Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 12
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2016 m. vasario 22 d. 00:59:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Necituosiu nė vieno - daugeliui norėčiau atsakyt, bet taip neišeina... Visi matom tą patį (na beveik visi) - mums sunku patikėt Rūtos nuoširdumu Man netgi susidro įspūdis, kad daina padaryta (būtent - padaryta) principu - "o davai padarom apie vieningą Europą/pasaulį, šiais laikais tai vėl tapo aktulu/madinga, gal kvaileliai užkibs". Nežinau, kodėl man mano bendravardė tokia atgrasi atrodo... Negaliu paaiškint tos antipatijos ir viskas. O stebint paskutinį (kol kas) pasirodymą man bent tiesiog atvira arogancija pasivaideno (gal tik pasivaideno). Ir ta daina buvo sudainuota be jokių emocijų, atleiskit, šaltu snukiu. Na, man pasirodė, kad šį kartą ji jau kone 1000 procentų tikra, kad išvažiuos į Švediją. Sunku tada patikėt nuoširdumu. Kuris kartais suveikia labiau nei profesionalus, švarus nepriekaištingai kokybiškas, bet visiškai bejausmis atlikimas.

O dėl Ibelhauptaitės - pati ji man neatrodo miela asmenybė, nors jos visai nepažįstu. Komentuodama gal kiek per grubi pasirodė, bet gal taip ir reikia - nors kas turi išliet šaltą dušą ant tų, kurie jo nusipelno. p_rutos_ įkelta nuotrauka man emocijų nekelia - M.A.M.A.i tai gal ir visai tinka, nebūtina ten supeduper elegancija, ten visai tinka ir šiek tiek crazy apdarai. Bet šiaip jos įvaizdis tai kažkoks lyg pasenusios pirmokės - labai neskaniai atrodo. Bet kad Aistė nekaip atrodė - faktas. Man priimtiniausias pats pirmas variantas. O kad jos apsižodžiavo... O kas gali paneigt galimybę, kad visa tai buvo surežisuota? Kad apie Aistę (o gal ir jas abi) daugiau kalbėtų? Gal taip jau ruošiama būsimoji mūsų atstovė didžiojoje EV? Gal tai ir neskoninga, negražu ir visaip kaip kitaip ne..., bet jei tikslas - kad apie ją/jas kalbėtų - manau, pasiektas. Lietuvoj, žinoma. Nes europiniu lygiu - o kam ten tai rūpi? Ogi niekam... 


Atsakyti
velniux
2016 m. vasario 22 d. 00:29:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Taip, aš apie Lietuvos atranką kalbėjau. Laimėt didžiąją euroviziją turbūt niekas didelių šansų neturi. Bet aš nenurašyčiau Montvydo. Su "Love is Blind" pasirodė puikiai, šiemet jo daina tikrai turi didelį potencialą euroviziniam kontekste ir praktiškai viską, ko reikia geram rezultatui. Nenustebčiau, jei jį išrinkus Donatas dar ir pagerintų savo rezultatą praėjusioj Eurovizijoj.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 22 d. 00:02:45 2016-02-22 00:05:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Oi ne, apie Ievos, Ericos ar Ruslano šansus laimėt (tenai) tai aš net nesvaigstu {#} Per silpni jų pasirodymai tam visom prasmėm {#} Nors tu gal turi omeny laimėjimą lietuviškoj atrankoj ? 

Nors, mano manymu, ir Montvydas tenai laimėt neturi absoliučiai jokių šansų. Rūta irgi (plius, kaip minėjau, tai dainai aš jau jaučiu net antipatiją ). 

Vienintelė turinti šansų užimti aukštą vietą yra Aistė. Apie pirmas aš gal nesvajoju, bet apie aukštą, taip, galim kažko tikėtis.

