Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Kareiviams


Tipas: Proza
Publikavimo data: 2012m. Balandžio 1d. 20:53


Rašyti knygą lipant laiptais? Didžiųjų tautos didvyrių palaikai jau seniai sudūlėjo po žeme. Ar po žeme sunku kvėpuoti? Turbūt lengviau negu po vandeniu. Šaltas, juodas vanduo skverbsis į barokiškus mano plaučius ir aš jausiuosi kaip nimfa, suviliojusi Odisėją. Aš jausiuosi kaip mūza, įkvėpusi didžiausią pasaulio poetą. Ne eilėmis jis buvo didis. Jis tiesiog buvo aukštas.

Aukštas? Ar didžiausias pasaulio poetas yra jis? Nusižeminęs, nesilenkęs prieš mane ir mano vaikišką povyzą. Prieš mane ir mano suaugusiojo akis. Pasak jo, esu deivės akys, įkalintos mažame kūne. Išlaisvinti manęs negali niekas, kol aš pati nenorėsiu išsilaisvinti.

Bet ko verta savižudybė, kai mirtis matuojama metrais? Aš būsiu mažasis Antanas, kurio mirtį žydas matavo metrais. Trys ar keturi? Net ir penki nesugebės manęs nuskriausti, nes mano kojos išskaptuotos iš marmuro. Jos žengia ir traiško jaunų kareivių galvas, kai jie meldžiasi, jog aš nebūčiau jų mirties šauklys. Melskitės ir nužudysiu jus staiga. Nesimelskite, paliksiu pūti. Ir jūs šauksit, kaip kažkas Vakarų fronte mintyse šaukė: „Mūsų rankos yra žemė, mūsų kūnas – molis, o mūsų akys lietaus klanai.“

- Kitą savaitę bus mano gimtadienis vienoje viloje. Labai norėčiau, kad ir tu ten būtum,- aš sėdžiu šalimais, taip arti, o jaučiuosi lyg nutolusi, lyg būčiau kitoje dimensijoje.
- Paprašysiu tėčio,- nutolusi nuo realybės norėjau tik sausainio. Imbierinio su pienu.
- Jeigu ką, atvažiuosiu tavęs pasiimti. Ir parvešiu. Ir globosiu visą vakarą,- pagaliau aš atsisukau. Jis to ir norėjo.
- Viskas gerai. Aš ne kūdikis,- ir mano pašnekovas pamanė, kad mane įžeidė.
- Aš nenorėjau...
- Ša. Nereikia. Viskas ir taip aišku kaip diena.

Atsistojau ir nuėjau. Skambutis. Jis manęs nesivis. Ir taip kiekvieną dieną bent po kartą. Kokia neteisybe ir kokia šventvagyste paremti mūsų santykiai. Ir gerai. Gal tai padės man išaugti ne su rožiniais lęšiais, o su plastikiniais akiniais, kuriuos mano ateities vyras sulaužys? Gal... Gal. Gal! Koks skambus ir galingas žodis. Ar tekėsi už manęs? Gal.

***

Žinoma, mano tėvas ne brakonierius. Jis pasitiki Antanu ir atidavė mane į jo rankas. Ir kodėl? Kvailas poelgis. Aš tiesiog jaučiau, koks liūdnas bus tas vakaras. Tiesos vakaras, kai vietoj geriausios devyniolikto gimtadienio dovanos, padovanosiu jam skausmą ir kančią. O gal tikroji mūsų laimė ir yra skausmas, kančia? Kiek mes daug prarandame juos ignoruodami arba grūmodami.

- Atrodai nuostabiai,- jis suima mano ranką ir ruošiasi vesti pro duris. Mano veide nežibės šypsena kaip iš reklamos. Mano veide rimtis.

Automobilio sėdynė maloniai šilta. Antanas iš puikios šeimos. Jie turi daug pinigų ir netgi randa laiko savo sūnų mylėti ne tik per atstumą. Jie mano, kad aš esu baisiai miela mergaitė. MERGAITĖ. Koks bjaurus žodis.

