Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Eurovision 2018 Topas

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

 

Sveiki! Kaip jau darosi įprasta, prieš prasidedant Eurovizijai vėl skyriau šiek tiek laiko sudėlioti visas šių metų dainas į savo video topą. Šiemet tikrai nemažai gerų dainų bei malonių siurprizų, bet, be abejo, netrūksta ir didelių nusivylimų. Įspūdingiausias ir praktiškai nepakartojamas šuolis žemyn lyginant su praėjusių metų topu priklauso Jungtinei Karalystei, o rimčiausią kokybinį šuolį į viršų šį kartą pademonstravo Graikija. Visa kita - video žemiau. Kaip visada, komentaruose pasidalinkite savo įžvalgomis ir favoritais ;)

 

 2018 m. gegužės 8 d.

 2017 m. gegužės 8 d.
 2016 m. gegužės 9 d.
 2016 m. vasario 27 d.

Komentarai (8)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2018 m. gegužės 10 d. 01:46:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nežinau, (ar) kas mane paveikė, ar tiesiog mano toks bjaurus būdas - kažkaip šiemet dauguma dainų man tiesiog make no sense. Visiškai. Aha, olandus ir vengrus pastebėjau - man irgi prie širdies toks kitoniškumas popso šventėje. Bet net jei visiškai nieko neturiu prieš ainavimą gimtąja kalba, vis ttik tai kiša koja - man nepriimtina kartot kaip papūgai dainos žodžius jų nesuprantant.

Jūsų daugelio nuvertinamas Izraelis - na mažų mažiausiai patraukė dėmesį savo kitoniškumu. Nešama žinutė gal ir netgi visai OK, bet... Sakykim, man tai yra Meghan Trainor (prisiminkit, su kokia daina ji debiutavo. Turiu galvoj ne stilių, o pagrindinę mintį) + (gal) Beth Ditto - pirmiausia dėl apimčių (sakykim, nestandartinis "grožis". Ar grožis - kaip kam patinka). Visuma man tokia... OK, švelniai tariant, keistoka, bet dainos mintis visai nebloga. Tik, sakyčiau, ar toli eis/jos su savo feministinėm idėjom...

Estija. Jei kiek daugiau suprasčiau itališkai (o taip bus - mokausi po truputį). man tai turbūt kol kas stailiausias Nr. 1. Daina tikrai stipri (man), nors stilistiškai tikrai ne naujiena. Žinoma, kažkodėl tokiu atveju norisi prisiminti italus Il Volo... Suknelę jau minėjau kažkurioj diskusijoj. Taip, ji įspūdinga, beeet.. Paieškojus video, nesunku atrasti, kad kažką labai jau panašaus darė Jennifer Lopez ar ne American Idol 2015....

Baltarusija, Rusija visiškai make no sense. Net jei nelaikau savęs rusofobe, na, per pigus popsas. Apie Rusijos patangas prakišti neįgaliąją patylėsiu - žaidimas tikrai negarbingas. Sakyčiau, nusižiūrėjo portugalą, betgi tą pačią atlikėją siuntė ir pernai, kai dar nebuvo žinomas laimėtojas... Visgi šiųmetė Rusijos daina kažkiek (laaabai mažai) geresnė už pernykštę. Vis dėlto į mano favoritų sąrašą nepatektų nė už ką Ne dėl to, kad tai Rusija - na labai jau pigu....

Prancūzija man kelia dvejopus jausmus. Daina klausosi visai maloniai, kol neįsigilini į tekstą. Sakysit, kas su juo man negerai? Ogi.. viskas. Nesunku suprasti, kad pasakojama "pabėgėlio" (na gerai, "pabėgėlių" vaiko) istorija. Gal nedėstysiu, kodėl TŲ (šiaip jau valkatų, ekonominių migrantų) identiškos istorijos manęs neveikia, kodėl aš į juos net nežiūriu kaip į pabėgėlius - gal nereikia čia politikuot. Grįžtant prie dainos - prancūzai, brangieji, ką tie jūsų dainoj apdainuojami veikėjai padarė jums patiems, kukū? Dar per mažai prisikentėjot? Ir vis tiek apie juos dainuojat? Politkorektiškumas ar kas tai? Naujas arkliukas, ant kurio tikimasi nujoti į finalą (pirmą vietą)? Kaip prieš gerus 20 metų buvo su vieninga Europa (prisiminkit Toto Cutugno ir Insieme). Nu nemėgstu aš tokių dainų. Man jos jokios. Greičiau erzina.Man tikrai netikėta, kad tarp lyderių įsiveržė Kipras. Man tokios dainos niekada nepatiko. Simpatijos pačiai šaliai čia neturi turėt jokios įtakos (nors per tos atostogos iki šiol buvo geriausiso ever). Na taip, gal pradedu stebėt įdėmiau šalis, kuriose buvome (ir kur patiko). Bet eurovizinės dainos kažkaip nekabina, ir tiek.

