Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Juodasis humoras - kaip manote, kur jis jau peržengia moralės ribas?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 12
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Silentist
2013 m. gruodžio 24 d. 03:40:52

Lietuvoje man patinka iš humoro old school, jei humoro tradicijų prasme. Labiau patinka šviesus humoras, anekdotų pasakotojai kaip Šilanskas. Orlauskas su Zavaliausku. Naujos kartos humoras yra ne tiek juodas, kiek piktas. Tarkim iš music'o combat turi humoro jausmą, saliakelio netrūksta idėjų. bet saliakelio, būna, juokauja suirzęs, nepatenkintas. manau, kai žmogaus nuotaiką užvaldo suirzimas, jam nereikia duoti jokio humoro kurt (net jei jis ir iš to valgo duoną)

2013 m. kovo 24 d. 02:04:03

kol skatina mąstyti (kaip elektrošokas), pabudina žmogų iš gilaus miego sąmonės lygyje. kol padeda sveikai mąstyti - jis geras, juodas humoras. Jei dėl pinigų, garbės, sužvaigždėjimo, o ne dėl idėjos - tuomet jis išsigimsta, naudoja klišes, manau, tampa išsigimusiu, nenatūraliu...

"moralė" egzistuoja žmonėms, kurie turi aukštas moralines vertybes (tarkim nemėto cigarečių ant gatvės, o į šiukšliadėžes) tuomet juodojo humoro nereikia. jų ir taip sąmonė nemiega, vertybės nėra pamintos.

2013 m. kovo 23 d. 19:31:16

Tubūt patys sugalvojo... ne pats skoningiausias mano matytas juokelis, bet kažkaip neužkliuvo man...

2013 m. kovo 23 d. 18:14:40

na taip. Išvada - lenkai - ne žmonės. Man tik įdomu, ar žiniukai tai iš tiesų leptelėjo, ar demotyvacijos kūrėjas sumąstė. Ir jei žiniukams tai nutiko netyčia - na...... bet jei kas kūrė - kūrė su tikslu pažemint kitus (šiuo atveju lenkus) - švelniai tariant, nė trupučio nejuokinga...

Atsakyti
Misantropia
2013 m. kovo 23 d. 17:00:12

Yra humoras ir yra patyčios. Neretai riba, skirianti šiuos du dalykus yra labai plonytė. Manau geras humoristas yra tas, kuris sugeba ant jos balansuoti, bet niekada neperžengti.

Ir neteisūs tie, kurie sako, kad nereikia čia ieškoti šiknoj razinkų, jei neturi humoro jausmo. Aš esu cinikė, bet viešai šikti ant neatvėsusių pelenų - ne man.

Konkrečiu atveju velionės man negaila: nei ji man giminė, nei draugė. Tačiau ir juokinga man jos mirtis neatrodo. Daug žmonių nusirita nuo laiptų ir nusisuka sprandą. Kasdien.

2013 m. kovo 23 d. 16:12:53 2013-03-23 16:13:13

Aha, tas "žmonės nenukentėjo", tai tikrai smarkiai prajuokino {#}.

Kas dėl juodo humoro, tai tikrai nesuprantu žmonių, kurie visaip bando moralizuoti ir ieškoti ribos, kur dar humoras leistinas, o kur ne. Jei kažkam tokie dalykai atrodo pernelyg radikalūs ir šlykštus - neskaitykit tiesiog. Juodas humoras tam ir sukurtas, kad juoktis galima būtų absoliučiai iš visko. O tai, kad tu sukurtum dabar demotyvaciją apie už kampo myžantį Aratron, tai ką aš žinau, man asmeniškai čia panašiau būtų į bandymą kažin ką įrodyt jam, kaip žmogus jaučiasi tokioje situacijoje, bet nieko bendra neturėtų su humoru. Manau, kad paprasčiausiai kiekvienas turi nusistatyt savo standartus (tiek humorui, tiek ir kitiems dalykams), bet nereikia jų bandyti įpiršti kitiems vien dėl to, kad tavo pažiūros kitokios.

P.S. Aratron kartais ne Katleris? {#} Nes irgi Mantas, irgi dievina Izzardą bei neseniai buvo jo pasirodyme {#}.

2013 m. kovo 23 d. 15:53:57

{#} žmonės nenukentėjo... čia geras :D

2013 m. kovo 22 d. 22:32:37

na kaip... juodas jis dėl to, kad pakankamai grubus, sakyčiau. Bet tas grubumas vis dar neperžengia padorumo ribų. Aišku, tai be galo plona riba. Tai va, kur ji?

