Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!





  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.


Peržiūrėta kartų:    Data:
Esamas tekstas

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (16)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Konditerijus
2021 m. birželio 1 d. 23:16:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Update: netikėtai paaiškėjo, kad yra kondicionierius, matyt dėl to.


Atsakyti
edzkaa1
2021 m. birželio 1 d. 22:31:12 2021-06-01 22:32:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O kažkada juk užteko tamsiai mėlyno golfo be kondicionieriaus, su neveikiančia elektronika, bet kuris važiuotų ir atleistų visas skriaudas ir nemokšiškumą, kurio nemainytum į nieką kitą.. Kas staiga taip pasikeitė?

 

____________________
"In the age of information, ignorance is a choice" - Donny Miller
Atsakyti
einaras13
2021 m. birželio 1 d. 19:31:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Svajot galima, bet nedrąsiai. Nemanau, ar music'as šiuo metu yra finansiškai pajėgus inovacijomis užsiimti. Nebent mūsų "inovacijų personalas" (kaip aš jį dabar pavadinau) turi labai daug entuziazmo kažką daryti už nieką, bet nereikia būti naiviems ir to tikėtis. Vis dėlto, pagaliau pirmą kartą nuo perklausų panaikinimo jaučiu, kad music'as eina teisinga kryptimi (ir tai iš esmės yra dviejų žmonių dėka, jei gerai suprantu). Gal po žingsnelį pribręsime iki to, kad bus galima ir visiškomis naujovėmis pasidžiaugti. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2021 m. birželio 1 d. 19:27:50
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puikus antrasis atnaujinimų paketas! Iš pradžių tik keistai atrodė tas albumų ir dainų diskusijų pridėjimas prie visų diskusijų, bet čia galbūt tik iš neįpratimo tas keistumas. Žinant sumažėjusį šiais laikais diskusijų aktyvumą tai pasitarnaus tik į naudą. Labai džiugu, kad atgijo muzikinių stilių juosta, nes visada jaučiau, kad mano muzikinį skonį jį neteisingai atspindi, vėliau (po 2014) prisijungę nariai jos išvis neturėjo ir pan. Dabar, panašu, grįžo teisybė šituo klausimu.

Dėkoju music'o inovacijų personalui!


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Konditerijus
2021 m. birželio 1 d. 19:26:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šaunu, kad kažkas vėl vyksta, bet norėtųsi tikrai kažko naujo, o ne vien spragų sutaisymo.

Šaunu, kad mašina vėl užsiveda, bet norėtųsi, kad joje ir sėdynės, ir langai, ir elektronika įmontuota būtų.. galbūt netgi apie kondicionierių galima pasvajoti?


Atsakyti
Delacorado
2021 m. gegužės 31 d. 21:28:43 2021-06-01 18:43:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

LT Top50, gaila, neįmanomas, nes naujos kassavaitinės lietuviškos muzikos pasiūla yra labai menka. Kartais vos įmanoma surasti tas reikiamas pasiūlomąsias 10 dainų (tiesa, estradinių tai kepa sočiai, bet gal nereikia, kad music'as taptų Pūko radijo filialu). Nė nepalyginsi su Top40 asortimento galimybėmis. Būtų galima dėti kad ir po 30 pasiūlomųjų, tik, bijau, niekas tiek klausytis neturės nei laiko, nei motyvacijos :) Bet ir pagal balsuotojų kiekį topuose esančių dainų kiekis yra daugmaž optimalus, tad dar daugiau siūlyti kaip ir nėra prasmės, nes net ir turint po 10 balų, balsuojama tik maždaug už 65 proc. visų tope kiekvieną savaitę būnančių (balsuotinų) ~80 (40+~25 iškritusių+15 pasiūlomųjų) dainų. 

 

Dėl balų paryškinimo kitokia spalva – gera idėja. Jų jau yra visas pluoštas, bet prioritetai būna pagal galimybes.  

 

Ne, „titulai“ svetainės neapkrauna. Turbūt jie – jau atgyvenęs reliktas (nors aš ir taip niekad jų nesureikšminau), bet žinau, kad kai kam jie yra labai svarbūs, tad nors tiek gerai :)

 

Nežinau dėl „Senosios gvardijos“, bet, spėju, nemenka dalis narių galėjo prarasti ryšį su music'o pasauliu tiesiog negalėdami prisijungti (kaip ir mes anksčiau). Yra galimybė pasiekti juos emailais, tai pabandysiu tuo užsiimti, kai svetainė patirs dar kiek „renovacijos“. 

 

O kad music'as dar labiau atgimtų, tai tikrai itin praverstų indėlis į publikacijų sritį.