 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
velniux
2016 m. vasario 21 d. 23:43:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šiaip įdomu, po pirmos laidos būčiau sakęs, kad Rūta su Aiste pasispardys, bet galiausiai vis tiek laimės Montvydas. Visgi paskutinės pora laidų parodė, kad gali ir kitaip būti. Kita vertus, aš lieku prie pradinės nuomonės: išsiuntus arba Montvydą, arba Aistę tikrai galėtumėm tikėtis visai neblogos vietos. Su Rūta rizika, plius man irgi asmeninės antipatijos jos dainai ir įvaizdžiui. O toliau, pripažinkim, kad ir kaip mielai skambėtų Ievos, Ericos ar Ruslano dainos - nei vienas iš jų realių šansų laimėt neturi {#}


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 23:36:29 2016-02-21 23:37:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nesileisiu į moterėlių stiliaus aptarimus :) Bet va Bohemiečių Svynį Todą labai norėčiau pamatyti. Gėda, bet lyg šiol nieko iš jų kūrybos taip ir nesu mačiusi. Gal todėl, kad visada pirma pasirinksiu roko operą, o ne kažkokius kitokius spektaklius  (man roko opera labai jau artimas ir mėgstamas žanras) . Bet tą spektaklį tikrai noriu pamatyt. O ir iš kito žmogaus, kurio nuomone bei skoniu pasitikiu, ką tik išgirdau Todui labai gerus atsiliepimus. Sakė, nunešė visas Jūrates ir Kastyčius (turėtas omeny paskutinis naujausias pastatymas) toli toli . 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 23:27:11
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Catrinah daina tikrai geresnė nei Montvydo, absoliučiai. Ji man prie kažkokių šios EV atradimų. Dainos žinutė (man) nėra banali. Na gal todėl, kad būtent laisvė (vidinė ir visokia kokia ji bebūtų) man yra vienas iš pačių svarbiausių dalykų. Žymiai svarbesnių už visokias brolybes/vienybes  (ką labai mėgsta deklaruoti net ir tie, kurie patys absoliučiai tuo netiki).

Ir dainos stuktūra man įdomi. Po praeitos atrankos būtent toji daina man ir skambėjo ausyse (ir aš jos netildžiau {#}). 

Bėda ta, kad atlikėjos vokalas nėra pakankamai stiprus šiai dainai. Jai dar reiktų daug daug padirbėti.

Nors pati mergina įdomi, sceniška, kažkuo man patraukli. Jos įvaizdis irgi. Netgi tas maišas, net jei šiek tiek juokino :D Paskui įvaizdis jau pagerėjo ir buvo pats tas (kiek prisimenu).

Dabar Catrinah'ai palinkėčiau tobulinti vokalą ir kitose atrankose pateikti dar kažką įdomaus. 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
einaras13
2016 m. vasario 21 d. 23:19:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai čia gal ir dėmesio trūkumo faktorius suvaidino. Jo, jei gatvėj pamatyčiau taip apsirėdžiusią moterį, gal ir iš infarkto nukrisčiau. M.A.M.A. nestebiu (prisimenu tik tuos laikus, kai jie debiutavo), todėl nesu matęs šito. Na, gal Ibelhauptaitės stiliaus supratimas tiesiog toks: fetišistinis kostiumas dar priimtina, o netikri dalykai (plaukai, ašaros, pripieštos rankos) nėra organiška (režisieriai mėgsta natūrą), todėl nepriimtina.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2016 m. vasario 21 d. 23:14:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Bendras vertinimas būtų toks:

*Mildos Martinkėnaitės ta kantri dainuška visiškai netinka Eurovizijai ir net man pačiam nelimpa. Su įvaizdžiu irgi kapojasi, akis vis krypsta nuo ekrano per tokį pasirodymą.

*Saulenės Chlevickaitės daina man žiauriai primena praeitų metų vokietės Ann Sophie dainą „Black Smoke“, jei gerai atmintis mano veikia. Dėl kažkokių aplinkybių ji paėmė paskutinę vietą su nuliuku, bet daina man visai tiko ir pritiko. Saulenės daina irgi kažkokį cinkelį turi, bet vėlgi, tie eksperimentai su įvaizdžiu man įdomūs ir ne visada priimtini. Man ta šmėkla praeito karto visai suėjo, bet Eurovizijai nelabai tinka. Šitas pasirodymas gal Eurovizijai geresnis, bet man ir tie kovos menai, ir ta šachmatų karūna truputį akis badė.

