Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Kritinė fazė

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kaip jau pastebėjote, mušu rekordus. Kur taip matyta, kad tarp dviejų mano dienoraščių būtų 22 dienų skirtumas. Žinant mane, tai nerealiai daug. Bet pakaltink tu aplinką, vargšas likimo elemente, niekuo neišsiskiriantis, pasiduodantis tiems patiems dėsniams.

Taigi, visą netvarką dabartiniame mano buitiniame gyvenime galėčiau pavadinti buitine krize. Net mano kambarys yra rytų pusėje, kur pučia rytų vėjas (spėkit, kodėl mano kambaryje yra antihumaniška temperatūra). Tačiau nekalbant apie tai, turiu pakalbėt apie kai ką kitą. Vėl, kaip prieš du metus, pradėsiu skųstis laiko stoka. Tik šįkart turbūt neturėčiau tirštinti spalvų, nes realiai, prieš du metus negalvojau, kad atsidursiu tokiam kosmose, gal netgi singuliarume, kokiame esu dabar. Esu kažkur tarp beprotybės ir superdidelio užimtumo, susijusiu su tuo, kad turėčiau mokytis, tačiau žmogaus jėgos ir motyvacija ribota, todėl jau pradedu nuleisti rankas ir galvoju, kad nepersiplėšiu visur (o norėčiau). Tai nekainuoja nervų, tačiau kai turi ruoštis šitam, anam, trečiam ir kas svarbiausia - dar trigrašį kiša eiliniai mokyklos darbai, tai norisi paimti ir susprogti, išsitaškyti į visas puses. Galvojat, aš labai noriu pirmadienį rašyti rašinį. Galvojat, aš labai noriu ruoštis viešajam kalbėjimui. O dabar jaučiuos kaip apopleksijos ištiktas invalidas - tave muša, o tu net piršto nepajudini. Bet nori, kažką nori padaryti. Krūvis egzistuoja ne tik fizikoje, ir buityje. Visa tai veda į žmogaus depresavimą, kad motyvacijos trūksta, dėl to ir laikas yra ėdamas sparčiai. O ne, šitos mintys pradeda mane žudyti, kaip ir visos kitos idėjos. 

Matot, kokį nervų kamuolį iš žmogaus padaro aplinka. Tokia ta mano kritinė fazė, kuri dar garantuotai tęsis pastarąją savaitę, o bendrai paėmus, iki kokio balandžio. Nedaug liko, tik pergyvenkim tą šaltą laikotarpį. Šiaip, aš mėgstu šaltį, bet po kurio laiko jau jis užknisa ir norisi šilumos, vasaros. Realiai, tas periodas man jau atėjo, nes kai kiekviena diena dviženklės temperatūros (na, pastaruoju metu jau nebe), tai toks klimatas palaipsniui ir vėžį gali įvaryti. 

Šiaip, sausis buvo toks mėnuo, kuris atnešė daugybę mikropermainų mano gyvenime. Griūvo mano teorijos apie pilkąją masę ir supratau, kad kiekvienas esame užsidarę savo mikrokosme, interpretuojančiam savo priklausomybę NE pilkajai masei, tačiau kiekvienas subvienetas, kuriam save priskiri, yra pilkoji masė. Būti išskirtiniu reiškia būti ne žmogumi. Tik tarpusavyje žmonės šalutiniais požymiais yra skirtingi, bet mąstymo mechanizmas yra visiškai tas pats. Svarbu yra tai, kad kai esu pabuvęs keliose grupėse, tu jau gali gana blaiviai įvertinti, kuri tau priimtiniausia. O svarbiausia tai, jog bet kuris normalus žmogus supras, kad bet kada yra geresnė, jam priimtinesnė aplinka už tą, kurioje jis dabar gyvena. Nes šiam reiškiniui galima pritaikyti ir posakį "uždraustas vaisius skaniausias". 

Bandau iš objektyvaus kampo pažvelgti į savo mąstymo permainas. Ir kas mane labiausiai stebina/žavi/domina, tai faktas, jog aš, praėjusius du metus dažnai samprotavęs apie žmogaus vidinę egzistenciją, tą tokį subjektyvų, dvasinį, abstraktųjį elementą aš buvau motyvuotas nagrinėti. Man kažkiek paaugus, vis dažniau atkreipiu dėmesį į žmogaus praktinį, socialinį, buitinį, kitaip sakant, realųjį būvį. Tai galbūt yra toji psichologinė žmogaus transformacija, plačiai žinoma paauglio brendimo sąvoka. O galbūt kažkas kitas padarė įtaką tokiems mano galvosenos pasikeitimams. Gal vis didesnė įgaunama patirtis taip išlenkė mano minčių orbitą. 

Katastrofiškai puiku yra tai, jog dabar šeštadienis ir yra puiki laisva diena viską apmąstyti ir apibrėžti tam tikromis ribomis. Anksčiau ignoravau bet kokias ribas, sakydamas, jog mes negyvenam koncentracijos stovykloje ir nesam apriboti mūrinėmis sienomis. Jei ir esam, bet kokios sienos ne tik mechaniškai, bet ir dvasiškai pramušamos. Nereikia savęs nuvertinti ir reikia plaukti... vėjais. Štai ir lūžis, vis dėlto, viskam yra ribos. Net ir lakiai žmogaus vaizduotei kurią galima apriboti nuo mintyse besisukančios nešvankios, sakykim, ekshibicionistinės pornografijos iki pseudotragiškų teroristiškų išžudymų. Juk niekada neįsivaizdavom, kas galėtų būti už Visatos ribų. Tai tiesiog sveiku protu nesuprantama. Mane psichiniai ligoniai žavi tik iškreipta fantazija. Dėl viso kito... jie daržovės, jie nenormalūs, jų socialinės, buitinės, galbūt ir dvasinės ribos dar siauresnės. Nei filosofai, nei fizikai negali atrasti viskam pritaikyto prado, kuris apibrėžtų viską, būtų etalonas ir sektinas pavyzdys bet kam. Niekada nesiplaikstykite vėjais, kas žino, už kurio kampo jūsų laukia supratimas, kad jūsų pačio galimybės yra visiškai ribotos. Rekomendacija: pirmadieniais išeidami į pamoką/darbą/paskaitą arba šeštadienio vakarą išeidami į pasibūvimą/vakarėlį/pasivaikščiojimą ir bet ką kitą darydami nepamirškite į rankinę/kišenę arba elementariausiai - ant kaklo užsimauti galvos. Tai neišvengiamai svarbu.