Dabar šioks toks prisiminimas iš vieno mūsų meeto, kur dalyvavo ir Aratron. Dalyje buvau, vėliau vakaro su chebra nepratęsiau, bet susidariau pakankamą įspūdį. Taigi galėčiau padaryt kokią nors demotyvaciją a la "Įsivaizduok, prisiliuobi kaip kiaulė ir kaip Aratron apsimyži vidury gatvės" ir įmest kokią dviprasmišką foto. Iš dalies tai būtų tiesa - jis padaugino alaus. Iš dalies ne - kitos dalies nebemačiau, bet apie ją girdėjau. TIK GIRDĖJAU. Bet taip nedarysiu - demotyvacijos nekursiu. Aha, dar... juk mes, blaivesnieji, galėjom jį palikt klaidžiot kažkur Lukiškių aikštės prieigose, palikt likimo (ir greičiausiai kišenvagių ar geriau - policijos) valiai, o po to šaipytis - va, bičas, prisiliuobei kaip paršas ir dar sugebėjai pasimest nuo tokio būrio ir pasiklyst (kaip supratau, sostinės Mantas tikrai nepažįsta taip, kaip mes, vilniečiai). Atrodytume padoriai (net jei manome, kad prisiliuobt negražu)?

Atsakyti
Stripped
2013 m. kovo 22 d. 21:49:06

Humoras yra humoras, o vadinamasis ''juodasis'' humoras iš tiesų neegzistuoja, nors nepaisant to, kad kažkas sugalvojo tokį pavadinimą.

2013 m. kovo 22 d. 21:03:37

Man patinka juodas humoras. Aišku, kartais(labai kartais) per daug būna, bet šiaip tai geras daiktas.

2013 m. kovo 22 d. 20:58:40

nu humoras kaip humoras vieni supranta kiti ne

2013 m. kovo 22 d. 20:52:30

Jei humoras proto ribose,nieko neizeidziantis tada viskas ok...Bet jei pvz toks,koki as cia pamaciau-tada atsiprasau...Komentaru neturiu...Kas del A+A Matijosaitienes, tai as TIKRAI netikiu,tom kalbom,kad vyras ja neva pats nustume nuo laiptu,ar muse... Tiesiog atejo laikas,kai Dievulis ja pasisauke pas save...Ir tai,ka perskaiciau Rutones praitame komentare,tvirtai sakau,kad jai pritariu...Kazkas turbut labai vaizdinosi pries juos,o jie neiskente to ir nuramino zmogu...Uz tai jam dabar labai pikta,ir todel jis visokiais budais skleidzia dezinformacija...Nu kaip kitaip gaut demesio...Galu gale...LEISKIT mirusiam ramiai ilsetis!! Juk apie musu pasauli palikusius zmones reikia kalbeti TIK GERAI!!!

Atsakyti
Rutonė
2013 m. kovo 22 d. 20:30:30 2013-03-22 22:23:43

Pirmiau paaiškinsiu, kodėl užvedu tokią temą. Turbūt ne vienas pastebėjote mano ir Aratron diskusiją apie tai, kiek moralu tyčiotis/juoktis/[įrašykit savo variantą] iš mirusio žmogaus (taip taip, čia tas pats a.a. Irenos Matijošaitienės atvejis). Kad tai nebūtų tik mudviejų tuščias ginčas ne į temą, kviečiu padiskutuot bendresne tema.

Nežinau, kaip jums, man tokia demotyvacija pasirodė mažų mažiausiai makabriška. Pirma, pirmoji jos versija buvo (nebandykit ieškot - TOS demotyvacijos nebėra, liko švelnesnis jos variantas>> . Paveikslėlis tas pats, bet įrašas jame... adresas iškalbingas)

https://www.demotyvacijos.lt/media/demotivators/demotyvacija.lt_isivaizduok-cia-lipa-Matijosaitiene-priliuobus-kaip-suva-ir-dar-su-kojinem_136334950332.jpg

Jau vien tame aš įžvelgiu daugiau:

1 - prisiliuobusi kaip šuva. Aplinkybių mes nežinome ir vargu ar kada sužinosime. Nežinant, kaip iš tiesų buvo, tai būtų galima pavadint.... ne, šmeižtu to vadint negalėčiau, bet atviru žeminimu - tikrai taip. Man asmeniškai neteko girdėt apie a.a. ponios girtavimus ir ji pati tikrai nebuvo panaši į alkoholikę. Bendresniu atveju - nežinai aplinkybių - nejuodink nebegalinčio apsigint žmogaus;

2 - copy/paste iš ČIA>>

Ji išnaudojo savo darbininkus, visiškai nesiskaitė su jais, savo verslo imperiją su vyreliu sutvarkė taip, kad būtų nuslepiami mokesčiai. Net jos sūnūs yra viešai kalbėję, kokia ji yra šlykšti darbdavė(vienas sūnus neapsikentęs net išėjo iš šeimos firmų). Ir čia tik dalykai, kurie yra išlindę į viešumą, o aš esu tikras, kad paviešinta buvo tik ledkalnio viršūnė... 

P.S. Tai čia tau yra nelemta suprasti ne tik juodo, bet ir šiaip humoro apskritai.

