Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

50-ojoje "Eurovizijoje" nugalėjo Graikijos atstovė

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

50-osios "Eurovizijos" nugalėtoja graikė Helena Paparaizou.

50-osios "Eurovizijos" nugalėtoja graikė Helena Paparaizou.

Kijeve vykusioje 50-ojoje "Eurovizijoje" nugalėjo Graikijos atstovė Helena Paparizou su daina "My number one", surinkusi 230 taškų. Graikams tai pirmoji pergalė "Eurovizijos" dainų konkurse. Eurovizijos dainų konkurso pusfinalyje Lietuvai atstovavusi Laura Čepukaitė su grupe "The Lovers" užėmė 25-ą vietą.

Antrąją vietą konkurse užėmė Maltos atlikėja Chiara su savo balade "Angel". Trečioji liko rumunė Luminita Anghel, su grupe sudainavusi "Let Me Try". Ketvirtoji vieta teko Izraeliui, o ilgą laiką pirmavę latviai liko penkti.

Iš karto po rezultatų paskelbimo Graikijoje tūkstančiai žmonių suplūdo į gatves švęsti. Sostinę Atėnus nutvieskė fejerverkai ir signalinės raketos. H. Paparizou buvo be galo patenkinta istoriniu triumfu. "Pagaliau konkursas pasiekė Graikiją", - sakė ji, turėdama omenyje kitais metais Atėnuose įvyksiantį finalą. Savo kūrinį atlikėja pavadino "tipiškos graikų dainos labai modernia versija".

Kijeve vykusį finalinį Eurovizijos koncertą savo televizijos ekranuose tiesiogiai stebėjo per 100 milijonų žmonių visoje Europoje.

1982 metais sausio 31 dieną Geteborge gimusi E.Paparizu muzikinę karjerą pradėjo kartu su savo vaikystės draugu Nikosu Panagiotidisu, kuris taip pat gimė ir išaugo Švedijoje gyvenančių graikų šeimoje.

Susibūrę į duetą "Antique" ir pamėginę derinti graikų bei švedų populiarios muzikos ritmus, jiedu su daina "Opa-Opa" 1999 metais pateko į geriausių šalies dainų penketuką, o netrukus į geriausių visos Skandinavijos dainų dešimtuką.

Jaunųjų dainininkų sėkmė neliko nepastebėta Graikijoje, ir 2001 metais jie buvo išrinkti atstovauti savo tėvų gimtinei Kopenhagoje vykusiame Eurovizijos konkurse. Su daina "Die for You" jie užėmė trečią vietą, atsilikę tik nuo tąkart laimėjusių estų atstovų ir renginio šeimininkų danų.

Šį jų laimėjimą praėjusiais metais su daina "Shake It" pakartojo graikų dainininkas Sakis Rouvas. Stambule vykusiame renginyje jį aplenkė nugalėtoja Ruslana ir serbų dainininkas.

Netrukus po sėkmingo pasirodymo Danijos sostinėje E.Paparizou pasitraukė iš "Antique" ir pradėjo solinę karjerą.

Be Graikijos, Maltos ir Rumunijos, į pirmąjį dešimtuką šiais metais dar pateko Izraelis, Latvija, Moldova, Serbija ir Juodkalnija, Šveicarija, Norvegija ir Danija.

Šalys, patekusios į pirmąjį dešimtuką, užsitikrina galimybę dalyvauti kitų metų Eurovizijos konkurse.

Paskutinę vietą šiemet užėmė Vokietijos atstovė Gracia, kuri už dainą "Run and Hide" gavo vos keturis taškus. Nesėkmingi šie metai taip pat buvo Ispanijai, Jungtinei Karalystei ir Prancūzijai, kurių atstovėms atitinkamai teko ketvirta, trečia ir antra vietos nuo galo.

Šios keturios didžiausioms Europos transliuotojų sąjungos (EBU) narės konkurso finale dalyvauja automatiškai.

Finale nedalyvavo Lietuvos dainininkė Laura Čepukaitė, nes jos daina "Little by Little", atlikta su grupe "The Lovers", nelaimėjo ketvirtadienį vykusio pusfinalio. Atrankinis turas šiais metais taip pat buvo nesėkmingas Airijos, Austrijos, Baltarusijos, Belgijos, Bulgarijos, Estijos, Islandijos, Lenkijos, Monako, Nyderlandų, Portugalijos, Slovėnijos ir Suomijos atstovams.

Eurovizijos dainų konkurso pusfinalyje Lietuvai atstovavusi Laura Čepukaitė su grupe "The Lovers" užėmė paskutinę - 25-ą - vietą. Mūsų šalies pasiuntiniai surinko tik 17 taškų ir negavo teisės dalyvauti finale.

Laurai, kuri atliko dainą "Little By Little", 8 taškus skyrė Latvijos, 5 - Airijos, 4 - Jungtinės Karalystės televizijos žiūrovai.

Iš pusfinalio į finalą pateko dešimt atlikėjų. Daugiausiai taškų pusfinalyje surinko Rumunijos atstovai - 235. Antri buvo konkurso dalyviai iš Moldovos (207 tšk.), treti - Danijos atstovai (185 tšk.). Dešimtąją vietą užėmė ir paskutinį kelialapį į finalą pelnė Latvijos dainininkai (85 tšk.). Arčiausiai finalo buvo Lenkijos atlikėjai (81 tšk.).