*Ieva Zasimauskaitė. Aš iškart jos dainą įvertinau gerai, o atlikimas su kiekviena laida profesionalėja. Matau kaip viena iš mano favoričių, bet kaip favoritė pagal bendrą visuomenės nuomonę — nelabai. Kažkodėl neišsiskiria ir viskas. Nors tai turbūt vienintelis atvejis, kada turiu sutikti su užsienio komisija, kuri vertina labai neįprastai.

*Ruslanas Kirilkinas. Man tas skystumas neina. Aš į Euroviziją noriu kažko efektingo. Daina nepatinka. Čia panašiai, kaip dauguma jūsų netiki Rūta, taip aš visiškai nevirškinu Ruslano. Ne tokio tipo aš klausytojas.

*Aistė Pilvelytė. Laikas baigti scenografinius eksperimentus, likti prie kažko klasiškesnio, solidesnio. Labiau koncentruotis į vokalinį atlikimą, galbūt netgi užsienio komisijos akcentuotą tartį. Aišku, nemanau, kad tai svarbiausias kriterijus, tačiau Aistė su scenografija sulig kiekviena laida rieda žemyn, tai gal jau reikia grįžti prie raudonos striukės (prie pirmojo pasirodymo).


Na, iškritusi Neringa Šiaudikytė iškrito pelnytai, nes per daug blanki toji jos baladė. E.G.O. net neverta komentuoti, tragedijos lygyje jų pasirodymas, žiūrint objektyviai. Ir šiaip, boyband'ai Eurovizijoje nelabai mylimi (žr. pernai Danijos fiasko pusfinalyje). 4 Roses daina buvo tiesiog per sudėtinga ir neįkandama. Kompleksų euroviziniai vertintojai nemėgsta. 


Paimant kitą pogrupį:

*Erica Jennings. Nors pasirodymas labai solidus, akiai patrauklus, bet daina į Eurovizija nelabai eina. Man pačiam, jau minėjau, ji kiek per lėta, labiau lengvam paklausymui negu europinio lygio varžyboms.

*Donatas Montvydas. Gal ir didžiausias Eurovizinis standartas, bet aš jo nesiųsčiau. Man nelimpa popsas. Ir, jei gerai atsimenu, jam scenografijos trūkumas būdingas šiemet. 

*Rūta Ščiogolevaitė. Man ji visai tinka. Klišė, nuvalkiota, neįtikina — ties tais teiginiais aš lieku neutralus, nes nežinau, ar kitų kontekste ji jau tokia nuvalkiota. Sutinku tik dėl pačios scenografijos — kaip tos pritariančiosios išeina, kaip jos visos ten sustoja, kaip ploja iškėlusios rankomis — pernelyg atgyvena. Kol kas vadovaujuosi tik asmeniniu įspūdžiu, kuris yra palankus. 

*Valdas Lacko. Be komentarų. Darkart parekomenduosiu patikrinti balsavimų suvestines.

*Catrinah. Įdomi daina, su pasirodymo dalimi einama teisinga linkme (mano nuomone, aišku), bet visgi neturi jinai šansų, nors ją tikrai palaikyčiau labiau, negu, sakykim, Montvydą.


Dabar suformuosiu du sąrašus. Pirmasis — kaip Lietuva su užsienio pagalba greičiausiai įvertins:

1. Rūta Ščiogolevaitė

2. Aistė Pilvelytė (1-2 gali būti vice versa)

3. Donatas Montvydas

4. Erica Jennings

5. Ruslanas Kirilkinas

6. Ieva Zasimauskaitė

7. Valdas Lacko (visai realu)

8. Catrinah

9. Saulenė Chlevickaitė

10. Milda Martinkėnaitė


O dabar mano asmeninių simpatijų sąrašas:

1. Aistė Pilvelytė

2. Ieva Zasimauskaitė

3. Rūta Ščiogolevaitė

4. Catrinah

5. Saulenė Chlevickaitė

6. Erica Jennings

7. Donatas Montvydas

8. Ruslanas Kirilkinas

9. Milda Martinkėnaitė

10. Valdas Lacko


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 23:06:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Einarai, prajuokinai dėl to Raud. žibintų kvartalo :D Tai reiškia, kad Dalia buvo net teisesnė, negu mes galvojam :)  Kaip ten bebūtų, gerai, kad kažkas tą kritiką Aistei išsakė. 

