Ne, viskas OK. Apsižiūrėjau, radau ir mielesnių ausiai kūrinių. Suprantu, iš esmės visa tai tik žaidimas, kuris nieko nekeičia. Tiesiog yra kaip yra. Nesiūlau 20 metų senumo dainų, bet kokio pusmečio ar metų (ar ir daugiau) - kodėl gi ne? Dėl nieko nesijaudinu ir nesinervinu. Nežinau, ar neklystu, bet kartais atrodo, kad taip galima chebrytę supažindint ir su senesniais gerais kūriniais. Tik tiek.
Rutone, suprask, dabartinis sąrašas VISIŠKAI NEATSPINDI MUSIC.LT VARTOTOJŲ NUOMONĖS. Laikui bėgant nariai patys siūlys dainas ir topas įgis savo veidą, kuris tikrai bus kitoks negu EHR ar M-1. Siūlyti senas dainas yra kvaila, nes senų dainų pasirinkimas yra milžiniškas ir tas topas neatspindėtų nieko. Be to, užtkes gyventi praeitimi ir 20 metų klausyti kokios nors Laužo šviesos.
Ir nesakyk, kad dabartinė muzika yra nieko verta. Yra pasauly ne tik R&B ir Rap. Pažvelk į siūlomas dainas. Jei ir ten nepamatysi nieko ypatingo, tada siūlyk ką nors pati. O jei klausai tik muziką sukurtą iki savo gimimo, tada apskritai nebalsuok ir nekreipk į topą dėmesio.
Matau, kokia diskusija užvirė. Galima siūlyti senesnes, naujesnes dainas, bet ne tiek senas, kad... OK, tada aš nesiūlau nieko ir nebalsuoju. Arba atiduodu vienetukus. Nes šiandieninių topų muzikos neklausau iš viso. R'n'b, rap ir visa panaši muzika man niekada nepatiko ir skonis nepasikeitė. O kad dauguma šių dienų 'šedevrų' iškepta ant senų gerų klasikinių kūrinių ir originalumu nė nekvepia, manęs jie ir nežavi. Tai, kas yra šiandieniniame tope, galima klausyt iš bėdos. Tikrai b ūtų daug įdomiau matyt tope ir gerokai 'pagyvenusius' kūrinius - juk čia galima išklausyt, taigi ir nuomonę nesunku susidaryt. O kitu atveju - pasikartos visi tie patys M-1, PHR ar EHR TOP10. Argi tai koks išskirtinumas?
Čia gi dar tik pradžia. Surinkti šiuo metu kituose topuose pirmaujantys kūriniai, bet, manding, funkcija "Siūlyti dainą" pasiteisins ir music.lt turės savo unikalų top 40.
Na jau turim topą, įvykdytą pagal pačių jo kūrėjų viziją. Kokios vartotojų nuomonės? Man asmeniškai įdomu kaip visos dabartinės pozicijos keisis ateinančią savaitę :}
Mano vizija būtų tokia: Pradžioje, kol dar nėra jokio topo kiekvienas narys gali siųlyti 10 dainų kurios jo manymu labiausiai vertos atsidurti tame tope. Tarkim, kad tos dainos turi būti nedaugiau kaip trijų mėnesio senumo („gintuks“ idėja su senais ir laiko patikrintais kūriniais nepavyks dėl per didelio dainų pasirinkimo skaičiaus). Susumavus visus gautus rezultatus topo sudarinėtojai atrenka 40 daugiausia balsų gavusių dainų. Paskuj visi music.lt nariai penkiabale sistema (labiausiai patikusiai - 5, sekančiai - 4 ir t.t.) vertina tas dainas ir taip jos sudėliojamos į pirmą music.lt Top 40. Per savaitę nariai vėl siūlo naujas dainas (tik ne po 10 o pvz. 3 ar netgi vieną vienintelį), kurios tampa kandidatėmis į Top 40. Balsuoti galima tiek už jau esančias Top 40 dainas, tiek už kandidates. Kitą savaitę - vėlgi taas pats. Bėgant laikui pradės ryškėti savitos topo tendencijos ir lyderiai. Bus įdomu :}
Viskas puikiai pavyktų, jei tik music.lt nariai būtų pakankamai aktyvūs ir domėtųsi nauja muzika. Manau tai įmanoma.
Dar būtų idealu, jei šalia dainos būtų kokia nors dainos ištrauka, kuri leistų nors 20 sekundžių paklausyti kūrinį. Nors čia jau gali būti per didelis dalykas.
P.S. Ir kaip seniau, prie kiekvienos dainos turi būti sukurta atskira diskusija apie ją. Tai tikrai nesunku padaryti :}
Ariel_Cancer_Dies rašė: Turetu buti siuloma rinktis is daug naujienu kiekviena savaite, tarkim po 10 kaskart siuloma, tada palaikyciau
Ką palaikytum?? Be abejo, tope turėtų būti ir naujienų. Bet kam dažnais atvejais rinkti geriausius iš prasčiausių, jeigu galėtume sukurti tikrai kokybiškų dainų topą.
Turetu buti siuloma rinktis is daug naujienu kiekviena savaite, tarkim po 10 kaskart siuloma, tada palaikyciau
KingRoach rašė: gintuks77 << Shamen, Westbam, Prodigy, Snap, 2 unlimited, Scooter, Darude, Culture Beat, Captain Hollywood project.. Taj... nezinau ka pridurti.. cia tavo isliekamoji verte?
Pasakysiu kam reikia naujos muzikos, netgi tau. Pirmiausia praplesti akirati, antra - atrasti ir patirti kazka nauja, trecia - senos dainos yra apkalbetos perkalbetos, todel idomumo delei daugiau svorio igauna naujienos. Be to, tas tavo TOP 5 klausiomiausiu ne visada buna TOP 5 geriausiu.