Lietuvos televizijos žiūrovai ketvirtadienį vykusiame pusfinalyje pirmą vietą ir 12 taškų skyrė kaimynams latviams. Pagal lietuvių skirtus balsus toliau išsirikiavo Moldovos (10 tšk.), Šveicarijos (8), Danijos (7), Norvegijos (6), Estijos (5), Kroatijos (4), Baltarusijos (3), Izraelio (2) ir Lenkijos (1) atstovai.

Kijevui teko garbė rengti 50-ąjį Eurovizijos konkursą, kai pernai Stambule ukrainietė Ruslana Lyžičko pavergė milijonus Europos televizijos žiūrovų etnomuzikos elementų kupina "Wild Dances " kompozicija.

Nors Eurovizijos kritikai festivalį vadina "Europos namų šeimininkių pramoga", Ukraina į jo organizavimą žiūrėjo labai rimtai. Naujoji valdžia, užsibrėžusi ambicingą tikslą nuvesti šalį į Europos tautų šeimą, su festivaliu siejo didelius lūkesčius ir neslėpė vilčių, kad jis padės europiečiams geriau pažinti savo kaimynę.

Eurovizijos konkursui, kuriam buvo išleista daugiau kaip 100 mln. grivinų (54 mln. litų) ir kuriame dalyvavo rekordinis šalių skaičius - net 39, Kijevas parinko iškalbingą šūkį - "Pabudimas".

Ukrainai dainų festivalyje atstovavo grupė "Greenjolly" su šiek tiek pakeistu "oranžinės revoliucijos", nusiritusios per šalį 2004 metais, himnu "Razom nas bagato". Tačiau sėkmė jiems nenusišypsojo gavę tik 30 balsų jie užėmė vieną iš paskutinių 20-ąją vietą.

Progos pasinaudoti festivaliu nepraleido ir Ukrainos opozicija. Keli šimtai jos šalininkų piketavo prie sostinės Sporto rūmų, kur vyko šis renginys, ir reikalavo suteikti laisvę dviem buvusiems sričių gubernatoriams, kaltinamiems įstatymų pažeidimu.

Trijose šalyse neįvyko balsavimas

Eurovizijos dainų konkurso rengėjai pranešė, kad trijose renginį transliavusiose šalyse žiūrovų balsavimas telefonu neįvyko, nes nebuvo gauta pakankamai skambučių. Šios šalys - Albanija, Andora ir Monakas. Neįvykusio balsavimo atveju sprendimą priima kiekvienos šalies balsavimo komisija, kurią paprastai sudaro muzikos ekspertai,- pranešė iš Kijevo Lietuvos delegacijos atstovė spaudai.

Kaip pusfinalyje balsavo kiekviena šalis, bus pranešta iškart po šeštadienį įvyksiančio finalo. Skaičiai laikomi paslaptyje, siekiant išvengti papildomos politinės įtampos ir spekuliacijų.

Per šiandien įvykusią finalo generalinę repeticiją nepasisekė latviams "Walters & Kazha" - iš vaikinų dueto galėjo dainuoti tik vienas, nes antrasis persišaldęs prarado balsą. Medikai žadėjo rytoj Walteriui padėti - prieš pat pasirodymą suleisti vaistų, kurie trumpam mobilizuos balso stygas. Pusė balso penktadienio repeticijoje dainavo ir negaluojanti britė "Javine".

Generalinė repeticija buvo įrašoma ir būtų transliuojama tuo atveju, jeigu šestadienį per tiesioginę transliaciją įvyktų nesklandumų.

Eurovizijos favoritais laikomi daugiausią pietų šalių atstovai - graikė Helena, maltietė Chiara, moldavai "Zdob shi Zdub". Iš šiauriečių dažnai minimas švedas Martinas Stenmarckas.

Ar prognozės pasitvirtins, paaiškės netrukus. Finalas - šeštadienį 22 val. per Lietuvos televiziją.

LRT svetainė užkerta kelią lietuviams į Atėnus

Panašu, kad net ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija jau nebesitiki nieko gero iš mūsų atlikėjų pasirodymų "Eurovizijoje" - po dainų konkurso finalo LRT savo tinklapyje internete paskelbė, jog Lietuva prarado teisę kitąmet dalyvauti šiame konkurse.

Tai keista, nes prieš porą metų pakeistose "Eurovizijos" taisyklėse numatyta, kad pusfinalyje gali dalyvauti net ir prasčiausiai ankstesniame konkurse pasirodę atlikėjai, o apie naujus taisyklių pakeitimus informacijos nebuvo.

"Laura Čepukaitė į finalą nepateko. Ji ir jos grupė užėmė 25 - paskutinę - vietą, surinkusi 17 taškų. Lietuva prarado teisę kitąmet dalyvauti šiame konkurse", - skelbė LRT savo svetainėje.

Ši informacija nustebino ir LTV muzikos laidų prodiuserį Joną Vilimą, ir "Eurovizijos" trransliacijas žiūrovams komentavusį muzikologą Darių Užkuraitį.

"Nežinau, kas tai paskelbė, aš pirmą kartą girdžiu. Negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti. Tokios informacijos, kad lietuviai kitąmet negalės dalyvauti, iš EBU (Europos transliuotojų sąjungos, organizuojančios konkursą. - Aut. past.) aš dar negavau", - ką tik grįžęs iš Kijevo "Vakarų ekspresui" sakė J. Vilimas.