- Kodėl tu tokia tyli?- jis nori, kad aš būčiau laiminga. Jis nesupranta mano invalidumo – laiminga aš nebūsiu niekada.
- Jaučiuosi keistai ten važiuodama,- liežuvis pinasi už žodžių voratinklių.
- Beveik visus ten pažįsti. Viskas bus gerai,- drąsos šaltinis šioje mašinoje, iš kurio aš dar negėriau stebuklingo vandens. Juk mes net vienas į kitą neesame meiliau pažvelgia.
- Galėjai palikti mane namuose. Arba čia laukuose. Aš kaip nors,- nusukau akis. Tuoj verksiu. Mano ašaros yra sieros rūgštis ir nugrauš ploną pudros sluoksnį. Būsiu tik praeities statula, verkianti rūgščiomis ašaromis. Kraujas yra silpna bazė, todėl krauju neverksiu.
- Aš noriu, kad būtum čia, kad būtum su manimi. Man tavęs reikia, Valentina,- jo tonas vertė mane kūkčioti. Automobilis sustojo ir aš neramiai atsisukau.- Kas nutiko, brangioji?
- Tu tiesiog nesupranti, ką reiškia būti mano kailyje,- įdėmios akys suko mano vidurius pagal laikrodžio rodyklę. Gal nevemsiu. Gal...
- Ir kuo tavasis kailis toks nepatogus? Man tavo gyvenimas atrodo žavus,- jo šypsena verta milijono. Parduosiu ją poniai ir nusipirksiu namą. Kur nors miško gūdumoje ir miškinės skruzdės sugrauš mano lavoną, kai pasensiu ir mirsiu. Tobulas galas. Tobula pabaiga.
- Aš taip ilgai stengiuosi tau viską paaiškinti, bet tu nesiklausai,- buvau rami. Per rami. Jis vėl manęs neišklausys. Nesulaukusi jo atsakymo, pasidaviau.- Važiuojam. Būsiu, kur nori, ir darysiu, ką nori. Tiesiog važiuojam.

Kiek padvejojęs, jis užvedė automobilį ir pajudėjome. Sveikinasi su tavimi tie kaukėti asmenys. Jie nerodo tikrųjų savo veidų. Jiems reikia lašelio alkoholio ir visos kaukės liks už durų. Nusigersiu kaip paskutinis alkoholikas ir išdėstysiu visą tiesą. Toks mano planas.

Tačiau lyg trečia koja, iš paskos man sekiojo Antanas. Jis neleido man gerti, neleido įkvėpti dūmų, kai kažkoks vaikinas man jų pasiūlė. Supratau, kad tai ne paprasta cigaretė, todėl troškau jų dar labiau. Bet ne. Čia buvo Antanas ir galiausiai neiškentęs išsivedė mane į verandą. Visi viduje, nes čia šalta. Antanas aprengia mane savo švarku.

- Kas tau nutiko?- jis žvelgia į mane kaip rūpestingas vyresnysis brolis. Norėčiau nusisukti. Ir nusisuku.
- Atsibodo,- atsidusau.
- Kas? Parvežti tave namo?- jis nuliūdęs.
- Lyg tai padėtų,- karčiai nusijuokiau.
- Valentina, aš nesuprantu,- atsisukau.
- Nejau tu toks aklas? Nepastebėjai, kokia aš? Mes bendraujame kiekvieną dieną ir vis tiek nesupratai, kokia aš iš tiesų?
- Aš maniau, kad tave pažįstu, tačiau šis tavo veidas mane gąsdina,- jis kalbėjo nuoširdžiai.
- Atleisk, bet tai tikrasis mano veidas,- išpyškinau.- Dabar leisk man nusigerti ir paskandinti viską užmarštyje.

Jau ruošiausi praeiti pro jį kaip pro stabą, kai staiga jis sugriebė mano ranką ir iš inercijos tiesiog įvirtau į jo glėbį. Taip arti jo nebuvau dar niekad. Plačiai atmerktos akys žvelgė į jį, buvau mažutė ir bejėgė, o jis vis manęs nepaleido. Ką turėčiau daryti?

- Man skauda,- tyliai pralemenau ir jis iškart mane paleido. Atsitraukusi nuo jo pasijaučiau dar prasčiau.
- Tada atleisk, nes visiškai tavęs nebesuprantu,- jis norėjo dar taip pastovėti, gal mane pabučiuoti, o aš viską sugadinau. Jam išėjus, apsipyliau ašaromis.

Grįžti pas kitus negalėjau. Sieros rūgštis išgraužė ant veido vertikalias linijas. Rankinuke turiu pudros. Tereikia nusigauti iki tualeto. Bet prieš tai išėjau į lauką, kad apsiraminčiau ir pravėdinčiau plaučius. Vaikščiojau taip gan ilgai. Žandai paraudo, pradėjo gelti kojas, todėl patraukiau atgal.