 

P.S. O per tą laiką ir kitokių naujienų užderėjo. Akyli nariai jau beveik viską pastebėjo, bet jau greit straipsnis bus update'intas konkretesnėmis detalėmis :)


Atsakyti
Rutonė
2021 m. gegužės 31 d. 12:17:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na va, balsavau. Pastebėjimai. Aišku, nepretenduoju į neklystančios titulą, betgi norisi kažkaip patogiau. Taigi (tinginčios daug galvot ir prisimint) pasvarstymai: kai buvo duodami balai tik 5 dainoms, buvo lengva prisiminti, kokius balus išdalinai, dabar sunkiau. Gal būtų galima kažkaip išskirti (fonu, blankesne spalva) balus, kuriuos jau išdalinau? 

Kitas pastebėjimas (apskritai svetainei). Kažkada, gerais laikais, kai čia virė gyvėnimas, kai apskritai kažką reiškė titulai ir laipsniai, aktualu buvo lankytojų „uždirbti“ balai, bet dabar.? Ar jie bereikalingi? Renkamės čia tikrai ne dėl jų. Šiaip jie man netrukdo, bet ar papildomai neapkrauna svetainės? Juk už aktyvumą jau jokie prizai nebedalijami.


Atsakyti
Rutonė
2021 m. gegužės 30 d. 22:16:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Oho, kiek pokyčių. Panašu, musicas rimtai kyla iš pelenų. Smagu. Faktas, reikės užsukti dažniau, jei liks laiko ir jėgų. Nes (tikiuosi po 3 mėnesių neišmes) susiradau samdomą darbą, bet nemetu ir laisvai samdomos srities. Taigi sukuosi kaip voverė rate. Greitos atostogos nešviečia, nebent laisvu laiku (kai tik baigsiu vieną didelį darbą) atrasiu laiko prisėsti prie music'o. Dar visi namų ūkio darbai treti metai tik ant mano pečių (ir sunkiausiai išjudinami) atima daug laiko ir jėgų (arba visai jų negauna...). Ir, žinoma, tikėsiuos išvengti „karūnacijos“ (antras skiepas jau ketvirtadienį). 

Kol dar neišbandžiau balsavimo ir kitų atnaujinimų (aha, mėnesį vėluoju, bet, patikėkit, po 12 valandų ant kojų kartais jėgų nebelieka... Ir grįžus namo laikas kažkur tiesiog dingsta..), apie juos nutylėsiu, pasireikšiu (arba ne) vėliau, žiūrint, kaip / ar bus už ką balsuot. Su mano muzikiniu skoniu visko gali būt... Aha, beje, o kodėl ne LT Top 50? Kodėl dešimčia mažiau?

Labai, labai smagios naujienos. Tik, bijau, senoji gvardija nebegrįš...  O gaila. Geri laikai buvo...


Atsakyti
Very_crazy_enough
2021 m. gegužės 21 d. 14:03:23 2021-05-21 14:10:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tikiuosi, kad kai nebebus laiko stokos, bus ir Doors, King Crimson, Jimi Hendrix, Velvet Underground, The Who, Beatles, Beach Boys, Bob Dylan, Zappa ir kiti esminiai dešimtmečio periodo albumai, bent nuo 1966-1969. Tik aišku nepasigauk kovido :) 


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
Delacorado
2021 m. gegužės 3 d. 14:33:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kadangi dėl laiko stokos neįmanoma prigimdyti daug straipsnių, o naujienos stovi pagrindiniame music'o puslapyje ištisus mėnesius, tai yra viena iš daugybės priežasčių, dėl kurių verta publikuoti nesenstančią informaciją apie klasiką. Artimiausiu laiku eis straipsnių serija apie 70-ųjų albumus (200, t.y., 10 publikacijų, talpinančių po 20 žymiausių kiekvienų metų roko albumų), o tuomet bus galima sukti arba į 80-uosius, arba 60-uosius. Jei nepasigausiu Kovydo ar dar kokio velnio, o ir music'as toliau gyvuos, tai anksčiau ar vėliau vis tiek prieisim ir tavo minimą periodą :) 

 

Atsakyti
Konditerijus
2021 m. gegužės 3 d. 09:46:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Oho, kažkas vyksta. 


Atsakyti
Very_crazy_enough
2021 m. gegužės 3 d. 08:02:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"žymiausius klasikinius konkrečių metų roko muzikos albumus, pradedant nuo 1970-ųjų (David Bowie, The Doors, Led Zeppelin, The Rolling Stones ir kt.)."

Nežinau, kaip kitiems, bet man svarbesnis 1967-1969,psichodelinis ir meilės vasaros, hipiskas periodas, kai buvo išleisti zymieji albumai, Jimi Hendrix ir kitų. 