Tačiau jis pripažino, kad neseniai pakeistos "Eurovizijos" taisyklės nebedrausdavo mažai balsų surinkusiems atlikėjams dalyvauti kituose konkursuose.

D. Užkuraitis teigė esąs beveik tikras, kad LRT tinklapyje įsivėlė klaida. "Negali būti, kad negalėsime dalyvauti kitąmet, - tvirtino D. Užkuraitis. - Tam ir atskirti pusfinalis ir finalas. Į finalą iškart patenka daugiausiai balsų surinkusios šalys, o pusfinalis atviras visiems kitiems."

Paskelbtais duomenimis, kad Lietuvos atstovė L. Čepukaitė konkurso pusfinalyje užėmė paskutinę vietą, atlikėjos prodiuseris iki šiol negali patikėti.

"Kelintą vietą? Nesąmonė... Negali būti", - paprašytas pakomentuoti, kaip L. Čepukaitė ir grupė "The Lovers" priėmė žinią apie pelnytą 25 vietą, sutrikęs kalbėjo Justas Garliauskas.

D. Užkuraitis pasakojo, kad Lauros užimtą vietą sužinojo iš karto po finalo, pasibaigusio sekmadienio naktį. "Man buvo šokas, - prisipažino D. Užkuraitis. - Kaip ten bebūtų, mes tikrai buvome verti aukštesnės vietos."

Pusfinalyje Laurai ir jos atliekamai dainai "Little By Little" daugiausia taškų - 8 - skyrė latviai, 5 pridėjo Airijos, 4 - Jungtinės Karalystės žiūrovai. Daugiausiai taškų - 235 - pusfinalyje pelnė Rumunijos atstovai. Konkurso debiutantai Moldovos atlikėjai surinko 207, Danijos atstovai - 185 taškus. Paskutinieji - dešimti į "Eurovizijos" finalo traukinį įšokę latviai pelnė 85 taškus.

Pasitvirtino prognozės, kad šiemet "Eurovizija" bus sėkminga Graikijai - finale surinkusi 230 taškų, Helena Paparizu ir jos daina "My Number One" tapo konkurso nugalėtoja, tad jau aišku, kad 51-asis "Eurovizijos" konkursas kitąmet vyks Atėnuose.

Antroje vietoje liko Maltos atstovė Čiara, atlikusi dainą "Angel" (192 taškai), trečioje - Rumunijos atstovė Luminita Anghel su daina "Let Me Try" (158 taškai), ketvirtoje - Izraelio dainininkė Širi Maimon (154 taškai). Ilgą laiką konkurse pirmavęs latvių duetas "Walters & Kazha" liko penktoje vietoje (153 taškai).

Teigiama, kad "Eurovizijos" finalą stebėjo daugiau nei 150 mln. žmonių. Už konkurso dalyvius telefonu balsavo žiūrovai 39 šalyse.

Nesėkmė "Eurovizijoje" tuštino pinigines

Į "Eurovizijos" finalą nepatekusi Lietuvos atstovė nuvylė praturtėti bandžiusius Lietuvos gyventojus - lažybų punktuose stačiusieji už jos sėkmę liko tuščiomis kišenėmis. Klaipėdos bei kitų šalies miestų gyventojai lažybų punktuose už Laurą Čepukaitę su grupe "The Lovers" statė itin aktyviai.

Jos sėkme tikėta labiau nei praėjusių metų atstovų Lino ir Simonos šansais, antradienį rašo dienraštis "Klaipėda".

Besilažinantieji manė, kad Lietuvos atstovė ne tik pateks į finalą, bet jame sugebės įsisprausti į pirmąjį penketuką. Aktyviausi sirgaliai, tikėdami pergale, lažybų punktuose už Laurą statė ir po kelis šimtus litų. Tačiau visus juos prarado.

Lažybų bendrovės "Orakulas" projektų vadovas Arūnas Mickevičius teigė, jog žmonės labiausiai tikėjo Graikijos, Vengrijos bei Norvegijos pergale. Lietuvai "Eurovizijos" finale prognozuota ketvirtoji vieta.

Besilažinantieji dėl Lauros sėkmės statė įvairias pinigų sumas - nuo vieno iki kelių šimtų litų. Visi jie liko nusivylę - su statyta suma teko atsisveikinti. Anot A.Mickevičiaus, "Orakulo" lažybų punktuose daugiausia laimėjo vyriškis, tikėjęs Graikijos pergale. Jis statė kelis šimtus litų ir pasiėmė dvigubai didesnį laimėjimą.

Lauros šansai "Eurovizijoje" palankiai buvo vertinami ir lažybų bendrovėje "Omnibet". Jos direktorius Vygerdas Jonikas sakė, jog lietuvaitės reitingai buvo itin geri iki konkurso likus mėnesiui. Vėliau jie pradėjo kristi.

Palankiausiai "Omnibet" klientai vertino Graikijos, Šveicarijos, Islandijos bei Olandijos atstovus. Pastarosios dvi šalys į finalą taip pat neprasimušė. Anot V.Joniko, lietuviai gailėjo simpatijų kaimynams latviams. Jų šansai patekti į finalą bei laimėti "Euroviziją", besilažinusių nuomone, buvo gana menki.

Lažybų bendrovėje "Top sport" Laura buvo palaikoma aktyviau nei Lietuvos atstovai praėjusiais metais. "Top sport" Klaipėdos regiono vadybininkė Roma Urbonienė teigė, jog lietuviai statymais lažybų punktuose savo simpatijas reiškė Graikijos, Moldovos, Rusijos bei Norvegijos atstovams. Taip pat buvo palaikomi danai bei vokiečiai.

