Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Dvasios užkaborių peizaže


Tipas: Kita
Publikavimo data: 2012m. Kovo 9d. 19:19


Žmoniją galima atskirti į dvi dalis: pripažįstančius žmogiškąsias vertybes ( taip pat jas kažkiek puoselėjančius) ir į nesuvokiančius didžiųjų gyvenimo prasmių. Kažkodėl niekad neduoda jiems jų paragauti, o tik nusuka ir suriša rankas, nors atrodytų, kad žemesnio dvasinio lygmens žmonės linkę negerbti žmogiškųjų vertybių, nes kažkur, jų proto kertelėse, pasąmonė blokuoja gėrio siunčiamus „signalus“. Jei trumpai tariant, tai tokie žmonės, dėl kurių „geriukams“ gėda.
Neatkriepti dėmėsio į tuos, kurie tuo dėmėsiu tiesiog spinduliuoja ir šaukte šaukia „padėkit man“, to nesuvokdami, tiesiog nelieka nepastebėti. Juos fiksuoja žmonės: paprasti praeiviai, draugai, pažįstami, kurie atskleidžia mums plačiosios Lietuvos visuomenės subtylybes, kad ir tarkim, visagaliame „youtube“ internetiniame puslapyje. Kita dalis portretų ir siurrealistinių vaizdų mums pateikiama televizijoje – pavizdys būtų TV laida „Farai“ ir „Žvaigždė Policininkas“.
Į tokius žmonės dalis žmonių stengiasi nekreipti dėmėsio, tad jie yra tiesiog ignoruodami, kitiems tokia padėtis atrodo juokinga, tretiems – verkti norisi. Niūriomis ir bauginančiomis spalvomis ir potėpiais mūsų Pasaulis perteikia iškreiptus veidelius, kalbos kultūrą, gyvenseną...ir kažkaip negražiai sumala į vientisą terminą – kultūros lygį. Kad ir kaip būtų gaila, tai yra rodiklis. Užjaučiantieji tokius piliečius supranta, dalis jų nori padėti, bet ką jau čia bepadėsi, jei tokiems ne tai kad nereikia padėti, bet ir jiems paprasčiausiai to nereikia. Jiems priimtinas gyvenimas toks, kokį jie patys sukūrė. Todėl jie ir yra neišvengiami. Potepis nupeckiotas – neatitaisysi..
Žavu ir garbu yra tai, kad dvasiniai skenduoliai pasamonės gelmėse kartais apčiuopia plausto kraštą ir turi jėgų ir blaivybės išsikapinoti iš beprasmio, ratu besisukančio liūno, kuris įtraukia tik tavo noro ir valios dėka, tačiau jei pastarosios vertybės nėra, lai pražūsta skenduolis nors ir mažiausioje pražūties balutėje. Gėdą ir apmaudą keliantys visuomenės veikėjai supraprastina savo suvokimo diapazoną (maža to akiratis ir išprusimo lygis yra tiesiog primityvus ir pirmykštis), leidžia patys sau gadinti ir tirštinti spalvas visame miesto vaizdo paveiksle be jokios sąžinės graužaties. Įdomu viena, ką jie galvoja? Tačiau aišku, kad jie stovi rugiuose prie bedugnės, nors jiems pagalbos ranka visiškai nereikalinga.
Kristi yra lengviau nei lipti. Kai akys arčiau viena kitos, sunkiau matyti vaizdą, kuris yra iš šonų. Tuomet jau geriau kopti užsimerkus. Bet kam kopti, siekti dvasinės viršūnės, jei paprasčiausiai tokios nėra? Nesmerkite tokios nuomonės, palikime formalumus užantyje (genai, auklėjimas ir t.t). Pats svarbiausias aspektas – savigarba. Jei nėra savigarbos, nėra valios jos ugdyti, o jei nėra valios – viskas tuom užsibaigia. Žmogystos lieka skersgatvyje (ten kur jie ir būna, tiesiogine prasme), nors gėdos nėra, o kaltės jausmas paskandintas alkoholyje – kaip žinai, nieko, ničnieko nesiimama.
Galima kalbėti apie švietimą, cenzūrą, viešąją tvarką ir taip toliau ir panašiai... Bet bandymas atvesti visos dvasiškai nesubrendusių žmonių kariuomenės į protą būtų tas pats kaip kova su vėjo malūnais. Net lietuviškos televizijos transliuojamų programų laiko neužtektų vaizduojant „gražųjį” tamsiosios Lietuvos pusės pasaulį ir jo subtilybes. Nors, kita vertus, susidarytų objektyvesnė ir vieninga nuomonė, o šis straipsnis nepasirodytų esą tokie paistalai.
Visuomenės kultūros lygis yra absoliučiai visos Lietuvos išsivystymo lygis, kuris iš esmės nėra toks blogas ,kaip atrodo, taigi tamsiųjų užkaborių nepaisymas šiuo atveju prisideda prie optinės iliuzijos susidarymo sąlygų – puikus pateisinimas nedaryti nieko, kadangi atrodo, lyg nieko ir nėra. Pagalvojus, kaip ten sakoma – visokių yra, visokių reikia. O ar įmanoma atrasti intelektualiųjų dvasių savininkų protų stalčiukuose gražiai gulintį Ariadnės siūlą? Išeitis visada yra, jei yra padėtis.

 
 2012m. Kovo 9d. 19:19

 2014 m. birželio 29 d.
 2014 m. birželio 10 d.
 2012 m. rugpjūčio 30 d.
Komentarų: 0 Atgal

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Poets of the Fall Poets of the Fall
7,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 214
  Iš viso užsiregistravę: 73334
  Naujausias narys: nblbqiduij
  Šiandien apsilankė: 163844