Pagrindiniame kambaryje visi šoko. Šviesa minimali, todėl niekas nepastebėjo, kad aš apsižliumbusi. Nusigavau iki tualeto, susitvarkiau veidą ir grįžau į pagrindinį kambarį. Šokti nenorėjau, tačiau man patiko daina, kurią leido grotuvas. Lėtai ėjau pasieniu, nusiėmiau Antano švarką, mat čia buvo karšta, ir išvydau burkuojančių porelių galybę. Tą akimirką akimis pradėjau ieškoti Antano. Pamačiau jį kitame kambario gale. Jis kalbėjosi su dviem merginom. Žinoma, mano akys jau pradėjo drėkti, o pavydas graužti giliausias sielos kerteles. Tačiau ne taip turėčiau su tuo kovoti. Gal man tiesiog pasitraukti ir leisti jam gyventi laimingai?

Bet štai net nepastebėjau, kaip prie jų priėjau ir ištiesiau Antanui jo švarką. Mano veidą puošė keista, gundanti šypsena. Jau iš tolo pastebėjau, kad po pokalbio su manimi, per pusvalandį, o gal ir visą valandą mano klajonių po laukus, jis spėjo išgerti tiek, kad apgirtęs protas minimaliai užmirštų logiką, ir pasiduotų kūno geismams. Jo akys mano teoriją tik patvirtino.

- Atleiskit, merginos, man jau metas,- tardamas tuos žodžius Antanas į jas net nepažvelgė. Visą laiką stebėjo mane ir keistą mano žvilgsnį.
- Ir vėl ta mergytė,- sušnabždėjo viena iš jų. Tačiau aš neturiu kreipti dėmesio į pavydžias merginas, kurios stengėsi atimti tai, dėl ko taip ilgai kovojau. Antanas eina su manimi ir to man pakanka, kad jausčiausi kaip nugalėtoja.
- Atsigavai?- paklausė jis, kai užlipome į viršų. Čia ant lovų jau gulėjo keletas porelių tikrai nepadoriai vienas kitą glamonėjančių.
- Taip,- pakreipiau galvą. Jis dar niekad taip ilgai nežvelgė į mane. Ir kaip turėčiau elgtis, jei jis pasielgtų būtent taip, kaip trokštu? Ar galėčiau jam atsiduoti? Abejoju.
- Tuomet,- vienu judesiu jis apsikabino mane ir prisiglaudė taip stipriai, jog vos besuvokiau, kas vyksta. Mano akyse šmėkštelėjo baimė. Dėl to buvau tikra.
- Tu pasigėrei ir nežinai, ką darai,- stengiausi, kad mano balsas nelūžinėtų. Aš baisiai bijojau.
- Alkoholis tik išlaisvino mane ir aš nebebijau pasielgti taip, kaip visad troškau,- jo veidas taip arti manojo, jog sulėtėjusį kvėpavimą jis turėjo pastebėti. Bet nepastebėjo.
- Paleisk mane,- sušnabždėjau, pajutusi, kaip jo ranka slysta mano nugara žemyn.
- Ar ne to taip norėjai?- jis pasilenkia ir lūpomis priliečia kaklą.
- Ne,- vos nesurikau ir staigiai jį atstūmiau. Bijodama, kad jis gali vėl mane apkabinti, prisišliejau prie sienos ir drebėjau.
- Mieloji, nereikia taip dramatizuoti,- jis visu kūnu prispaudžia mane prie sienos.- Viskas baigsis labai greitai. Net nespėsi suvokti, kas įvyko,- noriu pabėgti, bet jo rankos man neleidžia.
- Tai negali būti tiesa,- apsipilu ašaromis.- Tu ne toks.
- Teisingai,- velniai žaidžia katutes ant jo lūpų.- Tai tik sapnas.

Mano mintyse rėkia visi šventieji ir visi marmurinėmis kojomis užmušti kareiviai.

 2012m. Balandžio 1d. 20:53

 2013 m. balandžio 28 d.
 2012 m. lapkričio 22 d.
 2012 m. spalio 10 d.
Komentarų: 30 Atgal

Komentarai (30)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Lijundra
2014 m. liepos 31 d. 01:59:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ojojoj... Kol perskaitysiu visą kūrybą, tai smarkiai prisikrūpčiosiu... :( 

Bet kaip įmanoma tokią klaidą daryti? Juk ir tarimas nesiskiria, ir žodis tikrai dažnas... Mistika.


