Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

B. Marley

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Viskas pradidėjo kokiais 99, kai Funkstar De Luxe į superinį hitą įkišo Bob Marley vardą, o Lauryn Hill užtraukė "Turn Your Lights Down Low".  Tuo metu Bob Marley man asocijavosi vien tik su Jamaika, žolyte, iki žemės nukarusiais dredais ir kažkur seniai girdėtu regiu. Ir dar tuo metu viskas, kas grojo per radiją ir televiziją gerai susiklausė ir aplamai nei aš tada domėjausi muzika, nei ką. Bet šiaip nujaučiu, kad tada muzika buvo nepalyginamai geresnė ir galėjai klausyti popso ir vis tiek užaugti doru žmogumi.

Vėliau, kai pasitaikė proga susirasti visus nostalgiją keliančius kūrinius, supratau, kad su Bobu reikalų buvau turėjus ir dar ankščiau. Esu įstikinus, mano tėvai klausydavosi Bobo tada, kai laukė kol gimsiu, nes tie žodžiai, ta regiška nuotaika, tas laisvas gitaros skambesys ir aplamai tas pozityvumas tikrai man jau buvo kažkur girdėtas, nežinau iš kur, bet mintinai moku didžiają dalį Bobo dainų.

Gaila negimiau tada, kai Bobas su regiu iš Jamaikos užkariavo pasaulį. Dar labiau gaila, kad negimiau Jamaikoj, kur populiarinti regio net ir nereikia. Tada būtų žymiai lengviau susikalbėti su žmonėmis apie MUZIKĄ. Duodu ranką nukirsti Bob Marley regį gerai pažįsta tik tie, kurie gyveno tuo metu, kai jis išpopuliarėjo arba tokie kaip aš, kurie atsiklausė Bobo gilioje vaikystėje, o šiuolaikinių hipsterių kompanijoje niekas net neįsivaizduotų kas tas Bobas Marlėjus, žmogus, kurio atvaizdas puikuojasi ant maistreaminių marškinėlių.

Dabar Bobas yra žymiai daugiau nei jo egzotiška muzika. Tai kartu ir rastafari religija, ir Jamaikos vadavimosi iš priespaudos politika ir savita regio grojimo technika, ir kalba bei išvaizda, ir galų gale tuntas jo vaikų, kurie seka tėvo pėdomis. Žodžiu tai visa kultūra, kuri paprastiems lietuviškiems žmonėms nevisada suprantama ir priimtina, todėl kapstytis po šio žmogaus biografiją neverta. Man atrodo, kad pagrindinis dalykas, kurio išmokau iš Bobo ir jo muzikos yra tai, kad muzikoje sutalpintos emocijos gali papasakoti daug daugiau negu paprasti žodžiai. Tiesa, tokios pamokos moko ne vienintelis Bobas, bet tebūnie tai pradžia.

 

Ką aš visu šitu norėjau pasakyt, tiesa pasakius dar neapsisprendžiau. Čia greičiausiai aplamai tik eilinė muzikos rekomendacija, todėl rekomenduoju penktadienio vakarą pradėti su jointu ir trupučiu tikros, rimtos ir nesuvaidintos klasikos, ritmais iš praeities, iš tolimosios Jamaikos, žodžiais, kurie nuteiks meilei ir taikai ; ]. Geros dienos, gero vakaro, geros muzikos ; ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 
 2012 m. rugpjūčio 31 d.

 2009 m. birželio 4 d.
 2008 m. gruodžio 7 d.
 2008 m. gruodžio 2 d.

Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Silentist
2012 m. rugsėjo 8 d. 11:34:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Faina persiskaityti.mėgstu Stop This Train (I Wanna Get Off) (ar čia ne Bobo, o jo atliktas cover?)


____________________
A paranoid is someone who knows a little of whats going on. A psychotic is a guy whos just found out whats going on. - William S. Burroughs.
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


KeyMono KeyMono
8,2

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 198
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 93055