėdama vidury scenos, įsikibusi į mikrofoną, pačiupinėja save, nusibraukia plaukučius, o balselis dreba, tarpais ir į natas nepataiko. Tai man tiesiog didelė mįslė, į ką ten taip žmonės veržiasi pasižiūrėti, jog šitaip perka bilietus. Na, kai aš vaikystėj klausiau mūsų lietuviškų popsinių radijo stočių, tai man irgi atrodė, kad ten groja tik pačią geriausią pasaulio muziką... O jei dažnai rodysi karvę televizijoje, tai ji irgi pasidarys ''ant bangos'' - priklauso nuo marketingo. Beje, kaip tik dabar „Gigwise“ renkami geriausi ir blogiausi metų koncertiniai atlikėjai. Rezultatai keičiasi, bet neseniai mačiau Laną antroje vietoje. Tarp blogiausių. Geriausių penketuke pakaitom galima pamatyti Muse, Foo Fighters, The Who, Green Day, Queen su Adam Lambert, The Killers. Taigi, kaip ir viskas daugmaž teisingai - ne visas pasaulis taip jau ir puola ant smarkiausiai reklamuojamo popso.

 

Aš tikrai nebandysiu teigti, kad klausau gitaros virtuozą Claptoną tam, kad mane čia pavadintum „brandaus skonio“. Bet kad svarstyti, į kurio - Claptono ar Lanos koncertą eiti (nesvarbu net, vyktų jie tą pačią dieną ar ne), man nekiltų nė sekundinės dilemos. O kad turinys pralaimi prieš formą, tai priimu už natūralią išdavą, tik nematau, kuo čia džiaugtis.


Atsakyti
lacunacoil
2012 m. lapkričio 23 d. 11:44:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu palaukit draugai. Dar visai neseniai skundės, kad pas mus atvažiuoja tik savo karjeros saulėlydyje esančios  grupės, o dabar jau blogai, kai atvyksta pačios populiariausios grupės. Aš aišku nelyginu Claptono su Del Ray ar Gaga, bet ta pati Del Ray groja tikrai kokybišką pop muziką ir būtų sunku užginčyti tą sakinį apie šviežią oro gurkšnį pop muzikos pasaulyje. Ir Rihanai iki jos taip pat toli. bent kol kas. 

O kad į Claptono koncertą lėčiau perkasi bilietai, tai juk natūralu. Visada jaunimas daugiau į koncertus vaikščiojo ir kritinei masei pasidavė. O Eric`as nei ant bangos dabar, o jį klauso tik maža dalis jaunimo. 

EInat į Claptoną? Valio, jūsų muzikinis skonis tikrai brandus, bet nelyskit į kitą daržą ir nesakykit, kad jis blogiau išravėtas, kai ten auga visai kita kultūra. 


____________________
The Riddle Wants To Be...
Atsakyti
Enough
2012 m. lapkričio 22 d. 18:32:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

jau geriau Gorillaz kokie atvažiuotų...


Atsakyti
kalipse
2012 m. lapkričio 22 d. 16:17:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Delacorado,sventa teisybe sakai...


Atsakyti
JGmore
2012 m. lapkričio 22 d. 15:34:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, žmogus, rašęs straipsnį turėtų paklausyti muzikos ir tik po to spręsti apie muzikinę kultūrą... Liūdna


____________________
Apie pradžią ir pabaigą pasakyta tik tiek, kad nėra nei pradžios, nei pabaigos...............
Atsakyti
be_inis
2012 m. lapkričio 22 d. 15:24:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O kas vyksta didesniu mastu šiais laikais, jei ne marketingo pagalba. Išskyrus Occupy vyksmus ir pan. ? 


Atsakyti
Delacorado
2012 m. lapkričio 22 d. 15:15:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš - už. Tik tuomet reikia perfrazuoti straipsnio pavadinimą: "Lana Del Rey įrodė: lietuviai yra reklamos aukos".


Atsakyti
be_inis
2012 m. lapkričio 22 d. 15:11:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne aukštą muzikinę kultūrą, o reputaciją kaip saldaus greitai parduodamo brudo naują rinkos kampą. Tačiau tai nėra pats blogiausias dalykas. Į Lietuvą gali užklysti daugiau, kartais ir geresnių, naujų ir šviežių atlikėjų, kai "ledai" yra pralaužti. Pirma reikia paduoti saldainiuką, kaip Lana, o vėliau nebebus baisu ir kreivesnius atlikėjus pūsti tėvynėn.


Atsakyti
Delacorado
2012 m. lapkričio 22 d. 14:58:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tą pačią dieną Lietuvoje vyks ir Eric Clapton koncertas, bet apie anšlaginius pardavimus į jį negirdėti. Užtat į tos, kuri čia nuotraukoje pozuoja tik su minimaliais drabužėliais, bilietai tiesiog šluojami. Klausimas: kurioje vietoje čia lietuviai įrodė savo aukštą muzikinę kultūrą?


Atsakyti
kalipse
2012 m. lapkričio 22 d. 14:02:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

nusivyliau...Mano nuomone,kaip tik i tikru zvaigdziu ,kaip cia pamineti B.Addams'as,Stingas,kaip tik turetu buti pardavimai bilietu  DAUG DAUG didesni...Ka padarysi...Rihannos su jos chebrytes kalte...


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Šiaurės Kryptis Šiaurės Kryptis
8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 316
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 293288