F. Listo "Mephisto", Verdžio "Va Pensiero Sull'ali Dorate".
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
Patinka S. Prokofjevo kūrybą. Išskirčiau operą "Ugnies Angelą", mačiau per teliką sovietmečiu (Zinovijus Gerdtas buvo skaitovas ir aiškino scenos turinį), o dabar atsisiunčiau iŠ Demanoido vokiečių relizą - juokingai skamba rusų kalba su vokišku akcentu. Mačiau internete yra Gergijevo režisuotas pastatymas dvd. Pastaruoju metu akademiškai susidomėjęs Arthuro Honeggerio kūryba. Turiu oratorijas- kantatas Žana D'Ark ant Laužo ir Karalius Dovydas, 5 sinfonijas bei pilną kamerinės muzikos rinkinį.Bendrai patinka XX amžiaus romantikai impresionistai Mahleris,Debiusi, Ravelis, Frankas, Raselas.Ypač plaukiu nuo Debiusi Fauno popietės.
Megstu Vivaldi - Four Seasons - Winter ( ypac kai su akordeonu atliekamas )
Bach - Toccata and Fugue In d-moll
Ravelio - Bolero
O pats graziausias kurinys koki apskritai esu girdejes is visos muzikos kokios tik esu klauses per visa savo gyvenima tai yra Bethoven - 7th Symphony 2 dalis
patinka Rachmaninovas "preliudas G minor", Debiusi "Mergaite lino spalvos plaukais", Skrebinas "preliudas", E.Grygas "kalnu karaliaus kazkas", Sopeno valsai ir t.t
Aš dievinu Čaikovskio pirmąjį koncertą fortepijonui. Bendrai labai mėgstu Čaikovskį. Labai patinka J. S. Bachas. Mėgstu Liudviką van. Ai va, dar Rimskio-Korsakovo Šecherezadą labai mėgstu. Greičiausiai dar ką nors pamiršau.
W. A. Mocarto "Requiem" Lacrimosa dalis man yra virsune... virsune! Klausant jos man asaros susikaupia. Ir ar tiesa, kad jis pats jos taip ir neisgirdo? Visu pirma, "Requiem" nebuvo baigta, nes Mocartas mire, o is to savaime aisku kad jis pats sios simfonijos fiziskai negalejo girdet. Remiuos tik filmu, bet gal tai tiesa?
O prioritetai man pastaruoju metu yra nauji leidimai. Dar kitas dalykas, kad naujos grupės dažnai jau nebepateikia nieko įdomaus man. Ar bent nesilygina su savo "pirmtakais", kad norėtųsi į juos gilintis.
Nauji atradimai lieka tikrai paskutinėje vietoje ir praktiškai pamirštami. Kartais tik, jeigu pagal asociaciją su kita grupe atrandu, perklausau kokias kelias dainas, ir dažnai tuo ir pasibaigia, nes reikia grįžti prie prioritetų.
Tai panaši dilema ir man. Mano JAU mėgstamos grupės kepa kūrybą tempais, kurie man žiauriai per dideli, o čia dar naujas grupes atradinėti. Dažniausiai pas mane atradimai dabar būna "nes Spotify algoritmas išmetė", o ne intentional prisėdimai prie kažko
Nes pasirodo, juose gali slėptis įdomių, netikėtų dalykų. Pvz., netyčia atradau vieną bitlų dainą, nuo kurios užsikabinau, ir paaiškėjo visas Yellow Submarine albumas įdomus. Bet kur čia spėsi perklausyt, kai tiek naujų reikia peržvelgti...
Tai niekas netrukdo. Nėra ir labai didelė diskografija studijinių albumų. O man vis dar reikia normaliai perklausyti visus klasikinius, kurių gal nei vieno albumo normaliai taip ir neperklausiau. Bitlai, Rolling Stones, Kinks...
2009 m. rugpjūčio 22 d. 20:25:43
2009 m. rugpjūčio 22 d. 20:08:14
2009 m. liepos 2 d. 07:51:12
F. Chopin - Funeral March
Truputis Betoveno.
2009 m. liepos 2 d. 01:45:36
Jeigu tu turi nuostabią žmoną, pritrenkiačią meilužę, prabangų automobilį, neturi problemų su valdžia ir mokesčių tarnybomis, o tau išėjus į gatvę visada šviečia saulė ir praeiviai tau šypsosi - pasakyk NE narkotikams!
2009 m. liepos 2 d. 01:44:37
2009 m. kovo 8 d. 17:43:50
Na nebent V.A.Mocarto Lacrimosa cia tiesiok nuostabus kurinys net pati nesuprantu kaip seniau zmones mokejo kurti toki mena
2009 m. kovo 8 d. 13:38:19
2009 m. sausio 21 d. 19:05:43
2009 m. sausio 21 d. 14:39:52
Bach - Toccata and Fugue In d-moll
Ravelio - Bolero
O pats graziausias kurinys koki apskritai esu girdejes is visos muzikos kokios tik esu klauses per visa savo gyvenima tai yra Bethoven - 7th Symphony 2 dalis
2009 m. sausio 15 d. 19:50:20
2008 m. gruodžio 25 d. 18:11:34
2008 m. gruodžio 25 d. 11:47:57
Bethoven - Fur Elise ;P
ir dar neprisimenu kieno.. lygir Vivaldzio (nepykit jei suklydau).. Sezonai..
senai beklausiau, neprisimenu
nesuklydai
gal metų laikai?
___
l.v. bethoven. - patetinė.
ir čiaikovskio spragtukas.
nors jis man daugiau kelia baimę. .
2008 m. gruodžio 24 d. 23:45:23
2008 m. gruodžio 24 d. 08:53:24
2008 m. gruodžio 23 d. 23:15:39
Mocartas - "dies irae" , "Requiem" II dalis
Bethovenas - "menesienos sonata"