Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Muzika knygose

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Silentist
2016 m. lapkričio 4 d. 15:49:27
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš esu skaitęs jo knygą tokiu pat pavadinimu kaip Beatles daina.(Norvegiška giria)

 


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
Isa
2013 m. gruodžio 8 d. 11:23:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Haruki Murakami megsta aprasinet mizika ir kulinarija


Atsakyti
Darkshines
2008 m. lapkričio 8 d. 18:56:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Na, aš asmeniškai tose jos mintyse nematau neigiamo požiūrio. Tiesiog ta muzika tokia ir yra. Ir darė depresyvų poveikį ir t.t.
Nevykėliškos muzikos poreikis buvo patenkintas, nevykėliai ( tokių juk tikrai daugiau, nei visokeriopų šaunuolių, kuriuos ir rodo per filmus, per televiziją, kurie talentingi, kurie smagūs, malonūs, gražūs, patrauklūs) gavo, ko reikėjo vai kaip šaunu dabar visiems. Aš manau, kad ji labiau neigiamai ne tiek apie muziką ir muzikantus, kiek apie jos vartotojus atsiliepė.

Atsakyti
Silentist
2008 m. lapkričio 8 d. 17:37:43
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
hole rašė:
Silentist rašė:
Knygoje Elizabet Wiurtzel Prozako karta rašo neigiamai apie grupes Nirvana, Cure ir kitas, kurios turi tamsų atspalvį, jų dainas.


Puiku puiku puiku šitoj knygoj buvo muzikos įtraukimas. Menu, kaip anuomet desperatiškai ieškojau Bob Dylan "You're A Big Girl Now" ir "If You See Her Say Hello", mat šios dvi buvo vienos herojės mėgstamiausių. Iki šiol minėtos dainos man yra pačios pačiausios iš Dylano.

Yra skaičiusiųjų? Okei tada aš pacituosiu toje knygoje duotas mintis apie muziką (šiuo atveju bus ne apie B.Dylan, bet apie kur kas tuo atžvilgiu įtakingesnius ir radikalesnius muzikos "fruktus" )

