Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Goran Bregovic


Utenos pramogų arena 2008 m. gruodžio 28 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Goranas Bregovičius – garsus Balkanų kompozitorius ir muzikantas, gerai žinomas ir mėgstamas Europoje. Nors į Bregovičių pretenduoja kelios tautos pats save jis laiko jugoslavu (tėvas – kroatas, motina – serbė). Gyvena su žmona bosne ir 3 vaikais Paryžiuje.


Šiandien Goranas Bregovičius yra bene garsiausias Pietryčių Europos kompozitorius, grojęs roko grupėje Bijelo Dugme, kūręs muziką Emiro Kusturicos filmams, dabar koncertuoja kartu su savo įsteigtais muzikantų kolektyvais (GB,Wedding bei Funeral Band). Savo kūryboje Bregovičius išnaudoja gilias tradicijas turintį balkaniškos muzikos palikimą. Jo muzikinėse kompozicijose ryškūs romų ir balkaniškos muzikos motyvai. Viena garsiausių jo sukurtų melodijų – Ederlezi (iš filmo „Čigonų laikai“), skamba ir filme „Boratas“.


Goranas Bregovičius bendradarbiavo su daugybe internacionalinių įžymybių: Cesaria Evora (Kabo Verde), Iggy Pop (JAV), Ofra Haza (Izraelis), Alkistis Protopsalti ir George Dalaras (Graikija), Sezen Aksu (Turkija), Scott Walker (JK), Kayah (Lenkija), Ed Kowalczyk (Vokietija).


Viename labiausiai vertinamų Bregovičiaus kūrininių “Undergroud” pagrindinė muzikinė misija teko Bobano Markovičiaus dūdų orkestrui, kuris ne kartą yra pripažintas geriausiu Serbijos romų orkestru legendiniame Gučos pučiamųjų orkestrų festivalyje. Balkanų romų orkestrai gerokai skiriasi nuo mums įprastų. Jie nėra dideli, tačiau savo virtuoziniu grojimu atima žadą. Net džiazo legenda Miles‘as Davis buvo didžiai nustebintas tuo, ką balkaniškieji savamoksliai gali išspausti iš trimito – jis negalėjo patikėti, kad taip įmanoma groti. Greitis, energija, garso intensyvumas ir vibracija neleidžia ramiai nustovėti ar nusėdėti vietoje.


Gorano Bregovičiaus kompozicijos atveria vartus į įvairiaspalvį Balkanų muzikinį pasaulį. Jo muzika gali nuraminti, paguosti, o taip pat priversti šokti nuo kėdės ir judėti pagal galingų pučiamųjų instrumentų muziką.


Bilietus galite įsigyti BILIETAI LT kasose arba www.bilietai.lt

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 539
  Iš viso užsiregistravę: 73362
  Naujausias narys: go88apktop
  Šiandien apsilankė: 80197