"Eurovizija" sulaukė didelio klaipėdiečių susidomėjimo. Į lažybų punktus sužinoti naujų vertinimų bei pastatyti už potencialų nugalėtoją užsukdavo žmonės, kurie lažinosi vien tik dėl "Eurovizijos" rezultatų.


Susijusi informacija


  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.


Šaltinis: Delfi.lt   Peržiūrėta kartų: 2617   Data: 2005-05-24
Esamas tekstas

50-osios "Eurovizijos" nugalėtoja graikė Helena Paparaizou.Kijeve vykusioje 50-ojoje "Eurovizijoje" nugalėjo Graikijos atstovė Helena Paparizou su daina "My number one", surinkusi 230 taškų. Graikams tai pirmoji pergalė "Eurovizijos" dainų konkurse. Eurovizijos dainų konkurso pusfinalyje Lietuvai atstovavusi Laura Čepukaitė su grupe "The Lovers" užėmė 25-ą vietą.

Antrąją vietą konkurse užėmė Maltos atlikėja Chiara su savo balade "Angel". Trečioji liko rumunė Luminita Anghel, su grupe sudainavusi "Let Me Try". Ketvirtoji vieta teko Izraeliui, o ilgą laiką pirmavę latviai liko penkti.

Iš karto po rezultatų paskelbimo Graikijoje tūkstančiai žmonių suplūdo į gatves švęsti. Sostinę Atėnus nutvieskė fejerverkai ir signalinės raketos. H. Paparizou buvo be galo patenkinta istoriniu triumfu. "Pagaliau konkursas pasiekė Graikiją", - sakė ji, turėdama omenyje kitais metais Atėnuose įvyksiantį finalą. Savo kūrinį atlikėja pavadino "tipiškos graikų dainos labai modernia versija".

Kijeve vykusį finalinį Eurovizijos koncertą savo televizijos ekranuose tiesiogiai stebėjo per 100 milijonų žmonių visoje Europoje.

1982 metais sausio 31 dieną Geteborge gimusi E.Paparizu muzikinę karjerą pradėjo kartu su savo vaikystės draugu Nikosu Panagiotidisu, kuris taip pat gimė ir išaugo Švedijoje gyvenančių graikų šeimoje.

Susibūrę į duetą "Antique" ir pamėginę derinti graikų bei švedų populiarios muzikos ritmus, jiedu su daina "Opa-Opa" 1999 metais pateko į geriausių šalies dainų penketuką, o netrukus į geriausių visos Skandinavijos dainų dešimtuką.

Jaunųjų dainininkų sėkmė neliko nepastebėta Graikijoje, ir 2001 metais jie buvo išrinkti atstovauti savo tėvų gimtinei Kopenhagoje vykusiame Eurovizijos konkurse. Su daina "Die for You" jie užėmė trečią vietą, atsilikę tik nuo tąkart laimėjusių estų atstovų ir renginio šeimininkų danų.

Šį jų laimėjimą praėjusiais metais su daina "Shake It" pakartojo graikų dainininkas Sakis Rouvas. Stambule vykusiame renginyje jį aplenkė nugalėtoja Ruslana ir serbų dainininkas.

Netrukus po sėkmingo pasirodymo Danijos sostinėje E.Paparizou pasitraukė iš "Antique" ir pradėjo solinę karjerą.

Be Graikijos, Maltos ir Rumunijos, į pirmąjį dešimtuką šiais metais dar pateko Izraelis, Latvija, Moldova, Serbija ir Juodkalnija, Šveicarija, Norvegija ir Danija.

Šalys, patekusios į pirmąjį dešimtuką, užsitikrina galimybę dalyvauti kitų metų Eurovizijos konkurse.

Paskutinę vietą šiemet užėmė Vokietijos atstovė Gracia, kuri už dainą "Run and Hide" gavo vos keturis taškus. Nesėkmingi šie metai taip pat buvo Ispanijai, Jungtinei Karalystei ir Prancūzijai, kurių atstovėms atitinkamai teko ketvirta, trečia ir antra vietos nuo galo.

Šios keturios didžiausioms Europos transliuotojų sąjungos (EBU) narės konkurso finale dalyvauja automatiškai.

Finale nedalyvavo Lietuvos dainininkė Laura Čepukaitė, nes jos daina "Little by Little", atlikta su grupe "The Lovers", nelaimėjo ketvirtadienį vykusio pusfinalio. Atrankinis turas šiais metais taip pat buvo nesėkmingas Airijos, Austrijos, Baltarusijos, Belgijos, Bulgarijos, Estijos, Islandijos, Lenkijos, Monako, Nyderlandų, Portugalijos, Slovėnijos ir Suomijos atstovams.

Eurovizijos dainų konkurso pusfinalyje Lietuvai atstovavusi Laura Čepukaitė su grupe "The Lovers" užėmė paskutinę - 25-ą - vietą. Mūsų šalies pasiuntiniai surinko tik 17 taškų ir negavo teisės dalyvauti finale.

Laurai, kuri atliko dainą "Little By Little", 8 taškus skyrė Latvijos, 5 - Airijos, 4 - Jungtinės Karalystės televizijos žiūrovai.