1994 metų balandžio 8 dieną, kai baiginėjau šią knygą, Kurtas Cobainas šovė sau į galvąir buvo rastas negyvas savo namuose Sietle. Žiniasklaida netruko paverst jo savižudybės pavyzdžiu bendresnės visos kartos negalios, kuri tapo visiškai nevaldoma, ir pradėjo kalbėt apie "kulką, peršovusią ištisą kartą". Grunge'ą, muzikinį stilių, kurį Nirvana padėjo kurti ir populiarinti, Newsweek pavadino taip: "Tai, kas atsitinka, kai išsiskyrusių šeimų kartos vaikai paima gitarą". Cobaino savižudybė, nepaisant visiško jo sprendimo privatumo ir noro pasislėpti kambary ir persišauti sau smegenis, greitai pradėta laikyti labai simboliška.
Kažkuria savo esybės dalimi suprantu, kodėl. Per pastaruosius kelerius metus tokia daugybė žmonių pradėjo sirgt kuria nors distimijos forma, kad tapo aišku, jog depresija jau nėra privatus psichologinis reikalas. Iš tikrųjų ji - socialinė problema, ir aplink ją susikūrė ištisa depresijos kultūra. Vienas iš mano mėgstamiausių tokių meninių ieškojimų pavyzdžių - hitinis underground pakraipos filmas Dykinėtojai. Sukurtas vos už 23 000 dolerių, rež. Richardo Linklaterio debiutinis filmas pasakoja apie jaunus žmones Austin'o mieste Texas valstijoje, dar besimokančius ar jau baigusius mokyklą, kurie stumia laiką aptarinėdami skirtumus tarp Smurfų ir Scooby-Doo kultūros, gyvena iš atlyginimo, gaunamo už nekvalifikuotą darbą, kuriam nereikia koledžo išsilavinimo, ir dar lieka marios laiko gulėt lovoj, žiūrėti televizorių ir dykinėt. Vienas iš veikėjų tiesos akimirką prisipažįsta sakydamas: "Gal aš ir blogai gyvenu, bet man bent jau nereikia dėl to dirbti". Dar vienas filmas apie nusivylimą, Seksas, melas ir video, laimėjęs Auksinę palmės šakelę Kanų festivalyje, kalba apie įtemptus ir susvetimėjusius keturių žmonių santykius Beiton Ruže Luizijanos valstijoje; jo pagrindinis veikėjas - jaunuolis, taip nusivylęs meile, kad iškeičia tikrą seksą į vaizdajuostes, kuriose moterys pasakoja apie savo seksualinius išgyvenimus ir fantazijas. Šis veikėjas dėvi tik juodus drabužius (kartą jo draugelis teisininkas pasako, kad jis "atrodo kaip laidotuvių biuro tarnautojas meno pasauly" ) ; jo abejingumas daugeliui jaunų žmonių pradėjo simbolizuot beviltiškumą ir psichinį dirglumą, dėl kurių žmonės net liaujasi bandę užmegzti asmeninius santykius.
Tačiau žinoma, kulminacinė depresinės kultūros akimirka atėjo kartu su milžiniška grupės Nirvana sėkme. Jų hitas Smells Like Teen Spirit buvo kvietimas nugrimzti į apatiją. šioj dainoj taip džiūgaujama dėl pasyvumo, kad jos pagrindinis reikalavimas - "Štai ir mes, linksminkit mus [Here We Are Now, Entertain Us] " Iš tikrųjų, visas grupės albumas "Nevermind" atrodo lyg ilgas sąrašas dalykų, kurie jiems nerūpi.
Žinoma, ilgoj ir išdidžioj rokenrolo istorijoj yra daugybė dainų, skirtų žemyn besidriekiančiai gyvenimo spiralei, bet Nirvana atvejis bene pirmas, kai punk muzikos albumas ir singlas užėmė pirmąsias vietas topuose. (Žvelgiant atgal, Sex Pistols pardavė milijoną savo albumo "Never Mind the Bollocks" egzempliorių vien per 15 metų.) Nors "Nevermind" kai kuriais požiūriais buvo pop stiliaus ir melodingas, vis dėlto jam netrūko šiurkštumo ir cinizmo, ir pykčio, ir niekas nesitikėjo, kad jį taip gerai pirks ne tik išpažįstantieji alternatyvųjį gyvenimo būdą, pavertę X Kartą (Generation X) ir Dykinėtojus kultiniais hitais tarp kino filmų. Nirvana'os įrašų firma "Geffen" visiškai nesitikėjo, kad šis albumas taip išpopuliarės, ir net neturėjo sandėliuose užtektinai albumo kopijų, kad pakankamai greitai įvykdytų parduotuvių užsakymus ir patenkintų paklausą. Tuo tarpu tokios niūrios ir makabriškos britų naujosios bangos grupės kaip The CURE, The SMITHS, DEPECHE MODE, kadaise laikytos perdaug depresyviomis pagal mainstream kriterijus, koncertuodamos surinkdavo pilnus 20 000 vietų stadionus ir Amerikoj turėjo daugiausia gerbėjų tarp priemiesčių prekybos centrų lankytojų, o ne tarp bohemiškų intelektualų, kurie, kaip visą laiką buvo manoma, jas labiausiai mėgo. Nine Inch Nails , industrinio roko grupė iš Cleveland'o, nedidelėj nepriklausomų įrašų kompanijoj išleido atitinkamai pavadintą albumą "Pretty Hate Machine" su visiškai liguistu mizantropišku singlu "Head Like A Hole" , kuris padėjo jiems išleist auksinį diską. Grupė Jane's Addiction, šlovinanti heroino vartojimą, išleido diską, tapusį platininiu, o Red Hot Chilly Peppers buvo maloniai nustebinti, kai "Under The Bridge" , daina apie narkotikų abstinencijos sindromą ir bandymus nusižudyt, tapo pirmaujančiu singlu.
Noras atrodyt taip niūriai, iškankintai ir nihilistiškai, kaip Nirvana fanai sukėlė tam tikrą liguistą ir perversišką "misery chic" mados pakraipos apoteozę, kai drabužių dizaineriai, tokie kaip Marc'as Jacobs'as nusprendė atsisakyt aukštosios mados ir aprengt manekenes ant Paryžiaus podiumų purvinais flaneliniais marškiniais ir suplyšusiais džinsais. Vogue žurnalas sveikino grunge'ą kaip naują mados šūksnį, apie jį rašė pirmame New York Times "Stiliaus" skyrelio puslapyje. 1994 m. balandžio mėn. Linda Wells, vyriausia Allure redaktorė, rašė, kad žiūrėdama į "liesių manekenių niūrią, apgailėtiną veido išraišką", arba atrodančių "taip, tarsi sirgtų anoreksija, klinikine depresija arba ruoštųsi tiesiai į psichiatrinę ligoninę" nuotraukas, ji buvo priversta padaryt išvadą, kad pastaraisiais metais kažkas atsitiko madai ir mados fotografijai. "Atrodo, tarsi mums visiems būtinai reiktų Prozako". Nirvana kurios sėkmė iš pradžių buvo nuvertinta kaip muzikos verslo anomalija, iš tikrųjų buvo bendresnės tendencijos dalis.
Grupei Nirvana užkopus į populiarumo viršūnę, kai jie užėmė pirmąsias vietas topuose ir daužė instrumentus per "Saturday Night Live" programą, prisimenu, kaip galvojau, kad amerikiečių jaunimas turi būt jau visai nusivažiavęs, kad paverstų tokį gabalą hitu. Nepriklausomos Sietlo įrašų kompanijos "Sub Pop Records", kuri pirma atrado Nirvaną , vienas iš savininkų Johnas Ponemanas manė, kad grupės sėkmė rodo, jog vyksta "nevykėlių revoliucija". Galų gale visi atstumtieji, apgailėtina dauguma, kuri niekada "neįsikirto" į Paula Abdul, ėjo į muzikos parduotuves ir reikalavo muzikos, kurią suprato. Marškinėliai su logotipu "Sub Pop" ir žodžiu NEVYKĖLIS (LOSER), užrašytu didžiosiom raidėm ant krūtinės, tapo geidžiamiausiu dalyku. Eddie Veder'is, pagrindinis multiplatininės grupės Pearl Jam vokalistas, vilkėjo NEVYKĖLIO (LOSER) marškinėlius keliskart rodydamasis per nacionalinę televiziją. Tada, 1994 m. jaunuolis pasivadinęs paprasčiausiai Beck , nustebino savo įrašų kompaniją "Geffen", paversdamas savo melodingą repo stiliaus folk dainą " Nevykėlis (Loser) " hitiniu singlu ir dykinėtojų himnu. Jeigu jau būti nevykėliu taip smagu, jei Nirvana galėjo parduoti 10 000 000 vnt. albumo "Nevermind" , jei neįėjusių į albumą dainų rinkinys "Incesticide" tapo auksiniu, o kitas grupės albumas "In Utero" vos pasirodęs pateko į pirmąsias topų vietas, tapo aišku, kad depresijos kultūra yra labai giliai įsišaknijus mainstream'e.
Todėl aš suprantu, kodėl Kurto Cobaino mirtis žmonėms atrodo simboliška. Nes, šiaip ar taip, jie visiškai teisūs laikydami jo gyvenimą ir jo per tokį trumpą laiką sukurtą muziką tikru simboliu. Nirvanos populiarumas arba paskatino atsirast arba sutapo su tam tikrais konkrečiais ir įsidėmėtinais kultūros pokyčiais [čia ne mano nuomonė, o ištrauka iš knygos ElizabetWurtzel-ProzacoKarta, nieko nepraleidžiant, nuo332iki335psl.]