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
Delacorado
2021 m. gegužės 3 d. 01:07:21 2021-05-03 03:21:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Topų balsavimai veikia, o jei omeny turėjai balsavimus prie straipsnių (sudarant juos administracijoje), tai šis metodas nėra užlūžęs, tik dar iki galo nesutvarkytas (viskas surišta su tuo ajax, kuris trukdo ir stumdyti dainų pavadinimus albumuose ar administracijoje pažiūrėti įkeltą foto). Esant tokiai situacijai, buvo ieškota ir visgi atrasta, kad sustatyti balsavimų sąrašus yra įmanoma, tik gerokai painesniu keliu, kuris eina ne per administraciją (tuo pačiu keliu, kuriuo „gaivinamos“ ir avatarinės foto). Tad straipsniai su balsavimais tikrai grįš, o jei tu ar kažkas kitas irgi norėsite parengti panašaus pobūdžio straipsnių, tai tiesiog atsiųskite man tų dainų/albumų/grupių ID įkėlimui į šablonus.

 

Dėl tolesnių patobulinimų: taisytinų dalykų yra tikrai daug, tik, gaila, dažnai vien norų ir netgi iniciatyvos neužtenka. Bet viliuosi, ties čia nesustosim. Išties reikėtų pamąstyti vien jau apie pasilaikintų dainų rūšiavimo sistemą. Šiaip, dainas/albumus/grupes savo profilyje tai visada galima pasistumdyti rankiniu būdu... bet kai tai liečia 9 tūkst. dainų, tuomet tai jau kiek keblesnė problema :)

 

Dėl pramogų: turiu žinių, kad ateityje telefoninėje music'o versijoje (nežinau, ar bus sukurta paralelinė, ar tik beta) planuoja jį suintegruoti su Spotify, tad galbūt bus įmanoma atgaivinti ir „Atspėk dainą“. Sutinku, kad reikėtų ir daugiau atrakcijų. Žmonėms labai patinka pramogos – jie mėgsta būti įtraukiami, jiems patinka aiškintis ir spėlioti (ir aš – ne išimtis). Panem et circenses!, kaip šaukė Romos minia :) 

 

Dėl topų: tikrai bus įdomu paanalizuoti, kaip dėl dešimtbalės sistemos keisis balsavimo tendencijos. Turiu idėją, kad galbūt visai verta šiek tiek praplėsti ir pačius topus, t.y., kad LT Top 30 virstų į LT Top 40, o Music.lt Top 40 – į Music.lt Top 50. Bet kol kas dar per anksti pasakyti, ar reikėtų to imtis.  

 

Bet kuriuo atveju – smagu, kad narius džiugina permainos. Visi čia mes, adminai, darbuojamės iš idėjos, ir motyvacijos iš šalies niekad nebus per daug :)


Atsakyti
Delacorado
2021 m. gegužės 3 d. 00:12:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dėkui. Bet antrame savo komentaro sakinyje Einaras yra visiškai teisus. Teko išties daug bendradarbiauti su itin nuoširdžiai padėjusiu IT specialistu, kuris irgi yra music'o administratorius, tik kad pernelyg kuklus. O aš – ne Brežnevas, tai kur man dabar tilps tiek jūsų ordinų ir medalių? {#}

 

Atsakyti
Plikas[LT]
2021 m. gegužės 2 d. 23:02:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ot tai bent kokių malonių Naujienų & Naujovių  Music'o padangėje pabiro iš viršaus !!! {#}

Kaip supratau iš Einars13 nešykštaus komentaro, visus štai šio Gegužio mėnesio "Laurų'Vainikus" derėtų užkabinti būtent ant DeLaCorado krūtinės ... {#}

Taigi žinote, visai tokie nuoširdūs vėlyvo vakaro padėkos žodžiai DeLaCorado už šiuos M' narių aktyvumą skatinančių pokyčių atsiradimą šioje svetainėje ... žmogus vat nesėdi ant taburetės [koja ant kojos] + nebamba kaip dauguma bendrapiliečių, o tiesiog štai vat atliko iš tiesų svarbų kuriamąjį & organizacinį darbų šuolį ... Hip - Hip ! {#}


____________________
Praplikęs šiek tiek ... ;-)
Atsakyti
einaras13
2021 m. gegužės 2 d. 21:37:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu Delacorado čia iššovė. Aišku, reikia ir music'o programavimo štabui (greičiausiai sudaryto iš vieno žmogaus) padėkoti. Man tik apmaudu, kad jau diena eina į pabaigą, o tik aš vienintelis pamėgau šitą naujieną. Music'iečiai, reikia džiaugtis teigiamais dalykais, negi pofik?!

Pirmoji naujiena yra išties gera. Nors ir aš dienoraštyje žiemą dėsčiau, kaip daryt ir kaip nedaryt, vis tiek ne visi matė arba ne visi suprato. Vat vienas žymus music'o narys dar prieš porą dienų pakrovė nuorodų, nuo kurių ištrynė ne tik &ab_channel=... dalį, bet ir esminę nuorodos dalį: raidžių ir skaičių kombinaciją, kuria yra užkoduotas vaizdo įrašas. Tai jau tada geriau netrinti, administratoriai patys pasitaisys. Bet kadangi tos problemos nebėra, dabar vaizdų įrašų talpinimas pagaliau pataps sklandžiu procesu. 

