Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Interviu | "SBS": apie naują albumą, mūzas ir kūrybines stovyklas

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

SBS.

SBS.

Daugiau nei 30 metų gyvuojanti Lietuvos sunkiosios muzikos grupė "SBS" savo gerbėjams turi neeilinių naujienų - vasario pabaigoje muzikantai pristatė ketvirtąjį studijinį albumą, pavadintą "Heaven Can Wait".

Diską sudaro net 16 naujų kūrinių, o pirmuoju singlu, pristačiusiu šį projektą, tapo kūrinys "Kiss of Judas".

Šiuo albumu susidomėjo ir teigiamai jį įvertino ne vienas užsienio muzikos žurnalas, o jau šį šeštadienį, kovo 2 d., Brodvėjaus pub'e įvyks šio įrašo pristatymo koncertas.


Grupė sutiko duoti interviu svetainei "Music.lt" ir atsakyti į keletą klausimų.

Trumpai papasakokite apie grupės praeitį: kaip ji susikūrė ir kaip dabartiniai "SBS" nariai susibūrė groti kartu?

Vitalis Kairiūkštis: Grupės SPICY BITS OF SCANDAL (Pikantiškas Skandalas), plačiau žinomos kaip SBS istorija prasidėjo 1979 m. 1982 m. grupės muzikos stilius pradėjo keistis į sunkujį roką ir galutinai susiformavusi SBS tampa viena iš lyderių Lietuvos sunkiosios muzikos scenoje, dalyvauja visuose svarbesniuose muzikiniuose renginiuose, groja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

1996 m. SBS išleidžia kasetę „Mėnulio šviesa“, kurią sudaro 9 kompozicijos, sukurtos Viliaus Kraujalio, Tomo Varnagirio ir Vitalio Kairiūkščio. Po šio albumo SBS veikla kiek aprimsta. 1999 m. SBS švencia savo gyvavimo 20–mečio jubiliejų Vilniuje tuo metu didžiausiame Lietuvoje „Karolinos“ muzikiniame klube, koncertas įrašytas video formatu.

Po šešerių metų pauzės 2005 m. SBS vėl atsikūrė. Šį kartą – specialiai tarptautiniam festivaliui „Roko Naktys – 2005“. Į sceną pakilo kiek pasikeitusio sąstato grupė: Vitalis Kairiūkštis (vokalas), Vilius Kraujalis (klavišiniai/vokalas), Tomas Varnagiris (gitara), Martynas Garbačas (bosinė gitara) ir Šarūnas Venckus (mušamieji). Tačiau SBS neapsiribojo „Roko Naktimis“. Grupė turėjo „apšildyti“ į Vilnių taip ir neatvykusius ROYAL HUNT ( 2005 spalio 21 d.). Tačiau nėra to blogo, kas neįšeitų į gerą - patys heavy metal grandai JUDAS PRIEST pasirinko grupę „apšildyti“ juos Vilniuje (2005 gruodžio 3 d.). Šis koncertas buvo įrašytas ir 2006 metais SBS išleido dvigubą albumą „Gimęs laimėti“ į kurį įėjo aukščiau minėto koncerto įrašas, 5 visiškai naujos dainos (viena jų „Žaidėjas“ iš kart tapo viena populiariausių tokio stiliaus dainų) ir DVD, kuriame yra Lietuvos Valstybinės Televizijos nufilmuotas koncertas iš festivalio „Roko naktys 2005“.

2006 metais SBS surepetuoja naują programą, kuri pirmą kartą buvo pristatyta tarptautiniame festivalyje „Roko naktys 2006“ kartu su tokia žvaigžde kaip grupių „Uriah Heep“ ir „Lucifer‘s friend“ ex-vokalistu John Lawton ir sulaukė audringo publikos palaikymo bei teigiamų žiniasklaidos atsiliepimų.

Ilgai nelaukę 2007 balandžio mėnesį SBS išmeta į muzikinę rinką sekantį albumą „Tik mėnulio šviesa...“, didžiausio metalinio webzino „HardHarderHeavy“ įvertintą 6 iš 7 galimų balų. Ten pat TOP REVIEW 15 SBS su 342 balsais atsiduria 2-oje vietoje po MANOWAR, aplenkę PINK CREAM 69 ir SAXON.

2008 metais SBS išleido naują, trečiąjį albumą „The Gambler“, prie kurio darbavosi tokie žinomi sunkioje scenoje žmonės kaip garso režisieriai Edis Gnedovskis ("Soundivision", Latvija). Giedrius Litvinas ("MA-akustika", Lietuva), Mika Jusilla ("Finnvox", Suomija), fotografė Renata "Crazytė" Drukteinytė, taip pat kviestiniai vokalistai. Albumas puikiai įvertintas žymiausių užsienio leidinių (balais):
METAL TO INFINITY - 84/100, HARDHARDERHEAVY -6,5/7, METAL EXPRESS RADIO - 8,5/10, THE METAL OBSERVER - 8,5/10.

Dabartinė SBS sudėtis: Vitalis „Don Vito“ Kairiūkštis – Vokalas, Kostas Balčiūnas – Gitara, Martynas „Meška“ Garbačas – Bosinė gitara, Vaidotas Segenis – Mušamieji, Ramūnas Jasutis – Klavišiniai.

Šie metai grupei ypatingai svarbūs – dienos šviesą išvydo naujas, jau ketvirtas grupės albumas „Heaven can wait...“, kuris pirmą kartą grupės istorijoje tapo tarptautiniu – kaip išdidžiai praneša grupės vokalistas Vitalis „Don Vito“ Kairiūkštis klavišų partijos patikėtos kviestiniams muzikantams - italų kilmės klavišų virtuozui Maestro Mistheria ir kitai ne mažiau spalvingai asmenybei – vokiečiui Ferdy Doernberg, kuriam darbas su SBS yra jau 189 CD ir kuris geriausiai žinomas iš grupių Axel Rudi Pell ir Rough Silk. Nepamiršti ir atlikėjai iš Lietuvos – gitaristai Laurynas Baškys ir Jonas Chockevičius (Thundertale), Tomas Varnagiris (Rojaus tūzai), džiazo pianistas Dainius Pulauskas, vokalistai Jeronimas Milius (Soul stealer), Darius Mickus (Rebelheart), Ramūnas Difartas, Česlovas Gabalis (Pelenai) ir kaip visada eilinis grupės SBS netikėtumas fanams – daina Roko Religija atlikta kartu su mergaičių choru „Liepaitės“.

O vienu įspūdingiausių SBS naujų projektų turėtų tapti roko misterija „Diagnozė: SBS“, kuria ruošiamasi „supurtyti“ beužankantį Lietuvos muzikinės industrijos ežerą ir nudžiuginti SBS fanus visame pasaulyje.

