Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 12345678910
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
4Blackberry
2015 m. gegužės 22 d. 22:47:10

Tokie ir čia ginčai gali būti dėl tos Eurovizijos... Visi ginčai baigiasi vienodai. Pas daugelį skiriasi nuomonės apie patį Eurovizijos reiškinį. Aš kažkaip pradėjau griežčiau ją vertinti. Konkursas nerimtas, bet kažkodėl visi labai rimtai diskutuoja apie jį. Įdomu, kodėl gi taip (?)

2015 m. gegužės 22 d. 22:41:16

Vienareikšmiškai nesakau, kad negalima atrasti perlų Eurovizijoje. Žmonės randa, ir tai puiku. Tiesiog pati neatradau nieko tokio, kas ilgam išsilaikytų mano klausymosi tope. Man Eurovizijos atlikėjai nesukuria tos išliekamosios vertės. Nors yra kūrinių, tas pats Alyoshos - Sweet People, kuris ilgą laiką buvo mano galvoje. Bet po kelių pasiklausymų daina ima atsibosti. Gal mano požiūris labai stipriai skiriasi dėl šito dalyko, dėl kūrinio išliekamosios vertės... 

Lordi perklausiau ir daugiau pavienių kūrinių, tačiau niekas neprilipo daugiau. Pamenu tik "Devil Is A Loser". Gal tiesiog per mažai laiko skyriau jų kūrybos nagrinėjimui. Tiesiog man vien iš principo, kad Lordi dalyvavo Eurovizijoje, jų vertė sumenkėja. Bet čia gal tik mano kvaila psichologinė nuostata :D

O su ta istorija apie patekimą į music.lt sudominti pavyko.

2015 m. gegužės 22 d. 22:30:22

Gerai, nesakau, kad ji bloga dainininkė. Balsą turi gerai ištreniruotą, ištempia aukštas natas, bet tu pasiklausyk jos tarimo. Gal tik lietuviškai jai geriau dainuoti. Eurovizijoje nėra būtina tobula anglų kalba, bet kai atlikėjai dainuoja, kartais man pjauna ausis būtent tas jų tarimas, o tai jau automatiškai mažina simpatijas atlikėjui, kad ir kokį auksinį balsą jis beturėtų. O apie tą dainą ir aš kurį laiką taip maniau, bet vėliau pagalvojau, kad ji labai jau verksminga ir pernelyg dramatiška, kad būtų tinkamai įvertinta tokiame konkurse. Galbūt kaip nors manevringai perkūrus ją kažkas išeitų.

2015 m. gegužės 22 d. 21:47:48

Dar dėl perlų. Aš viską iš savo varpinės dėstau. Jų net nereikia ieškot. Jie tokie savaime nukrenta/išdygsta/pasirodo. Lordi kaip šiandien prisimenu. Pirma, kas privertė išsižiot, buvo vaizdas - čia gi dabar kas??? O kai pasigirdo pirmi garsai, vienintelė mintis buvo "jergutėliau, taigi čia yra JĖGA!!!!" Nesvarsčiau turbūt, kad matau nugalėtojus, bet žonojau - va šitie išsišokėliai man net labai patinka. Ir abejoju, ar greitu laiku kas nors dar mane taip maloniai nustebins. 

Atsakyti
velniux
2015 m. gegužės 22 d. 21:31:49 2015-05-22 21:32:43

Kitas dalykas, dabar, dėl tų eurovizinių perlų. Jau Rutonė gerai paaiškino, bet dar iš savo fronto pridėsiu. Neskaitant Mamontovo, Lordi buvo turbūt pirma mano pažintis su roko muzika ir pirma grupė, kuri pagaliau mane visam laikui nukreipė, jei taip galima išsireikšti, "teisinga linkme". Įsidedu į magnetofoną dabar "The Monster Show" ar "The Monsterican Dream" albumus ir nostalgija užplūsta, nes beveik visų dainų tekstus mintinai moku {#}. Ilgą laiką domėjausi ir 2010m. dalyvavusiais turkais maNga, kurių dėka, beje, aš ir šitą music.lt svetainę atradau (smagi istorija, bet gal nesiplėsiu). Dabar kažkaip mažiau domiuosi, nes tiek Lordi, tiek maNga truputį išsikvėpę, mano nuomone, bet tai nenubraukia praeities nuopelnų. 

