Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Iškepti batraiščiai


Tipas: Proza
Publikavimo data: 2013m. Vasario 1d. 21:59


„Gyvenkime draugiškai“ – pasakė niekas niekada. Iš tikro šis scenarijus per daug „baltas“. Tai reiškia, kad egzistencija vien tik taikoje yra nuobodus dalykas. Nors tas „juodulys“ dažnokai mums yra nemalonus dalykas ir kaskart pagalvojame, kad geriau nelaimių nebūtų. Tačiau ar pamąstome, kaip gyvenimas atrodytų be tų „tamsių dėmių“. Juk nusibostų kaskart, kad tau nereiktų išbandyti savęs iššūkiuose, jog niekas negalėtų tau pasakyti blogesnio žodelio, dėl kurio įsižeist galėtum, kad niekas nemirtų aplinkui ir gyventų milijardus metų. Juk visos tos „baltos“ nesąmonės taip greit atsibostų, kad norėtum grįžti į „spalvotais ir mišriais“ principais pagrįsta egzistencinę būklę. Kažkaip net ir negalėčiau absoliučiai sėkmingo gyvenimo įsivaizduoti, juk tai prieštarauja visiems pasaulio ir gamtos dėsniams.

„Gyvenkime karingai“ – pasakė niekas niekada. Išties tai labai per „juodas“ scenarijus. Manau, jog gyvenimas karuose, maruose, baduose ir kitose negandose būtų labai žiaurus ir neteisingas. Tokie atsitikimai priverčia mus mąstyti apie tai, koks pasaulis išties yra neteisingas ir negailestingas mums. Įsivaizduojant vien Afganistaną, Iraką ar Siriją, pagalvoji, kaip tie žmonės gali būti laimingi, jei jie gyvena lyg ant adatų. Bet kada gali teroristas susprogdinti bombą, bet kada kariai gali įsiveržti į miestą, bet kada gali prasidėti badas. Taigi, „spalvotas“ gyvenimas yra pagrindinis egzistencijos dėsnis, aukso viduriukas tarp neigiamo ir teigiamo poliaus, tarp karšto ir šalto, tarp pliuso ir minuso, tarp nulio ir begalybės, tarp rūgštaus ir sūraus, tarp šviesaus ir tamsaus ir taip toliau ir taip toliau.

E.S.
2013.02.01, penktadienis.
“jei tavo gyvenime yra toks centras, į kurį sueina visos gyvenimo priešingybės, tu gali vadintis palaimintu žmogumi“


 
 2013m. Vasario 1d. 21:59

 2015 m. lapkričio 19 d.
 2015 m. lapkričio 15 d.
 2015 m. rugpjūčio 29 d.
Komentarų: 5 Atgal

Komentarai (5)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2013 m. vasario 5 d. 12:04:41
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dar viena, turbūt pati baisiausia lietuvių visuomenės yda. Dabar neraštingumo kuriozų nelabai ir sutinku, bet kaip anksčiau, senoje klasėje buvau, tai galėjai juoko nesulaikyti. 10 sakinių diktantas - beveik 40 klaidų... Man kažkaip neįtikėtina, tačiau apgailėtina ir skaudu dėl tokio raštingumo regreso. O tas kalbėjimas ir rašinėjimas spec. trumpiniais ir specialiai suklaidintais žodžiais (kaip "espanyja") raštingumo vaisių jaunimui tikrai neduoda. Na, tu ten netyčia keletą klaidų padarai, bet kai tyčia daromos klaidos, tai jau ne tik raštingumo stoka, bet ir moralės...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Alvydas1
2013 m. vasario 5 d. 08:16:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dabar raštingų katastrofiškai mažėja. Viena pažįstama mokytoja (istorijos) parodė jos auklėtinių kontrolinius darbus. Klaiku, vienos klaidos, lyg ne lietuvių rašyta. O gal dabar galima rašyti bet kaip, kaip pvz, Silentist, jei tai ne lietuvių kalbos rašinys. Kaip jums toks perlas "espanyja"? Apie skyrybą iš viso nėra ko kalbėti - tokia neegzistuoja.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
einaras13
2013 m. vasario 4 d. 12:00:41
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai čia dar tikrai paprasta, tokio lygio kūrinėlių jau randu savo senuose, dviejų-trijų metų senumo juodraščiuose. Nežinau, kodėl kartais mane apsėda tokios mintys, bet tokie savaiminiai pasamprotavimai, pamąstymai apie tokius "filosofiškus" dalykus, apie kuriuos daugumas praktiškų žmonių nepamąsto man patinka labiausiai, todėl tokia tematika ir kuriu dažniausiai.

O kaip čia dėl tos lietuvių. Man nepatinka rašyti konkrečia tema, bet jei gerai pasiruoši, tai ir viskas tvarkoje bus. Na, paskutinis mano rašinys buvo įvertintas 10, bet nemanau, kad kažką tikrai nuostabaus parašiau. Galbūt tiek mokytoja parašė tik už tai, kad nepadariau beveik jokios, jokios klaidos, nei rašyboje, nei skyryboje. Na, gramatikoje vienas toks buvo trūkumas, viena klaidelė. Tai gal čia tik mano gramatiniai gebėjimai tada išgelbėjo. O bendrai tai aš nesiskundžiu savo rašiniais, tikrai gerus pažymius gaudavau ir pas vieną mokytoją senoje mokykloje, ir pas kitą va dabar gimnazijoje. Su rašiniais viskas tvarkoje...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Justas Juškevičius Justas Juškevičius
2013 m. vasario 4 d. 11:24:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mintis nebudingos 14 metu žmogui, idomu idomu ;) turbut per lietuviu kalbos pamokas, už rašinelius gauni gerus pažymius?


Atsakyti
einaras13
2013 m. vasario 1 d. 22:02:27
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Labai toks paprastas pasamprotavimas, išmąstytas ekspromtu. Nemėgstu labai trumpų kūrinių, bet vis stinga įkvėpimo išsiplėsti. Be to, senokai buvau sukūręs kažką tikrai "skanaus". Šįkart pakaks tokio mažo kąsniuko.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Autechre Autechre
7,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 974
  Iš viso užsiregistravę: 73352
  Naujausias narys: nofavowuhd
  Šiandien apsilankė: 149722