OK, Lietuva. Šiaip jau daina labai jau vidutiniška ir tarp mano favoritų nepatektų (kalbant apie nacionalinę atranką), nors man iš saviškių nebuvo ką rinktis - simpatijos nepajutau nė vienai dainai. Šiaip, aišku, Ieva gėos nepadarys. Viskas gražu, paprasta, šilta. Tas paprastumas ir šiltumas tikrai kabina. Kiek nuoširdžiai pagaminta šita daina - nesiimu spręst, bet tokių tiesiog nemėgstu. o jei padaryta remiantis principu, kad siekiant pergalės visos priemonės geros... Nu man nelabai..... Bet jeigu su šia daina Lietuva pakils tiek aukštai, kiek dar nebuvo pakilusi - OK, pripažinsiu, tai (sakyčiau, suvaidintas nuoširdumas) veikia. O ieva gal netgi visai natūraliai nuoširdi. Ir tikrai negėda už tokią dainą (nors pati asmeniškai manu, kad iki Europos su tokia muzika mums dar oi, kaip toli...).


Atsakyti
einaras13
2018 m. gegužės 8 d. 20:39:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Viliaus euroviziniai topai ir apskritai pasisakymai įvairiais muzikinio skonio klausimais yra labai nuspėjami. Čia galbūt net ne problema, tiesiog žmogus turi susiformavusį labai aiškų muzikinį skonį. Matosi iš topų, kad tai yra stiliaus žmogus - saldus popsas visada bus Viliaus topų gale, sunkesnė muzika visada bus viršuje. Aš tikrai nesu taip lengvai prognozuojamas.

Man patiko, kad gale yra UK, Lenkija, San Marinas, Moldova - jų dainos tikrai vargingos šiemet. Islandų daina nuobodi, rusų irgi prasta, švedų tiesiog stilius nesurezonuoja nei su manimi, nei su topo autoriumi, tai čia sutinku.

Tačiau turbūt labiausiai nesutinku dėl čekų - jei pas Vilių jie visiškam dugne, tai pas mane jie visiškam viršuje. Bet čia vėlgi, priklauso nuo analizuojamo aspekto. Stiliaus atžvilgiu, žinoma, tai tikrai ne mano ir tuo labiau ne Viliaus daina, tačiau aš labai vertinu, su kokiu preciziškumu, kokybe ir apskritai su kokiu požiūriu tas produktas yra pagamintas. Tai yra madingas ir net man malonus produktas.

Dar vienas kardinalus nesutikimas yra dėl prancūzų. Prancūzų daina turi įdomią žinutę (tolimuose sąmonės vingiuose tai labai primena Jamalos dainą), o ir labai lengvą, plaukiantį motyvą. Toks neerzinantis, lengvas, smagiai susiklausantis pop kūrinys. Kiek neša į pernykštę Belgijos dainą, tik šįkart prancūzai perspjovę pernykštį belgų darbą dvigubai.

Dar porą nesutapimų yra dėl Makedonijos beigi Suomijos. Makedonija pas mane yra antrajame dešimtuke vien dėl to, kad labai smagiai jie čia paeksperimentavo su reggae skambesiu bei gerai kalančiu pop priedainiu. Labai įsikirto, dėl to turbūt viena labiausiai kol kas klausytų eurovizinių dainų. Suomijos pop kūrinys yra žiauriai fainas, o ir atlikėja charizmatiška. Galbūt tokios precizikos, nuoseklumo kaip kad čeko dainoje nėra, tačiau tai nėra ir nuobodus saldus erzinantis švediškas produktas. Tokia spalvinga, vingri, šarminga daina. 

Ties viduriu randu dar vieną smarkų nesutapimą - Portugalija. Vėlgi, kaip ir prancūzų daina, taip ir portugalų užkeri savo lengva atmosfera. Perspjauna Sobralį tam tikrais aspektais. Viena mėgstamiausių dainų šiemet.

Ispanus nors ir įvertinai kukliai, tačiau aš juos padėjau į visišką galą. Nuvalkiota kaip nežinia kas.