Iš pusfinalio į finalą pateko dešimt atlikėjų. Daugiausiai taškų pusfinalyje surinko Rumunijos atstovai - 235. Antri buvo konkurso dalyviai iš Moldovos (207 tšk.), treti - Danijos atstovai (185 tšk.). Dešimtąją vietą užėmė ir paskutinį kelialapį į finalą pelnė Latvijos dainininkai (85 tšk.). Arčiausiai finalo buvo Lenkijos atlikėjai (81 tšk.).

Lietuvos televizijos žiūrovai ketvirtadienį vykusiame pusfinalyje pirmą vietą ir 12 taškų skyrė kaimynams latviams. Pagal lietuvių skirtus balsus toliau išsirikiavo Moldovos (10 tšk.), Šveicarijos (8), Danijos (7), Norvegijos (6), Estijos (5), Kroatijos (4), Baltarusijos (3), Izraelio (2) ir Lenkijos (1) atstovai.

Kijevui teko garbė rengti 50-ąjį Eurovizijos konkursą, kai pernai Stambule ukrainietė Ruslana Lyžičko pavergė milijonus Europos televizijos žiūrovų etnomuzikos elementų kupina "Wild Dances " kompozicija.

Nors Eurovizijos kritikai festivalį vadina "Europos namų šeimininkių pramoga", Ukraina į jo organizavimą žiūrėjo labai rimtai. Naujoji valdžia, užsibrėžusi ambicingą tikslą nuvesti šalį į Europos tautų šeimą, su festivaliu siejo didelius lūkesčius ir neslėpė vilčių, kad jis padės europiečiams geriau pažinti savo kaimynę.

Eurovizijos konkursui, kuriam buvo išleista daugiau kaip 100 mln. grivinų (54 mln. litų) ir kuriame dalyvavo rekordinis šalių skaičius - net 39, Kijevas parinko iškalbingą šūkį - "Pabudimas".

Ukrainai dainų festivalyje atstovavo grupė "Greenjolly" su šiek tiek pakeistu "oranžinės revoliucijos", nusiritusios per šalį 2004 metais, himnu "Razom nas bagato". Tačiau sėkmė jiems nenusišypsojo gavę tik 30 balsų jie užėmė vieną iš paskutinių 20-ąją vietą.

Progos pasinaudoti festivaliu nepraleido ir Ukrainos opozicija. Keli šimtai jos šalininkų piketavo prie sostinės Sporto rūmų, kur vyko šis renginys, ir reikalavo suteikti laisvę dviem buvusiems sričių gubernatoriams, kaltinamiems įstatymų pažeidimu.

Trijose šalyse neįvyko balsavimas

Eurovizijos dainų konkurso rengėjai pranešė, kad trijose renginį transliavusiose šalyse žiūrovų balsavimas telefonu neįvyko, nes nebuvo gauta pakankamai skambučių. Šios šalys - Albanija, Andora ir Monakas. Neįvykusio balsavimo atveju sprendimą priima kiekvienos šalies balsavimo komisija, kurią paprastai sudaro muzikos ekspertai,- pranešė iš Kijevo Lietuvos delegacijos atstovė spaudai.

Kaip pusfinalyje balsavo kiekviena šalis, bus pranešta iškart po šeštadienį įvyksiančio finalo. Skaičiai laikomi paslaptyje, siekiant išvengti papildomos politinės įtampos ir spekuliacijų.

Per šiandien įvykusią finalo generalinę repeticiją nepasisekė latviams "Walters & Kazha" - iš vaikinų dueto galėjo dainuoti tik vienas, nes antrasis persišaldęs prarado balsą. Medikai žadėjo rytoj Walteriui padėti - prieš pat pasirodymą suleisti vaistų, kurie trumpam mobilizuos balso stygas. Pusė balso penktadienio repeticijoje dainavo ir negaluojanti britė "Javine".

Generalinė repeticija buvo įrašoma ir būtų transliuojama tuo atveju, jeigu šestadienį per tiesioginę transliaciją įvyktų nesklandumų.

Eurovizijos favoritais laikomi daugiausią pietų šalių atstovai - graikė Helena, maltietė Chiara, moldavai "Zdob shi Zdub". Iš šiauriečių dažnai minimas švedas Martinas Stenmarckas.

Ar prognozės pasitvirtins, paaiškės netrukus. Finalas - šeštadienį 22 val. per Lietuvos televiziją.

LRT svetainė užkerta kelią lietuviams į Atėnus

Panašu, kad net ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija jau nebesitiki nieko gero iš mūsų atlikėjų pasirodymų "Eurovizijoje" - po dainų konkurso finalo LRT savo tinklapyje internete paskelbė, jog Lietuva prarado teisę kitąmet dalyvauti šiame konkurse.

Tai keista, nes prieš porą metų pakeistose "Eurovizijos" taisyklėse numatyta, kad pusfinalyje gali dalyvauti net ir prasčiausiai ankstesniame konkurse pasirodę atlikėjai, o apie naujus taisyklių pakeitimus informacijos nebuvo.

"Laura Čepukaitė į finalą nepateko. Ji ir jos grupė užėmė 25 - paskutinę - vietą, surinkusi 17 taškų. Lietuva prarado teisę kitąmet dalyvauti šiame konkurse", - skelbė LRT savo svetainėje.

Ši informacija nustebino ir LTV muzikos laidų prodiuserį Joną Vilimą, ir "Eurovizijos" trransliacijas žiūrovams komentavusį muzikologą Darių Užkuraitį.

