| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| einaras13 | IncommunicadoMarillion |
||||
| 4Blackberry | InmazesVOLA Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina. |
||||
| Alvydas1 | Red MoneyDavid Bowie |
||||
| malia | I'm ReadyBryan Adams |
||||
| DjVaids | A Voice In The Dark (Version 2008)Fancy |
||||
| Sahja | Tik meilė atsakysAliukai |

2025 m. spalio 31 d. 18:23:40
pH 7 - neutralus rūgštingumas, o Piteris Hamilis septyniasdešimtųjų pabaigoje man kaip koks acid art nešėjas muzikoje. Misteris X (ne operetės herojus) turi fortepioninę loop frazę, kuri didesnę dainos dalį išlieka nekintanti ir veikia kaip rišamoji gana laisvo iki chaotiško muzikavimo konstanta, beje, kiek varijuojančio tempo . Nuo 2:50 toji frazė jau skamba kitoje tonacijoje, bet jos paskirtis išlieka ta pati - tai ašis, apie kurią sukasi kosminės Hamilio skeveldros, paranojiškos baimės dėl žmonijos išlikimo kataklizmo akivaizdoje.
2025 m. spalio 30 d. 21:54:29
Man pH7 yra brangus albumas, vienas mėgstamesnių PH albumų, bet jo paskutinės kompozicijos, savo eksperimentine natūra apeliuojančios į praeitą darbą The Future Now, man būdavo gan didelė kliūtis, aš jų vengdavau. Prieš kokį pusmetį ar metus pagavau save besimėgaujantį eklektiška Imperial Walls atmosfera. O šiandien užsidėjau pH7 diską iš naujausio Virgin/Charisma Recordings boxset'o. Ir taip jau nutiko, kad iš visų kompozicijų emociškai daugiausiai savęs investavau į būtent Mr X (Gets Tense). Niekada anksčiau nesu lingavęs į šios dainos taktą. Dabar jau turiu pripažinti, kad PH čia labai įtikinamai vis didina įtampą, kol kūrinys tyčia išvažiuoja iš bėgių – tas jo totalinis kolapsas 5-oje minutėje ir yra tokia kulminacija, kokios šis kūrinys prašosi. Graham'o Smith'o smuikavimas nuostabus šioje kompozicijoje.
Vertinau 8-etu, bet jaučiu pareigą dabar pakelti bent iki 9-eto. Aš manau, kad aš įžengiu į naują fazę, kai pradedu pagauti net didžiausius PH eksperimentus. Tad tikrai netolimoj ateityje bandysiu iš naujo atakuoti The Future Now, Loops & Reels ir panašius PH eksperimentus, kurių iki šiol nesupratau.