Likusios dainos, taip, vienadienės, bet kiekvienoj eurovizijoj yra po 2-3, kurios bent kuriam laikui atgula į mano grojaraščius. Kai kurių seniai neklausiau, bet su mielu noru kad ir dabar užsidėčiau tą pačią Alyosha - Sweet People ar Mor ve Otesi - Deli. Emma Marrone "La mia citta" iš praeitų metų iki šiol tebėra mano telefone ir, sakyčiau, lieka viena dažniausiai grojamų dainų (nors pripažinsiu, kad Emmą žinojau ir mėgau dar iki eurovizijos).

Taip kad eurovizija, kad ir koks ji, bendrai žiūrint, prastas konkursas bebūtų, gali pasiūlyti ne tik gerų dainų jos kontekste, bet ir tokių, kurių mielai klausaisi praėjus metams, trims, penkiems ar, Lordi atveju, net 9.

2015 m. gegužės 22 d. 21:00:20

Nesutinku dėl Mios. Vokaliniais sugebėjimais ji lenkia tiek Linkytę, tiek Lubį, tiek gal netgi Baumilą (nors gal čia apylygiai). Ji buvo puiki kandidatė praėjusiais metais, kai ir dainą sau turėjo puikią. Šiemet truputį sunkiau, nes nei viena jai gerai neprilipo, bet jei kitais metais atsiras kažkas panašaus į "Take A Look At Me Now", geresnio varianto turbūt ir nesugalvotum.

2015 m. gegužės 22 d. 20:55:49 2015-05-22 21:10:27

Oho, kokie ginčai dėl nerimto konkurso... Visgi pritarsiu Einarui dėl perlų. Jų būna. Labai mažai, bet būna. Todėl ir perlai. Ir nebūtinai tai kažkas TOOOKIOOO...., prisiminkit straipsniuką žemiau. Aš, pavyzdžiui, sau perlų radau. Tiesa, tai netapo mano numero uno, bet klausyt yra faina, ir ne tik eurovizinius kūrinius. Taip aš, pavyzdžiui, sužinojau apie Wig Wam ir, be abejo, Lordi. Na ir pagaliau, o negi negalima tiesiog žiūrėt ir tiek, o po to kur su chebra tiesiog pablevyzgot apie pasirodymus? Nes ginčytis dėl muzikos man kažkaip... švelniai tariant, keista... Juk dėl skonio nesiginčijama. Gali patikt skirtingi stiliai, pasirodymai, gali nepatikt, kas aukštinama, patikt, kas sukritikuota, nepateko į finalą, bet gal tikrai nereikia į visa tai žiūrėt pernelyg rimtai? Gal nereikia skonių skirtumų priimt kaip asmeninės kritikos?

Atsakyti
4Blackberry
2015 m. gegužės 22 d. 18:55:02

Žinoma, aš ir sakau, kad visokių nuomonių reikia, visos nuomonės turėtų būti išklausomos ir įvertinamos. O tos, kurios yra nestandartiškos, yra dar pranašesnės už įprastas, nes tik jų dėka įvairūs projektai ir konkursai gali tobulėti. Taip kad viskas tvarkoje. Tiesiog, kol standartai yra nepakitę, daug patogiau laikytis "saugios" nuomonės. Tai tik mano nuomonė. Standartiška. Tas klausimas iškilo labai natūraliai, ko pasakiau - to neištrinsiu. Tiesiog sunku patikėti būtų, kad tu taip laisvalaikiu klausytum eurovizinių atlikėjų ir tiek.

2015 m. gegužės 22 d. 18:43:03

Kritiškas vertinimas visada bus į naudą, nesuprastas aš jau esu visą gyvenimą. Jeigu mane visi suprastų gyvenime, music'o man nereikėtų, nereikėtų išsilieti jokiose interneto erdvėse, todėl šitoj vietoj jaučiuos tik darantis naudą sau ir pasauliui, kai įvertinu Eurovizijos dainas ir susidarau nuomonę. O klausimą "kam tau atrasti tų perlų?" geriau ištrink, nes negaliu patikėti, kaip šitas klausimas atsirado tavo komentare. Aš esu melomanas, o melomanai ką daro - ieško perlų. Eurovizijoje jų irgi yra. Ką žinau, pas mane grojaraštyje bent 10 Eurovizijos atlikėjų kartkartėmis apsivaidendavo, tad prašau čia nekalbėt nežinant. Ir Eurovizija gali sugadinti tuo atveju, jei prisiimsi viską iš jos. Kai moki atsirinkti, tada viskas gerai.