Kostas Balčiūnas: Apie visą grupės praeitį turbūt puikiai papasakojo Vitalis. O aš prie grupės prisijungiau 2008 m., kai buvau pakviestas pakeisti iš grupės pasitraukiantį savo bendrapavardį kolegą.

Martynas Garbačas: Aš grupėje groju tik nuo atsikūrimo 2005 m., apie pačią pradžią daugiau papasakojo Vitalis, nes kai ji susikūrė aš dar net nebuvau gimęs. Dabartinė sudėtis gerokai pakitusi, net nuo to laiko kai aš prisijungiau prie grupės, bet su kiekvienu sudėties keitimusi kažkiek keitėsi ir pati muzika, o rezultatą galėsite išgirsti patys.

Ramūnas Jasutis: Dabartiniai "SBS" nariai susibūrė skirtingu metu. Jei neklystu – bene dešimties metų bėgyje. Aš pakeičiau paskutinį iš pradinės sudėties narių - Vilių Kraujalį. Tiesa, po manęs klavišiniais kurį laiką grojo Motiejus Bazaras.

SBS.

SBS.

Kokiam muzikiniam stiliui save priskiriate?

Vitalis: Kokių tik etikečių mums nebuvo prilipdę įvairūs muzikos „analizatoriai“ mūsų kūrybos metu... Vieną pacituosiu – melodic bombastic sympho metal... (Juokiasi). Aš manyčiau, kad tai, ką kuriame ir grojame, dabar yra melodic/progressive metal.

Kostas: Niekada nebuvau geras muzikos dėliotojas į lentynėles pagal jų žanrą... Kuriame tai, ką jaučiame. Jei kalbėti apie dabartinę "SBS" kūrybą, tai būtų turbūt kažkas tarp hard rock ir heavy metal su mažyte progressive priemaiša.

Vaidas: Hard rock/heavy metal ir progressive metal mišinys.

Martynas: Nesinorėtų savęs niekad „kišti“ į rėmus, pagal mūsų grojamą muziką galima daryti prielaidas, jog linkstame kažkur link power/heavy/progressive/melodic metal.

Ramūnas: Sunku apibūdinti vienu terminu, bet manau nesuklysiu sakydamas, kad repertuare yra ir klasikinio hard rock ir progressive (sympho-) metal bruožų.

Apie naująjį jūsų albumą: pranešimas www.sbsband.lt tinklapyje skelbia, jog tai - dar melodingesnis ir kitais epitetais apibūdintas albumas, o akomponavusių muzikantų skaičius, nurodytas pranešime išties stebina. Ar tai reiškia, kad šis albumas – kūrybos epogėjus ir daugiausia darbo reikalavęs albumas iš 4 išleistų?

Vitalis: Tie, kas susipažinę su mūsų ankstesne kūryba, manyčiau, bus maloniai nustebinti, klausydamiesi mūsų naujojo darbo „Heaven can wait...“. Taip, jis yra kitoks (tai nereiškia, kad mes nusikurvinom ir pradėjome groti popsą), bet visa tai, kas skyrė "SBS" nuo kitų grupių, išliko, tik pasiekė aukštesnį lygį. Manyčiau, kad sakyti „epogėjus“ būtų per drąsu, nes jei sekantis albumas bus dar stipresnis (o aš tuo neabejoju), tada teks tuos žodžius atsiimti, o aš to daryti nemėgstu (juokiasi). O darbo, patikėkit, jis pareikalavo tikrai daug, bet užtat ir rezultatą turim (neseniai gavau laišką iš "Stormbringer" muzikinio žurnalo redaktoriaus, albumo apžvalga internete pasirodė vasario 16 dieną, parašyta buvo labai trumpai – „P.S. It's a really great album!“).

Kostas: Kadangi šis albumas su "SBS" man yra pirmasis, tai negaliu palyginti su kitais. Bet galiu pasakyti, kad padirbėta tikrai nemažai. Nors, kita vertus, grupei kiekvienas albumas reikalauja daug pastangų ir darbo, juk į kiekvieną savo albumą muzikantai visada sudeda visas savo jėgas ir geriausia, ką turi tuo metu.

Vaidas: Šis albumas tikrai kitoks nei ankstesni albumai - prie jo nagus prikišo nemažai Lietuvos ir užsienio profesionalų. Kad ir koks jis mums geras bebūtų, sustoti mes nesiruošiam ir stengsimės, kad sekantis diskas būtų tikrai neprastesnis.

Martynas: Iš tiesų, albumas kainavo nemažai jėgų ir drįsčiau teigti, jog tai - tikrai ryškus darbas mūsų padangėje.

Ramūnas: Apžvelgiant visą "SBS" kūrybą - tai, mano nuomone, vienas sudėtingiausių tiek technine, tiek idėjine prasme darbų. Vien kalbant apie kūrinių ritmiką ir harmoniją – tokios įvairovės dar nėra buvę.

Kaip gimsta jūsų dainos: kas yra jų įkvėpimo šaltinis, ar jos turi atskirą tematiką? Pirmiausia gimsta tekstas ar muzika?

Vitalis: Ankstesniuose albumuose (su nedidelėmis išimtimis) daugiausiai buvau atsakingas už tekstus. Bet po to mane aplankė mūza (žinote? - tokia blondinka įspūdingomis formomis, turi sparnus ir aplanko jus dažniausia vakare, laikosi dažniausiai už lango ir bando suaktyvinti jūsų smegenėlių veiklą) ir aš pradėjau kurti muziką. Kadangi man galiausiai tenka tą kūrinį dainuoti, tai aš pradedu nuo melodijos, kurią po to rodau kitiems kolektyvo nariams. Šiuo atveju tas laimingasis buvo Kostas, su kuriuo vasarą sėdėdami miške prie ežerėlio ir sukūrėme apie 70 procentų naujos medžiagos – aš tai vadinu kūrybine stovykla, nes tai jau antrasis toks kartas mano gyvenime. Pirmasis buvo, kai kūrėme "The Gambler", ir tai, patikėkit, veikia. Teko kurti melodiją ir ant rifų, kuriuos atsinešė Kostas. O tekstai? Aš turiu tą gerąją savybę – galiu rašyti tekstą muzikai, o galiu ir atvirkščiai. Tematika? Realus ir anapusinis pasauliai, santykis tarp balto ir juodo, meilė, išdavystė ir kitos mielos realijos. Ir mistika, mistika bei dar kartą - mistika!!!