Dėl mėgimo/nemėgimo tai, tiesą sakant, visai ne mūsų reikalas. Čia jau jų problemos. O mes žiūrovai. Mes norim gero spektaklio. Kūdlas tegul jau jos draskosi užkulisiuose, jei taip norisi, kai nieks nemato {#}

Viena turėtų Aistė suprasti - jei eini į tokias atrankas, tave kažkas tikrai komentuos ir galbūt kritikuos. O jei to nenori, neik į tą konkursą.  

Dalia galėjo pritilti kitus komentuodama dar ir dėl to, kad, mano mano manymu, Aistės reakcija visgi Dalią šokiravo. Abejoju, ar būtų kažką pan. sakiusi, jei būtų tikėjusi panašaus jausmų proveržio {#} 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
p_ruta_
2016 m. vasario 21 d. 22:56:11
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na dėl Ibelhauptaitės skonio, tai neverta jos vien liaupsinti. Pritariu, kad Pilvelytė atrodė nė vienas, nė du, bet prisiminus 2015 M.A.M.A. apdovanojimus, kuomet su Staskevičiumi lipo į sceną ir su fetišistiniu kostiumu, skirtu orgijoms, o ne apdovanojimų ceremonijai. 


Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 22:52:51 2016-02-21 22:57:41
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na ir pabaigai kiti.

Montvydas atrankos pradžioje buvo tarp mano keleto favoritų. Bet gal jau persigalvojau, nežinau. Bent jau Aistė jį absoliučiai nuneša. Tokio tipo dainos, kurias Donatas dainuoja, tai juk jos tokios kaip barškaliukai, apie nieką taip sakant. Absoliučiai tipinė eurovizinė daina, kokių tikrai EV bus. Ir tikriausiai, profesionalesnių (tuo kaip ir neabejoju). Pati tokios muzikos galiu pasiklausyt, kai saldėsių užsinori :) Gal vasarą pvz. ir į grojaraštį įsitraukčiau. Bet jei tokios dainos nebus, aš  jos tikrai nepasigesiu {#}

Donatas man šiuo tuo patinka. Ypač tam tikromis vidinėmis savybėmis. Na ir dainuoti gali. Bet manau, kad Tyla ir ta kryptis, kurią Tyla Donatui prirodė,  visgi Donato muziką labai labai pagadino. Niekada neisiu į jo koncertus ir už dyka (kol nebuvo po Tylos sparneliu, gal tris kartus jį gyvai klausiau). Kol jis dainuos tokias dainas, kokias jam liepia dainuoti (nelabai tikiu, kad jis renkasi jas pats). 

Žodžiu, manau, kad jį brauksiu iš šios atrankos favoritų sąrašiuko. Nors jeigu kartais laimėtų, be abejo jį palaikysiu ir dėl to ašarų neliesiu {#}

 

Erika. Taip, jos daina man patinka, irgi iš tų, geresniųjų, šiemet. Beje, iš muzikinio pasaulio atstovų tą dainą nemažai kas giria. Bet aš tai truputį ja visgi abejoju. Tos dainos galimybėmis EV didžiojoje scenoje. Jei jau turime iš ko rinktis.

Jei reiktų Erikos dainą vienu žodžiu apibūdinti, manau, pats taikliausias žodis būtų "estetika". Dar - santūru, tylu. Bet EV, kita vertus, ne visai tas konkursas, kur didelės estetikos reikia ieškot. 

