Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Statistikos pluoštas.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Atėjo laikas aptarti iš statistinės pusės, kaip mano muzikinis spektras keitėsi 2017-aisiais metais. Čia pateikiu nuorodą į 2016-ųjų metų statistikos "referatą": https://www.music.lt/Visas-statistikos-pluostas-apie-mano-klausymus-2016-aisiais-blog-41820.html.

Iš pradžių reikia paminėti, kad šįkart į statistinius skaičiavimus buvo įtrauktos net 903 daugiausiai klausytos dainos 2017-aisiais. Buvo sudaryti specialūs koeficientai pagal jų perklausų skaičių, kurį užregistravo last.fm ir, jei įtrauktos į TOP150, gavo papildomų taškų priklausomai nuo jų pozicijos tope. Ir būtent remiantis tais koeficientais buvo sudarytos žemiau pateikiamos diagramos. Kuo didesnis kažkokio stiliaus ar laikotarpio bendras koeficientas, tuo didesnė to stiliaus ar laikotarpio muzikos įtaka man buvo 2017-aisiais. Taigi, važiuojame.

Pasiskirstymas pagal laikotarpius.

Kaip niekada anksčiau man aktuali nauja muzika. 2017-ųjų muzika, kaip matote, tik dainų skaičiumi, tiek koeficientu užima visiškai dominuojančią dalį prieš kitus laikotarpis (čia pateikta penkmečiais, tai galima pabandyti įsivaizduoti, kad 2017 metų muzika yra kaip kokių 15 ankstesnių metų sudėjus). Šio dešimtmečio muzikos buvo nedaug, į įtaką vaizduojanti oranžinė kreivė dar labiau nukritus nei dainų skaičius, nors 2016-ųjų atskiras stulpelis yra visai nemenkas turint omenyje, kad tai tik vieneri metai. Dar vienas svarbus momentas yra 10-asis dešimtmetis. Nors dainų skaičiumi galbūt klausiau panašų kiekį kūrinių kaip ir iš 8-ojo dešimtmečio, kuriame yra visa mano mėgstamiausia muzika, tačiau įtakos kreivė ties 1991-1995 turi aiškų piką, daug didesnį nei ties 1976-1980, tai reiškia, kad 10-ojo dešimtmečio muzikos aš klausiau giliau, skyriau daugiau perklausų toms pačioms dainoms. Tai atitinka faktą, kad didelę įtaką man darė Fojė iš lietuvių ir Faith No More iš užsienio, o šios abi grupės yra būtent iš 10-ojo dešimtmečio pradžios (bent jau reikšmingiausi jų albumai "Vandenyje" bei "Angel Dust"). 

Pasiskirstymas pagal dainų trukmes.

Čia situacija lyginant su visais praėjusiais metais nesikeičia. Kad ir koks būčiau progresyvistas, tačiau Gauso pasiskirstymas ir tikimybių teorija vis tiek laimi. Pasaulyje 4:00-5:00 minučių dainos dominuoja, todėl mano perklausose jos irgi labiausiai pasireiškia, praktiškai ketvirtadalis visų dainų, o įtakos kreivė irgi rodo apie ketvirtadalį (~1400 taškų iš iš viso duotų 5656). Įdomus pastebėjimas dar yra šiek tiek toliau: ties 5:01-6:00 ir 6:01-7:00 regionu. Nors 6:01-7:00 dainų skaičius gerokai mažesnis nei 5:01-6:00 trukmės dainų, tačiau įtakos kreivė ties 6:01-7:00 net šiek tiek pakyla. Galbūt tai reiškia, kad tokios trukmės dainos man dažnai atrodo estetiškiausiai išpildytos, ir iš tikro, turiu pripažinti, būtent tokios trukmės dainos man dažnai stipriausiai imponuoja, todėl tą įtakos kreivės šoktelėjimą aš visiškai suprantu. Stambesnių dainų šiemet gana nedaug, po 20 minučių tie švelnūs diagramos iškilimai vos vos pastebimi, bet nors aš juos ir mėgstu, tačiau apskritai stambių kūrinių nėra daug sukuriama, o ir į juos įsigilinti daug sunkiau ir kiekvienais metais situacija panaši.

Stiliai

Stilių tikrai daug, o jų procentinės dalies pateikimas skrituline diagrama dėl to pasidaro komplikuotas dėl to net ją išdidinus iki negalėjimo tam tikras regionas vis tiek susiliejęs ir nieko nesimato, bet jis nelabai reikšmingas, ten yra man mažiau priimtini stiliai (bet ir ten variacijos tarp funk arba disco iki pat djent, industrial ar symphonic metal). Grįžtant prie pačių reikšmingiausių stilių, situacija kaip ir metai iš metų nesikeičia. Tiesa, progresyvaus metalo kiekis kažkaip sumažėjęs (būdavo virš 20 procentų). Tai aiškinčiau tuo, kad Dream Theater palaipsniui iškrito iš mano grojaraščio, o ir Pain of Salvation ir Fates Warning įtakos palaipsniui silpnėja. Labai solidžią pyrago dalį gauna electronica (daugiausiai dėl Depeche Mode įtakos). Alternatyvaus roko beigi metalo taip pat būta nemažai (Faith No More, Rage Against The Machine, Rammstein, dalinai Fojė ir Depeche Mode ir t.t.). Europop pažymėjau visas eurovizines dainas ir panašu, kad eurovizinių kūrinių klausyta nemažai, kita vertus, nėra labai nuostabu, nes Eurovizija užverbuoja tave bent kelioms savaitėms, tai tą dalį per tą laikotarpį ir susišluoja. Hardroko šiek tiek daugiau nei pernai, poproko įtaka sumažėjusi (nes Asia įtaka kiek susilpnėjo). Psichodelinio roko būta nemažai (Jefferson Airplane, šiek tiek Pink Floyd bei ankstyvųjų Yes, taip pat menkos Gong bei Hawkwind įtakos). Thrash'as perkopė vieną procentą (Metallica ir Lamb of God tai susišluoja). Art pop pas mane anksčiau išvis nebūdavo, dabar net 2 procentai (Peter Gabriel, Talk Talk, Sparks ir dar keletą smulkesnių atlikėjų). Taip pat bliuzrokas perkopė vieną procentą (Led Zeppelin ir dar keletą smulkesnių įtakų), ko anksčiau nebūdavo. Folkrokas (Led Zeppelin ir Big Big Train daugiausia) beigi folkas (Feist, Penguin Cafe ir panašios smulkmenos) yra šviežiena pas mane. Toliau irgi daugiau mažiau smulkmenos, bet svarbu išskirti trip hop, nu metal, post metal/rock, math rock, chamber jazz, rap metal, noise pop — šių stilių pas mane nebūdavo ir jie pakankamai įdomūs, ne visai besiderinantys su manimi. 

