Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!





  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.


Peržiūrėta kartų:    Data:
Esamas tekstas

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (17)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2015 m. balandžio 1 d. 13:27:50
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Visi trys jie turi kažką "šalyje": gitaristas turėjo/turi savo projektą/-us, kurie stilistiškai nuo a-ha skiriasi kaip žemė ir dangus. Nors jis yra ir bene pagrindinis ne tik muzikos, bet ir tekstų autorius (kalbnt apie a-ha). Na ir dar - tiek gitaristas, tiek klavišininkas užsiima dar kai kuo:

Paal Waaktaar-Savoy

Rammer by Paul Waaktaar - Isotop and Utten Tittle 1 (Etter Knut Bry)

Magne Furuholmen

Taip kad jie ne tik muzika gyvi. Bet kas tiesa, tai tiesa - kartu jie - ypatinga jėga, kokie niekaip negali būti atskirai. Gerai tai ar blogai, nesiimu vertint - tiesiog taip yra.


Atsakyti
Domaso
2015 m. balandžio 1 d. 13:07:39
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai būtent apie tai ir rašoma straipsnyje, kad spaudimo ir galutinių terminų nebuvimas buvo didelis privalumas, panašiai kaip pradžioje, 80-aisiais.

O apie solo karjerą tai tikra tiesa, bet čia dar labai priklauso nuo grupės ir kokį "svorį" atskiri nariai joje turi. Sakykim a-ha atveju, tai visi nariai gali būti vertinami lygiavertiškai - vokalisto balsas unikalus, bet jo paties solinė kūryba toli gražu neprilygsta a-ha, gitaristas kartu yra ir pagrindinis kompozitorius/žodžių autorius, bet be vokalisto kažką efektingo nelabai išspausi, o klavišininkas tai išvis specifinė a-ha skambesio dalis, jis solo kiek žinau irgi nelabai ką pasiekė, tik susijungė į grupę "Apparatjik" kartu su Coldplay gitaristu ir dar keliais.


Atsakyti
Domaso
2015 m. balandžio 1 d. 13:04:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai būtent apie tai ir rašoma straipsnyje, kad spaudimo ir galutinių terminų nebuvimas buvo didelis privalumas, panašiai kaip pradžioje, 80-aisiais.

O apie solo karjerą tai tikra tiesa, bet čia dar labai priklauso nuo grupės ir kokį "svorį" atskiri nariai joje turi. Sakykim a-ha atveju, tai visi nariai gali būti vertinami lygiavertiškai - vokalistas unikalus, bet jo solinė kūryba toli gražu neprilygsta a-ha, gitaristas kartu yra ir pagrindinis žodžių autorius, bet be vokalisto ne kažkas jam ir išeina, o klavišininkas tai išvis specifinė a-ha skambesio dalis, jis solo kiek žinau irgi nelabai ką pasiekė, tik susijungė į grupę "Apparatjik" kartu su Coldplay gitaristu ir dar keliais.


Atsakyti
Grace
2015 m. kovo 31 d. 22:40:44 2015-03-31 22:58:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne į temą, bet prisiminiau ir tokį dalyką, apie kurį gal ne visi pagalvoja, kai kas gal ir nežino. Tai liečia ne veiklą nutraukusias grupes, o egzistuojančias, turinčias kontraktus su leidybinėmis kompanijomis.  Tos kompanijos atlikėjus gerokai kontroliuoja. Kontrakte būna numatyta, kiek albumų iš tavęs priklauso. Ir nesvarbu, kad dabar gal nėra ką pasakyti. Na kartais iš tokių situacijų išsisukama ir geriausių hitų rinkiniais. Kartais pasaulį išvysta ir ne visai subrendęs produktas. O ką jau kalbėt, kai tavo įrašą įrašų kompanija tiesiog atmeta, nusprendžia, kad šito ar šitaip mes neleisim, prašom pakeist. Ne dėl to, kad jis būtų prastas iš meninės pusės, o todėl, kad įrašų kompanija visų pirma yra verslas. 

 

 

.


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Grace
2015 m. kovo 31 d. 22:36:00 2015-03-31 22:38:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Daugelis atlikėjų su solo neturės tokios auditorijos, kokią turėjo su grupe. Ne apie kažką konkretaus rašau, šiaip pasvarstymai. Pavienių išimčių, aišku, būna. Manau, kad dauguma menininkų turi ir  ego ( jei ne visi).  Galų gale tai ir varomoji jėga.  Vieni ego turi didesnį, kiti mažesnį. Vieni jį maskuoja, kiti nelabai ( kai kuriems ir prie įvaizdžio jis labai tinka :) ). Ne visiems bus malonu nuo dešimttūkstantinės minios pereiti prie žyymiai siauresnės auditorijos. Esu ne vieną kartą skaičiusi, kad ta gausi auditorija kaip narkotikai. O žmonės prie meno kur kas jautresni.  