Bulgarus tu irgi nestipriai įvertinai, tačiau tai daina, kuriai reikia bent keturių perklausų, kad tu ją suvirškintum. Iš pradžių mano irgi toks neutralus įspūdis buvo, tačiau po kelių perklausų ji man pakilo iki pirmo dešimtuko.

Man patiko, kad Slovėnija ir Azerbaidžanas antrajame dešimtuke. Šios dainos kitų yra nurašytos, tačiau man jos smagios. Slovėnes sceninis atlikimas labai įdomus, Azerbaidžano dainos catchy priedainis. Taip pat ir Malta beigi Rumunija yra kiek kukliai kitų vertinamos ir jos pas mane yra panašiose pozicijose. 

Airiai man gerokai per aukštai. Čia dar viena cliche, kaip ir ispanų daina. Baltarusių daina irgi man skamba kaip tipiškas slaviškas popsas, neįžvelgiu joje kažko labai stipraus.

Kažkaip tikėjausi Albanijos tavo topo pirmame dešimtuke. Žinau, kad tau albanų braižas patinka. Man šįkart kiek nuobodokas kūrinys.

Lietuvos aukštumas manęs nenustebino, tačiau Latvijos tai tikrai. Aš į latvių dainą šiemet žiūriu labai neutraliai.

Belgijos ir Olandijos buvimas pirmame dešimtuke mane džiugina. Belgijos daina yra neabejotina mano asmeninė lyderė.

Estijos buvimas aukštai man savaime suprantamas, Italijos irgi (nors man jų daina nelabai imponuoja), Vengrijos taip pat. Taip pat džiugu, kad Graikijos kokybišką dainą pastebėjai. 

Žodžiu, yra šiokių tokių nesutapimų, tačiau labai daug pozicijų sutampa mano ir tavo tope. Vat mano topą dabar YouTube'as apdoroja, tai artimiausiu metu pasidalinsiu. {#}

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Crazyz
2018 m. gegužės 8 d. 18:37:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, taip, išties subjktyviai pasisakiau, bet skonio reikalas, kai kurie muzikiniai stiliai mano ausims geriau skamba anglų kalba nei kitomis kalbomis. Bet anyway vengrų šansai patekti į finalą labai maži.

 

 


Atsakyti
4Blackberry
2018 m. gegužės 8 d. 16:01:08 2018-05-08 16:02:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Antra, nuo kada kalbos grožis išvis turi kažką bendro su tokios pakraipos metalo stiliaus perteikimu?"

Šiaip nemėgstu ginčytis dėl eurovizinių dainų, bet šį kartą padarysiu išimtį, kad apginčiau vengrus. Pirmiausia, daina pagal savo žanrą nėra bloga. Ji tiesiog pritaikyta euroviziniam kontekstui, supopsinta, supaprastinta. Turint omenyje, kad visos dainos daugmaž turi atitaikyt 3 min. ribas, susidaro jausmas, kad jiems nepavyko pilnai atskleist dainos grožio, koks galėtų būti, jei nebūtų jokių suvaržymų. Kas dėl kalbos grožio, man klausantis atrodo, kad ji netgi padeda, įneša daugiau spalvos į dainą, todėl negaliu sakyt, kad kalba nėra svarbi, net jei tai metalcore. O šioje specifinėje dainoje ypač atsiskleidžia jos įdomumas, kurio anksčiau neteko pastebėti. Tiesa, vis tiek neduočiau jiems 1 vietos, kokią 5 gal.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2018 m. gegužės 8 d. 14:06:14 2018-05-08 14:06:24
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Vengrų kalba nėra graži" yra žiauriai subjektyvu. Man vengrų kalba yra viena gražiausių ir įdomiausių girdėtų kalbų. Vat aš subjektyviai galiu pareikšti jau čia daug kam žinomą tiesą, kad aš italų kalbos žiauriai nevirškinu, bet to nelaikau kriterijumi vertinant itališkas dainas.

Bet šiaip dėl vengrų dainos pritariu - žiauri vidutinybė atliekamo stiliaus kontekste. Pas mane nebus aukščiau nei ties viduriu, antros dešimties galas geriausiu atveju. Dar vėliau papildysiu kitais komentarais, o kol kas dar nespėjau net savo asmeninio topo padaryti. 

