Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

88th Academy Awards

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jau sekmadienį 88-ą kartą istorijoje vyks svarbiausias metų renginys kino pasaulyje: oskarų apdovanojimai. Pastarajį mėnesį peržiūrėjau kone visus pagrindinėse kategorijose nominuotus filmus, o dabar, likus dienai iki prizų išdalinimo, apžvelgiu savo prognozes ir simpatijas. Kiekvienoje nominacijoje paryškintu šriftu bus nurodomas mano prognozuojamas nugalėtojas, pabrauktu - bene didžiausias galimas konkurentas, o pasviru - mano paties favoritas nominacijoje. Prie kai kurių nominacijų taip pat bus mano subjektyvūs vertinimai (aktorių vaidybos ar paties filmo).

 

BEST ADAPTED SCREENPLAY:

The Big Short

Carol

Brooklyn

The Martian

Room

 

 

"The Big Short", dėl savo bene didžiausios svarbos JAV tarp visų biografinių filmų, matyt, daugelyje nominacijų bus favoritas. Ne išimtis ir geriausio adaptuoto scenarijaus nominacija: šiaip jau gana "techninė" istorija pateikta įdomiai, su sveika humoro doze bei "paaiškinimų" intarpais specifinės kalbos nesuprantantiems žiūrovams. Visgi, "Marsietis" savo originalia idėja turbūt lenkia bet kurį kitą (bent jau vaidybinį) filmą šių metų apdovanojimuose. Pats šioje nominacijoje palaikysiu "Room", dėl unikalaus sugebėjimo sukurti vieną iš dviejų geriausių ir labiausiai sukrečiančių metų dramų filmuojant vos 2 patalpose.

 

 

BEST ORIGINAL SCREENPLAY

Bridge of Spies

Ex Machina*

Inside Out

Spotlight

Straight Outta Campton*

 

 

Nors biografiškai svarbiausias "Spotlight" čia visgi gali nusverti svarstykles. "Inside Out" savo idėja yra bene originaliausias ir įdomiausias animacinis filmukas bent jau per pastarąjį dešimtmetį. Nuostabus, nors gal kiek ir stereotipinis, penkių svarbių žmogaus emocijų atvaizdavimas ir puikus sugebėjimas jomis manevruoti rodant, kaip tai atsiliepia žmogaus elgesiui, sužavi nuo pirmųjų filmo minučių. Tai, kad scenarijus sukurtas taip, jog filmas turi daugybę skirtingo gylio sluoksnių, todėl yra tinkamas visiems: nuo sutrikusio psichinio vystymosi vaikų iki paslėptos žinutės ir prasmės ieškančių suaugusių, yra tik dar vienas stiprus koziris filmo kišenėje. 

 

 

BEST SUPPORTING ACTOR

Christian Bale (The Big Short) 6

Tom Hardy (The Revenant) 7

Mark Ruffalo (Spotlight) 6

Mark Rylance (Bridge of Spies) 6.5

Sylvester Stallone (Creed) 7.5

 

 

 Šios nominacijos favoritas Stallone yra dėl daugybės priežasčių: visų pirma, prestižiškiausias apdovanojimas karjeros saulėlydyje būtų nuostabi visos kino gildijos padėka vienam geriausių ir "kiečiausių" veiksmo filmų aktorių istorijoje. Ir turbūt nesugalvotum nieko labiau simboliško, kaip apdovanojimas už tą patį veikėją, kuris ir atvedė Stallone į kino pasaulį. Galbūt šis pasirodymas nėra toks ypatingas kaip kai kurie Stallone Rokio filmai pagrindinėje rolėje (kad ir, tarkim, šeštoji Rokio sagos dalis "Rocky Balboa") ar toks pritrenkiantis kaip praėjusiais metais šią nominaciją laimėjęs J.K.Simmonso despotas, tačiau Stallone šio apdovanojimo nusipelnė ne vien už rolę "Creed", bet ir už 40 metų aukščiausiame veiksmo filmų lygmenyje. Ruffalo ir Bale'as atliko savo darbą gerai, bet jų pasirodymai net antraplaniam aktoriui, sakyčiau, kiek pernelyg epizodiniai, kad galima būtų svarstyti apie apdovanojimą. Rylance'as labai įtaigus, bet pakankamai vienodas viso filmo metu. Todėl turbūt tik Hardy iš "The Revenant" gali sudaryti konkurenciją Stallonei.