O juk tie, kurie jaučia pribrendę būtent solo, neretai tiesiog atsiskiria nuo grupės dar jai egzistuojant. Arba netgi būna jos iširimo priežastis...


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
dadaopusnull
2015 m. kovo 31 d. 21:52:35 2015-03-31 22:52:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

toks štai klausimas kilo - ar grupių išsiskyrimai ir sugrįžimai (taikau nebūtinai a-ha) nereiškia, kad muzikantai yra per `skysti` solinei karjerai ar side projektams?


Atsakyti
Grace
2015 m. kovo 29 d. 20:51:44
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Of topic, bet Foje nesiruošia grįžti kitu pavadinimu. Akivaizdu, kad tai bus visai kitas projektas. 


____________________
Išėjus klausyt "šūdinų" dainų
Atsakyti
Domaso
2015 m. kovo 29 d. 15:00:28 2015-03-29 15:01:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, ne vienas ir ne du atvejai yra kad grupės tai išsiskirsto "visam laikui", po to atsikuria, nėra čia ko stebėtis, o tuo labiau piktintis. Plius reikia nepamiršt, kad visgi tai yra jų verslas/darbas. O šitas atvejis manau tai tikrai iš geresnių, o ne iš blogesnių...


Atsakyti
Rutonė
2015 m. kovo 29 d. 14:36:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Didesnių fanų už mane (bent Lietuvoj) reikia dar paieškot :D 2009 mane taip spėjo tituluot ir net radijo (M-1 Plius) etery :D O į temą - o kodėl gi ir negalėjo tai būt pabaiga? Išėjo aukštai pakelta galva, tada, kai jų verkė, o ne kai iš jų juokėsi (panašiai kaip mūsiškiai Foje; nors ar tik nesiruošia ir tie sugrįžt, tik kitu pavadinimu? Tada ir jie baisūs melagiai...). Tai ir tas sugrįžimas kai kam gali atrodyt kaip komercinis žaidimas. O aš pabūsiu ta naivioji - tikiu, kad tai nutiko natūraliai. Man tai visiškai nepanašu  (ir tikiuosi, nebus) į Scorpions, kurie vis atsisveikina ir atsisveikina, ir vis tiek lieka tam bizny, nes, supraskit, jiems pernelyg faina, kad va taip va imtų ir viską užbaigtų. Skirtumas tik, kad jie scenoj jau 50 metų. Ir paskutinis albumas surinktas iš senų neišleistų dainų, naujų ten, kaip supratau, nėra išvis. Skamba neblogai, bet kad būtų super, nepasakyčiau. O su a-ha - kaip tik, priešingai, mano skoniui viskas ėjo tik geryn. Jie sugebėjo suderint savo seną (80's) stilių su sunkesniu, gilesniu (00's) ir tai, ką girdėjau, man netgi labiau patiko nei tai, kuo jie pradėjo ir už ką aš juos pamėgau.

O dėl tos minimos dainos, nemanau, nemanau... Jau kalbama apie naują Morteno solinį darbą, tai ten ji gal labiau įsipaišytų. Arba gali likt ir išvis neišleista, kaip kad nutiko su "A Place I Know" - ji turėjo būti albume "Wild Seed", bet kažkodėl ten nepateko.

 


Atsakyti
Domaso
2015 m. kovo 29 d. 14:05:28 2015-03-29 14:12:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Visokių žmonių būna, vieni pyksta, kiti ne :) Stripped gal labai didelis fanas buvo, jį tiesiog įžeidė toks a-ha poelgis... Kaip kas nori taip tas priima, aš asmeniškai 2010m. nelabai ir patikėjau ta pabaiga, kadangi paskutiniai albumai/kūriniai buvo tikrai geri, matėsi kad tikrai dar kūryba nesirita žemyn.

Dėl to grįžimo dvejiems metams - niekas nežino kaip jiems seksis - tas pats buvo kai 1998m. Nobelio taikos premijos renginiui parašė "Summer Moved On", tai buvo tik tam renginiui specialai sukurta daina, bet ji paskatino tolimesnio dešimtmečio a-ha kūrybą ir albumus. Taip kad jei gerai seksis, kodėl tik 2 metai, tiesiog jie tam periodui turi medžiagą/planus.