Buvau nusižiūrėjusi ir dar vieną kitą dainą. Bet su jomis ne viskas tvarkoj, dar šlifuotinos. Ir jos tikrai nepraeis atrankos. Taigi jų net neminėsiu.

Pagaliau baigiau {#}

 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
einaras13
2016 m. vasario 21 d. 22:48:06 2016-02-21 22:48:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Noriu atkreipti dėmesį, jog Aistės išsakyta pastaba, kad Ibelhauptaitė jos nemėgsta, gali būti visai reali. Iš pradžių man irgi pasirodė paprastas susireikšminimas, tačiau Ibelhauptaitė nei vieno pasirodymo daugiau tokiu rūsčiu tonu nevertino. Nežinau, gal Aistės scenografija tikrai buvo baisiausia, bet kažkoks pretekstas manyti taip, kaip Aistė mano, gali būti. Aišku, vis tiek aš šimtaprocentaliai pritariu Daliai. Režisūros žmogus, gi žino, ką sako. Viskas taip neskoninga, taip provincialu, kaip pati Dalia sakė, grynai pigūs triukai. Grace paminėjo Raudonųjų žibintų kvartalą, pro kurį man teko prieš porą savaičių praeiti — nu žinokit, ten dauguma moteriškių dar ir skoningiau atrodo negu Aistė atrodė per pasirodymą.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 22:32:05 2016-02-21 22:36:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ievutė. Taip, tai gražu, tyra, skoninga. Atrodo ypatingai miela asmenybė ir scenoje tai labai spinduliuoja. Kas visam pasirodymui tikrai prideda bonusų. Pati daina, Ievos atlikimas ir net dainavimo maniera, balso tembras, asmenybė, kuria ji spinduliuoja, charizma - visa tai nuteikia labai šviesiai. Ir tikrai tai yra gražu (nebent esi labai skeptikas ar aplamai negali pernešti tokios muzikos {#} ). Taigi pasirodymas mielas ir gražus, skoningas (patiko ir vizualizacija). Ar to EV užtenka? Nežinau. Nes pati daina nėra kažkokia įsimenanti. Na ir ganėtinai mergaitiška. Prisipažinsiu, sutikčiau matyti Ievą didžiojoje EV scenoje ir ją tikrai palaikyčiau. Bet jos dainos savo grojaraštyje kažkaip neįsivaizduoju.

Tačiau pritariu tų nuomonei, kurie mano, kad Ieva viena iš galimų rimtesnių pretendentų. 

  

Aistė. O šita persona mane vakar ir maloniai nustebino, ir paskui labai nuvylė. Iš to, ką mačiau vakar, galiu pareikšti, kad daina, įskaitant patį jos atlikimą,  iš šiumetinių TIKRAI  stipriausia. Nesu kažkokia Aistė gerbėja, jos Euphorij'os  labai labai nemėgau. Buvo jos dainų, kurios kitose atrankose man patiko ar net labai patiko ( Troy on Fire). Bet šiemet Aistė sugrįžo labai stipri. 

Jos vakarykščiai perfomansai man pasirodė perspausti ir pigūs. Tas perukas ir aplamai įvaizdis kelia asociacijas su Raudonųjų žibintų kvartalu, na dar su emigrantėmis iš Rytų Europos. Keista, Aistė nei pati to suprato, nei tokios nuomonės sugebėjo priimti. Dar tos vampyro ašaros (čia net truputį juokinga {#} ). 

Tai, kaip ji pasipešiojo su Ilherbtauptaite tai mane papiktino {#} Pasipiktinau ne Dalios komentarais, o Aistės susireikšminimu ir kultūros stoka. Net nežinau, ar aš ją labai noriu dabar palaikyti {#} 

Kostiumus ir spektakliuką tai Aistė, net neabejoju, pakeis. Nebet visai ožka būtų. 

Tai va, viena iš lyderių, nors ir, kaip pasirodė, be galo susireikšminusi persona (o tokių aš labai labai nemėgstu).