Kostas: Kūrybai neegzistuoja jokios taisyklės ir dėsniai, tad "SBS" – ne išimtis. Kadangi aš nerašau tekstų, man visada pirma gimsta muzika, kurią vėliau pateikiu Vitaliui, o jis savo ruožtu pritaiko tai muzikai tekstą. Arba atvirkščiai – Vitalis sukuria tekstą ir melodiją, o aš pasirūpinu gitariniais reikalais, vėliau tokius „ruošinius“ nešamės į repeticijų studiją ir visi kartu dailinam tas idėjas, kol jos tampa pilnaverčiu muzikos kūriniu.

Vaidas: Kai kurios dainos gimsta nuo vokalo melodijos, kai kurios nuo gitaros rifo ar tiesiog beimprovizuojant kartu.

Martynas: Muzika gimsta pačiais įvairiausiais būdais - nuo pasisėdėjimo su gitara prie ežero iki kelių dienų ar net savaičių susibūrimo kartu studijoje ir eksperimentavimo visiems drauge. Kartais kūrinys tiesiog pats savaime gimsta, o kartais jam reikia didžiulės paspirties.

Ramūnas: Muzikos kūryboje tiesiogiai iki šiol nesu dalyvavęs, nes dar nedalyvavau kolektyvo kūrybinėje veikloje paskutinio albumo rašymo metu. Tačiau mano “užkulisinis” indėlis prie paskutinių dviejų albumų buvo garso režisūros ir garso dizaino (spec. efektų) prasme. Kiek tenka bendrauti su Vitaliu, pastebėjau, kad pirmiausia gimsta melodija, gitariniai rifai (arba atvirkščiai), paskui “spalvinama” kitais “ingredientais”, o tik tada rašomas tekstas.

Ko siekiate savo kūryba – ar tai žinutė jūsų klausytojams, ar kūrybos proveržis?

Vitalis: Kūryba man yra mano gyvenimas.

Kostas: Man kūryba yra saviraiška. Tokiu būdu aš išreiškiu savo jausmus, mintis. O didžiausias malonumas yra, jei ta kūryba pavyksta sukelti klausytojams geras emocijas.

Vaidas: Norėčiau tikėti, jog tai kūrybos proveržis.

Martynas: Manau, kiekvienam grupės nariui tai skirtingi dalykai. Šiuo atveju man tai yra savęs realizavimas.

Grupės lyderis ir vokalistas Vitalis Kairiūštis.

Grupės lyderis ir vokalistas Vitalis Kairiūštis.

"SBS" grupė gyvuoja senai, ne kartą keitėsi jos sudėtis, būta ir pertraukų. Ar dabartinė grupės sudėtis jaučiasi susigrojusi tarpusavyje ir kaip sutaria grupės nariai? Kas yra – didžiausias darbštuolis, o kurį reikia pastūmėti pirmyn?

Vitalis: Nenorėčiau kažko išskirti iš grupės narių, galiu tik pasakyti, kad esu laimingas dirbdamas šiame kolektyve – atsakingumas, darbštumas, profesionalumas ir noras pasiekti tikslą.

Kostas: Dabartinė grupės sudėtis yra tikrai stabili ir tikrai tarpusavyje susigrojusi. Grupės nariai sutaria kuo puikiausiai, visi yra darbštūs atsakingi ir savo darbą išmanantys žmonės, kurių nereikia papildomai stumdyti ar tampyti. Visi žino, ko susirinkome, ir užtikrintai siekia savo tikslo.

Vaidas: Manau susigrojimas grupės viduje gerėja gan sparčiai, o tai labai džiugina.

Martynas: Manau dabartinė sudėtis yra tikrai gan neblogai „sulipusi“, bet jei ir vyktų dar kažkokie pokyčiai ateityje, tai nematau tame nieko blogo: nauji vėjai visad pagyvina situaciją. Didžiausio darbštuolio titulas visgi keliautų Vitaliui, nes šioje grupėje visas ūkis priklauso jam. Ne tik muzikinė, bet ir organizacinė dalis.

Ramūnas: Didžiausiu darbštuoliu laikyčiau “laikrodį” Vaidą, o daugiausia dirbti reikia man, nes reikia perprasti didelį visų iki tol buvusių klavišininkų įgrotų partijų arsenalą ir logiką, visa tai “suvirškinti”, įnešant savo braižo.

Jūsų nuomonė apie Lietuvos roko sceną. Ar jai yra vieta rinkoje?

Vitalis: Viena iš mano aistrų yra CD ir vinilų kolekcionavimas. Per mėnesį įsigyju apie 15-20 vienetų užsienio atlikėjų, kuriuos reikia įdėmiai perklausyti ir įvertinti. Va tau ir atsakymas (juokiasi).

Kostas:: Lietuvos roko scena, turint omeny, kad ji - labai jauna, yra pakankamai stipri. Aišku, lyginant su vakarų roko scenaa pasitempti dar reikėtų daug, bet yra tikrai labai stiprių grupių, kurios, neabejoju, nepasidarytų gėdos jokiame vakarietiškame festivalyje stoję į sceną greta užsienio kolektyvų. Jei kalbėti apie Lietuvos muzikos rinką, tai kol kas rokui ten vietos, kaip matome, nėra. O jei kalbėti apie Europą ar pasaulį – kol kas dar neatsirado tokių, kurie kaip reikianti sužibėtų tarptautinėje erdvėje (nors nesakau, kad nėra to vertų grupių), bet manau laikui bėgant, jei bus įdėta pakankamai pastangų, vienas kitas kolektyvas susilauks ir tarptautinio pripažinimo.

Vaidas: Vieta yra, reikia tik kokybiškesnės pasiūlos ir žmonių, suinteresuotų užsiimti marketingu.

Martynas: Lietuvos roko scena gana skurdoka, visi tai žino ir mato, bet, kad ir kaip bebūtų, mes patys turime ją puoselėti, o tada jai ir atsiras vietos rinkoje.

Kokią muziką klauso grupės nariai? Ar ji daro įtaką "SBS" kūrybai?

Vitalis: Labai įvairią. Keliauju nuo klasikinės muzikos pro DIO, Led Zeppelin, Black Sabbath, Uriah Heep, Jethro Tull, King Crimson... iki Nocturnal Rites, Rhapsody of Fire, Firewind... Visiška polistilistika, nesu prisirišęs prie kažkokio konkretaus stiliaus. Svarbiausia man melodija ir geras vokalistas (jei tai ne instrumentinė muzika). Įtaka? Niekada negalvojau apie tai...