____________________
Ieva Gabrielė Ugnė Černiauskaitė Lijundra --- Ji mėgo bučiuoti Lietų, tačiau Lietus nemokėjo to gerai daryti, tad ilgainiui jie tapo tiesiog gerais draugais, dulkinančiais vienas kitam ne kūnus, o tik protus.
Atsakyti
einaras13
2014 m. liepos 31 d. 01:36:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kad žinotum jos baisiausią ydą - jai turbūt iki pat universiteto, o gal ir dabar nežino, niekas nepaaiškino, kaip rašyti "nesu", "nesame". Visuose jos tekstuose taip parašyta.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Lijundra
2014 m. liepos 31 d. 01:21:38 2014-07-31 01:33:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"neesame" - nejuokauk su tokiom baisiom klaidom :D 

Šitas tikrai geras, kur kas mažiau plaukiojantis. Tik tas laikas tikrai trikdo ir trukdo. Nedaryk taip. Arba daryk, bet duok užuominų, kiek jau leidai nugyventi veikėjams.(:


____________________
Ieva Gabrielė Ugnė Černiauskaitė Lijundra --- Ji mėgo bučiuoti Lietų, tačiau Lietus nemokėjo to gerai daryti, tad ilgainiui jie tapo tiesiog gerais draugais, dulkinančiais vienas kitam ne kūnus, o tik protus.
Atsakyti
einaras13
2012 m. balandžio 15 d. 21:48:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dėkoju, dabar reiks gliaudyt tris knygas per savaitgalį


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
DeathLetter
2012 m. balandžio 15 d. 21:45:56
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

AČIŪ  :)


____________________
Jeigu Jūs nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie Jūsų neseka!
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 15 d. 21:43:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

{#}


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
einaras13
2012 m. balandžio 15 d. 21:43:04
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Niu {#}. Tada tą, iš kurios šį ištrauka. galėtum priduot? {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 15 d. 21:41:19
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

{#}


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
einaras13
2012 m. balandžio 15 d. 21:39:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gal atsiųsk bent vieną plerzionę, kurią tu norėtum ištrint... bus, ką pakritikuoti {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
DeathLetter
2012 m. balandžio 15 d. 21:38:37
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Siųskit jūs tik :D


____________________
Jeigu Jūs nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie Jūsų neseka!
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 15 d. 21:38:04
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Yra knygų, kurias noriu ištrinti. Jų ir nesiųsčiau {#} 

Bet DeathLetter sumaniau nusiųsti tą, kurios ištrauka čia aukščiau pateikta ;) Kažkodėl ji man labiau patinka :) 


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
einaras13
2012 m. balandžio 15 d. 21:35:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Žinau kas. Bet gal man dar kokią pristatysi. O DeathLetter "mėnulį ir mėnesieną" nusiųsk... mat man biški bėdos su el.paštu


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
DeathLetter
2012 m. balandžio 15 d. 21:34:27
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

skypė: fieja_1995.

gmail: Gretutejaa

kur patogiau, ten ir siųskit :dD


____________________
Jeigu Jūs nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie Jūsų neseka!
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 15 d. 21:33:37
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Visų nesiųsiu. Yra tik vienas žmogus, kuriam drįsčiau visas siųsti {#}


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
einaras13
2012 m. balandžio 15 d. 21:32:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Parašyk į pm savo el.paštą, aš atsiųsiu... Arba R7 atsiųs... visas 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 15 d. 21:31:41
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tiesą pasakius, ne vieną ir ne dešimt {#}


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
DeathLetter
2012 m. balandžio 15 d. 21:29:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ji turi dar knygų??? Duok paskaityt !


____________________
Jeigu Jūs nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie Jūsų neseka!
Atsakyti
einaras13
2012 m. balandžio 15 d. 21:28:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O, aš dar nepradėjau... kažin dėl ko, visai buvau ją užmiršęs, na, reiks savaitgalį ateinantį prisėst prie jos. O jos vieną knygą irgi vienu prisėdimu perskaičiau


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
DeathLetter
2012 m. balandžio 15 d. 21:25:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man patiko. Labai labai. Kaip ir knygą perskaičau su vienu prisėdimu.  Tavo raštuose yra kažkas artimo širdžiai.


____________________
Jeigu Jūs nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie Jūsų neseka!
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 15 d. 19:17:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Iki šio skyriaus mergina dievina banalumą, tad taip - kai kurios jos mintys, išgyventi įvykiai privalo būti perteikti banaliai, kitaip išduočiau knygos idėją :) 

 

Ir aš neesu realistė, daugiau nesistengiu ja būti. Laiko šuoliai yra vienas pagrindinių modernizmo bruožų - tai tikrai ne mano išmonė ar televizijos įtaka, TV aš nežiūriu. Ir apskritai, nuoseklumas yra sustabarėjusių kūrinių bruožas, kuris man sukelia nuobodulį. Jeigu man kelios dienos buvo neįdomios, o viena specifinė akimirka svarbiausia gyvenime, kodėl turiu viską aprašinėti tokiu pačiu kiekiu sakinių?