 

 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 22:04:29 2016-02-21 22:14:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ruslanas :) Taip taip, žinau apie jo šleifą :D Ir nebūčiau apie tai net rašiusi, bet Rutonė pirma pradėjo ir tai mane paskatino atsiverti :D 

Tai, ko savo atlikime neturi Rūta, tikrai turi Ruslanas. Nuoširdus, emocingas atlikimas. Šiek tiek žinau apie jo gyvenimo vingius ir klystkelius. Teko pasidomėti jo asmenybe tokia, kokia ji yra dabar. Ir gal iš dalies dėl to aš absoliučiai tikiu tuo, kuo jis dainuoja. T.y., savo dainą, kokia ji bebūtų, jis dainuoja iš širdies. 

Ne visai žinau, kaip tai atrodytų tūlam EV žiūrovui (net ir lietuviškos EV atrankos), kuris nieko apie Kirilkiną nežino. Bet man visgi peršasi mintis (galiu, žinoma, suklysti), kad jis turi Dievo dovaną - bent jau tam tikrais momentais sugeba scenoje būti nuoširdus ir emocingas. Ko ne kiekvienas atlikėjas ir išmoks (tu arba turi tai, arba ne). Tai va jautresnius žiūrovus jis šiuo atveju papirks.   

Kiek tų jautresnių žiūrovų bus, čia jau kitas klausimas. Atsakymo neįsivaizduoju.

Aišku, jo orientacija šiuo atveju bonusų jam irgi pridėtų :) Jei visgi jį išsiųstume. Išduosiu paslaptį - man bene vienintelis LT atlikėjas, kurio kitokia orientacija manęs visiškai netrikdo :)  Nėra jis išsišokėlis ir tai yra labai labai gerai. 

Bijau, kad jis su Aiste yra du mano didžiausi favoritai :) Nebent po pakartotinių atrankų dar kažkuris mane įtikins kitaip. 

Po vakarykščių komentarų mane, kalbant apie Ruslano pasirodymą, labiau neramina viena pastaba. Išsakyta to ID muzikanto ir  Berklio univ. orkestro dirigento. O jis sakė, kad Ruslanas kapoja žodžius, neišdainuoja iki galo frazės. Dabar klausimas toks: ar tai sutvarkoma, ar laiko jau nebėra? Nes vertins juk ne tik klausytojai, o ir komisija (t.y. žmonės, labiau girdintys ). Ne tik lietuviškas atrankas turiu omeny (jei iš viso tai Ruslanui gręsia). Bet o gal ne visi ir kabinėjasi prie tokių niuansų? Nes net ir EV laimėtojai kartais būna nelabai žibantys vokalo prasme. 

Kitame poste dar pratęsiu apie kitus:)


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 21:47:11
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Prieš pradėdama rašyti apie Rūtos dainą pagaliau pamačiau, kaip p_ruta_ ką tik įvardino vieną iš didesnių Ščiogolovaitės pasirodymo problemų. Taip, apie nuoširdumą. Niekas, su kuo diskutavau to neįvardino :) , bet vakar galutinai aš priėjau tokios išvados. BINGO - matau, kad p_ruta_  mato lygiai tą patį kaip aš {#}

 

Nors... ir pati daina man atrodo ganėtinai banali. Mano skoniui per banali. Stebuklų iš jos nepadarysi... Bet  iš visų EV dalyvių gal tikrai tik Ieva tą dainą galėtų sudainuoti nuoširdžiai. Nes ji man atrodo labai šiltas ir mielas, dar nesugadintas :) žmogus, galintis tikėti tais dalykais, apie kuriuos Rūta dainuoja. 

O Rūta aš netikiu, nors užmušk :) Nesvarbu, kad ji profesionalė. Tačiau juk atlikimas yra toli gražu ne tik natos ir garsai:) 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Grace
2016 m. vasario 21 d. 21:39:06 2016-02-21 22:05:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mūsų skoniai (ir nuomonės) su Rutonės dažnai išsskiria. Bet šįkart, po vakar atrankos, mano nuomonė stebėtinai panaši kaip Rutonės. Net nustebau pati :) Užtai pabandysiu irgi paalizuoti.