____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
hole
2008 m. lapkričio 8 d. 14:33:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Silentist rašė:
Knygoje Elizabet Wiurtzel Prozako karta rašo neigiamai apie grupes Nirvana, Cure ir kitas, kurios turi tamsų atspalvį, jų dainas.


Puiku puiku puiku šitoj knygoj buvo muzikos įtraukimas. Menu, kaip anuomet desperatiškai ieškojau Bob Dylan "You're A Big Girl Now" ir "If You See Her Say Hello", mat šios dvi buvo vienos herojės mėgstamiausių. Iki šiol minėtos dainos man yra pačios pačiausios iš Dylano.

Atsakyti
TakeYourTime
2008 m. lapkričio 7 d. 18:08:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Darkshines rašė:
TakeYourTime rašė:
O man tas tikslaus kūrinio paminėjimas truputi siejasi su autoriaus nesugebėjimu žodžiais aprašyti aplinkos/nuotaikos. Nors žinoma, priklauso ir nuo konteksto.

O aš manau, kad tai savotiškas būdas perteikti veikėjų charakterį. Vieni klauso klasikos, kiti roko, treti metalo, o ketvirti kokio bliuzo, ir tai keičia skaitytojo požiūrį į veikėją. Čia kaip gyvenime.

Jei pasakyta, jog jis mėgo džiazą/roką/nesvarbu ką tai sutinku. Kad ir tarkim tam pačiam clockwork orange man patiko jog buvo kalbama apie veikėjo klausomą muziką, nes būtent taip ir kūrė jo paveikslą, išryškino charakterio kontrastingumą.
Bet, jei kaskart rašoma, jog vat ji ėjo gatvė ir klausės tos ir tos dainos; sedėjo namie ir klausės tos ir anos dainos; kavinėje skambėja tokios ir tokios daina tai man gana keista. Vis dėlto grožinė literatūra - žodžio menas, o ne muzikinė enciklopedija.
Pasikartosiu - viskas priklauso nuo situacijos.