"Nežinau, kas tai paskelbė, aš pirmą kartą girdžiu. Negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti. Tokios informacijos, kad lietuviai kitąmet negalės dalyvauti, iš EBU (Europos transliuotojų sąjungos, organizuojančios konkursą. - Aut. past.) aš dar negavau", - ką tik grįžęs iš Kijevo "Vakarų ekspresui" sakė J. Vilimas.

Tačiau jis pripažino, kad neseniai pakeistos "Eurovizijos" taisyklės nebedrausdavo mažai balsų surinkusiems atlikėjams dalyvauti kituose konkursuose.

D. Užkuraitis teigė esąs beveik tikras, kad LRT tinklapyje įsivėlė klaida. "Negali būti, kad negalėsime dalyvauti kitąmet, - tvirtino D. Užkuraitis. - Tam ir atskirti pusfinalis ir finalas. Į finalą iškart patenka daugiausiai balsų surinkusios šalys, o pusfinalis atviras visiems kitiems."

Paskelbtais duomenimis, kad Lietuvos atstovė L. Čepukaitė konkurso pusfinalyje užėmė paskutinę vietą, atlikėjos prodiuseris iki šiol negali patikėti.

"Kelintą vietą? Nesąmonė... Negali būti", - paprašytas pakomentuoti, kaip L. Čepukaitė ir grupė "The Lovers" priėmė žinią apie pelnytą 25 vietą, sutrikęs kalbėjo Justas Garliauskas.

D. Užkuraitis pasakojo, kad Lauros užimtą vietą sužinojo iš karto po finalo, pasibaigusio sekmadienio naktį. "Man buvo šokas, - prisipažino D. Užkuraitis. - Kaip ten bebūtų, mes tikrai buvome verti aukštesnės vietos."

Pusfinalyje Laurai ir jos atliekamai dainai "Little By Little" daugiausia taškų - 8 - skyrė latviai, 5 pridėjo Airijos, 4 - Jungtinės Karalystės žiūrovai. Daugiausiai taškų - 235 - pusfinalyje pelnė Rumunijos atstovai. Konkurso debiutantai Moldovos atlikėjai surinko 207, Danijos atstovai - 185 taškus. Paskutinieji - dešimti į "Eurovizijos" finalo traukinį įšokę latviai pelnė 85 taškus.

Pasitvirtino prognozės, kad šiemet "Eurovizija" bus sėkminga Graikijai - finale surinkusi 230 taškų, Helena Paparizu ir jos daina "My Number One" tapo konkurso nugalėtoja, tad jau aišku, kad 51-asis "Eurovizijos" konkursas kitąmet vyks Atėnuose.

Antroje vietoje liko Maltos atstovė Čiara, atlikusi dainą "Angel" (192 taškai), trečioje - Rumunijos atstovė Luminita Anghel su daina "Let Me Try" (158 taškai), ketvirtoje - Izraelio dainininkė Širi Maimon (154 taškai). Ilgą laiką konkurse pirmavęs latvių duetas "Walters & Kazha" liko penktoje vietoje (153 taškai).

Teigiama, kad "Eurovizijos" finalą stebėjo daugiau nei 150 mln. žmonių. Už konkurso dalyvius telefonu balsavo žiūrovai 39 šalyse.

Nesėkmė "Eurovizijoje" tuštino pinigines

Į "Eurovizijos" finalą nepatekusi Lietuvos atstovė nuvylė praturtėti bandžiusius Lietuvos gyventojus - lažybų punktuose stačiusieji už jos sėkmę liko tuščiomis kišenėmis. Klaipėdos bei kitų šalies miestų gyventojai lažybų punktuose už Laurą Čepukaitę su grupe "The Lovers" statė itin aktyviai.

Jos sėkme tikėta labiau nei praėjusių metų atstovų Lino ir Simonos šansais, antradienį rašo dienraštis "Klaipėda".

Besilažinantieji manė, kad Lietuvos atstovė ne tik pateks į finalą, bet jame sugebės įsisprausti į pirmąjį penketuką. Aktyviausi sirgaliai, tikėdami pergale, lažybų punktuose už Laurą statė ir po kelis šimtus litų. Tačiau visus juos prarado.

Lažybų bendrovės "Orakulas" projektų vadovas Arūnas Mickevičius teigė, jog žmonės labiausiai tikėjo Graikijos, Vengrijos bei Norvegijos pergale. Lietuvai "Eurovizijos" finale prognozuota ketvirtoji vieta.

Besilažinantieji dėl Lauros sėkmės statė įvairias pinigų sumas - nuo vieno iki kelių šimtų litų. Visi jie liko nusivylę - su statyta suma teko atsisveikinti. Anot A.Mickevičiaus, "Orakulo" lažybų punktuose daugiausia laimėjo vyriškis, tikėjęs Graikijos pergale. Jis statė kelis šimtus litų ir pasiėmė dvigubai didesnį laimėjimą.

Lauros šansai "Eurovizijoje" palankiai buvo vertinami ir lažybų bendrovėje "Omnibet". Jos direktorius Vygerdas Jonikas sakė, jog lietuvaitės reitingai buvo itin geri iki konkurso likus mėnesiui. Vėliau jie pradėjo kristi.

Palankiausiai "Omnibet" klientai vertino Graikijos, Šveicarijos, Islandijos bei Olandijos atstovus. Pastarosios dvi šalys į finalą taip pat neprasimušė. Anot V.Joniko, lietuviai gailėjo simpatijų kaimynams latviams. Jų šansai patekti į finalą bei laimėti "Euroviziją", besilažinusių nuomone, buvo gana menki.

