Šiais metais pirmą kartą važiavau į Juodaragį, todėl negaliu palyginti su ankstesniais festivaliais, bet man buvo išties labai labai gera. Organizatoriams puikiai pavyko sukurti magišką atmosferą - šimtai Skinderiškio parko takelių, apšviestų mažytėm spalvotom lempelėm (dėl tų lempelių mano draugės nuo pat penktadienio ryto svaigte svaigo), įvairiausios jau minėtos dekoracijos ir "sapniškos" pramogos. Nuostabi buvo induistų hipių trobelė netoli maisto stalų! Vos įlindus vidun ta skarų sukurta prieblanda taip užbūrė, kad net nebesinorėjo eiti į savo mylimųjų lygaudiškių pasirodymą. O dar kaip tik tuo metu namelyje keli berneliai ir mergelės ėmė groti tokią kosminę muziką, kad galėjai tiesiog nuo visos tos atmosferos apsinešti :)
Muzikine prasme mane gal labiausiai sužavėjo grupė Spanxti. Apskritai muzikinėje dalyje dalyvavau ne per daugiausiai, tačiau penktadienio naktį pasitaškiau grojant porai metalo grupių, šeštadienį dieną pasidžiaugiau jau minėtos Lygaudės bei Ugniavijo pasirodymais, o naktį gavau visą kompleksą gerų grupių - And Also The Trees (nors, man rodos, garsistas čia subliovė, įrašuose jie tikrai geriau skamba), Juodvarniai, Spanxti ir Donis.
Tokie tad mano įspūdžiai. Manau, Mėnuo Juodaragis jau dabar įrašytas į mano kitos vasaros programą :)
P.S. DIDŽIULĖ PADĖKA organizatoriams už visas įdėtas pastangas sutramdyti gamtos išdaigų ir žmonių kojų suniokotus takelius. Tikriausiai tik tų šiaudų paklodžių dėka ir neteko nė karto nudribti purvan :)
Apskritai, senesniais laikais beveik visi kūrėjai pradėdavo su intencija tiesiog dalintis, be jokių monetizacijų. Tik vėliau už tai gavo atlygį. Dabar, deja, viskas korporatyvizuota (jei yra toks žodis), ir sunku pradėti be gero plano nuo pradžių.
Na, skaitoma medija visai kitą auditoriją turi, bet ir palyginti gerokai mažesnė. Tokia jau tinklaraštininkų dalia. Na bet galiausiai, svarbiausia, kad veikla patiktų ir duotų kažko gero bent keliems žmonėms. Ko daugiau ir reikia.
Nebent tai darai kaip saviraiškos būdą neturėdamas noro gauti jokios grąžos. Bet man blog'o formatas mielesnis, aš kai noriu rašau tekstus savo tinkluose ir viskas. Skaitoma medija man visuomet bus pirmiau žiūrimos medijos.
Nu gerai, labiau reiktų kalbėti apie tinklalaidžių kūrimo / žiūrėjimo santykį. Dabar kūrėjų kaip prikakota, o žiūrinčiųjų nors auga, bet kiek vienam kūrėjui tenka žiūrėtojų? Dėl to ta niša man atrodo visai neperspektyvi.
O YouTube tai nebūtinai įdėtas darbas yra lygu peržiūrų skaičiui. Bet irgi priklauso nuo turinio tipo. Bet mano nuomone, didžiausia YouTube populiarumo paslaptis yra skoningas ir subalansuotas turinio pateikimas. Jame svarbiausia, kad žiūrovas nenuobodžia
Tai kad kaip tik tinklalaidės dabar didžiausias dalykas. Nežinau kas jas keistų. Tik tiek, kad visi jas kuria ir konkurencija yra milžiniška. Sunku padaryti, kad būtum pastebėtas. Kita vertus, manau, kartais geriau turėti mažą, bet ištikimą auditoriją.
2014 m. rugpjūčio 30 d. 16:13:53
Šiais metais pirmą kartą važiavau į Juodaragį, todėl negaliu palyginti su ankstesniais festivaliais, bet man buvo išties labai labai gera. Organizatoriams puikiai pavyko sukurti magišką atmosferą - šimtai Skinderiškio parko takelių, apšviestų mažytėm spalvotom lempelėm (dėl tų lempelių mano draugės nuo pat penktadienio ryto svaigte svaigo), įvairiausios jau minėtos dekoracijos ir "sapniškos" pramogos. Nuostabi buvo induistų hipių trobelė netoli maisto stalų! Vos įlindus vidun ta skarų sukurta prieblanda taip užbūrė, kad net nebesinorėjo eiti į savo mylimųjų lygaudiškių pasirodymą. O dar kaip tik tuo metu namelyje keli berneliai ir mergelės ėmė groti tokią kosminę muziką, kad galėjai tiesiog nuo visos tos atmosferos apsinešti :)
Muzikine prasme mane gal labiausiai sužavėjo grupė Spanxti. Apskritai muzikinėje dalyje dalyvavau ne per daugiausiai, tačiau penktadienio naktį pasitaškiau grojant porai metalo grupių, šeštadienį dieną pasidžiaugiau jau minėtos Lygaudės bei Ugniavijo pasirodymais, o naktį gavau visą kompleksą gerų grupių - And Also The Trees (nors, man rodos, garsistas čia subliovė, įrašuose jie tikrai geriau skamba), Juodvarniai, Spanxti ir Donis.
Tokie tad mano įspūdžiai. Manau, Mėnuo Juodaragis jau dabar įrašytas į mano kitos vasaros programą :)
P.S. DIDŽIULĖ PADĖKA organizatoriams už visas įdėtas pastangas sutramdyti gamtos išdaigų ir žmonių kojų suniokotus takelius. Tikriausiai tik tų šiaudų paklodžių dėka ir neteko nė karto nudribti purvan :)
2014 m. rugpjūčio 29 d. 09:34:56
Ypač nuotraukos - lux! Kažkaip šiemet toksai deficitas su bilietais buvo (neperkant iš anksto), tad neteko sudalyvauti.. Bet matau, kad buvo gerai.