Kostas: Klausau labai įvairią muziką, kartais netgi visai ne roką ir ne metalą, bet arčiausiai širdies visada buvo yra ir bus roko ir metalo muzika. Klausoma muzika daro įtaką ne tik "SBS" kūrybai, o daro įtaką aplamai kūrybai, manau neigti tai būtų beprasmiška. Ir tai tikrai nėra blogai, blogai yra tada, kai tai tampa ne kūryba, o pusiau kopijavimu.

Vaidas: Grupės nariai klauso labai skirtingą muziką, bet tai kaip tik suteikia mūsų muzikai įvairovės.

Martynas: Tikriausiai kiekvieno grupės nario atsakymas būtų skirtingas. Aš klausau labai įvairios muzikos: nuo klasikos iki death metal, stengiuosi taip pat tobulinti savo muzikinį skonį, kaip ir atlikimo techniką, o kadangi prie kūrybos prisidedame (daugiau ar mažiau) visi, tai manau, kad natūraliai tai turi įtakos "SBS" kūrybai.

Ramūnas: Klausoma muzika negali neturėti įtakos kūrybai. Juolab, kad kiti nariai dalyvauja ne tik "SBS" kolektyvo veikloje, bet groja ir kitos stilistikos muziką. Taigi, kolegos tikrai neapsiriboja tik "SBS" grojamais žanrais. Mano fonotekoje daug tiek klasikinio roko, tiek “rimtosios” XIX-XX a. akademinės muzikos.

Jūsų požiūris į Lietuvos pogrindžio muzikos atstovus?

Vitalis: Kas tai yra „pogrindis“? Čia koks nors partizaninis-rezistencinis judėjimas? (juokiasi).

Kostas: Savaime suprantama - teigiamas. Žinoma, yra įvairaus lygio grupių (o kur jų nėra?), bet bendras vaizdas neblogas ir, kaip jau minėjau, yra tikrai vertų tarptautinės scenos grupių. Nedaug, bet yra.

Martynas: Svarbiausia, kad tas pogrindis būtų ir nenuleistų rankų, susidūręs su sunkumais.

Ramūnas: Tai, kas “paviršiuje”, ne visada yra kokybiškas produktas. Pogrindinė veikla dažnai būna gerokai įdomesnė nei tai, ką matome masinėje medijoje. Teko dirbti su labai originaliais eksperimentuojančiais “nestandartinės” muzikos kolektyvais. Mane tai žavi.

SBS scenoje.

SBS scenoje.

Labiausiai įsiminęs grupės sugrotas koncertas. Kas labiausiai žavi koncertų metu?

Vitalis: Aš jų kažkaip nedėlioju į lentynėles pagal įsimintinumą. Manau, kad kiekvienas kokybiškai sugrotas koncertas yra įsimintinas. O labiausiai žavi savo sukurta muzika atliekama „gyvai“ ir su draivu bei feedback'ais iš publikos – jei atiduodi save, tai ir atgal gauni krūvą teigiamų emocijų.

Kostas: Visi koncertai man yra savotiškai kažkuo įsimintini, kadangi man tai yra tarsi šventė. Koncertų metu labiausiai žavi publika ir jos reakcija bei atsakas į mūsų skleidžiamą energiją.

Martynas: Įsimintiniausias koncertas buvo apšildant roko grandus "Judas Priest". Koncerto metu labiausiai žavi grupės gabalus dainuojanti minia.

Ramūnas: Kadangi man dalyvaujant grupėje dar nedaug buvo tų koncertų, tai visus juos puikiai prisimenu. Juolab, kad tai buvo skirtingi koncertai instrumentarijaus prasme. Grojant įprastais instrumentais ir grojant akustinę programos versiją, lieka skirtingi įspūdžiai. O koncertuojant žavi tiek jaudulys prieš koncertą, tiek draivas scenoje, tiek fizinė iškrova po koncerto.

SBS - Heaven Can Wait.

SBS - Heaven Can Wait.

Išleidote naują albumą ir dar anksti kalbėti, bet visgi – kokie grupės ateities planai, kokių turite muzikinių tikslų?

Vitalis: Pristatyti naująjį darbą mūsų fanams worldwide, nufilmuoti klipą ir sėsti vasarą prie naujos medžiagos kūrimo. Idėjų yra!

Kostas: Tikimės pristatyti albumą kuo platesnei auditorijai tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, būti išgirsti, pamatyti ir įvertinti.

Vaidas: Surengti koncertinį turą ne tik Lietuvoje. Nufilmuoti vaizdo klipą, na, ir, be abejo, kurti toliau.

Martynas: Manau, kad viską su laiku pamatysite, bet faktas, kad planų yra tikrai nemažai.

Ramūnas: Muzikiniai tikslai ir planai, mano nuomone, išsigrynins tada, kai bus sėdama prie naujos medžiagos šlifavimo. Asmeniškai aš laukiu kolektyvo vasaros kūrybinės stovyklos gamtoje. Panašios stovyklos metu ir buvo sudėliotas paskutinio albumo karkasas.

Dėkui už interviu ir gal patys turite keletą žodžių, kuriuos norėtumėte pasakyti "Music.lt" lankytojams?

Vitalis: In Rock We Trust !!! Susitiksim koncertuose !!!

Kostas: Iki susitikimo koncertuose! Stay heavy! \m/

Martynas: Ačiū visiems. Be muzikos klausytojų nebūtų ir pačios muzikos.

Kristina Levinaitė

Ankstesni interviu / Music.lt autoriai






Tuo tarpu svetainė "Music.lt" dėkoja "SBS" vyrukams už atsakymus bei galimybę pristatyti klausytojams dvi naujojo albumo "Heaven Can Wait" dainas. Kūriniai "Kiss of Judas" ir "Bloody Wedding" - jūsų dėmesiui:




Susijusi informacija


  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.

Gairės


 interviu

Šaltinis: Music.lt   Peržiūrėta kartų: 2394   Data: 2013-02-25
Esamas tekstas

SBS.Daugiau nei 30 metų gyvuojanti Lietuvos sunkiosios muzikos grupė "SBS" savo gerbėjams turi neeilinių naujienų - vasario pabaigoje muzikantai pristatė ketvirtąjį studijinį albumą, pavadintą "Heaven Can Wait".

Diską sudaro net 16 naujų kūrinių, o pirmuoju singlu, pristačiusiu šį projektą, tapo kūrinys "Kiss of Judas".

Šiuo albumu susidomėjo ir teigiamai jį įvertino ne vienas užsienio muzikos žurnalas, o jau šį šeštadienį, kovo 2 d., Brodvėjaus pub'e įvyks šio įrašo pristatymo koncertas.


Grupė sutiko duoti interviu svetainei "Music.lt" ir atsakyti į keletą klausimų.

Trumpai papasakokite apie grupės praeitį: kaip ji susikūrė ir kaip dabartiniai "SBS" nariai susibūrė groti kartu?