2015 m. gegužės 22 d. 18:37:24

Dabar tikrai labai aktualus klausimas, iš kur gauti tų tinkamų kandidatų siųsti į Euroviziją. Mia nebent už ilgas kojas galėtų sudalyvauti ir pasiekti pergalę. Edgaras tikrai per rimtas (ir mano nuomone, per geras tokiam konkursui). Kaip minėjo velniux kažkuriam tai komentare, underground'e yra labai daug atlikėjų ir reikia juose pasiknaisioti. Bet kaip įveikti tą "savų prastūmimą", tai čia dar rimtesnis klausimas.

2015 m. gegužės 22 d. 18:29:43 2015-05-22 18:31:43

Kam tau atrasti tų perlų? Jei ir atrandi ką, tai ar pradedi jų klausytis savo laisvalaikiu vietoj kitų gerai neištyrinėtų mėgstamų žanrų atlikėjų? Taip, Eurovizija gali padėti iškilti, padaryti atlikėjo karjeros pakilimą, bet taip pat gali ir sugadinti. 

Visokios pažiūros tinka, visokios yra gerai. Bet šiuo atveju tenka taikytis prie daugumos ir vertinti konkursą racionaliai, standartiškai, nes kitu atveju liksi nesuprastas. Tokia realybė. Jei būčiau tavo vietoje, Eurovizija nesidomėčiau.

2015 m. gegužės 22 d. 18:17:47

O aš Euroviziją žiūriu tik dėl to, kad atrasčiau kažkokių perlų, o pasirodymus vertinu per savo prizmę. O tai, kokie turi būti tikri Eurovizijos nugalėtojo bruožai ir koks Eurovizijos tikslas, tegu eina velniop. 

Na, sakiau, mano pažiūros per daug solidžios, dėl to būtent Vilija ir būtent Sašenko.

2015 m. gegužės 22 d. 18:16:21

Nu ką aš galiu dar pridėt... Kaip jau minėjau, mūsų pora man ne prie širdies už tai, kaipo jie ten pateko. Bet vis tik nežinia, kaip visame kontekste būtų atrodęs Edgaras Lubys ar Mia. Taip, Edgaras mano skoniui buvo priimtiniausias, bet gal jis būtų per rimtas visame šitame balagane. O kiti - nematau nė vieno čia. Juk patys matom, kad svarbiausia čia ne tobulas vokalas, o šou. Sakykit ką norit - švedo daina yra visiškas šlamštas, bet jei jis pagardintas superprabangiu šou, jis greičiausiai ir laimės. O mes išties į viską žiūrim pernelyg rimtai.

Ai, ką aš čia.... Galėčiau pasirašyt po kiekvienu žodžiu:

https://www.delfi.lt/projektai/eurovizija/naujienos/k-vysniauskas-kicas-gejai-ir-blogos-dainos-ko-mes-nesuprantame-apie-eurovizija.d?id=68026190

Atsakyti
4Blackberry
2015 m. gegužės 22 d. 17:44:20

Čia kaip kas supranta tą skoningumą. Eurovizijos pop scenos kontekste man jie atrodė gerai ir deramai. Vaipymasis, maivymasis nėra gerai, bet viso to sureikšminti šiame konkurse nereikėtų. Nes juk tai Eurovizija. Joje rimtumas laikomas nuobodumu. Koks buvo Eurovizijos sukūrimo tikslas? Suvienyti šalis, kad jos pailsėtų nuo karinių konfliktų ir politinių aferų Europoje. Jis skirtas suburti įvairių šalių atstovus, kad jie gerai praleistų laiką, pasilinksmintų. Vienu žodžiu, sudalyvautų dideliame pompastiškame tarptautiniame vakarėlyje. Eurovizija niekada nebuvo ir nebus rimtas kultūrinis renginys, nors aš kažkada jį tokiu laikiau. Po Conchitos mano pažiūros apsivertė. Ir ne dėl homofobiškų priežasčių.

Na, mūsų bendraamžiai ne visi vienodai vertina tokius dalykus. Skiriasi skoniai, bet tai natūralu.

Jei sakai, kad Vilijos pasirodymas buvo geresnis už Monikos ir Vaido, tai nežinau... Nors Sašenko tarp šių trijų man geriausia, tačiau tai buvo tik gero balso pademonstravimas. Visi žinom, kad ji tokį turi. Bet to negana, pasirodymas buvo nuobodokas. O Eurovizijai tai netinka.