P.P.S. Prieš keletą dienų buvau vieno geriausių pasaulio komikų Edie Izzardo pasirodyme, tai jei būtum išgirdus kai kuriuos jo juokelius, tai maniškis juokelis apie žioplą kauno poniutę palyginus su jais atrodytų kaip pats švelniausias pokštas. Bet kažkodėl niekas dėl tų pokštų nesipiktino, o atvirkščiai, penkias minutes plojo atsistojo. Aš, žinoma, nė nebandau savęs lyginti su šiuo genijum, tiesiog noriu pasakyti, kad humoras neturi būti spraudžiamas į jokios cenzūros rėmus ir juoktis galima IŠ VISKO.

Ką šiuo klausimu pasakyčiau:

man susidaro įspūdis, kad visos tos kalbos, net visa tai, ką kalbėjo artimieji - prirankiotos iš žiniasklaidos. O kokia ji pas mus gali būti - visi puikiai žinome. Ypač gerai žinome, kaip užkliūva garsūs ir turtingi. Kas kita, jei Mantas (aka Aratron) pažįsta jos sūnus, su jais bendravo ir tas kalbas gali kaip nors įrodyt esant tikras. Kitaip visa tai panašu į šmeižtą. O už tą jau dar labiau nei aš tokio juodojo humoro nesuprantantis įžeistas giminaitis gali ir į teismą paduot.  [prie to paties. Internete gausu spekuliacijų ir dėl to, kaip ta nelaimė įvyko, ir kad prie to greičiausiai prisidėjo pats neva nelaimingasis našlys. Bet kol niekas neturi konkrečių įrodymų, ir tik spėlioja, tokie teiginiai irgi telieka tik spėliojimais ir gali būt pavadinti šmeižtu. Nors daugelis aplinkybių verčia galvot būtent taip, bet.... kur įrodymai?] Toliau... Tarkim, Mantas turi konkrečių įrodymų apie tos šeimos juodus darbelius. Mano naiviu supratimu, jam reikia kreiptis į atitinkamas instancijas, kitaip - kuo jis už anuos geresnis? Baimė, kad dideli pinigai užgniauš teisybę? Bet vien dėl to žemint nebegalintį apsigint ir vadint tai aukštos klasės juoduoju humoru - nu atsiprašau....

Kažkodėl mano sukta ir ligota fantazija piešia tokį paveikslą - kažkas buvo nepriimtas/atleistas iš darbo toje firmoje ir dėl to dabar jaučiasi labai įžeistas ir bando atsigriebti bent jau šitaip. Jei šitas mano ligotas spėjimas nors kiek teisingas - tai žemiau nei žema...

-----------------------

Dabar aš pateiksiu porą pavyzdėlių, kurie man sukelia dvejopus jausmus:

Iš dalies galėtume sakyt, kad tai melas. bet pažiūrėkim vieni į kitus - nagi tikrai daug paniurėlių vaikšto aplink, argi ne? Pagaliau nežinia, kas kūrė šį juokelį - lietuvis, kažkas iš nelietuvių, bet pažįstantis ne vieną lietuvį/gyvenęs Lietuvoje....., tai negalima žinot, ar tai labiau fakto konstatavimas, remiantis įspūdžiu, ar tai šmaikštus pasišaipymas iš savęs. Tai man patinka ir tautinių jausmų nežeidžia. Pagaliau niekam iš jūsų čia ne paslaptis, kaip man patinka paniurėlė Tard.

Kitas pavyzdys. Sukėlęs turbūt dar daugiau diskusijų:

Nemačiau tų žinių, jei jose buvo kažkas panašaus leptelėta, tai, tikiu, netyčia. Savotiškai juodas humoras gaunasi. Kita vertus, jei tai buvo padaryta tyčia.... Ir žinant, kaip klostosi mūsų santykiai.... Kas kita, jei visa šita demotyvacija sukurta ir tiek. Aišku, norint įkąst kitai tautai. Tada tai jau žema.

Tai va - kaip manote, kada juodasis humoras tampa nebe humoru?

Atsakyti
Puslapiai: 12
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
Alvydas1 Santana Nile
 Santana
 O albumas tikrai geras
Very_crazy_enough Rick Astley Hold Me In Your Arms
 Rick Astley

Sahja Širdelės Vasaros pasaka
 Širdelės

Šiuo metu vertiname

The Moody Blues The Moody Blues
8,1

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
00:22 - Very_crazy_enough
Tomas Sinickis socialiniuose tinkluose pareiškė, kad naujajame „Nacionaliniame stadione pirmas renginys bus Eurovizija 2027“.
08:02 - Very_crazy_enough
Klaus Nomi ir Ozo miesto Tin Woodman hibridas laimejo... kelialapi i europos aukstybes!
14:33 - Very_crazy_enough
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
14:18 - Very_crazy_enough
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
14:17 - Very_crazy_enough
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
06:52 - Very_crazy_enough
lietuviskais zodziais grodavau... Moralas: negalima vokt nei stambiu nei smulkiu dalyku.
06:51 - Very_crazy_enough
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
06:50 - Very_crazy_enough
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
07:15 - Very_crazy_enough
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 2931
  Iš viso užsiregistravę: 73763
  Naujausias narys: speedxxl
  Šiandien apsilankė: 291096