Atsakyti
Silentist
2008 m. lapkričio 7 d. 17:55:21
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Knygoje Elizabet Wiurtzel Prozako karta rašo neigiamai apie grupes Nirvana, Cure ir kitas, kurios turi tamsų atspalvį, jų dainas.

____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
Darkshines
2008 m. lapkričio 6 d. 20:54:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
TakeYourTime rašė:
O man tas tikslaus kūrinio paminėjimas truputi siejasi su autoriaus nesugebėjimu žodžiais aprašyti aplinkos/nuotaikos. Nors žinoma, priklauso ir nuo konteksto.

O aš manau, kad tai savotiškas būdas perteikti veikėjų charakterį. Vieni klauso klasikos, kiti roko, treti metalo, o ketvirti kokio bliuzo, ir tai keičia skaitytojo požiūrį į veikėją. Čia kaip gyvenime.


Aš vis noriu Nautilus Pompilius paklausyti, bet nerandu jų dainų. "Sargybų" serijoje tai buvo mėgstamiausia pagrindinio veikėjo grupė.

Atsakyti
isterija
2008 m. lapkričio 6 d. 18:49:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Heroine labai daug istrauku is Dainu. Klausiau. Patiko.

____________________
Iš filosofiškai pabaltintų karstų aš išmetu tai, kas juose yra, ir juokiuosi sardonišku įniršiu.
Atsakyti
LoseControl
2008 m. lapkričio 6 d. 18:26:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
heroine labai daug istrauku is dainu, bet niekad neklausiau...

Atsakyti
TakeYourTime
2008 m. lapkričio 6 d. 18:23:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
O man tas tikslaus kūrinio paminėjimas truputi siejasi su autoriaus nesugebėjimu žodžiais aprašyti aplinkos/nuotaikos. Nors žinoma, priklauso ir nuo konteksto.

Atsakyti
ep
2008 m. lapkričio 6 d. 18:08:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
SK daznai i epigrafus isnesa ivairiu atlikeju dainu gabaliukus, ne neprivercia, ir paprasciausiai ignoroju, nes nedomina ivairios Lorettos Lynn ir Wilsonai Gatri...tusti garsai nei as ju muzika klausau ar klausisiu.

ps siulau dar sitoj temoj vardinti pacia muzika kuria sutiksit toj ar anoj knygoj.
pvz. AB 'prisukamas apelsinas' pamineta bethoveno penktoji simfonija

____________________
su kvailiais nesigyncioju. virtualiai jusu, epas (╮°-°)╮ ┳━━┳ (╯°□°)╯ ┻━━┻
Atsakyti
elenioooke
2008 m. lapkričio 6 d. 16:24:41
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Geras, niekada net neatkreipdavau dėmesio kažkaip į tokius dalykus! Nors šiaip man atrodo, kad gal tiesiog neskaitau daug tokių knygų, kuriose galėtų būt ;] Bet kai būna, atkreipiu dėmesį tik tuo atveju, jei kažkas man žinomo. Šiaip- praleidžiu pro akis kaip kokias mėlynas užuolaidas ar lauke lojantį šunį.

Bet kai dabar pagalvoju, įdomu turėtų būt pasiklausyt to, ką autorius sugalvojo įdėti kaip kūrinio prieskonį ar jo erdvės papildymą. Kaip aprašytoj vietoj apsilankyti ir kitokie mieli sentimentalūs dalykėliai.

____________________
"I just met a wonderful new man. He's fictional but you can't have everything". And what if it's too real, so real it's surreal?
Atsakyti
Tremor_Christ
2008 m. lapkričio 6 d. 16:02:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
iš Kunčino, juppi duu juppi duu: ) super

____________________
Born in a taxi cab i'm never coming home
Atsakyti
eblink
2008 m. lapkričio 6 d. 15:55:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Ivanauskaitės personažai klausosi geros muzikos.

Atsakyti
Crazyz
2008 m. lapkričio 6 d. 15:16:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
neZINAU,NESU DAR SKAITES TOKIOS KNYGOS KUR APIE MUZIKA RASYTU KA =/

Atsakyti
Darkshines
2008 m. lapkričio 6 d. 12:50:04
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Kai kuriose knygose veikėjai klausosi muzikos (pvz, Haruki Murakami, Sergej Lukjanenko vaikėjai klausosi populiarių atlikėjų). Autorius nurodo atlikėją ir pavadinimą. Ar tai jus sudomina ir priverčia pasiklausyti aprašytos dainos, ar ignoruojate, kaip vertinate?

Atsakyti
Puslapiai: 1
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Autechre Autechre
7,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1024
  Iš viso užsiregistravę: 73352
  Naujausias narys: nofavowuhd
  Šiandien apsilankė: 155409