Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

CHRIS DE BURGH


2019 m. lapkričio 22 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Kitų metų lapkričio 22 dieną vienas romantiškiausių atlikėjų ir dainų autorių Chrisas de Burghas surengs vienintelį pasirodymą Baltijos šalyse. Atlikėjo jubiliejui skirtas koncertas vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Chrisas de Burghas įtraukė pasirodymą Lietuvoje į savo pasaulinį turą, kurį pavadino „Classic Albums tour“. Koncerto metu nuskambės dainos iš dviejų didžiausios sėkmės sulaukusių Ch. de Burgo albumų: 1986 m. išleisto „Into The Light“ ir 2010 m. pasirodžiusio albumo „Moonfleet & Other Stories“.

„Vienas iš šių albumų tapo sėkmingiausiu iš visų mano išleistų komercine prasme, o kuriant antrąjį aš patyriau didžiausią malonumą. Todėl per jubiliejinį koncertą savo žiūrovams norėčiau atlikti būtent tas dainas, kurios įėjo į šiuos albumus“, – sako airių kilmės atlikėjas.

Dainininkas solinę karjerą pradėjo 1974 m., kai pasirašė kontraktą su įrašų kompanija „A&M Records“. Tais pačiais metais muzikantas surengė gastroles kartu su britų grupe „Supertramp“. Pirmosios muzikinės sėkmės Ch. de Burghas sulaukė Brazilijoje, kur 1975 m. išleista jo daina „Flying“ populiariausiųjų sąrašo viršūnėje išsilaikė net 17 savaičių.

Albumas „Into The Light“, kuris buvo išleistas 1986 m. ir kuriame buvo viena žinomiausių klasikinių meilės baladžių muzikos istorijoje „The Lady In Red“, galutinai įrašė Ch. de Burgo vardą į iškiliausių pasaulio atlikėjų sąrašą. Ši klasika tapusi daina 47 šalyse užkopė į aukščiausią populiarumo viršūnę: 8 milijonai parduotų kopijų, labiausiai grojamos pasaulyje dainos statusas – tai tik maža dalis įvertinimų, kuriuos pelnė šis kūrinys. Jungtinėse Amerikos Valstijose jis gavo šešis ASCAP (Amerikos kompozitorių, autorių ir leidėjų draugija) apdovanojimus už tai, kad pateko į TOP-20 dažniausiai grojamų dainų per pastaruosius 12 mėnesių sąrašą. Tiek daina, tiek albumas buvo įvertinti daugybe auksinių ir platininių diskų apdovanojimų.

„Aš girdėjau tiek daug istorijų ir legendų apie tai, kaip atsirado ši daina. Tiesą pasakius, ją parašiau per 20 minučių, tačiau vėliau man prireikė pusės metų, kad galėčiau jai suteikti tokią formą ir skambesį, kuriuo ji pakerėjo milijonus klausytojų visame pasaulyje. Vyras įeina į salę ir mato gražią merginą, kuri yra apsupta gerbėjų. Tą pačią akimirką jis supranta, kad tai jo būsima žmona. Bet bėgant laikui vyras pamiršta, kokia gražuolė yra šalia jo. Užsimiršta ir pirmo susitikimo bei pasimatymų emocijos. Šia daina aš norėčiau atsiprašyti visų moterų dėl to, kad mes, vyrai, dažnai būname nepakankamai dėmesingi, pamirštame ir nevertiname to, ką turime, nepraleidžiame pakankamai laiko su jomis“, – sako Ch. de Burghas.

Lietuvoje dainininkas taip pat atliks dainas iš kito savo kultinio albumo „Moonfleet & Other Stories“, kuris buvo išleistas 2010 m. ir kurio pardavimo apimtys viršijo 50 milijonų kopijų. Šis albumas skamba kitaip nei kiti – jis įrašytas kartu su simfoniniu orkestru. Šiam darbui Ch. de Burghą iš dalies įkvėpė anglų kilmės novelisto Meade Falkner knyga „Moonfleet“. Beje, tai atsispindi ir albumo pavadinime. Albume taip pat galima rasti kompozicijų, kurios buvo įkvėptos Oskaro Vaildo kūrybos, ir dainą, dedikuotą Monai Lizai.

„Parašyti ir išleisti šį albumą buvo labai didelis iššūkis, kuris pareikalavo iš manęs daug pastangų. Tai buvo gan sunku, tačiau galų gale reikia prisipažinti, kad labai smagu, jog man pavyko tai padaryti“, – prisipažįsta dainininkas.

Lapkričio 22 dieną Kaune skambės gražiausios ir populiariausios Ch. de Burgho dainos – nuo romantiškų baladžių iki šokti priversiančio roko.

„Kaip ir visada, mano tikslas yra atrasti ypatingą ryšį su auditorija ir kartu leistis į muzikinę kelionę, kurioje klausytojų laukia žinomiausios ir mėgstamiausios dainos“, – sako atlikėjas.

Vienintelis Ch. de Burgho koncertas Baltijos šalyse vyks lapkričio 22 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietus platina „bilietai.lt“ ir „kakava.lt“.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 103
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 126611