Vitalis Kairiūkštis: Grupės SPICY BITS OF SCANDAL (Pikantiškas Skandalas), plačiau žinomos kaip SBS istorija prasidėjo 1979 m. 1982 m. grupės muzikos stilius pradėjo keistis į sunkujį roką ir galutinai susiformavusi SBS tampa viena iš lyderių Lietuvos sunkiosios muzikos scenoje, dalyvauja visuose svarbesniuose muzikiniuose renginiuose, groja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

1996 m. SBS išleidžia kasetę „Mėnulio šviesa“, kurią sudaro 9 kompozicijos, sukurtos Viliaus Kraujalio, Tomo Varnagirio ir Vitalio Kairiūkščio. Po šio albumo SBS veikla kiek aprimsta. 1999 m. SBS švencia savo gyvavimo 20–mečio jubiliejų Vilniuje tuo metu didžiausiame Lietuvoje „Karolinos“ muzikiniame klube, koncertas įrašytas video formatu.

Po šešerių metų pauzės 2005 m. SBS vėl atsikūrė. Šį kartą – specialiai tarptautiniam festivaliui „Roko Naktys – 2005“. Į sceną pakilo kiek pasikeitusio sąstato grupė: Vitalis Kairiūkštis (vokalas), Vilius Kraujalis (klavišiniai/vokalas), Tomas Varnagiris (gitara), Martynas Garbačas (bosinė gitara) ir Šarūnas Venckus (mušamieji). Tačiau SBS neapsiribojo „Roko Naktimis“. Grupė turėjo „apšildyti“ į Vilnių taip ir neatvykusius ROYAL HUNT ( 2005 spalio 21 d.). Tačiau nėra to blogo, kas neįšeitų į gerą - patys heavy metal grandai JUDAS PRIEST pasirinko grupę „apšildyti“ juos Vilniuje (2005 gruodžio 3 d.). Šis koncertas buvo įrašytas ir 2006 metais SBS išleido dvigubą albumą „Gimęs laimėti“ į kurį įėjo aukščiau minėto koncerto įrašas, 5 visiškai naujos dainos (viena jų „Žaidėjas“ iš kart tapo viena populiariausių tokio stiliaus dainų) ir DVD, kuriame yra Lietuvos Valstybinės Televizijos nufilmuotas koncertas iš festivalio „Roko naktys 2005“.

2006 metais SBS surepetuoja naują programą, kuri pirmą kartą buvo pristatyta tarptautiniame festivalyje „Roko naktys 2006“ kartu su tokia žvaigžde kaip grupių „Uriah Heep“ ir „Lucifer‘s friend“ ex-vokalistu John Lawton ir sulaukė audringo publikos palaikymo bei teigiamų žiniasklaidos atsiliepimų.

Ilgai nelaukę 2007 balandžio mėnesį SBS išmeta į muzikinę rinką sekantį albumą „Tik mėnulio šviesa...“, didžiausio metalinio webzino „HardHarderHeavy“ įvertintą 6 iš 7 galimų balų. Ten pat TOP REVIEW 15 SBS su 342 balsais atsiduria 2-oje vietoje po MANOWAR, aplenkę PINK CREAM 69 ir SAXON.

2008 metais SBS išleido naują, trečiąjį albumą „The Gambler“, prie kurio darbavosi tokie žinomi sunkioje scenoje žmonės kaip garso režisieriai Edis Gnedovskis ("Soundivision", Latvija). Giedrius Litvinas ("MA-akustika", Lietuva), Mika Jusilla ("Finnvox", Suomija), fotografė Renata "Crazytė" Drukteinytė, taip pat kviestiniai vokalistai. Albumas puikiai įvertintas žymiausių užsienio leidinių (balais):
METAL TO INFINITY - 84/100, HARDHARDERHEAVY -6,5/7, METAL EXPRESS RADIO - 8,5/10, THE METAL OBSERVER - 8,5/10.

Dabartinė SBS sudėtis: Vitalis „Don Vito“ Kairiūkštis – Vokalas, Kostas Balčiūnas – Gitara, Martynas „Meška“ Garbačas – Bosinė gitara, Vaidotas Segenis – Mušamieji, Ramūnas Jasutis – Klavišiniai.

Šie metai grupei ypatingai svarbūs – dienos šviesą išvydo naujas, jau ketvirtas grupės albumas „Heaven can wait...“, kuris pirmą kartą grupės istorijoje tapo tarptautiniu – kaip išdidžiai praneša grupės vokalistas Vitalis „Don Vito“ Kairiūkštis klavišų partijos patikėtos kviestiniams muzikantams - italų kilmės klavišų virtuozui Maestro Mistheria ir kitai ne mažiau spalvingai asmenybei – vokiečiui Ferdy Doernberg, kuriam darbas su SBS yra jau 189 CD ir kuris geriausiai žinomas iš grupių Axel Rudi Pell ir Rough Silk. Nepamiršti ir atlikėjai iš Lietuvos – gitaristai Laurynas Baškys ir Jonas Chockevičius (Thundertale), Tomas Varnagiris (Rojaus tūzai), džiazo pianistas Dainius Pulauskas, vokalistai Jeronimas Milius (Soul stealer), Darius Mickus (Rebelheart), Ramūnas Difartas, Česlovas Gabalis (Pelenai) ir kaip visada eilinis grupės SBS netikėtumas fanams – daina Roko Religija atlikta kartu su mergaičių choru „Liepaitės“.

O vienu įspūdingiausių SBS naujų projektų turėtų tapti roko misterija „Diagnozė: SBS“, kuria ruošiamasi „supurtyti“ beužankantį Lietuvos muzikinės industrijos ežerą ir nudžiuginti SBS fanus visame pasaulyje.

Kostas Balčiūnas: Apie visą grupės praeitį turbūt puikiai papasakojo Vitalis. O aš prie grupės prisijungiau 2008 m., kai buvau pakviestas pakeisti iš grupės pasitraukiantį savo bendrapavardį kolegą.

Martynas Garbačas: Aš grupėje groju tik nuo atsikūrimo 2005 m., apie pačią pradžią daugiau papasakojo Vitalis, nes kai ji susikūrė aš dar net nebuvau gimęs. Dabartinė sudėtis gerokai pakitusi, net nuo to laiko kai aš prisijungiau prie grupės, bet su kiekvienu sudėties keitimusi kažkiek keitėsi ir pati muzika, o rezultatą galėsite išgirsti patys.

Ramūnas Jasutis: Dabartiniai "SBS" nariai susibūrė skirtingu metu. Jei neklystu – bene dešimties metų bėgyje. Aš pakeičiau paskutinį iš pradinės sudėties narių - Vilių Kraujalį. Tiesa, po manęs klavišiniais kurį laiką grojo Motiejus Bazaras.