Antroji naujiena man nelabai aktuali, aš naujų klipų music'e neseku, ir šiaip esu labiau Spotify vartotojas nei YouTube, bet Spotify nuorodas, nors galėčiau sąmoningai talpinti, bet netalpinu, nes žinau, kad YouTube vartoja bene kiekvienas žmogus šiais laikais, o Spotify - ne. Bet manau, kad bus žmonių, kuriems šis papildinys patiks, tai irgi gerai. 

Dėl trečios naujienos galima ir pafilosofuoti. Aš asmeniškai nemačiau problemos su penkiabale sistema, tai galbūt kaip tik skatino discipliną atsirūšiuot, o dabar išlepsim nuo balsavimo galimybių gausos. Kita vertus, music'o topuose pastaruoju metu balsuoja mažai žmonių (dėl akivaizdžių priežasčių), tai gal išsirūšiavimas bus kokybiškesnis. 


Dabar perspektyva: ar dažniau music'iečiai lankys svetainę? Kažin, jie ir taip ją lanko gan dažnai. Na taip, gal kokia Rutonė dažniau užsuks, bet kiti ir taip čia gan reguliariai lankosi. Aišku, mums, music'o senbuviams, šitos korekcijos visai pravers. Visgi perspektyva būtų pritraukti naujokus. Tai labai sveikintina iniciatyva kažką daryti su naujienomis ir duoti daugiau turinio. Visgi su ta pačia Rūta diskutavom ne taip jau ir seniai ir aš ne kartą minėjau, kad, jei jau yra resursų ir intencijų bandyti gaivinti music'ą, reikėtų pradėti nuo dizaino tobulinimo, ypač verkiant reikia narių profilius perorganizuoti, kurių stuburas nesikeičia jau 10 metų, o po perklausų panaikinimo jie ir liko tokie skylėti, nieks ten nieko nekeitė. Anksčiau profiliai klestėjo, nes toj vietoj, kur dabar yra baltas blynas, buvo mėgstamų nario dainų grojaraštis, veikė muzikinių stilių palyginimo juosta, pagal kurią galėjai pasimatuoti muzikinį skonį su bendraminčiais, buvo prasmė nariams gamintis grojaraščius. Dabar bent jau būtų galima į profilinį puslapį iškelti nario dienoraščius, kūrybą. Bet idealu būtų sutvarkyti muzikinių stilių juostą, kažką pergalvoti dėl to, kaip atrodytų mėgstamų dainų, albumų, grupių, stilių sąrašas. Nes, pvz, mano profilyje, kai aš esu pasilaikinęs 9000 dainų, atsidaryti mėgstamų dainų sąrašą yra beprasmiška. Ypač kai jos automatiškai yra išrikiuotos pagal vertinimą balais ir nėra jokių kitų sortinimo opcijų. 

Taip pat kita gairė, ties kuria reikėtų orientuotis: aktyvus narių įtraukimas į apklausas, galbūt ir žaidimus. Anksčiau turėjom mėgstamą žaidimą "atspėk dainą". Aišku, tokią pačią iniciatyvą ir techniškai prikelt nelabai išeina, o ir šiais shazam'iniais laikais maža prasmės, bet gal būtų galima pagalvoti panašių alternatyvų, kur nariai būtų aktyviai įtraukiami. Ir kur būtų duodami reitingo taškai, nes dabar labai durnai atrodo, kai lyg ir yra reitingo taškai už žaidimus, bet rinktis juos būdų nebėra. Aišku, tai, kad šiais metais po truputį buvo bandyta atgaivinti balsavimus (kurie vėl užlūžo), jau buvo geras žingsnis link music'iečių įtraukimo, ir už tai žemai lenkiuosi Delacorado, bet, matyt, dar nepakankamas.

Aišku, gal aš utopistas ir music'as niekada nebebus toks, koks buvo, bet pabandyti verta. Ir viliuosi, kadangi liepą ir rugpjūtį paprastai atostogauju, gal pačiam pavyks ką nors protingo ir naudingo music'o labui sukurpti, nes dabar, deja, esu užsikrovęs darbais, todėl galiu pabūti tik turgaus boba ir pataukšti čia komentaruose laisvu nuo darbų laiku (kas užtrunka kelias minutes mano gyvenimo), bet sukurti kažkokią iniciatyvą, kuri būtų įdomi music'iečiams, reikia ir galvą pasukti, ir darbo įdėti. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Faina Faina
3,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 1966
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 426009