Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Savišvieta, paaugliško savidestruktyvizmo stoka.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Paduokite man šiltų makaronų, puodelį vandens, realistinį romaną ir google - tai bus pačios naudingiausios mano savaitinės atostogos, nauda bus išspausta iš nieko, pastangos nenueisią veltui, savišvieta bus konstruktyvi ir nežalinga. Duokit man paskaityti įtraukiantį Balzaką, duokit man pačiam kažką parašyti ar paspręsti chemiją. Duokit man pažaisti sudėtingą šachmatų partiją, duokit man krūvio smegenims. Ne visada taip pasireiškia atostogos, bet rudens atostogos dažniausiai taip pasireiškia bet kada. Vasarą, atrodo, atsikratai visų savo protinių sunkybių, na ok, atsikratai tik gamtos mokslų, nepamiršti knygos ir šachmatų, tačiau jų ir visai nesinori. O kai per rugsėjį ir spalį esi priverstinai adaptuojamas prie protinio darbo sąlygų, tai ir vėliau tai pasireiškia iš vidaus kylančia motyvacija nuveikti daugiau ir anksčiau (arba kad tu to nori, arba kad tu to nenori, bet kad nereiktų po to). Mano pasišaukimas šviesti save kyla ne iš noro, verčiau iš motyvacijos. O tie du dalykai turi skirtumą. Noras yra tiesiog užgaida, o motyvacija - siekis ją įgyvendinti. Taigi, jei noras būtų pirminė stadija, dabar aš būčiau jau antrinėje stadijoje. Tretinė stadija dar pakenčiama, bet iš tretinių susideda ketvirtinė, prieš kurią savo dienoraščiuose kovoju ideologinį karą, nors jausmas, kaip kovoti su vėjo malūnais (bet ir to jausmo aš nežinau). Kadangi galbūt kalbu terminų nesuprantamybėmis, kaip koks rimtasis psichodievas Froidas, todėl noriu paaiškinti, jog tretinė stadija yra tikslo pasiekimas, o ketvirtinė - tobulumas, nepriekaištingo etalono pasiekimas. Taigi, jei reikėtų visą tą seką išdėstyti nuo mažiausiai vertinamos lygi daugiausiai, tai būtų košė makalošė: IV, III, I, II. 

O kartais prie tų paprasčiausių pradžioje išvardytų dalykų norisi prisidėti ir muzikos. Pastaruoju metu mane valdo Dream Theater su King Crimson melancholijos atspalviu ir karčiu Lou Reed'o atminimu. Jei reikėtų nupiešti pagal tą muziką paveikslą, jis būtų mistiškas, abstraktus, sunkiai suvokiamas, kontrastingas, tačiau ne psichodeliškas, verčiau tai būtų ekscentriška vaizduotės abstrakcija. Bet paveikslų paprastai aš nepiešiu, o gal niekada net ant drobės neteko tapyti, tai verčiau neprisišnekėsiu. Nors kartą per savo visą gyvenimą sugebėjau nueiti į galeriją ir pasižiūrėti į "tikrus" meno šedevrus, o tai jau prideda minimalų pliusą prie mano kaip žalio (ups, spalvom vadinti būtų nekorektiška, galbūt visiškai nieko nesuprantančio) dailininko biografijos. Bet aš verčiau būsiu muzikantas, nes natomis piešti paveikslus žymiai įdomiau negu potepiais. Gal ir ne lengviau, juk tik brūkšt brūkšt per drobę, bet muzika labiau įtraukia. O tu ateini į galeriją tik paspoksoti į tuos meno šedevrus. Manyje žiūrint į tuos dinamiškus, abstrakčius, psichodeliškus, efektingus, dramatiškus kūrinius neverda joks išgyvenimas. Tuo ........... (atsiprašau, pertrauka, uodas puola) ................ tarpu skaitydamas knygą ar žiūrėdamas filmą, jei jis yra geras, tave įtraukia, tu pats išgyveni tą, ką išgyvena veikėjai. Man labiau prie širdies knyga, nes pats savo mintyse gali susikurti aprašomo veiksmo ekranizaciją. O muzika - nuotaikų menas. Labai subtilus menas, galintys perteikti šimtus kartų daugiau emocijos nei paveikslas (perspėju, tai tik subjektyvi nuomonė). Kiekvienoje tonacijoje sudėta šimtai spalvų, viskas verda, viskas kunkuliuoja, sproginėja, kaista, o gal tyla, rimsta, ošia, kelia paslaptingumo šydą tarp klausytojo ir klausomo objekto. Galbūt šiuos paveikslus man dabar piešia klausomos King Crimson instrumentuotės, nes jų muzika - ji labiausiai pataiko į apibūdinimą - nuotaikų menas. Tik turbūt reikėtų paminėti, jog King Crimson yra melancholijos ir niūrios atmosferos karaliai, jie nemoka džiugiai perteikti savo "paveikslo". Bet nerealesnės emocijų kūrybos nei King Crimson nežinau, ar teko kada nors išgirsti. Greičiausiai ne, nes kiekvieną dieną įsijungi juos ir tave nusineša jie vis kažkur toli nuo realistinės šio pasaulio pusės. Štai kokį didelį efektą man daro muzika, turbūt pati nuostabiausia meno šaka.

