Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Šventas

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O buvo taip. Šeštadienį anksti ryte palikau Vilnių pakylėtas, kad netrukus atidarysiu poledinės žūklės sezoną, kaip bebūtų keista paskutinį žiemos mėnesį. Pajudėjau Utenos kryptimi, nes ten daugiausia minuso ir ežerų ledas patikimiausias. Pakelėje Kirneilio ež., Luokesų ež., Susiedas aplipę poledinės žūklės mėgėjais pakėlė ūpą, tai parodo, kad ledas pakankamas žūklauti ir ganėtinai dideliuose ežeruose. Sinoptikų perspėjimai dėl ledo gąsdinantys, kaip represiniais laikais, tik neretai perdėti "vaikai neikit į mokyklą".

Pasiekiau vietą tik 13 val., keliai užpustyti – sunku privažiuot, kilometrą pėsčiom. Ežeras Šventas, atokus, nenustebau kad nė vieno žūklautojo. Ledas pakankamas pakrantėje 14-16 cm, viduryje – 12 cm, nors sniego sluoksnis dar storesnis. Kibimas buvo, bet labai vangus ir tai truko iki 15 val. Rezultatas keli cigaretiniai ešeriukai ir dvi imamos kuojos. Gaudžiau ant matyliaus ir perlinių kruopų. Baigęs žūklę vakare pastačiau 4 skritulius, jie skirti tik vėgėlėm. Žūklės taisyklių laikausi, tad masalui naudojau naktinius sliekus arba negyvą masalą (iš prekybos centrų kažką šaldyto). Skritulius išdėsčiau 10-12 metrų gylyje. Prasėdėjau iki sutemų kažko tikėdamas, tik svarbiausio kibimo nesulaukiau, tad palikau nakčiai pamiegoti.

Sekmadienį dar neprašvitus išsiruošiau į žūklę. Aštuntą jau prie ežero, skubu prie skritulių. Kažkur pasirodo pirmieji žvejai. Nuvalau sniegą, per naktį prisnigta. Pajudinu pirmą skritulį, valas pakankamai įtemptas, gal nuo svorio? Betraukiant, pasitvirtina kad kažkas sėdi kitam gale. Ir pasirodo žuveliokas, tiesa sakant į žuvelioką net nepanašus, greičiau į rupužioką, šlipsiukas. Pamatavau tik 26 cm, svoris koks 250 gramų. Tik gaila, kad gilokai įrijo tą šaldytą masalą. Atsargiai stengiuosi ištraukti kablį, nufotkinu ir tai padaręs paleidžiu atgal namo. Smagu, galvoju vienu vėgėlioku bus daugiau, po poros metų bus padorus egzempliorius. Kiti trys skrituliai tušti, nejudinti. Tad uždėjęs naujų naktinių porciją, perstatau. Grįžtu, tie žvejai kažką smagiai traukia, kokiam 8-9 metrų gylyje. Pasiteiravau, parodė kad neblogai kimba ešeriai, tik maži, gaudė ant matyliaus ir blizgutės. Pamatau ir trečią vietinį, pažįstamą. Jisai arčiau įlankos gaudė, kabinosi kuojos. Pabandžiau ir aš netoliese. Apie 10 val. normaliai ir man, ešeriukai bet maži. Pagaliau vienas imamas, po kurio laiko kuojytės, kas įdomu, gaudau kaip ešerius virpindamas sargelį, o kimba nachališkai kuojos. Šį kartą visai nenorėjo imti ant perlinių kruopų, kai tik pašeriu nustoja kibti, džoukas. Pažįstamas nusprendė paėjėti prie tų žvejų, aš pasilikau. Gerai kibo iki 12 val. Po to kibo atsargiai, vienu metu taip ižūliai ir greitai nulinko sargelis, kad net žagtelėjau. Nespėjau net pakirsti. Prasėdėjau iki 14 val., reziume pagavau 25 žuveliokus, paėmiau tik 11 imamų. Nusprendžiau grįžti prie žvejų, ogi ką jūs manot tas vietinis su blizgute kokių 300 gramų ešerį išlupęs!!! sako kad dar geresnis nuėjo. Nors jau skubėjau namo prie skritulių, pamasino ir mane tas ešerys. Tad 10 minučių nutariau pabandyt. Gal ne tą auksinę eketę išgręžiau, tad kibimo neturėjau. Nuėjau link skritulių. Juos ištraukiau tuščius, tik vienam naktinis buvo pakankamai apipešiotas. Manau ešerio darbas, bet kas ten žino. Taip ir palikau ežerą namo, visumoje pakankamai smagu, kad taip puikiau atidariau poledinį sezoną. O dar tas oras toks puikus, pavasariškas. Tad, žvejyba žiemą visai smagus reikalas.
 
 2007 m. vasario 5 d.

 2009 m. spalio 26 d.
 2008 m. rugpjūčio 6 d.
 2007 m. lapkričio 26 d.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
sSstrAnge
2007 m. vasario 7 d. 19:36:44
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
smagu..

____________________
Visiems graži kaip orchidėja ir saldi kaip medus nebūsi.Ir nereikia.
Atsakyti
Funcybabe
2007 m. vasario 5 d. 22:52:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
oho, kokia istorija
tikrai smagus reikalas...

____________________
Just because I flirt doesn't mean I'm interested.
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Gil Scott-Heron Gil Scott-Heron
7,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 168
  Iš viso užsiregistravę: 73324
  Naujausias narys: 12betno1
  Šiandien apsilankė: 192211