 

Morten'o paskutinis "Brother" albumas nepasakyčiau kad užneša į a-ha stilių (bent jau man...), sakyčiau stipriai trūksta Magne klavišinių stiliaus, ir Paul gitaros šiek tiek.. Man iš to albumo tai tik Brother daina nebloga..

 

Yra dar viena nebloga niekur neišleista daina "Did I leave you behind", įtariu kad gali būt viena iš "Cast in Steel" albumo dainų...

 


Atsakyti
Rutonė
2015 m. kovo 29 d. 13:04:37
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Malonu, kad dar be manęs yra jais besidominčių (ir turbūt net besisemiančių žinių iš tų pačių - ne tik oficialaus puslapio - šaltinių), bet.. Kad ši naujiena kaip tik apie tai, ką parašei komentare. O va kažką tai labai įžeidė, pasijuto apgautas. Kaip matai, sugrįžimas tik metams dvejiems (kol kas). Viena, dėl ko galiu sutikt, kad tai komercinis sprendimas - tai grupės 30-metis. Bet jei niekam neverčiant, nespaudžiant kontraktams, gimė naujas albumas - valio. 

Man taip pat bene labiausiai susiklauso būtent jų paskutinieji albumai. Man patiko jų rokavas "Analogue", man patiko ir "Foot of the Mountain" grįžimas (beveik) prie to, nuo ko jie pradėjo. Ir dabar lauksiu to naujojo - įdomu, kiek jie pasikeitė dirbdami atskirai.

P.S. Nežinau, prisidėjo Magne ar Paulas prie kol kas paskutiniojo Morteno albumo, bet ir jame kai kuriose mano ausys pagauna kažką labiau į a-ha nei į Morteno solo stilių.


Atsakyti
Domaso
2015 m. kovo 29 d. 12:29:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, aš nesu visiškai pakvaišęs a-ha fanas bet jų muzika man labai patinka, turi tą "skandinavišką" dvasią... Pirmieji albumai man asmeniškai nelabai, labiau patinka nuo Lifelines ir naujesni.

 

Nesivelsiu čia į tą ginčą, gerai ar blogai padarė, bet manau jų muzikos mėgėjams tikrai patinka kai jų mėgiama grupė sugrįžta. Kas šiek tiek domėjosi - jei atsimenate a-ha išsiskyrimo priežastis buvo tarpusavio nesusikalbėjimas ir sunkumai sukurti naujas dainas, todėl jie nusprendė kad geriau būtų tiesiog pabaigti. Bet per paskutinius 5 metus, vokalistas Morten'as kartais susitikdavo su pagrindiniu kompozitoriumi Paul'u domėjosi vienas kito kūryba ir sėkmingai įrašinėjo naujas dainas. Kaip interviu pasakė pats Paul'as: "Jei mes dar turime ką pasakyti, kodėl neturėtume sakyti?".

 

Galbūt reikėjo tiesiog pertraukos, kad kiltų naujas įkvėpimas. Šiuo atveju, tiesiog jie to nesitikėjo. Jei prisimintume, jų 1993m. albumas "Memorial Beach" buvo nesėkmingas, taigi po jo jie nusprendė sustabdyti veiklą. Po 5 metų grįžo su "Summer Moved On" ir per tolesnius 10 metų išleido 4 labai gerus albumus.

 

Lygiai taip pat dabar po 5 metų jie grįžta su "Cast in Steel", tikėkimės nenuvils ;)


Atsakyti
Rutonė
2015 m. kovo 29 d. 11:41:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

oho, kiek pykčio... Matyt, kažką užkabinau. Bet - neieškosiu negatyvo ar pozityvo - nenoriu kapstytis toj juodumoj, man savos užtenka. Juokingi tokie pykčio protrūkiai dėl vieno klausimo. Galėčiau paprašyt nurodyt, kur mano pasisakymuose atkapstei absurdo, bet to nedarysiu. Tai jau bus tik temos teršimas. Keista dar, kad jie tarp tavo mėgiamų grupių. Tokius niekšus turėtum prie nekenčiamiausių pridėt, tik gaila, čia tokios galimybės nėra - tik pašalint iš mėgiamų.

Dėl senienų - taip, yra daugybė dainų, dėl kurių jie (ir ne tik jie; tada tas pats B. Adamsas su kokiu turu ir dainomis važinėja po pasaulį? Ir visur sutinkamas ovacijomis) yra mylimi, bet jei sugebėsa padaryt kažką naujo, kas gerbėjams patiks - niekas tikrai neverks neišgirdęs, anot tamstos, senienų.