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
velniux
2018 m. gegužės 8 d. 13:45:41 2018-05-08 13:47:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu tu savo nuomonę vos ne kaip faktus pateikinėji {#}. Taip, stilius turi reikšmės tikrai, bet daina yra gera ir netgi ne tik žiūrint per Eurovizinę prizmę. Nu ir su tuo kalbos grožiu tai irgi. Visų pirma, tai, kas tau gražu, nebūtinai turi universaliai būt gražu. Man pavyzdžiui prancūzų kalba vėžį varo. Bet ar aš dėl to sakau, kad ta kalba yra iš esmės bloga kokio nors stiliaus perteikimui? Antra, nuo kada kalbos grožis išvis turi kažką bendro su tokios pakraipos metalo stiliaus perteikimu? Kaip tik, sakyčiau, kuo agresyviau ir brutaliau skamba, tuo geriau. 

 

Dėl italų. Ten taip yra, kad daina, kuri San Remo nėra mano favoritė, vis tiek Euroviziniam kontekste bus tarp mano mėgstamiausių. Taip buvo su Mengoni, taip buvo su Il Volo, taip yra ir šiemet. Šiemet, mano nuomone, geriausia buvo Ultimo daina 'Il Ballo Delle Incertezze', bet jis dalyvavo (ir laimėjo) naujų atlikėjų kategorijoj, tai realiai į Euroviziją patekti šansų praktiškai neturėjo. Kita vertus, Ermal Meta daina tikrai nėra silpna, žinutė stipri, vokalai stiprūs, melodija irgi. Taip, gal lyginant su Gabbani nėra to tokio išskirtinio šarmo, bet daina gera. Ką žinau, italai tiesiog žino kaip pasirinkti. Lygiai kaip švedai siunčia Bieberio ir the weeknd hibridus, kurie man niekad neimponuos. Žinau, kad bus aukštai, bet mano topuose aukščiau ketvirtos dešimties nesišviečia. 

 

Dėl Gruzijos pritariu, tik kad kažkaip pradžioj visai įdomu, bet po 1-1.5 minutės nusibost pradeda. Tai vat kažkur apie vidurį ir palikau. O su tais 100% tai vėl juokini ;). Lygiai taip pat gi praeitais metais varei, kad Gabbani 100% laimės. Kad prancūzų šansai šiemet geresni nei eilę metų prieš tai sutikčiau (nors vėlgi, tiek Alma, tiek Amir dainos man patiko kur kas labiau), bet stiprių dainų šiemet daug ir tikrai visiškai nenustebčiau, jei prancūzė ir kažkur apie vidurį finale liktų. 


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Crazyz
2018 m. gegužės 8 d. 11:34:43 2018-05-08 16:46:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dalį šių metų Eurovizijos favoričių nukišai į topo uodegą. Nesimpatizuoju ir aš Iraeliui, man kartu su suomių, lenkų dainomis, ji viena labiausiai annoying, erzina tas dainavimo stilius. Čekų - iš pop pusės labai stilinga ir kokybiška daina, bet vėlgi ji nėra mano grojarašty.

Visiškai nestebina matyt italus top-3, kad ir kokia bebūtų italų daina, ji visad bus tarp Viliaus mėgstamiausių :D labai silpna daina  lyginant su pernai metų. 

Vengrai pirmi? Cmon, pataikauji vien dėl atliekamo jų stiliaus, džiugu, kad toks žanras bus atliekamas ant Eurovizijos scenos, bet na daina išties nėra gera, plius vengrų kalba nėra graži, kad perteikti ši stilų. 

Kas liečia dainavimą savo kalbomis, tai mano favoritė nr 1 - Portugalijos atstovė, labai graži ir skoninga daina, kuriai reikia daugiau laiko susigyventi. Taip pat favoritai prancūzai, į kurių lyricsus ir istoriją įsigylinau kiek vėliau, bus top-5-uke 100 proc. Gruzijos daina taip pat labai savam kūlturiniam šalies skambesy, bet labai maloniai susiklauso, ko negalima pasakyti eilinį kartą apie balkanų virtuvę. Ypač moldovų daina, Dieve padėk... :D

 

 


Atsakyti
4Blackberry
2018 m. gegužės 8 d. 09:07:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Patiko, kad Belgijai visai aukštą vietą skyrei. Nenustebino šiaip tavo Top 5, maždaug ir buvo galima tikėtis tokio. Vengrija irgi įeina į mano favoritus (obviously). Vidury sudėjai tuos iš esmės, kurie man prasčiausi (neskaitant Portugalijos ir Bulgarijos), o gale pas tave netrūksta mano favoritų (Švedija, Prancūzija, Čekija). Tai kaip visada kiek lyginau mūsų eurovizinius skonius, labai išsimėtę viskas :)


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


The Hives The Hives
7,4

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Pokalbių dėžutė

21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1322
  Iš viso užsiregistravę: 73352
  Naujausias narys: nofavowuhd
  Šiandien apsilankė: 52882