SBS.Kokiam muzikiniam stiliui save priskiriate?

Vitalis: Kokių tik etikečių mums nebuvo prilipdę įvairūs muzikos „analizatoriai“ mūsų kūrybos metu... Vieną pacituosiu – melodic bombastic sympho metal... (Juokiasi). Aš manyčiau, kad tai, ką kuriame ir grojame, dabar yra melodic/progressive metal.

Kostas: Niekada nebuvau geras muzikos dėliotojas į lentynėles pagal jų žanrą... Kuriame tai, ką jaučiame. Jei kalbėti apie dabartinę "SBS" kūrybą, tai būtų turbūt kažkas tarp hard rock ir heavy metal su mažyte progressive priemaiša.

Vaidas: Hard rock/heavy metal ir progressive metal mišinys.

Martynas: Nesinorėtų savęs niekad „kišti“ į rėmus, pagal mūsų grojamą muziką galima daryti prielaidas, jog linkstame kažkur link power/heavy/progressive/melodic metal.

Ramūnas: Sunku apibūdinti vienu terminu, bet manau nesuklysiu sakydamas, kad repertuare yra ir klasikinio hard rock ir progressive (sympho-) metal bruožų.

Apie naująjį jūsų albumą: pranešimas www.sbsband.lt tinklapyje skelbia, jog tai - dar melodingesnis ir kitais epitetais apibūdintas albumas, o akomponavusių muzikantų skaičius, nurodytas pranešime išties stebina. Ar tai reiškia, kad šis albumas – kūrybos epogėjus ir daugiausia darbo reikalavęs albumas iš 4 išleistų?

Vitalis: Tie, kas susipažinę su mūsų ankstesne kūryba, manyčiau, bus maloniai nustebinti, klausydamiesi mūsų naujojo darbo „Heaven can wait...“. Taip, jis yra kitoks (tai nereiškia, kad mes nusikurvinom ir pradėjome groti popsą), bet visa tai, kas skyrė "SBS" nuo kitų grupių, išliko, tik pasiekė aukštesnį lygį. Manyčiau, kad sakyti „epogėjus“ būtų per drąsu, nes jei sekantis albumas bus dar stipresnis (o aš tuo neabejoju), tada teks tuos žodžius atsiimti, o aš to daryti nemėgstu (juokiasi). O darbo, patikėkit, jis pareikalavo tikrai daug, bet užtat ir rezultatą turim (neseniai gavau laišką iš "Stormbringer" muzikinio žurnalo redaktoriaus, albumo apžvalga internete pasirodė vasario 16 dieną, parašyta buvo labai trumpai – „P.S. It's a really great album!“).

Kostas: Kadangi šis albumas su "SBS" man yra pirmasis, tai negaliu palyginti su kitais. Bet galiu pasakyti, kad padirbėta tikrai nemažai. Nors, kita vertus, grupei kiekvienas albumas reikalauja daug pastangų ir darbo, juk į kiekvieną savo albumą muzikantai visada sudeda visas savo jėgas ir geriausia, ką turi tuo metu.

Vaidas: Šis albumas tikrai kitoks nei ankstesni albumai - prie jo nagus prikišo nemažai Lietuvos ir užsienio profesionalų. Kad ir koks jis mums geras bebūtų, sustoti mes nesiruošiam ir stengsimės, kad sekantis diskas būtų tikrai neprastesnis.

Martynas: Iš tiesų, albumas kainavo nemažai jėgų ir drįsčiau teigti, jog tai - tikrai ryškus darbas mūsų padangėje.

Ramūnas: Apžvelgiant visą "SBS" kūrybą - tai, mano nuomone, vienas sudėtingiausių tiek technine, tiek idėjine prasme darbų. Vien kalbant apie kūrinių ritmiką ir harmoniją – tokios įvairovės dar nėra buvę.

Kaip gimsta jūsų dainos: kas yra jų įkvėpimo šaltinis, ar jos turi atskirą tematiką? Pirmiausia gimsta tekstas ar muzika?

Vitalis: Ankstesniuose albumuose (su nedidelėmis išimtimis) daugiausiai buvau atsakingas už tekstus. Bet po to mane aplankė mūza (žinote? - tokia blondinka įspūdingomis formomis, turi sparnus ir aplanko jus dažniausia vakare, laikosi dažniausiai už lango ir bando suaktyvinti jūsų smegenėlių veiklą) ir aš pradėjau kurti muziką. Kadangi man galiausiai tenka tą kūrinį dainuoti, tai aš pradedu nuo melodijos, kurią po to rodau kitiems kolektyvo nariams. Šiuo atveju tas laimingasis buvo Kostas, su kuriuo vasarą sėdėdami miške prie ežerėlio ir sukūrėme apie 70 procentų naujos medžiagos – aš tai vadinu kūrybine stovykla, nes tai jau antrasis toks kartas mano gyvenime. Pirmasis buvo, kai kūrėme "The Gambler", ir tai, patikėkit, veikia. Teko kurti melodiją ir ant rifų, kuriuos atsinešė Kostas. O tekstai? Aš turiu tą gerąją savybę – galiu rašyti tekstą muzikai, o galiu ir atvirkščiai. Tematika? Realus ir anapusinis pasauliai, santykis tarp balto ir juodo, meilė, išdavystė ir kitos mielos realijos. Ir mistika, mistika bei dar kartą - mistika!!!

Kostas: Kūrybai neegzistuoja jokios taisyklės ir dėsniai, tad "SBS" – ne išimtis. Kadangi aš nerašau tekstų, man visada pirma gimsta muzika, kurią vėliau pateikiu Vitaliui, o jis savo ruožtu pritaiko tai muzikai tekstą. Arba atvirkščiai – Vitalis sukuria tekstą ir melodiją, o aš pasirūpinu gitariniais reikalais, vėliau tokius „ruošinius“ nešamės į repeticijų studiją ir visi kartu dailinam tas idėjas, kol jos tampa pilnaverčiu muzikos kūriniu.

Vaidas: Kai kurios dainos gimsta nuo vokalo melodijos, kai kurios nuo gitaros rifo ar tiesiog beimprovizuojant kartu.

Martynas: Muzika gimsta pačiais įvairiausiais būdais - nuo pasisėdėjimo su gitara prie ežero iki kelių dienų ar net savaičių susibūrimo kartu studijoje ir eksperimentavimo visiems drauge. Kartais kūrinys tiesiog pats savaime gimsta, o kartais jam reikia didžiulės paspirties.