 

 

BEST SUPPORTING ACTRESS

Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight) 8

Rooney Mara (Carol) 6

Rachel McAdams (Spotlight) 5.5

Alicia Vikander (The Danish Girl) 8.5

Kate Winslet (Steve Jobs) 5.5

 

 

 Šitoje nominacijoje kova, sakyčiau, vyksta tik tarp Vikander ir Leigh. Pirmoji tiesiog pakerėjo savo kone tobula vaidyba greta fantastiškojo Eddie Redmayne'o, sugebėdama tiesiog idealiai įkūnyti subtilų moters, prarandančios savo vyrą, skausmą, kurį galų gale užgožia meilė ir visa nugalintis noras, kad mylimas žmogus būtų laimingas. Leigh buvo turbūt tobuliausias komponentas šiaip jau gan lėkštame "The Hateful Eight". Kažkas tarp beprotės kaimietės ir net skausmo bei nevilties akivaizdoje staigiai sprendimus priimančios moters. Visgi, mano simpatijos čia krypsta į Vikander pusę. Visos kitos nominantės savo filmų metu buvo pakankamai vienodos ir toli gražu neprilygo nominacijos lyderėms.

 

 

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM

Embrace of the Serpent (Kolumbija)*

Mustang (Prancūzija) 8

Son of Saul (Vengrija)*

A War (Danija) 6.5

Theeb (Jordanija) 7

 

Šioje nominacijoje kažką prognozuoti sunku, kai, deja, nepavyko pamatyti 2 iš 5 nominantų. Ypač dėl to, kad vienas iš nematytųjų, "Son of Saul", jau laimėjo tokią nominaciją Auksinio Gaublio apdovanojimuose bei Kanuose. Tai turbūt leidžia laikyti jį ir oskarų favoritu šioje nominacijoje. Visgi, praėję metai įrodė, kad Auksinių Gaublių ir Oskarų komisijų sprendimai nebūtinai sutampa. Todėl būtų visai smagu, jei pergalę iškovotų tikrai gerą įspūdį palikęs ir labai inovatyviai sukurtas "Mustang". Gali būti, kad pamačius "Son of Saul" mano nuomonė apie tai, kuris filmas turėjo laimėti, pasikeis, bet iki tol sirgsiu už "Mustang". "Theeb" ir "A War" taip pat pakankamai įdomūs filmai, tačiau juose trūksta kažko, kas leistų smarkiai išsiskirti.

 

 

 

BEST ACTOR

Bryan Cranston (Trumbo) 7.5

Matt Damon (The Martian) 7.5

Leonardo DiCaprio (The Revenant) 8

Michael Fassbender (Steve Jobs) 7

Eddie Redmayne (The Danish Girl) 9.5

 

 

Taip, visas Holivudas ir kino pasaulis klega, jog DiCaprio pagaliau laimės oskarą. Ir taip, jo vaidyba "The Revenant" buvo neabejotinai geriausias filmo komponentas. Bet tai, ką atliko Redmayne'as "The Danish Girl" buvo kur kas įspūdingiau. Kiekvienas žvilgsnis, kiekviena veido mimika taip tobulai įkūnijo jo personažus, kad šis jo vaidmuo, mano nuomone, "perspjovė" netgi Stepheną Hawkingą, už kurį praėjusiais metais Redmayne'as laimėjo pirmąjį savo oskarą. Damonas, Fassbenderis ir Cranstonas taip pat savo filmuose pasirodė puikiai, ir kiekvienas iš jų (gal Fassbenderis kiek mažiau) būtų vertas apdovanojimo kokiais nors silpnesnės konkurencijos metais. Visgi, šiemet jiems šansų nedaug. Beje, jei Redmayne'ui visgi pavyktų prisidėti prie ilgo aktorių, atėmusių oskarus iš DiCaprio, sąrašo, jis taip pat taptų pirmuoju po Tomo Hankso 1994 ir 1995 ("Philadelphia" ir "Forestas Gampas"), kuriam pavyko laimėti du geriausio aktoriaus apdovanojimus iš eilės. Labai tikiuosi, kad taip ir atsitiks. 