Ta proga, grojaraštis:




 2013 m. spalio 28 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (8)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
saliakelio
2013 m. spalio 30 d. 11:20:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

uz tu visu zodziu daug tustumo,  nei sugriauti nei pastatyti nera jegu, o tik pamastyti siek tiek apie tai


Atsakyti
Silentist
2013 m. spalio 28 d. 23:59:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mokykitės, užsiimkit seksu... kadaise taip vaikams ant bibliotekos sienos kažkas jauniems rusiškai užrašė..


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 28 d. 23:38:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

savidestrukcija - savęs žalojimas. Būna tam tikros subkultūrinės grupės, kurių atstovai save žaloja fiziškai (nors gali būti ir individualios, jokiai subkultūrai nepriklausančios personos), o psichologinis savęs žalojimas būdingas visiems be išimties. Kaip tas pasireiškia - pradedant nuo savęs nuvertinimo, netinkamo įvertinimo, iki depresijos, kuri veda savižudybės link... 

Stoka - jau kalbu apie save, dienoraštis pasako, kad aš turiu veiklos, kitaip sakant, neturiu laiko savęs psichologiškai žaloti (fizinės savidestrukcijos dar neteko išbandyti)


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
sodininkas
2013 m. spalio 28 d. 23:19:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kiek žinau destrukcija - tai ardymas. Leiskite paklausti , kam paaugliui savidestrukcija? T.y. savęs susiardymas :) ir dar to susiardymo stoka ?... {#}


____________________
sodininkas
Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 28 d. 18:35:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Bet motyvacija yra jų išnaudojimas, tai vis tiek rišliai susiję. Nesvarbu, aš pats esu neteisingesnis už tave (gal ir labiau klystantis), nes tokiomis temomis nustatyti objektyvų atsakymą - bene beprasmiška.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Dead_soul
2013 m. spalio 28 d. 18:22:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Bet galimybės nėra motyvcija :) Na nesvarbu, čia nėra esminė tavo dienoraščio dalis, tiesiog man tai užkliuvo, tai ir parašiau :)


____________________
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 28 d. 18:17:24
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ach, žinojau, kad kažkas taip pasakys. Gerai, noras nėra priklausomas nuo jokio veiksnio, bet norėti galima bet ko, o galimybės to siekti ribotos (ar tik nebūsiu Deividu Gilmoru pavirtęs).

Viduržiemis gal lauke, bet kambary tai visada apie +20 - vienas kitas uodas neišdvėsęs... 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Dead_soul
2013 m. spalio 28 d. 18:08:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Motyvacija veikti atsiranda tik esant norui tai daryti, nebus noro nebus ir motyvacijos :) Motyvuojant žmones juk siekama sukelti jiems norą kažką daryti, kitaip tariant svarbiausias žmogaus darymo principas yra noras, o tik paskui motyvai (t.y. kas dar be noro jį skatina veikti). Iš kur pas tave viduržiemy uodai?

 


____________________
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Stevie Ray Vaughan Stevie Ray Vaughan
8,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 825
  Iš viso užsiregistravę: 73348
  Naujausias narys: ohvnatgulo
  Šiandien apsilankė: 167791