Ramūnas: Muzikos kūryboje tiesiogiai iki šiol nesu dalyvavęs, nes dar nedalyvavau kolektyvo kūrybinėje veikloje paskutinio albumo rašymo metu. Tačiau mano “užkulisinis” indėlis prie paskutinių dviejų albumų buvo garso režisūros ir garso dizaino (spec. efektų) prasme. Kiek tenka bendrauti su Vitaliu, pastebėjau, kad pirmiausia gimsta melodija, gitariniai rifai (arba atvirkščiai), paskui “spalvinama” kitais “ingredientais”, o tik tada rašomas tekstas.

Ko siekiate savo kūryba – ar tai žinutė jūsų klausytojams, ar kūrybos proveržis?

Vitalis: Kūryba man yra mano gyvenimas.

Kostas: Man kūryba yra saviraiška. Tokiu būdu aš išreiškiu savo jausmus, mintis. O didžiausias malonumas yra, jei ta kūryba pavyksta sukelti klausytojams geras emocijas.

Vaidas: Norėčiau tikėti, jog tai kūrybos proveržis.

Martynas: Manau, kiekvienam grupės nariui tai skirtingi dalykai. Šiuo atveju man tai yra savęs realizavimas.

Grupės lyderis ir vokalistas Vitalis Kairiūštis. "SBS" grupė gyvuoja senai, ne kartą keitėsi jos sudėtis, būta ir pertraukų. Ar dabartinė grupės sudėtis jaučiasi susigrojusi tarpusavyje ir kaip sutaria grupės nariai? Kas yra – didžiausias darbštuolis, o kurį reikia pastūmėti pirmyn?

Vitalis: Nenorėčiau kažko išskirti iš grupės narių, galiu tik pasakyti, kad esu laimingas dirbdamas šiame kolektyve – atsakingumas, darbštumas, profesionalumas ir noras pasiekti tikslą.

Kostas: Dabartinė grupės sudėtis yra tikrai stabili ir tikrai tarpusavyje susigrojusi. Grupės nariai sutaria kuo puikiausiai, visi yra darbštūs atsakingi ir savo darbą išmanantys žmonės, kurių nereikia papildomai stumdyti ar tampyti. Visi žino, ko susirinkome, ir užtikrintai siekia savo tikslo.

Vaidas: Manau susigrojimas grupės viduje gerėja gan sparčiai, o tai labai džiugina.

Martynas: Manau dabartinė sudėtis yra tikrai gan neblogai „sulipusi“, bet jei ir vyktų dar kažkokie pokyčiai ateityje, tai nematau tame nieko blogo: nauji vėjai visad pagyvina situaciją. Didžiausio darbštuolio titulas visgi keliautų Vitaliui, nes šioje grupėje visas ūkis priklauso jam. Ne tik muzikinė, bet ir organizacinė dalis.

Ramūnas: Didžiausiu darbštuoliu laikyčiau “laikrodį” Vaidą, o daugiausia dirbti reikia man, nes reikia perprasti didelį visų iki tol buvusių klavišininkų įgrotų partijų arsenalą ir logiką, visa tai “suvirškinti”, įnešant savo braižo.

Jūsų nuomonė apie Lietuvos roko sceną. Ar jai yra vieta rinkoje?

Vitalis: Viena iš mano aistrų yra CD ir vinilų kolekcionavimas. Per mėnesį įsigyju apie 15-20 vienetų užsienio atlikėjų, kuriuos reikia įdėmiai perklausyti ir įvertinti. Va tau ir atsakymas (juokiasi).

Kostas:: Lietuvos roko scena, turint omeny, kad ji - labai jauna, yra pakankamai stipri. Aišku, lyginant su vakarų roko scenaa pasitempti dar reikėtų daug, bet yra tikrai labai stiprių grupių, kurios, neabejoju, nepasidarytų gėdos jokiame vakarietiškame festivalyje stoję į sceną greta užsienio kolektyvų. Jei kalbėti apie Lietuvos muzikos rinką, tai kol kas rokui ten vietos, kaip matome, nėra. O jei kalbėti apie Europą ar pasaulį – kol kas dar neatsirado tokių, kurie kaip reikianti sužibėtų tarptautinėje erdvėje (nors nesakau, kad nėra to vertų grupių), bet manau laikui bėgant, jei bus įdėta pakankamai pastangų, vienas kitas kolektyvas susilauks ir tarptautinio pripažinimo.

Vaidas: Vieta yra, reikia tik kokybiškesnės pasiūlos ir žmonių, suinteresuotų užsiimti marketingu.

Martynas: Lietuvos roko scena gana skurdoka, visi tai žino ir mato, bet, kad ir kaip bebūtų, mes patys turime ją puoselėti, o tada jai ir atsiras vietos rinkoje.

Kokią muziką klauso grupės nariai? Ar ji daro įtaką "SBS" kūrybai?

Vitalis: Labai įvairią. Keliauju nuo klasikinės muzikos pro DIO, Led Zeppelin, Black Sabbath, Uriah Heep, Jethro Tull, King Crimson... iki Nocturnal Rites, Rhapsody of Fire, Firewind... Visiška polistilistika, nesu prisirišęs prie kažkokio konkretaus stiliaus. Svarbiausia man melodija ir geras vokalistas (jei tai ne instrumentinė muzika). Įtaka? Niekada negalvojau apie tai...

Kostas: Klausau labai įvairią muziką, kartais netgi visai ne roką ir ne metalą, bet arčiausiai širdies visada buvo yra ir bus roko ir metalo muzika. Klausoma muzika daro įtaką ne tik "SBS" kūrybai, o daro įtaką aplamai kūrybai, manau neigti tai būtų beprasmiška. Ir tai tikrai nėra blogai, blogai yra tada, kai tai tampa ne kūryba, o pusiau kopijavimu.

Vaidas: Grupės nariai klauso labai skirtingą muziką, bet tai kaip tik suteikia mūsų muzikai įvairovės.

Martynas: Tikriausiai kiekvieno grupės nario atsakymas būtų skirtingas. Aš klausau labai įvairios muzikos: nuo klasikos iki death metal, stengiuosi taip pat tobulinti savo muzikinį skonį, kaip ir atlikimo techniką, o kadangi prie kūrybos prisidedame (daugiau ar mažiau) visi, tai manau, kad natūraliai tai turi įtakos "SBS" kūrybai.

Ramūnas: Klausoma muzika negali neturėti įtakos kūrybai. Juolab, kad kiti nariai dalyvauja ne tik "SBS" kolektyvo veikloje, bet groja ir kitos stilistikos muziką. Taigi, kolegos tikrai neapsiriboja tik "SBS" grojamais žanrais. Mano fonotekoje daug tiek klasikinio roko, tiek “rimtosios” XIX-XX a. akademinės muzikos.