2015 m. gegužės 22 d. 17:26:14

Skoningi? Čia turbūt kalbi apie tuos, kurie supranta popso meną, nes aš skoningumo pas juos visai nematau. Tik chaosą, vaipymąsi ir lakstymą. Matyt, aš nesuprantu, kad to reikia Eurovizijai, nes aš per daug solidus žmogus, kad šį pasirodymą vertinčiau geriau, negu, sakykim, Vilijos ar E.Sašenko.

Man šiandien klasiokai sukėlė šiokį tokį pyktį, kai išgirdau jų kalbas, apie tai, "kaip Latvija sugebėjo patekti". Žodž, geriau būčiau nesivėlęs į ginčus, nes pagal kai kuriuos, Švedija yra vienintelis perlas, o Latvija yra tragedija... jų skonis matomai nesutampa.

Ir aš nesididžiuoju savo šalimi būtent Eurovizijos atžvilgiu. Būtent šiemet aš nesididžiuoju.

2015 m. gegužės 22 d. 17:15:14 2015-05-22 17:16:23

Šiandien turėjau progą įsitikinti, kad tas švedukas tikrai mėgstamas tarp jaunimo, vis dėlto galimybė jam laimėti yra labai reali. Bet aš nesupykčiau, jei netyčia pirmą vietą iškovotų Italija arba Estija. O Latvija irgi to verta, bet daina, reikia pripažinti, ne eurovizinė. Kitaip tariant, per gera Eurovizijai. Tad manau, nereikia pernelyg pūtotis dėl to, kad laimės švedukas, nes juk tokie ir turi laimėti Euroviziją.

Dėl lietuvių pasirodymo iš pradžių labai abejojau, bet dabar pakeičiau savo nuomonę. Manau, viena stipriausių dainų per pastaruosius metus, vien dėl to, kad ji kitokia. Panašios į ją nepamenu per visą Eurovizijos istoriją kalbant apie mūsų šalį. Pirma daina, nuo kurios nesinori verkti (na, dar buvo InCulto, bet jie būvo tiesiog "be ryšio", per daug funky). Plius, Vaidas su Monika padarė labai didelę pažangą. Vokalas per pasirodymą buvo žymiai geresnis (iš pradžių man jų balsai labai pjovėsi ir neskambėjo), nei per atrankas Lietuvoje. O ir šou sukūrė labai neblogą. Nereikėjo ir daug pinigų kišti į efektus. Galbūt šiek tiek nenatūraliai ir suvaidintai, šiek tiek nebrandžiai bei vaikiškai pasirodė, atsižvelgiant į kitus duetus, tačiau tai tik į pliusą. Mes buvom ryškūs, pasitikintys savimi, neišsišokantys, gana skoningi. Jei taip ir toliau, tai ateityje galime tikėtis ir tos pirmos vietos. Dar turiu pridurti, kad esame šiais metais gana mėgstami kitų šalių žmonių. Bent jau iš komentarų YouTube galima taip spręsti, įeiname į žmonių sukurtus TOP 10 ar net TOP 5. Dar ką pavyko įžvelgti mūsų šalies pasirodymuose apskritai, kad atlikėjai ar jų kūrybinė grupė vis sugalvoja kokių įdomių "perliukų" į pasirodymus įterpti. Šiemet tai buvo bučinys. Tie perliukai, aišku, nieko nelemia, bet sukuria bendrą vaizdą, kuris nėra toks nuobodus, kai tuo tarpu kitos šalys atdainuoja, atšoka kokį choreografinį sprendimą ir nulipa nuo scenos. Nežinau kaip jūs, bet aš didžiuojuosi savo šalimi. 

2015 m. gegužės 22 d. 02:01:24 2015-05-22 02:06:19

Tai esmė ir yra pati atrankos sistema - ji man irgi visai nepatinka. Nu tarkim,tokio balso savininkui, kaip Jeronimas Milius ar Tadas Juodsnukis tenka pupyčių dainuška, o pupytėms - kažkas iš heavy metal (fantazuot nedraudžiama). Vargu ar kurie nors būtų labai patenkinti... Dėl vieno ar kito stiliaus tikimo / netikimo Eurovizijai diskusijų gal nebeturėtų būt kažkur nuo 2006. Nors tada greičiausiai viskas susidėjo, bet labiausiai lėmė tikrai įspūdingi kostiumai. Kas kita, jei puikūs atlikėjai nedaro / nenori daryt jokio šou, o bando pasikliaut tik savo muzika ir balsu. Čia gi šou svarbesnis už dainą. Kažkaip man atrodo, jei suomiai būtų davę vaizdų (kaip ir kokių - ne mano reikalas), gal ir jie būtų patekę. Na, nesužaidė neįgalumas, bet kažkas kita gal būtų suveikę. Jų daina ne stebuklas, bet tikrai ne eurovizinė. Ir tuo pačiu - atgaiva ausims nuo eurovizinio popso. 