Stilių grupės.

Šita diagrama mane patį labai nustebino. Man pačiam atrodė, kad pas mane būta labai solidaus alternatyvios muzikos kiekio, tačiau tie vargingi 7 procentai mane išmušė iš vėžių. Galbūt skirstydamas stilius nusprendžiau, kad kai kurios alternatyvesnės dainos skamba labiau kaip rokas ir tiesiog taip sąmoningai nusvėriau į roko pusę dalį dainų. O gal tai tebuvo tik mano paties iliuzija. Kita vertus, 2016-aisiais alternatyvos buvo mažiau nei 5 procentai, nors stilius skirsčiau panašiu principu, tai gal aš iš lėto alternatyvėju. Pop muzikos dalis išliko labai panaši, nes vietoj sumažėjusios Asia įtakos greičiausiai būta daugiau eurovizinės įtakos ar kitos smulkmenos dar papildė. Elektroninės muzikos dalis, mano nuostabai, krito. 2016-aisiais matyt buvo Aphex Twin, Bjork, Roisin Murphy, o duomenų imtis buvo daug mažesnė, tai galbūt tai ir nulėmė jos nemažą dalį. 2017-aisiais daugiausia buvo Depeche Mode, o visa kita daugiau ar mažiau smulkmenos, tačiau Depeche Mode buvo tiek daug, kad tikėjaus šiek tiek didesnės elektronikos dalies. Ir nors man pačiam atrodo, kad mano klausoma muzika diversifikuojasi, roko dalis vis tiek didėja (nuo 46 iki 50 proc.), tai kažkaip keista. Sunkiosios muzikos dalis šiek tiek sumažėjo. Nors progressive metal smarkiai sumažėjo, tačiau alternatyvus, thrash, groove metalo kryptys kiek papildė ir todėl deficitas yra labai nedidelis sumoje. Rimtosios muzikos sumažėjo visu procentu, nes nuo klasikinės muzikos aš visai atsiribojęs, o tokių rimtosios muzikos krypčių kaip džiazas ar grynas bliuzas pas mane būta labai nedaug. Hip-hop dalį sudarė kelios dainos, kiek tai susiję su rap metal stiliumi, ir kelios pavienės repo dainos, kurių įtaka man nebuvo pati didžiausia, tai todėl tokia maža dalis.

Tiek tenorėjau parodyti, kitame blog'e skelbsiu grupių topą. Palieku po vieną dainą iš mano nurodytų penkmečių (beigi dviejų vienmečių ir vieno septynmečio), kurių nebuvo mano top150, tačiau buvo statistikoje.

1964-1970

1971-1975

1976-1980

1981-1985 (dar viena crazy Jethro Tull daina)

1986-1990

1991-1995

1996-2000

2001-2005

2006-2010

2011-2015

2016

2017

 
 2018 m. vasario 3 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (8)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
4Blackberry
2018 m. vasario 4 d. 23:56:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šiam žmogui matyt suveikia kažkokie signalai smegenyse, kai kas nors papostina ką nors čia, o beje, suveikė ir su mano anarchija, tik kad atsakyti į didesnį tekstuką jau nelabai išeina {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2018 m. vasario 4 d. 23:01:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kai normalūs žvėrys iš žiemos miego pabunda žiemai pasibaigus, tai Pazistu_Mykola tik tada, kai aš paskelbiu savo "metinę ataskaitą". Matyt skanus šis jaukas...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2018 m. vasario 4 d. 21:27:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

geras postukas, skiriu keturis atodūsius iš penkių.


Atsakyti
4Blackberry
2018 m. vasario 4 d. 00:03:44
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Laiko vagys.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2018 m. vasario 3 d. 23:58:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Greičiau nusikaltimas prieš skaitytojų, kurie tai apskritai skaito, laiką. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2018 m. vasario 3 d. 23:53:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Muzikos klausymas gal ir nenusikaltimas, nors toks analizavimas ir gali pasirodyti gryniausias nusikaltimas prieš save ir savo laiką {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2018 m. vasario 3 d. 23:47:39
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ir taip jau trečius metus savo "nusikaltimus" analizuoju... {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2018 m. vasario 3 d. 23:44:51 2018-02-03 23:45:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Čia informacija taip pateikta, lyg sprendžiant kokį nusikaltimą kriminalistams {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Jimmy Page Jimmy Page
8,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 156
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 401923