Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Statika. Būties perspektyva.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dabar vyksta visuotinis kraustymasis iš kambario. Remontas reikalingas. Ate, ate, mano achromatinis kambary, atgysi visai kitu veidu. Ir tikiuos, žiemą nebešalsiu, pasistatęs šildytuvus. Tai ir yra pagrindinė pertvarkymų priežastis. Na, bet tikėtina, kad tai yra paskutinė žiema, kurią praleisiu savo tėvų namuose, tai labai daug permainomis nepasidžiaugsiu (jei išvis džiaugsiuos). Žodž, betvarkė totali, viskas vyksta.

Kalbant apie paskutinius metus, taip, aš jau ale abiturientas ir vis dažniau turiu mąstyti apie ateities perspektyvas. Peilis man tokios mintys. Įpratęs gyventi lengvai ir paprastai, nenoriu nukrypti nuo savo gyvenimo kurso. Bet manyje daug gilesnis vidinis konfliktas - jaučiu per didelį sąryšį su gimtąją aplinką, kad galėčiau palikti šalį dėl kokybiškesnės edukacijos. Ir to jausmo negaliu įveikti. Eilinis žmogus pasakyti, pff, bijo permainų. Aš jam pritarčiau ir dar pridėčiau „labai“, nes toks jau tas mano būdas. Jau nuo pat įstojimo į gimnaziją aš pradėjau bijoti permainų, nes ten pasijaučiu labai saugus ir aplinkinių vertinamas. Vėliau įsisukęs ir į olimpiadų verpetą prie jo labai pripratau. Greitai teks pratintis prie universitetinės aplinkos ir savęs išlaikymo. Kita vertus, dar net neįsivaizduoju studijų krypties, t.y. į ką norėčiau stoti. Dar didesnė problema, nes mėgstu viską (išskyrus kalbas ir geografiją, kurios jau, laimei, seniai nebeturiu). Nu ką, teks apsispręsti. Deja. Nieko nepadarysi, Voneguto žodžiais tariant.

Grįžtant prie mano smegeninės reikalų. Recenzija, kurią vis ketinu užbaigti, vis dar nebuvo atsiversta. Pažadėjau parašyti, tai baigsiu, tik nežinau, ar kas nors kada nors jos sulauks. Knygų skaitymas vėl pradeda stagnuoti, tačiau puikiai integruojuosi į edukaciją. Namų darbų, aišku, nedarau, nes jie man neturi jokios prasmės, bet tai, kas man įdomu, pasidarau. Kūrybos procesai šiek tiek egzistuoja, bet jokio tikro materialo neteko išspausti. Raštai pagal Einarą gal dar atgis. Savo galvą toliau vėdinu žaisdamas šachmatus. Jaučiu, kad tobulėju, bet vis dar tesu nemokytas mėgėjas. Nors turėjau pasisekimų prieš stipresnius už save žaidėjus, tai kartais pagalvoju, kad būtų verta kur nors įsilieti į šachmatininkų aplinką, bet tam nelieka laiko ir pasiryžimo, nes dienotvarkę užspaudžia kiti darbai. Žodž, komplikuoti dalykai dedas pas mane, ką jau darysi.

Belieka toliau gyventi. Mėgstu gyventi. Mėgstu vaikščioti ir negalvoti apie gyvenimą keičiančius dalykus. Viskas statiška, vienu gyvenimo momentu galima grožėtis visą gyvenimą. Kaip šauniai aš žiūriu į savo egzistenciją. Nejaugi būsiu toks pacifistas. Kai rašau komentarus (o žinot mane, mėgstu aštrokai uždrėbti), žmonės mane ramina, o aš jiems atkertu, kad esu ramiausias žmogus planetoje. Ne visose situacijose, bet bent jau tam tikrose diskusijose nejaučiu didelio spaudimo, žodžio laisvė mane nuramina. Ir tie gyvenimo momentai po vieną mane nuramina. Ir akcentuodamas tą mano egzistencijos statiškumą aš pasijaučiu laimingas, nes suprantu savo egzistencijos prasmę - patenkinti savęs buvimą, tiesiog atlikti užkrautas biologines funkcijas. Dėl socialinių funkcijų nesu tikras. Va, daug ko baidausi. Bet, neduok Dieve, man kas uždraus natūralius dalykus (kad ir tą pačią žodžio laisvę, pavyzdžiui, per pamokas tai esu didis plepys), tada kažkam bus blogai, nes mėgstu desperatiškus ir neapgalvotus poelgius, kai kažkas sutrikdo mano vidinę harmoniją. O šiaip, esu labai ramus. Toks jau aš.

Taigi, šiandien pasirgsime už krepšininkus ir po to galėsiu vėl išjungti televizorių kuriam laikotarpiui. Dėžutė, kurios pas save neturiu, bet tėvai pas save turi ir prie jos praleidžia didžiąją gyvenimo dalį. Galėčiau kritikuoti, bet statiška egzistencija yra puikus dalykas, kam trikdyti. Ta gaida ir pabaigiu - nesiplėšykit, tiesiog rezignuokit savo buvimą tam tikru laiku tam tikroje vietoje ir elkites taip, kaip jums leidžiama pagal jūsų sutvėrimo galias. Socialiniai principai tik antraeiliai, stenkites juos ignoruoti, kur tik taip įmanoma padaryti.

 
 2015 m. rugsėjo 20 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Sahja
2015 m. rugsėjo 20 d. 13:01:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Z ar Y karta , viskas tuo ir pasakyta.


____________________
Meilė kovoja,bet žmonės akli,kas atsimerks,tam iš dangaus,leisis ji Šitam pasaulį meilė gimdo ateitį,praeitis-dabartį,o ateitis-sapnus. (Sahja) Mano batai iš Lietuvos,mano kelnės iš Vokietijos,mano kepurė iš Rusijos,o mano širdis,iš Indijos.Visa Visata ,tik sapnas,tik laikas,kurio nėra,mums tai atvers.
Atsakyti
Junis
2015 m. rugsėjo 20 d. 10:06:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Patinka ta vieta, kur sakai : "mėgstu gyventi". Tavo požiūris labai suprantamas. Linkiu sėkmės išgyvenant šiuos metus ir galiausiai pasirenkant tam tikrus dalykus (bet jie neįpareigos, jei to nenorėsi). Tokie kaip Tu , manau, neprapuola :)


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


2Cellos 2Cellos
9,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1035
  Iš viso užsiregistravę: 73339
  Naujausias narys: Alantas
  Šiandien apsilankė: 252995