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
saliakelio
2012 m. balandžio 8 d. 13:20:38
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

dar pastebejau, kad neislaikytas laiko ritmas. Kaikur keliu sekundziu ivykiui skiriama 10 sakiniu, o veliau ilgas laiko tarpas(tarkim 6valandos) aprasomos vos keliais sakiniais. Cia jau panasu i anekdotu pasakojimo stiliu arba dazna TV perjunginejima.


Atsakyti
saliakelio
2012 m. balandžio 8 d. 13:07:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"kai staiga jis sugriebė mano ranką ir iš inercijos tiesiog įvirtau į jo glėbį. Taip arti jo nebuvau dar niekad. Plačiai atmerktos akys žvelgė į jį, buvau mažutė ir bejėgė, o jis vis manęs nepaleido."

 

va sita vieta tai 100% galima rasti betkokiame meiles romane, netgi lietuviskame TV seriale. Sablonas.

Tai netgi kvepia prasta psichologija.

 


Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 2 d. 09:18:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ji viena tų savo amžiui per protingų žmonių, į kurią benraamžiai žiūri kreivai :) Todėl ji ir pradėjo draugauti su gerokai vyresniu vaikinu.

Ir viena pastabėlė, veiksmas vyksta viloje :D "Kitą savaitę bus mano gimtadienis vienoje viloje."

Beje, ačiū už gerus žodžius {#} 

 


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
4Blackberry
2012 m. balandžio 2 d. 00:45:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Hmmm... Tai, kad pagrindinė herojė yra šalta, kaip sakai, marmurinės statulos veidu, gal šiek tiek melancholiška ir nelaiminga, verčia vaizduotis kaip paauglė, ne pagal savo amžių. Na, kiek protingesnė ir labiau subrendusi už kitus, man tai patinka. Veiksmas vyksta klube, kaip supratau. Du veikėjai ir trumpi jų dialogai - pradžiai kaip tik. Labai greitai įtraukė šita ilga ištrauka, kaip visada, kai skaitau kažką atsidavusi. Be jokios abejonės, matyti, kad geras kūrinys. :)


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 1 d. 22:25:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kartais tikrai reikia atidžiau skaityti, mėgstu detales. Bet ai...

 

Visa knygos idėja buvo, kad iki tol, kol šios scenos pabaigoje jis ją išprievartavo, ji mąstė gan vaikiškai, tik po to įvykio kardinaliai pasikeitė :) Na, bet jau ir šios scenos pradžioje, beviltiškai įsimylėjusi, ji pradeda mintimis tolti nuo naivaus rožinių akinių mito :) 


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
Alvydas1
2012 m. balandžio 1 d. 22:21:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

 Nusižeminęs, nesilenkęs prieš mane ir mano vaikišką povyzą. Ups. Reikėjo užskaityti kaip herojės išvaizdos aprašymą. 

 Antanui devyniolika, jai kiek mažiau - antra užuomina. 

Bet dvasinė jos būsena visai ne vaikiška. 

Tos interliudijos tarp veiksmo labai poetiškos ir chimeriškos. Man patinka. Gražiai rašai.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 1 d. 22:05:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Niekis, niekis ;) Per tiek laiko jau pastebėjau, kad daug ką žmonės interpretuoja kitaip, negu patys rašytojai sumąsto, todėl niekad nemėgau interpretacijų ir teksto suvokimų. Kuomet vienam rašytojum davė teksto suvokimą pagal jo kūrinį, jis surinko net vieną tašką, nes sugebėjo nurodyti kūrinio žanrą {#}


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
Alvydas1
2012 m. balandžio 1 d. 22:00:56
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man taip pasirodė. Tie mirštantys po jos kojomis kareiviai, Marmurinis grožio šaltumas.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
R7wa
2012 m. balandžio 1 d. 21:47:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Širdžių ėdikė? :D Keista, nes knygoje ji jauna mergaitė (maždaug devintokė), o jis jos pirmoji meilė {#}  


____________________
Nenoriu rasti vietos ar poilsio – krutėti, krutėti, krutėti. Kol mirtis iš tavęs krutėjimą atims. Gilė Ara
Atsakyti
Alvydas1
2012 m. balandžio 1 d. 21:44:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jis nesupranta mano invalidumo – laiminga aš nebūsiu niekada. {#}

Vakarėlio epizodas labai kinometografiškas - detaliai vaizdingas. 

Pradžia - metaforų karuselė, kuri sukasi taip greitai, kad akyse viskas liejasi. Reikalinga pagalba. Kas kankina heroję? Kas jos aukos? Įtariu, kad ji širdžių ėdikė, neturinti jokių skrupulų.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Tarja Turunen Tarja Turunen
8,4

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 209
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 426819