Gerai, neistenk atsakinėt, neteršk temos. O jei smagu išlaikyt amžinai viskuo nepatenkinto niurzgos įvaizdį - žinok, tau tai sekasi puikiai. 


Atsakyti
Stripped
2015 m. kovo 29 d. 06:12:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nebijok, vėl išsiskirs tada po keletos metų vėl sugryž. Taip kartosis ir kartosis, nes taip jau popmuzikos verle būna. Tiesiog nėra jokios prasmės tikėti tuo ką oficialiai  sako ir kada nors sakys patys a-Ha - jei buvo pameluota vieną kartą, tai bus ir kitą. Nesvarbu kad būsimame ture skambės ir naujos dainos - vistiek visi labiausiai džiaugsis vėl išgirdę senienos.

Prašau, truputis negatyvo kuris jums taip patinka. {#}


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
Stripped
2015 m. kovo 29 d. 06:00:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nesu linkęs tuščiažodžiauti, todėl visada stengiuosi kapstytis giliai ir reiškinius kurie domina mane ir ne tik mane, analizuoti NE paviršutiniškai. Būtent todėl jūsų reakcija į mano komentarus dažniausiai būna neadekvati, o ne retai ir absurdiška. Nuomonių įvairovė yra normalios diskusijos bruožas. Jeigu jums tai sukelia neigiamas emocijas , tai nelieka abejonių kas iš tikro yra ta jūsų vadinamojo negatyvo priežastis. Kokia prasmė man būtų rašyti apie viską vien teigiamai kad jums įtikčiau? Tebūnie būsiu tas kuris daugiausiai skleidžia blogio šitame portale, bet nemeluosiu nei sau nei kitiems,  tam kad kažkam įtikčiau ar neįtikčiau.  Beje, parodykit tą vietą mano komentare kuri jus įžeidė. Baisiai smalsu.


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
Rutonė
2015 m. kovo 28 d. 16:51:30 2015-03-29 00:43:56
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Stripped, kas tau yra? Nu viskas visada tik blogai arba labai blogai. Pastaruoju metu iš tavęs liejasi juodas ir vis juodesnis negatyvas. Na bet tiek to - jei taip patinka visame kame matyt tik blogį - sėkmės.

O aš tai vertinu kol kas labai ramiai. Aišku, malonu, kad mano dievai nutarė grįžt ir su nauja kūryba, o ne išleisdami senų geriausių dainų rinkinį ar tik pasirankiodami kažką iš seno (gero) dar neišleisto kaip Scorpions. Tik kad tas grįžimas neilgam. O aš NORIU juos pamatyt dar kartą, aš NORIU išgirst naujas dainas, aš NORIU jų naujo albumo. Ir visiškai nesijaučiu negerbiama - dauguma (jei ne visi) gerbėjai to seniai laukiam. Net jei tai padaryta iš išskaičiavimo.


Atsakyti
Stripped
2015 m. kovo 28 d. 16:28:04 2015-03-28 16:30:04
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kažkodėl iš a-Ha šito tikrai nesitikėjau - atrodė kad jų sprendimas, visam laikui nutraukti grupės veiklą buvo nuoširdus ir tvirtas. Mano reakcija neigiama - manau, kad sprendimas gryžti rodo nepagarbą savo gerbėjams. Na, jei bent būtų praėję nors 10 metų, tada būčiau atlaidesnis - tada sakyčiau, kad toks sprendimas išsiskirti buvo netinkamos taktikos klaida. Tačiau dabar jokio atlaidumo būti negali. Esu įsitikinęs, kad sprendimas visiškai nutraukti grupės veiklą buvo įtakojamas komercinių dėsnių. Priimti tokį sprendimą reikia tvirto ryžto, tai ne tas pats kaip paskelbti apie laikiną grupės išsiskyrimą, arba aktyvios veiklos nutraukimą, arba kūrybines atostogas. Manau, kad tikrasis motyvas ir buvo vienas arba keli iš prieš tai mnao paminėtų, tačiau paskelbti apie visišką išsiskyrimą yra visakeriopai naudingiau - pasinaudojus tokia proga galima surengti ,,paskutinį'' koncertinį turą, išleisti geriausių dainų rinkinį, netgi parašyti autobiografinę knygą. Tai tampa dingstimi ir sukurti kokį dokumentinį filmą, apibrėžiantį grupės istoriją ir pan, ir t.t...


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Epica Epica
7,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 123
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 40256