Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)



Stilius: Rimtoji muzika
Išleidimo data: 2023 m. sausio 20 d.




Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!



Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
sanitex2
2023 m. vasario 24 d. 09:16:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

8/10 - nebuvau klausęs šio atlikėjo, ir šis albumas patiko {#}


____________________
Under The Iron Sea
Atsakyti
einaras13
2023 m. sausio 30 d. 02:43:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Čia, gerbiamieji, tiesiog yra John Cale savo elemente. Kaip visada, poliarizuoja klausytojus savo eksperimentavimais, net kai jau amžiumi žengęs į 9-ąją dešimtį. Mercy susilaukė tiek pagyrų už vinguriavimus į ambientišką ir iškreiptą elektroniką, tiek ir kritikos už tai, jog ta elektronika sunkiai klausoma, galbūt kai kuriais momentais netgi truputį atgyvenusi. Man to nesijaučia, albumas skamba šviežiai ir moderniai. Bet kad tai yra iššūkį metantis klausinys, neneigsiu – skambesys vietomis tikrai abstraktus. Bet kartais užtenka kelių smulkių detalių, kad tos abstrakcijos magiškai pražystų. Mano mėgstamiausi pavyzdžiai yra Story of Blood ir Marilyn Monroe's Legs (beauty elsewhere). Pastaroji iškart tapo mano favoritu albume – vokalai ir sintezatoriai skamba labai aptakiai, bet atskiri trumpi garseliai ir tas nuolatos iššokstantis trumpas beat'o fragmentas visą efektą pakelia kubu. Visuma mane tiesiog įsiurbia 7 minutėms, net nepajuntu, kaip kūrinys praskrieja – todėl atsisuku dar. Story of Blood man yra baisiai retrospektyvus kūrinys, aš jame girdžiu tiek 7-ojo ir 8-ojo dešimtmečio Cale'o – 7-ąjį dešimtmetį išduoda tas riebus, beveik dūdmaišio muziką primenantis sintezas (su panašiais garsais Cale'as eksperimentavo dar iki įsiliejimo į The Velvet Underground), o klasikinius 8-ojo dešimtmečio darbus primena tas pianino fragmentas, atidarantis kompoziciją. Visa tai įvilkta į modernų elektronikos beat'ą ir turim maksimaliai efektyvią kompoziciją.

Bet tarp jų įsiterpia kūriniai, kuriems ne taip pavyksta gerai atsiskleisti. Štai titulinę Mercy, Time Stands Still, Moonstruck aš mielai praleisčiau, man jos pernelyg aptakios. Sakyčiau, kad albumas gražiai konsoliduojasi antroje pusėje – joje daug stiprių kompozicijų, kurios galbūt nepasiekia išskirtų dviejų opusų lygio, tačiau klausosi visai smagiai. Night Crawling turi nuostabų ritmą ir įsimintiną melodiją – retas toks atvejis šiame albume. Man labai patinka Not The End Of The World – skamba labai emocionaliai, Cale'o vokalinis atlikimas nuostabus. The Legal Status of Ice – šaltas, statiškas kūrinėlis, visiškas antipodas prieš tai ėjusiam Not The End Of The World. Ir Out Your Window įneša tokį įdomų miuziklinį chamber pop skambesį, kas irgi Cale'ui nėra naujiena, nors šiuo konkrečiu atveju labiau primena Sparks'us negu jį patį. 

Albumą laikau pavykusiu. Dėl jau minėtų aptakių dainų balą numažinu iki 9-eto su minusu, bet man albumas patiko. Manau, kad klausysiu dar ne kartą ir ne du. O Merlin Monro kojomis mėgausiuosi bent dešimt kartų {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 289
  Iš viso užsiregistravę: 73388
  Naujausias narys: anyahummel821544
  Šiandien apsilankė: 272062