Ir štai, praėjo tas ciklas, kada aš perkračiau savo mikrokosmo paslaptis ir paverčiau jas keliolika kilogramų raidžių. Dievinu dienoraščių rašymą su sąlyga, jei turi, ką pasakyti. Deja, ne visada visi turi laiko. O dabar muzikos momentai, kurie savo impresija gali pritrėkšti. Tikiuosi, mano dienoraštį beskaitant jūsų dar nepritrėškė ta raidžių siena, kuria jūs turėjote išvysti atsivertę šį pliurpologišką traktatą apie nieką. Ate.




 2014 m. vasario 1 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2014 m. vasario 2 d. 21:52:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš savo kambaryje turiu ne tik didelį rašomąjį stalą, kur stovi kompiuteris, gigantiškas spausdintuvas ir dar stalinis laikrodis-pieštukinė ir dar visokie rakandai bei lieka pusė stalo laisvos vietos ir dar netgi paprastas stalą. Savo knygoms turiu atskirą lentyną, deja, ji visa perkišta, o popierizmui nėra ribų, todėl dažnai pasiklystu. Aš neslėpsiu, esu akivaizdus mokslo žmogus, ir man išspręsti po 20 lapų užduočių per dieną yra bene kasdienybė, todėl viskas taip ir vyksta. Būtent dėl to, kad per dieną kelioliką lapų turi sumest į pečių vien dėl to, kad juose nepasiklystum, biesina ir kanceliarinis / ofisinis gyvenimas turi savo minusų.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
saliakelio
2014 m. vasario 2 d. 17:33:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Siaip didele dalis mokymosi ir mastymo, vistik vyksta sedint uz stalo. Beskaitant visa tai, kadzkaip susimastau ar tu sedi prie didelio ir patogaus stalo, o gal siaip sau tokio kur daznai nera vietos visiems daiktams ir knygoms. Vistik tai svarbus dalykas visiems kasdienybeje. As lyg ir turiu ne maza stala bet visad norejau didesnio, o baldu parduotuvese mane visad stebina zemas dydis visu stalu, jie vos ne visi padaryti kazkokiems labai maziems zmonems ir tik mazos kedes tinka prie ju. Jei is ergonomikos puses mano nuomone, jie vos ne visi skirti ~1,50-160 ugio zmonems, nes yra toks dalykas aprasytas kokio aukscio ir stalas ir kedes pagal ugi turetu buti, bet visur parduotuvese kazkoks keistas zemas standartas. Siaip cia gal ne i pacia tema, bet labiau apie tai kur ir kaip patogiai mes mastome ir dirbame.


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
DjVaids Bonnie Tyler Faster Than the Speed of Night
 Bonnie Tyler
 
Kogqr Kanye West Runaway
 Kanye West
 
Sahja Valery Meladze Noch' nakanune Rozhdestva
 Valery Meladze
 Naktis,pries geriausią rytą 9
Silentist Billie Eilish Wish You Were Gay
 Billie Eilish
 
malia INXS Disappear
 INXS
 Ačiū.Neoriginalu? Bet aš pasilinksminau????
Konditerijus IAMX I Come With Knives
 IAMX
 

Šiuo metu vertiname


Ian Brown Ian Brown
6,6

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
Sveiki
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
23:28 - Rutonė
Su INXS ir Disappear man jau panašu į trolinimą. Ne idėjų trūkumą.
20:52 - saliakelio
Mendelsono valsai vasara skamba
20:50 - saliakelio
nu ar apsizenijot ar dar ne ta muzika sventems vis groja
20:26 - einaras13
Nebent yra kitų 10cc apologetų, kurie nori Silentist'ui daugiau įžvalgų pasiūlyti vietoj manęs
20:25 - einaras13
Silentist, viskas su laiku. Mėgstu 10cc, dažnai jų klausau, bet stengiuosi nepadauginti su mažaverčiais komentarais. Kai turiu kažkokią vertingą mintį apie klausomą dainą, tada jau nepagailiu savo laiko ir rašteliu komentarą.
20:23 - einaras13
Rūta, taip, nemokamas Spotify turi fiksuotą maišymo režimą, neįmanoma klausytis dainų iš eilės. Todėl nemokamas Spotify yra iš esmės useless dalykas (bent jau man, kuris daug ko klauso albumais ir preferably be reklaminių intarpų)
20:22 - einaras13
malia, INXS - Disappear ketvirtą dieną iš eilės? Gera daina, bet negi taip nėra idėjų kažką kitokio pasiūlyti? Tikrai atsibosta ir nuvilia tokie siūlymai
21:05 - Silentist
Idekit daugiau 10cc izvalgu. Ypac trys pirmi albumai domina ir ju dabar klausau
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 707
  Iš viso užsiregistravę: 73377
  Naujausias narys: qerbnhoerr
  Šiandien apsilankė: 19963