 

 

BEST ACTRESS

Cate Blanchett (Carol) 7.5

Brie Larson (Room) 8

Jennifer Lawrence (Joy) 7

Charlotte Rampling (45 Years) 6

Saoirse Ronan (Brooklyn) 7.5

 

Iš tikrųjų, pakankamai apylygė nominacija, nors Larson ir paliko kiek stipresnį įspūdį už likusias nominantes. Galbūt todėl, kad jos vaidmuo emociškai sunkiausias. Visgi, tiek Blanchett, tiek Ronan atliko puikų darbą įkūnydamos savo herojes ir nenustebčiau, jei apdovanojimą laimėtų viena iš jų. Lawrence taip pat iš savo vaidmens išspaudė viską, tiesiog pats filmas buvo pernelyg silpnas, kad Jennifer galėtų atsiskleisti dar labiau. Rampling čia turbūt tik todėl, kad nominacijai reikia 5 nominantų. Vaidmuo kaip ir neblogas, bet nieko ypatingo.

 

 

BEST DIRECTOR

Tom McCarthy "Spotlight"

Adam Mckay "The Big Short"

George Miller "Mad Max: Fury Road"

Alejandro Gonzalez Innaritu "The Revenant"

Lenny Abrahamson "Room"

 

 

Šioje nominacijoje ką nors prognozuoti bene sunkiausia. Būtų išties apgailėtina, jei nors vieną iš pagrindinių nominacijų laimėtų "Mad Max", labai tikiuosi, kad taip neatsitiks. "Spotlight", mano nuomone, tikrai pritrūko kokio nors įdomesnio kampo, filmas pakankamai sausokas, režisieriaus darbas tikrai neitin išskirtinis. Nors Innaritu "The Revenant" man ir nepaliko didelio įspūdžio, beveik neabejoju, kad didelis šio filmo sukeltas ažiotažas jam leidžia būti tarp pagridninių pretendentų laimėti. Visgi didžiausius šansus, manau, turi "The Big Short". Problema gali būti nebent ta, kad tas pats filmas ir "Best Picture" ir "Best Director" nominacijas laimi retai. Kita vertus, praėję metai buvo būtent toks pavyzdys. Asmeninis favoritas čia "Room" vien dėl sugebėjimo minimalistinėje aplinkoje sukurti tokio lygio filmą.

 

 

BEST PICTURE

The Big Short (7.5)

Bridge of Spies (7)

Brooklyn (7.5)

Mad Max: Fury Road (3.5)

The Martian (7)

The Revenant (5.5)

Room (8.5)

Spotlight (5.5)

 

Vėlgi, komentaras pakankamai panašus, kaip ir režisieriaus nominacijoje. Nemanau, kad "The Martian", "Brooklyn" ar "Bridge of Spies" čia turi kokių didesnių šansų, nors ir visi yra tikrai aukšto lygio filmai. "Spotlight" kai kur įvardijamas kaip vienas favoritų, tačiau būtų tikrai gan keista, jei jis čia laimėtų. Vienintelis koziris - skaudi ir svarbi istorija, bet pats išpildymas ganėtinai ribotas. Kova turbūt ir čia vyks tarp "The Big Short" ir "The Revenant". Nors iš nominuotų filmų man didžiausią įspūdį paliko būtent "Room" (tiesa, geriausiu šių metų filmu visgi vadinčiau "The Danish Girl"), "The Big Short" pergalė būtų neabejotinai labiau tikėtina ir ne ką mažiau pelnyta.

 

 

* - neperžiūrėti filmai

 

O kokie jūsų favoritai? Pasidalinkite nuomone komentaruose.

 
 2016 m. vasario 27 d.

 2018 m. gegužės 8 d.
 2017 m. gegužės 8 d.
 2016 m. gegužės 9 d.

Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Crazyz
2016 m. vasario 27 d. 23:23:47
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

mačiau tik Mad Max, Martinian, Ex Machina, Amy, kuris nominuotas dokumentikoj ir tikiuosi ten laimės, ir Hateful Eight, bet nepamenu, kur jis tiksliai nominuotas, ne daug kur. So, labai tikiuosi DiCaprio pergale, kad ir kokia ten superinė buvo Danish Girl vaidyba. 


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Jake Bugg Jake Bugg
7,9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 145
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 403039