Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Vėlių Namai


Muzika


Veiklos pradžia: 2006
Valstybė: Lietuva
Pagrindinis stilius: Alternatyvioji muzika


Parinkite labiausiai būdingus stilius:

Pridėti prie mėgstamiausių Neofolk
Pridėti prie mėgstamiausių Indie folk
Pridėti prie mėgstamiausių Post industrial
Pridėti prie mėgstamiausių Experimental



Informacija

 

Vėlių Namai.
Vėlių Namai.
Vėlių Namai“ – tai vieno žmogaus grupė. Post-industrinis, ritualinis baltų tamsiojo folko projektas buvo sukurtas 2006 m. Prahoje.

Muzikoje atsispindi temos kylančios iš baltų pagonybės, mirties, vienatvės, karo ir dvasinio pasaulio. „Vėlių Namai“ klausytojams leidžia išgirsti tamsesnę prigimties ir egzistencijos pusę. Dvasių takais nukeliantis į kitokį pasaulį, apgaubtą rūko ir mistikos – tai kiti namai, kurie yra anapus. Visi pasirodymai turi savo ritualinę aplinką. Apgaubti rūko, vaizdinių projekcijų, baltų smilkalų, virš 100 žvakių, gyvūnų kaulų, specialų rūbų ir makiažo ir įvairių senovės baltų ir Vidurio rytų objektų bei simbolių.

Projektas naudoja senuosius baltų ir kitus pasaulio simbolius, tačiau tai neturi nieko bendro su radikaliomis pažiūromis ar rasizmu, o priešingai – šioms idėjoms stipriai oponuoja. Projekto įkūrėjas Julius Mitė yra gyvenęs penkiose skirtingose šalyse – Lietuvoje, Čekijoje, Škotijoje, Nyderlanduose ir Slovėnijoje. Šių šalių kultūra ir patirtis jose padarė stiprią įtaką kuriamai muzikai. Projektą įkvėpė tokios grupės kaip „Dead Can Dance“, „Shape of Despair“, „Wardruna“, „Sunn O)))“, „Sigur Ros“.

Šiuo metu projektas tolsta nuo ambient link sunkesnės, įkvėptos techno, tamsaus folko muzikos. Nepaisant to, „Vėlių namai“ muzikoje pilna instrumentų, tokių kaip gitara, baglama, klavišai, dambrelis, ableton. Julius bendradarbiausia su atlikėjais, kurie dainuoja lietuvių, norvergų ir švedų kalbomis ir jau yra pasirodęs Lietuvoje, Čekijoje, Škotijoje, Nyderlanduose, Latvijoje.

Parengta pagal mic.lt inf.
Esamas tekstas

Vėlių Namai. „Vėlių Namai“ – tai vieno žmogaus grupė. Post-industrinis, ritualinis baltų tamsiojo folko projektas buvo sukurtas 2006 m. Prahoje. Muzikoje atsispindi temos kylančios iš baltų pagonybės, mirties, vienatvės, karo ir dvasinio pasaulio. „Vėlių Namai“ klausytojams leidžia išgirsti tamsesnę prigimties ir egzistencijos pusę. Dvasių takais nukeliantis į kitokį pasaulį, apgaubtą rūko ir mistikos – tai kiti namai, kurie yra anapus. Visi pasirodymai turi savo ritualinę aplinką. Apgaubti rūko, vaizdinių projekcijų, baltų smilkalų, virš 100 žvakių, gyvūnų kaulų, specialų rūbų ir makiažo ir įvairių senovės baltų ir Vidurio rytų objektų bei simbolių. Projektas naudoja senuosius baltų ir kitus pasaulio simbolius, tačiau tai neturi nieko bendro su radikaliomis pažiūromis ar rasizmu, o priešingai – šioms idėjoms stipriai oponuoja. Projekto įkūrėjas Julius Mitė yra gyvenęs penkiose skirtingose šalyse – Lietuvoje, Čekijoje, Škotijoje, Nyderlanduose ir Slovėnijoje. Šių šalių kultūra ir patirtis jose padarė stiprią įtaką kuriamai muzikai. Projektą įkvėpė tokios grupės kaip „Dead Can Dance“, „Shape of Despair“, „Wardruna“, „Sunn O)))“, „Sigur Ros“. Šiuo metu projektas tolsta nuo ambient link sunkesnės, įkvėptos techno, tamsaus folko muzikos. Nepaisant to, „Vėlių namai“ muzikoje pilna instrumentų, tokių kaip gitara, baglama, klavišai, dambrelis, ableton. Julius bendradarbiausia su atlikėjais, kurie dainuoja lietuvių, norvergų ir švedų kalbomis ir jau yra pasirodęs Lietuvoje, Čekijoje, Škotijoje, Nyderlanduose, Latvijoje. Parengta pagal mic.lt inf.

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Muzika

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Nuotraukos

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 180
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 235299