Lažybų bendrovėje "Top sport" Laura buvo palaikoma aktyviau nei Lietuvos atstovai praėjusiais metais. "Top sport" Klaipėdos regiono vadybininkė Roma Urbonienė teigė, jog lietuviai statymais lažybų punktuose savo simpatijas reiškė Graikijos, Moldovos, Rusijos bei Norvegijos atstovams. Taip pat buvo palaikomi danai bei vokiečiai.

"Eurovizija" sulaukė didelio klaipėdiečių susidomėjimo. Į lažybų punktus sužinoti naujų vertinimų bei pastatyti už potencialų nugalėtoją užsukdavo žmonės, kurie lažinosi vien tik dėl "Eurovizijos" rezultatų.

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (76)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
redG
2005 m. rugpjūčio 1 d. 13:05:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
BEJE WISIOS MERGINOS KURIOMS PATINKA LATVIUKAI WALTERS AND KAZHA PRISIREGISTRUOKIT JU FANU CLUBE ADRESAS WWW.WKFANCLUB.VISIEMS.LT NEPASIGAILESIT

____________________
Esu angeliukas bet kai noriu bunu velniukas :D
Atsakyti
redG
2005 m. liepos 21 d. 14:05:11
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Man patiko latviukai COOL PAVARE NORVEGIJA IRGI FAINA IZRAELIS DAR NIEKO IR GRAIKIJA

____________________
Esu angeliukas bet kai noriu bunu velniukas :D
Atsakyti
Ledi_Nuke
2005 m. birželio 29 d. 17:35:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
latviai ir graikai jega..!!!Sekmes jums!=}*~

Atsakyti
Ledi_Nuke
2005 m. birželio 29 d. 17:34:44
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
latviaia ir braikai jega..!!!Srkmes jums!=}*~

Atsakyti
redG
2005 m. birželio 23 d. 06:14:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Aisku latvija jega ir graikija jega

https:// euro8_gallery__550x356

____________________
Esu angeliukas bet kai noriu bunu velniukas :D
Atsakyti
walterija
2005 m. birželio 6 d. 07:12:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Graike yra daune latviai geriausi

Atsakyti
redG
2005 m. birželio 5 d. 11:10:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
ulira rašė:
et mano meiles latviaibroliai latviai~!


Mano irgi!! Ju daina pavare!!! Jie turejo laimeti!!!

____________________
Esu angeliukas bet kai noriu bunu velniukas :D
Atsakyti
biankas
2005 m. birželio 2 d. 14:39:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
graiku daina buvo verta paskutines vietos

Atsakyti
onezto
2005 m. birželio 2 d. 08:35:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
nlb jos ta daina buvo verta #1 vietos

____________________
what about HiP-HoP ?
Atsakyti
biankas
2005 m. birželio 1 d. 20:46:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
geriausei pasirode sveicarija ir norvegija o graikai neverti pirmos vietos buvo verta sveicarija arba norvegija

Atsakyti
justytuke
2005 m. birželio 1 d. 17:53:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Geriawsiaj tej Latwiukaj pasirode :* ir Ukraina O Grajkaj FUUUUUU

Atsakyti
dunc_lover
2005 m. birželio 1 d. 10:11:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
o my God....del tos eurovizijos,tiek shhh primalta

Atsakyti
dumbthing
2005 m. gegužės 31 d. 20:23:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
istikruju taj nesupratau ko ta graiku kekse laimejo...norvegai laimet turejo...

____________________
It's just like suicide and I really don't wanna die, but choice isn't mine...
Atsakyti
maxe
2005 m. gegužės 31 d. 17:24:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
aj tyngiu ten tiek skaityti bet zinau kad man ta daina tai beryshio.. jau geriau butu latvei laimeja.... arba moldova... nu dar neblogai ir norvagai pasirode bet sheip nervuoja kad kopijuka kitas grupes... ishvis kopijuokliu eurovizija buvo sheis metais

____________________
Welcome to the Converse Century
Atsakyti
justuki
2005 m. gegužės 31 d. 17:17:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
nieko gero pas tuos garaikus nebuvo, o va norvegai pavarė, moldovai ir gerai pavarė. rumunų tai daina nieko gero, bet nekiekvienas sugalvotų tepalų skardines ar ratlankį vietoj būgnų panaudoti, bet norvegai vistiek GERIAUSI

____________________
nenusimink, viskas kadanors pasikeis ir visiškai nesvarbu kaip:)
Atsakyti
Shimmian
2005 m. gegužės 31 d. 15:41:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
latviai siemet kzkaip nlbai bet uztat chiliu megziotojai man patikoo

____________________
nedarkykim muzikos
Atsakyti
ulira
2005 m. gegužės 31 d. 07:50:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
et mano meiles latviaibroliai latviai~!

____________________
Ar tiki i Dieva? Ne, as tikiu i John'a Lennon'a
Atsakyti
Gloria
2005 m. gegužės 30 d. 15:39:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Geriausiai pavare norvegai!