Dėl American English ir British English tai jie be mažiausios abejonės skiriasi. Nors, spėlioju, nebūtinai TAI užsienio vertintojai turėjo omeny. Juk gali būti švarus  tarimas  arba ne. O American ar English, tai jau nekeičia esmės. Ir dažnai būtent senesnių laikų LT mokyklų auklėtiniams (kai kuriems) pasitaiko su tuo bėdų (spėju, kad čia ir gali būti būtent Aistės atvejis).  Nors jei mažiau imlus kalboms, žinoma,  lygiai tokią bėdą gali turėti ir jaunutis atlikėjas.   Dar manau, kad BŪTENT muzikantai tuos skirtumus girdi žymiai geriau, nei eilinis klausytojas. Nes gebėjimas muzikuoti ir gabumas kalboms turi šiokių tokių sąsajų. 

Apie komisiją. O niekas daugiau neatkreipėt dėmesio, kaip vykusiai tas Imagine Dragons muzikantas komentavo? Turbūt pirmą kartą lietuviškose EV atrankose (bent jau šiemet tai tikrai) girdėjau tokius argumentuotus ir išsamius komentarus. Norėčiau tokių vertintojų komisijoje daugiau.

Beje, jei kas žiūri kreivai į Imagine Dragons (aš nežiūriu, buvau jų koncerte :) ), tai to muzikanto nenurašykim vien  dėl to. Jau Post Factum, po atrankos,  sužinojau, kad jis ne tik turo metu ID grupės pasisamdytas muzikantas, o turi labai net rimtą muzikinę patirtį. Pvz. Berklio universiteto orkestro dirigentas. Šiuo metu dar dirba su Barbra Streisand (pažodžiui cituojant šaltinį, "daro jai dainą"). Ir dar daugiau dalykų, galbūt labiau  įdomių muzikinio pasaulio žmonėms. Jeigu bus pageidaujančių, vėliau galėsiu nurodyti ir šaltinį. Be abejo, patikimą.  

Tuoj pratęsiu apie pačias dainas.


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
p_ruta_
2016 m. vasario 21 d. 21:25:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dėl komentaro apie Rūtos dainą, tai pritariu. Pati daina graži, bet kažkaip aš netikiu jos nuoširdumu, va jei ta Zasimauskaitė ją atliktų, gal kitaip susiklausytų. Rūta labai pasipūtusio tokio, iš aukšto žiūrinčio veido savininkė ir kai dainuoja apie vienybę, tai netikiu. Čia kaip iš serijos: "einam pa ciltu, tau neko nebūs..." taip ir apie Rūtos "United" negali tikėti... 


Atsakyti
Rutonė
2016 m. vasario 21 d. 20:40:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man tai keista - iki šiol niekam tas angliškas tarimas nekliuvo. Dabar vienas kažką pasakė - užkibo ir kiti... Na nnetikiu, kad visų tartis būtų tobula, be jokio akcento - tai neįmanoma. O beje, De Phazz iš kur? Ne iš Vokietijos? Tiesa, pasižiūrėjau, Karl Frierson, rods, kilęs iš JAV. Tai jei jis grynakaraujis amerikietis, gal ir gali ką sakyt apie tarimą, bet kiek teko klausyt Voice of America ir BBC - American English ir British English oi, kaip skiriasi... 

O jei apie dainas, tai man irgi kol kas geriausia yra Aistė. Ruslanas irgi visai nieko, nors jo daina gal ir silpnesnė. Su juo mes turėtume kai ką kita - galbūt nemenkas pliusas būtų jo orientacija. Su įvaizdžiu dirbt reikia abiem. Tai, ką mačiau (nes tik skaitant aiškesnį vaizdą buvo sunku susidaryt), man neatrodė labai baisu, bet ir gerai nebuvo. Aš čia apie Aistę. Kaimo teatru gal ir nevadinčiau, bet (specialiai dabar peržvelgiau lyrics'us) visgi norėtųsi kažko kito. Tas minispektaklis na ne visai TAI... Iš visų matytų pasirodymų man turbūt geriausiai atrodė pirmasis. Nors gal dar galima surast ką nors tinkamesnio. O daina gera.

