Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Vakarykštis grupės „The Skys“ ir kt. pasirodymas

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Recenzijos nerašysiu, nenoriu apie tokius dalykus kalbėti oficialiu ir objektyviu stiliumi, nebent iš manęs kažkas labai gražiai paprašys.

Vakar apturėjau, spėju, geriausią koncertą savo gyvenime („Dream Theater“ arti to, bet Siemens'as viską sugadino). „The Skys“ šventė dvidešimtmetį ir į „New York“ prisikvietė savo draugų. Pirmieji davė sunkaus metalo/roko, lietuviai „Dear Madam“. Man užteko vienos dainos, kad suprasčiau - oba, mes turim kokybės, ir dar kokios. Progresyvą netgi užnešantys metalistai pagrojo 6 dainas per 40 minučių (pabandyk pasidalinti ir pasižiūrėti, koks vidutinis dainos ilgis, na, galima atmest kelias minutes dėl bendravimo su publika). Aišku, elgesio ant scenos yra kaip pradininkų (nepratimas, patirties trūkumas), bosistas kiekvieną dainą norėdamas sumenkinti savo vaidmenį nueidavo prie būgnininko ir padėjęs koją ant didžiojo būgno, nusisukęs nuo publikos grodavo, kol gitaristas priekyje, likęs vienas, varydavo savo solo. Keistas elgesys, bet ką darysi. Paklausykit šitos dainos. Man gyvai ji neskambėjo taip tool'iškai, bet originalioj versijoj tai net būtų galima apkaltinti plagijuote:


Toliau buvo „Sofa Nr.42“, kažkokia šiuolaikiško roko (kažkiek neša į punk'ą) forma, kur yra du vokalistai — viena bando repuoti, bet jis pats prisistatė kaip pradedantysis, todėl jo repavimas tikrai neatrodė įspūdingai. Kita — moteriškė su nuostabaus tembro balsu. Jos atlikimo kokybė buvo daug geresnė ir mielai jos klausyčiau vienos negu dueto su nelabai geru reperiu formoje. Niekur youtube nėra tokio gero įrašo, kuris atspindėtų gerą dainininkės vokalinį atlikimą, nes, matyt, reikšmingą vaidmenį atliko ir gera Niujorko akustika bei garsinė įranga. Šita gal arti:


Toliau „Bliuzoholikai“. Bliuzas, kurio nesu mėgėjas, todėl šitas pasirodymas mane paveikė mažiausiai. Susidaryt bendrą vaizdą galima iš šio įrašo. Tik vėlgi, kokybe niekaip neprilygsta:


Po pertraukėlės prasideda pagrindinė renginio dalis — „The Skys“ pasirodymas, prieš kurį žmonių skaičius augo eksponentiškai. Galiausiai ir priešais sceną žmonių buvo nemažai (per kitus pasirodymus žmonės sėdėjo pasislėpę šonuose, sėdėdami prie staliukų, todėl nežinau, kaip grupės turėjo jaustis, kai koncertuoja prieš tuščią lauką), tačiau galutinai neužsipildė, galima sakyti, per pagrindinių žvaigždžių pasirodymą New York'as tebuvo pustuštis. Tai parodo, kaip „The Skys“ žinomi ir gerbiami Lietuvoje, kaip vertinamas progresyvusis rokas.

Pasirodymas buvo jėga. Kokybė iš visų pusių. Galbūt vienintelis minusas yra tai, kad Božena tiesiog prievartauja klavišinius aukštose natose. Gal palikim jai trys aukščiausias oktavas ir viskas, dabar prieš ją stovi 7 oktavų gigantai. Bet visa kita buvo jėga. Nors grupė nusprendė nesugroti „The Pyramid“, mano asmeninio favorito, bet „Colours of the Desert“ ir „Walking Alone“ buvo didelė kompensacija. Šiek tiek dainų iš naujojo albumo, kurios man nėra familiarios ir pirmas įspūdis, kad jos šiek tiek prastenės nei iš „Colours of the Desert“. Nenusipirkau naujojo albumo (o gal reikėjo), bet dar turėsiu progų jo išklausyti šitam gyvenime. 

Bendrai tariant, labai profesionalus pasirodymas, be jokių sužvaigždėjimo elementų (atėjo, pagrojo ir išėjo, jokios pompastikos), publika liko sužavėta. Liūdniausia tai, kad „Lifesigns“ paklausyti pasiliko gal tik ketvirtadalis tos publikos, kelios dešimtis žmonių, kurie ir tai kas kiek laiko po porą išeidinėjo. Na, čia vienas koncertinis „Walking Alone“ įrašas, esantis YouTube:


„Lifesigns“!!! Realiai pirma grynaveislė progresyviojo roko gyvai išgirsta grupė. Ir įžangai „Lighthouse“ ir „Telephone“ man pakako, kad būčiau visiškai patenkintas pasirodymu. Buvo ir dainų, kurių nesu girdėjęs (greičiausiai nauja ir niekur neleista medžiaga, kaip būdinga nežymioms ar debiutuojančioms grupėms), bet jos irgi nunešė stogą. Progo fanai, pasilikę paklausyti daugiau nei pusantros valandos trukusį Lifesigns pasirodymą irgi buvo nustebinti muzikantų techniškumu. Būgnininkas Frosty labai gerų ritmų skėlė, gitaristas Tsonev'as ir bosistas Poole'as varė visokias solo (Telephone įžangos boso partija sukaustė visos publikos dėmesį). Young'o klavišai irgi skambėjo labai gerai. Žodž, buvo gerai. Įsivaizduoju, kad „Lifesigns“ yra pratę prie keliasdešimties žmonių publikos, bet nusipelnę žymiai daugiau, nes jų kompozicijos perspjauna „The Skys“, tačiau jų muzikos stilius nėra toks artimas ir pabrėžtinas kaip jubiliatų, kurie ir skambėjo kažkodėl žymiai ryškiau. Štai, kaip jie kartais skamba ir atrodo gyvai:

Summa summarum, tai buvo geriausias muzikinis renginys, kuriame esu dalyvavęs. Nesitrankau po visų taip mėgstamus festivalius, kur pasirodo po kelias dešimtis grupių su plačiomis programomis (ten paprastai turėtų būti įspūdinga), bet familiari Niujorko aplinka ir mano pamėgti atlikėjai (bent jau 3 iš 5) paliko labai gerus įspūdžius.

 
 2015 m. lapkričio 7 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (3)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Junis
2015 m. lapkričio 11 d. 07:14:19
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Visiškai sutinku ! Tik kartais pavargsti, nes nenorėdamas vertini :) Jei iš profesinės pusės žiūrint...


Atsakyti
einaras13
2015 m. lapkričio 11 d. 06:47:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kai muzika miela ausims, tai laikas išvis praranda prasmę. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Junis
2015 m. lapkričio 11 d. 04:06:20
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Iš tiesų ne menkas iššūkis tiek valandų muzikos išklausyti. ;) Smagu, kad patiko. Ir be abejo, peno ausims pasisėmei, kaip supratau, keliems kartams į priekį :) 


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


2Cellos 2Cellos
9,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1126
  Iš viso užsiregistravę: 73339
  Naujausias narys: Alantas
  Šiandien apsilankė: 258461