____________________
Life sucks.
Atsakyti
guskis
2005 m. gegužės 30 d. 13:43:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
latvija gerau pasirode bet kaimynu tiek daug neturi kaip graikija uztai latviai liko tik penkti o graikai laimejo

____________________
pravalas
Atsakyti
rock_girl
2005 m. gegužės 30 d. 10:44:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
ex..... tikrai latwiai ar moldovai geriau pasirode..... galejo jie laimet ..... niu o kad laura nelaimejo tei cia nieko keisto)

____________________
kruvinos rankos...kruvinos akys....mes nevergausim mes busim akmenys..busime plienas...busim ugnis ...mes busime wejas ..wejas wiltis...
Atsakyti
shadyjolka
2005 m. gegužės 30 d. 08:29:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
heh, gajla kad moldawaj nelajmejo

Atsakyti
melancholija
2005 m. gegužės 30 d. 04:19:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Graikijos daina tikrai gera. reik pripazint. Ne koks little by little

____________________
I want more than I am
Atsakyti
JuodasisAngelas
2005 m. gegužės 29 d. 16:20:50
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Niu, taip, Maldovijos dainike man taip pat patiko...

____________________
BlackAngel: "I don't know what to do, I just can't stop thinking about You... ...maybe it's better to cry or just stop breathing and die...
Atsakyti
twiggy96
2005 m. gegužės 29 d. 15:17:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Moldavai turėjo laimėti Ju daina "Bunica Bate Toba" buvo tikrai jėga
bet Graiku daina taip pat nebloga

____________________
VJ Manson
Atsakyti
JuodasisAngelas
2005 m. gegužės 29 d. 13:50:02
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Gakejo musu broliukai latviukai laimeti...

____________________
BlackAngel: "I don't know what to do, I just can't stop thinking about You... ...maybe it's better to cry or just stop breathing and die...
Atsakyti
redG
2005 m. gegužės 29 d. 06:36:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Man patinka tai kad daukas is lietuviu palaike musu sesute LATVIJA!!
O va estija tai nei mums nei latviams ( Man atrodo) Nedave nei tasko tai argi cia musus sese?????? tikrai ne Na uzteks mums ir latvijos!!!
Beje ziurejot arti toli Apie eurovizija????? Ten kalba nesamones kaskokias! Na buna ir juokinga kartais!!!!!

____________________
Esu angeliukas bet kai noriu bunu velniukas :D
Atsakyti
Pasiklydus
2005 m. gegužės 28 d. 11:14:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Jei butu laimeje latviai su tikrai puikia daina, tai butu paneigti Eurovizijos standartai, kad svarbiausia yra kuo grandioziskesnis sou, taciau...
Zinoma, laimejo grazi daina, bet ar ji tikrai verta pirmos vietos?

____________________
I never apologize. I'm sorry, but that's just the way I am.
Atsakyti
redG
2005 m. gegužės 28 d. 11:13:57
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Lady_I rašė:
daug kaimynu turi graikija ir siaip ten daug turistu. O daina tai ne super... vat latviai tai pavaro

Ltviai tai tikrai pavare !!!!!!!!!!!!!!!

____________________
Esu angeliukas bet kai noriu bunu velniukas :D
Atsakyti
Fora
2005 m. gegužės 28 d. 10:55:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Latviai geriau pagrojo,su tokiu isijautimu,o graiku daina irgi buvo visai nieko,bet uz juos balsavo kaimynines salys,o kaip zinant ju buvo daug...

____________________
SRek
Atsakyti
Lady_I
2005 m. gegužės 28 d. 07:26:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
daug kaimynu turi graikija ir siaip ten daug turistu. O daina tai ne super... vat latviai tai pavaro

____________________
Juk nedaznai sakau myliu, kai istikruju tai jauciu... Juk nedaznai apkalbinu, kai noriu to, bet negaliu..
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Susijusios naujienos

Iš Tailando grįžusi Laura svajoja apie Afriką
0
1

Neseniai aukso žiedus su savo išrinktuoju Donatu sumainiusi dainininkė Laura vis dar negali priprasti prie lietuviškos žiemos. Jaunavedžiai, grįžę iš Tailando, kur termometro stulpelis retai rodydavo mažiau nei 30 laipsnių šilumos, dabar mėgina prisitaiky...
„Laura & The Lovers“ sniego lauks vasario viduryje
0
2

Užsitęsusi rudenį savo debiutiniu albumu „Tarp krintančių lapų“ išpranašavusi Laura ir „The Lovers“ muzikantai viliasi, kad vasario viduryje į Lietuvą pagaliau atkeliaus tikra žiema. „Dar gerokai prieš Naujuosius metus buvome užsukę pas būrėją, kuri p...
Laura tinginiaus Tailande
0
7

Kitų metų pirmųjų mėnesių veiklos kalendoriuje dainininkė Laura ryškiausiomis raidėmis išskyrė vasario pradžią, kuomet ji penkiolikai dienų išvyks į Tailandą. „Net pati nustebau – per visą savo gyvenimą tai bus pirmoji mano poilsinė kelionė į užsienį....
Lauros ir „The Lovers“ debiutinio albumo „gimdymas“ – dokumentiniame filme
0
2

Neseniai debiutinį albumą „Tarp krintančių lapų“ išleidę Laura ir „The Lovers“ šį įvykį ruošiasi pažymėti laistydamiesi viskiu per lapkričio mėnesį rengiamus pristatymo koncertus. „Per visus tuos septynerius metus, kol gyvuojame, teko patirti tikrai d...

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Architecture in Helsinki Architecture in Helsinki
7,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 431
  Iš viso užsiregistravę: 73358
  Naujausias narys: ricepuritytesttoo
  Šiandien apsilankė: 129915