Atsakyti
velniux
2015 m. gegužės 22 d. 01:49:21 2015-05-22 01:49:40

Tai, kad Lietuvos undergrounde yra pilna gerų atlikėjų, jau seniai aišku. Neabejoju, kad daug jų buvo ir GMD. Bet daugelis atkrenta dėl stiliaus, Eurovizija visgi yra popso konkursas. O netgi tie, kas pas mus groja kokybišką popsą, kaip GJan, su šitu konkursu nenori turėt nieko bendra. Va, dar Mia gal sudalyvaus kitais metais ir visai nebebus ko siųst, nebent kokiam Lubiui vėl tinkama daina susigalvotų. 

2015 m. gegužės 22 d. 01:45:00

Na dėl to nešvarumo tai būk ramus - švaros niekada nebuvo ir nebus. O pagaliau nebūtume lietuviai, jei visur kur tik įmnoma (ir nelabai)neieškotume sąmokslo teorijų. O juk kaip sakė pati Monika, tai TIK, o ne NET Eurovizija. Šiaip ar taip - jie tikslą jau pasiekė, nes į finalą pateko. O tai jau irgi daug. Aišku, dabar galima būtų vėl niurzgėt - aha, daina š, tai bučiniais ir spalvingu šou (tegu ir abiturientišku, kap pavadino Jo Didenybė AM) papirko Europą... O paskui ir aš įjungiau dūrą - na ir ką??? Kiti gali, o mes ne? Jei kiti mano, kad siekiant pergalės visos priemonės tinkamos, kodėl to negali daryt mūsiškiai? Na tik ta vietinė mūsų atranka tai vis tiek bjaurastis, nu negaliu... 

P.S. AM sakė, kad netgi GMD jis matė labai stiprių muzikantų. Man būtų įdomu sužinot, kas jie tokie ir kaip skamba. Nors daug kas šiandieninį (ir apskritai) AM skepticizmą mūsų poros atžvilgiu tik smerkia, visgi jo skoniu aš pasitikiu. O kad dėl šlykščios atrankos sistemos ten neina tikrai talentingi atlikėjai, ir mūsų diskutuota ir perdiskutuota.. 

Išvada - švarumo nebuvo ir vietinėj atrankoj, o ką jau bekalbėt apie didžiąją Euroviziją...

Atsakyti
velniux
2015 m. gegužės 22 d. 01:28:37

Nors pasirodo, kad čia prodiuserių šaika kažkokia išdėlios kaip jiems labiau patinka, ištraukė burtuose tik puses. Tai akivaizdžiai švedas bus 12-13, o lietuviai dabar jau, sakyčiau, garantuotai vieni iš pirmų penkių. Oi, negali tokie konkursai švariai lygiom galimybėm praeit, būtinai reikia kažkam savo korumpuotus trigrašius įkišt.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
einaras13 Marillion Incommunicado
 Marillion

4Blackberry VOLA Inmazes
 VOLA
 Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina.
Alvydas1 David Bowie Red Money
 David Bowie

malia Bryan Adams I'm Ready
 Bryan Adams

DjVaids Fancy A Voice In The Dark (Version 2008)
 Fancy

Sahja Aliukai Tik meilė atsakys
 Aliukai

Šiuo metu vertiname

Arbata Arbata
7,8

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

22:28 - Rutonė
+norint
22:27 - Rutonė
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
19:01 - Rolandas77
...arba kol tope yra tokių gabalų, kaip SPA Mizantrop - verta apsilankyt ir palaikyti
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
11:57 - DjVaids
Pas mane atsistatė naršimas music.lt
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:41 - 4Blackberry
Bet kol dar pasiūlot gerų dainų į dienos dainą, tol verta kasdien apsilankyt, net jei viskas lūžta
15:23 - Very_crazy_enough
Sveika akims
22:22 - 4Blackberry
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1750
  Iš viso užsiregistravę: 73756
  Naujausias narys: pshqsrnszi
  Šiandien apsilankė: 35546