Dėl Ievos, tai nesuprantu, kuo ta dina taip kabina kitus. Manęs ne. Taip, graži, taip, nuoširdi, bet aš jos neprisimenu net po trijų perklausų... Ir tai nėra pliusas. Nebent tik man taip. Bet kaip beimtumėm, ir ji būtų geriau nei Ščiogolevaitė. 

Apskritai, ši atranka gal netgi visai neprasta, lyginant su visomis prieš tai buvusiomis. Surinktos palygint neblogos dainos (nesakau, kad visos) ir kandidatai neblogi. Nežinau, už ką taip bendravardės nemėgstu, bet jos daina man žiauriai nepraeina, nors prisimint ją lyg ir nesunku. Na nemiela ji... Vakar FB Eurovizijos paskyroj mačiau tokį komentarą:

Ruben Stöver send Donny already , come on , Ruta's song is cliché and boring as hell 

colonthree emoticon

Kiek mačiau, jo autorius iš Olandijos. Nors tai gal ir ne taip jau svarbu. Aišku, aš jam nelabai pritariu dėl Montvydo, bet netgi jis geriau nei Rūta. Visgi bandydama prognozuot kito šeštadienio rezultatus, Rūtą tarp lderių matyčiau. Šiaip mano spėjamas penketas atrodytų taip: 1 - Aistė, 2 - Rūta, 3 - Donny Montell, 4 - Ruslanas ir 5 - Erica?Ieva.

P.S. Dar dėl akcento. O kodėl jis negali kaip tik būt pliusas? Toks išskirtinumo suteikiantis elementas? Juk nemaža dalim Lena būtent dėl jo ir įsiminė. Neminint jau to kone primityvaus (bet jokiu būdu ne prasto) įvaizdžio.


Atsakyti
UtenaitisLT
2016 m. vasario 21 d. 18:08:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Lietuvos eurovizijoje, kaip visada tas pats per ta patį išrinks atlikėja, kuris aukštai nepakils. Reik kažko naujo kitaip nieko nepasieksim Euorivizijoje.


____________________
muzika\\\\\\\\\\\\\\\'
Atsakyti
velniux
2016 m. vasario 21 d. 14:34:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jo, galėtų jau kitą laidą finalas būt. 10 dalyvių, visi susijungia į vieną grupe. Nelabai suprantu aš irgi, kam reikia papildomos laidos.

Žiūrėjau tik pabaigoj kiek pakartojimus, tai be Aistės kažkaip akį patraukė tik ta, kur šachmatus ant galvos užsidėjus buvo. Nežinau, laimėt nepadės, bet man visai patiko tas įvaizdis. Zasimauskaitė gerai, bet pritariu, daina eurovizijoj toli nenueis. Vieni iš tų, kur iškrito, taip prajuokino savo keliom dešimtim metų pavėlavusiu pasirodymu {#}. Ką aš žinau, gal ABBOS laikais ir būtų pastebėti. Dabar tai net Lietuvos atrankoj labai ne vietoj atrodo.

 

Aistės įvaizdžio klausimu nuomonės labai neturiu, gal tik tos ašaros tikrai keistai atrodė, bet visa kita kažkaip neužkliuvo. O tartis kaip tartis. Tas "De Phazz" narys tai žiauriai įdomiai dainas vertina - ne pagal dainos ir vokalo lygį, bet pagal tarimą {#}. Beje, Lenos tarimas buvo tikrai geras. Jame jaučiasi ryškus akcentas, bet jis nei kiek netrukdo suprasti teksto. 


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Puslapiai: 12
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Shaman Shaman
6,9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1213
  Iš viso užsiregistravę: 73352
  Naujausias narys: nofavowuhd
  Šiandien apsilankė: 120688