Jūsų požiūris į Lietuvos pogrindžio muzikos atstovus?

Vitalis: Kas tai yra „pogrindis“? Čia koks nors partizaninis-rezistencinis judėjimas? (juokiasi).

Kostas: Savaime suprantama - teigiamas. Žinoma, yra įvairaus lygio grupių (o kur jų nėra?), bet bendras vaizdas neblogas ir, kaip jau minėjau, yra tikrai vertų tarptautinės scenos grupių. Nedaug, bet yra.

Martynas: Svarbiausia, kad tas pogrindis būtų ir nenuleistų rankų, susidūręs su sunkumais.

Ramūnas: Tai, kas “paviršiuje”, ne visada yra kokybiškas produktas. Pogrindinė veikla dažnai būna gerokai įdomesnė nei tai, ką matome masinėje medijoje. Teko dirbti su labai originaliais eksperimentuojančiais “nestandartinės” muzikos kolektyvais. Mane tai žavi.

SBS scenoje. Labiausiai įsiminęs grupės sugrotas koncertas. Kas labiausiai žavi koncertų metu?

Vitalis: Aš jų kažkaip nedėlioju į lentynėles pagal įsimintinumą. Manau, kad kiekvienas kokybiškai sugrotas koncertas yra įsimintinas. O labiausiai žavi savo sukurta muzika atliekama „gyvai“ ir su draivu bei feedback'ais iš publikos – jei atiduodi save, tai ir atgal gauni krūvą teigiamų emocijų.

Kostas: Visi koncertai man yra savotiškai kažkuo įsimintini, kadangi man tai yra tarsi šventė. Koncertų metu labiausiai žavi publika ir jos reakcija bei atsakas į mūsų skleidžiamą energiją.

Martynas: Įsimintiniausias koncertas buvo apšildant roko grandus "Judas Priest". Koncerto metu labiausiai žavi grupės gabalus dainuojanti minia.

Ramūnas: Kadangi man dalyvaujant grupėje dar nedaug buvo tų koncertų, tai visus juos puikiai prisimenu. Juolab, kad tai buvo skirtingi koncertai instrumentarijaus prasme. Grojant įprastais instrumentais ir grojant akustinę programos versiją, lieka skirtingi įspūdžiai. O koncertuojant žavi tiek jaudulys prieš koncertą, tiek draivas scenoje, tiek fizinė iškrova po koncerto.

SBS - Heaven Can Wait. Išleidote naują albumą ir dar anksti kalbėti, bet visgi – kokie grupės ateities planai, kokių turite muzikinių tikslų?

Vitalis: Pristatyti naująjį darbą mūsų fanams worldwide, nufilmuoti klipą ir sėsti vasarą prie naujos medžiagos kūrimo. Idėjų yra!

Kostas: Tikimės pristatyti albumą kuo platesnei auditorijai tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, būti išgirsti, pamatyti ir įvertinti.

Vaidas: Surengti koncertinį turą ne tik Lietuvoje. Nufilmuoti vaizdo klipą, na, ir, be abejo, kurti toliau.

Martynas: Manau, kad viską su laiku pamatysite, bet faktas, kad planų yra tikrai nemažai.

Ramūnas: Muzikiniai tikslai ir planai, mano nuomone, išsigrynins tada, kai bus sėdama prie naujos medžiagos šlifavimo. Asmeniškai aš laukiu kolektyvo vasaros kūrybinės stovyklos gamtoje. Panašios stovyklos metu ir buvo sudėliotas paskutinio albumo karkasas.

Dėkui už interviu ir gal patys turite keletą žodžių, kuriuos norėtumėte pasakyti "Music.lt" lankytojams?

Vitalis: In Rock We Trust !!! Susitiksim koncertuose !!!

Kostas: Iki susitikimo koncertuose! Stay heavy! \m/

Martynas: Ačiū visiems. Be muzikos klausytojų nebūtų ir pačios muzikos.

Kristina Levinaitė

Ankstesni interviu / Music.lt autoriai



Tuo tarpu svetainė "Music.lt" dėkoja "SBS" vyrukams už atsakymus bei galimybę pristatyti klausytojams dvi naujojo albumo "Heaven Can Wait" dainas. Kūriniai "Kiss of Judas" ir "Bloody Wedding" - jūsų dėmesiui:

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (4)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
kalipse
2013 m. vasario 25 d. 20:33:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O jie visai nieko :)


Atsakyti
kinomane
2013 m. vasario 25 d. 17:27:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

galim kartu eit;)


Atsakyti
Crazyz
2013 m. vasario 25 d. 14:41:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu šaunuolė Kristė :D neblogas interviu, užsuksiu gal į koncertą :)


Atsakyti
be_inis
2013 m. vasario 25 d. 07:35:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gerai! :)


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Susijusios naujienos

1
1

Sostinės “Siemens” areną sudrebinę rokeriai “Aerosmith” su Stevenu Tyleriu priešaky ilgai išliks lietuvių atmintyje. Netikėtų grupės lyderio pasivaikščiojimų po Vilnių metu pabirusios nuotraukos su gerbėjais užtvindė socialinį portalą “facebook”. Juokauta...
Renginio recenzija: Naujojo
1
0

Šių metų sausio mėnesį, sunkiosios muzikos atstovai, grupė Spicy Bits of Scandal baigė naujojo, ketvirtojo studijinio albumo „Heaven can wait....“ leidybos darbus ir pasirašė sutartį su leidybine kompanija „Defox/heart of steel records“. Albumą sud...
Grupė „SBS“ Kristaus amžių sutinka Judo bučiniu (+ video)
2
0

Visų melomanų, kurie ramų poilsį ant sofos penktadienio, lapkričio 9-osios, vakarą ryšis iškeisti į linksmą ir aktyvų posėdį “Alaus namuose”, laukia smagi žinia. Tą vakarą jų lauks išskirtinis renginys jaukioje kamerinėje aplinkoje. O jei dar patinka pika...
Leidykla „Mintis” atsiprašo
0
4

Leidykla „Mintis“ atsiprašo grupės SBS vokalisto, gerbiamo Vitalio Kairiūkščio dėl jo vardo iškraipymo knygoje „Lietuvos rokas. Ištakos ir raida“, kurią parengė Mindaugas Peleckis, 320 ir 359 puslapiuose. Taip pat leidykla atsiprašo dėl neteisingos in...

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Black Tide Black Tide
8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 762
  Iš viso užsiregistravę: 73336
  Naujausias narys: ojprswazfj
  Šiandien apsilankė: 85566