Tai ir siūlau rinkti music.lt narių klausiamiausių savaitės Top-40
KingRoach rašė: gintuks77 << Shamen, Westbam, Prodigy, Snap, 2 unlimited, Scooter, Darude, Culture Beat, Captain Hollywood project.. Taj... nezinau ka pridurti.. cia tavo isliekamoji verte?
Pasakysiu kam reikia naujos muzikos, netgi tau. Pirmiausia praplesti akirati, antra - atrasti ir patirti kazka nauja, trecia - senos dainos yra apkalbetos perkalbetos, todel idomumo delei daugiau svorio igauna naujienos. Be to, tas tavo TOP 5 klausiomiausiu ne visada buna TOP 5 geriausiu.
Kodėl būtent tas grupes nurodei? Juk senos muzikos yra labai įvairios ir Queen ir Metallica ir Bon Jovi ir Nirvana ir Michael Jackson ir t.t. O kad ir Prodigy, tai galima laikyti techno klasika tokios dainos kaip breathe, voodoo people tikrai negadina muzikos, nei tavo nurodytas Minedas.
Aš nesakau kategoriškai kad vien tik Top-5 imam, bet tos music.lt narių klausomos dainos galėtų būti įtrauktos į topą. Čia jau moderatorių pasirinkimui. Bent parodžiau kryptį teisinga kryptim
gintuks77 << Shamen, Westbam, Prodigy, Snap, 2 unlimited, Scooter, Darude, Culture Beat, Captain Hollywood project.. Taj... nezinau ka pridurti.. cia tavo isliekamoji verte?
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2008 m. kovo 7 d. 23:39:52
Sis topas darosi vienodas kaip ir kiti. Jame vien tik ROCK ir POP.
Moderatoriai neignoruokite siulomos elektronines muzikos
ACIU
Kad nelabai kas pasiūlo naujų šio stiliaus darbų...
2008 m. kovo 7 d. 20:08:30
Moderatoriai neignoruokite siulomos elektronines muzikos
ACIU
2008 m. sausio 18 d. 00:21:46
2008 m. sausio 15 d. 06:54:15
tada jau reiketu atskiro topo 'senos geros dainos'
2008 m. sausio 15 d. 01:14:41
2008 m. sausio 14 d. 22:54:06
2008 m. sausio 14 d. 22:17:01
beja, taip jau iseina, kad daug gabalu esu girdejas, dabar zinosiu ir tikslus pavadinimus ir taip toliau... liuks
o del senenu tai nepritariu, susirinks kazkokia chebra ir ot bus idomumo, kai po puse metu kabos ta pacia grupe, su ta pacia daina, ir taip toliau.
2008 m. sausio 14 d. 22:14:57
Ir nesakyk, kad dabartinė muzika yra nieko verta. Yra pasauly ne tik R&B ir Rap. Pažvelk į siūlomas dainas. Jei ir ten nepamatysi nieko ypatingo, tada siūlyk ką nors pati. O jei klausai tik muziką sukurtą iki savo gimimo, tada apskritai nebalsuok ir nekreipk į topą dėmesio.
2008 m. sausio 14 d. 20:46:16
2008 m. sausio 14 d. 18:19:19
2008 m. sausio 14 d. 17:42:07
2008 m. sausio 14 d. 16:03:30
2007 m. gruodžio 30 d. 13:23:28
Viskas puikiai pavyktų, jei tik music.lt nariai būtų pakankamai aktyvūs ir domėtųsi nauja muzika. Manau tai įmanoma.
Dar būtų idealu, jei šalia dainos būtų kokia nors dainos ištrauka, kuri leistų nors 20 sekundžių paklausyti kūrinį. Nors čia jau gali būti per didelis dalykas.
P.S. Ir kaip seniau, prie kiekvienos dainos turi būti sukurta atskira diskusija apie ją. Tai tikrai nesunku padaryti :}
2007 m. gruodžio 28 d. 14:01:23
Turetu buti siuloma rinktis is daug naujienu kiekviena savaite, tarkim po 10 kaskart siuloma, tada palaikyciau
Ką palaikytum?? Be abejo, tope turėtų būti ir naujienų. Bet kam dažnais atvejais rinkti geriausius iš prasčiausių, jeigu galėtume sukurti tikrai kokybiškų dainų topą.
2007 m. gruodžio 28 d. 13:38:55
2007 m. gruodžio 28 d. 08:12:30
gintuks77 << Shamen, Westbam, Prodigy, Snap, 2 unlimited, Scooter, Darude, Culture Beat, Captain Hollywood project.. Taj...
Tai ir siūlau rinkti music.lt narių klausiamiausių savaitės Top-40
2007 m. gruodžio 28 d. 08:10:46
gintuks77 << Shamen, Westbam, Prodigy, Snap, 2 unlimited, Scooter, Darude, Culture Beat, Captain Hollywood project.. Taj...
Kodėl būtent tas grupes nurodei? Juk senos muzikos yra labai įvairios ir Queen ir Metallica ir Bon Jovi ir Nirvana ir Michael Jackson ir t.t.
Aš nesakau kategoriškai kad vien tik Top-5 imam, bet tos music.lt narių klausomos dainos galėtų būti įtrauktos į topą. Čia jau moderatorių pasirinkimui. Bent parodžiau kryptį teisinga kryptim
2007 m. gruodžio 28 d. 00:00:35
Nea, o ash kategoriskai siulau, kad topas butu sudaromas music.lt nariu savaites TOP 5 klausiamiausiu pagrindu.
Ir vat jum #1 - Minedas "Jausmai"
Norėtumėt?
2007 m. gruodžio 27 d. 23:35:43
2007 m. gruodžio 27 d. 21:29:46