| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| einaras13 | IncommunicadoMarillion |
||||
| 4Blackberry | InmazesVOLA Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina. |
||||
| Alvydas1 | Red MoneyDavid Bowie |
||||
| malia | I'm ReadyBryan Adams |
||||
| DjVaids | A Voice In The Dark (Version 2008)Fancy |
||||
| Sahja | Tik meilė atsakysAliukai |

2015 m. gegužės 14 d. 15:23:49
Na štai, sugrūdau ir aš pagaliau į ausis šitą porciją... Visas mano balsavi mas praėjo maždaug taip: 4, 5, 4, 5, 3, 4, 5, 6, 4, 5, 4..... Tai vat tokia įdomi programa čia... Tai sumasumarum man įdomesni pasirodė tik BE ir LV . EE čia nėra - netilpo ar kaip??? jutūbėj susiradau - tikrai stipri daina, bet nelaimės... SE prognozuojama 1 vieta, bet man jie vidutiniokai... FI - nežinau... artima man sunki muzika, bet čia... Ir dar labai nemėgstu, kai naudojamasi kokiais nors šalutiniais efektais, o neįgalumu ypač... Kai gabalas nieko vertas o bandoma išvažiuoti ant kažkokių šalutinių poveikio priemonių veikiančių žiūrovo sąmonę ir (ar) pasamonę... Žemiau kritikos man čia...
2015 m. gegužės 10 d. 19:58:57
Nu o man visai neprimena Bieberio, nebent išvaizda. Man išties keistas jūsų pastebėjimas pasirodė, na bet kiekvienas kitaip supranta.
2015 m. gegužės 10 d. 19:28:19
Tai ne tik man taip pasirodė, kad belgai siunčia Bieberio kloną?
Nu man viskas - įvaizdis, išvaizda, balsas, dainavimo stilius, muzika - nu viska neša į Bieberį (nors šio tieeeek mažai girdėjai, kad....). Nors kad tai nebūtų visai nebloga ėjimas - eurovizijos keliai nežinomi, ir gali laimėt tie/tas/ta, iš ko mažiausiai to tikimės (nu tik ne mūsiškiai).
2015 m. gegužės 10 d. 18:33:29
Na, nesutikčiau. "Rise Like A Phoenix" turėjo labai labai stiprią struktūrą ir puikiai "sukaltą" priedainį, kai kulminacija nesustoja ties pirmąja jo eilute, bet dar ir kyla viso jo metu. Italų dainoj, bent man, stipresnė vieta kaip tik yra dalys iki priedainio - pastarasis nusaldintas, banalokas ir kompoziciškai ne augantis, o nuvilnijantis tiesia linija. Iš kitos pusės, na, kada Euroviziją du kartus iš eilės laimėjo identiškos/panašios kompozicinės struktūros kūriniai? Na, nepamenu. Aišku, šiuo atveju gerai, kad italai (tiksliau jų komisijos, nes iš žiūrovų pirmam trejete gal tik 11% balsų gavo) išsiuntė ne kopiją, o savaip sukomponuotą darbą, tiesiog man asmeniškai trūksta kabliuko toj dainoj. Bet, turint omeny pasiūlą, jei jie laimėtų, viskas būtų ok, vienaip ar kitaip vieni geresnių.
Visus vakar perklausiau (bent po pusę kūrinio
), bet nei Makedonijos, nei Moldovos net nepamenu. Juodkalnijos kažkas išlikę, bet tik tiek, kad netradicinė tragedija, o ne identiška dar keliolikai kitų
. Iš tų, kurių dar nebuvau girdėjęs ir nepaminėjau ankstesniam komentare, dar ausis užkliuvo už lenkų (
) ir čekų. Irgi ne stebuklai, bet išklausiau iki galo ir net visai nieko pasirodė.
O vat šitai rusei bent už nuoširdumą reikėtų padėkot. Nepamenu iki šiol tokio sąžiningo ruso ne tik Eurovizijoj, bet ir niekur kitur, kuris savo dainą pradėtų "We are the worst people"
.
2015 m. gegužės 10 d. 18:13:54
Man labai panašu :) o Italų pasirinkimas nepatinka ir nieko negaliu padaryt. Kad ir ta aranžuotė. Kuo ji išsiskiria? Sutinku, kad nėra prasta, bet tokių pilna !:) nelimpa kažkaip...
2015 m. gegužės 10 d. 18:07:00
Moldova ir Rusija tikrai nekomentuotinos. Vat Makedonija ir mane užkabino. Nežinau, ar ilgam, bet kūrinys neatrodo prastas. Juodkalnijos skurdokas pasirinkimas. Italų kūrinyje stiprioji pusė yra ne papirkinėjimas galingu vokalu, o muzikinis išpildymas - juk aranžuotė skamba panašiai kaip Conchitos dainos, dėl ko ji ir laimėjo Euroviziją (tikrai ne dėl barzdos!).
Belgai siunčia Bieberio kopiją??? Ką? Kuriuo aspektu tai Bieberio kopija? Atlikėjo išvaizdos?
2015 m. gegužės 10 d. 17:48:19
Iš tiesų sunku pasakyti, kuris kūrinys menine prasme yra geras, kuris - pusėtinas. Jei lyginant klausytojų nuomones, vertinimas tampa labai abstraktus. Asmeniškai, absurdiškiausia daina - Moldovos. Iš pradžių Makedonijos daina pasirodė įdomi. Bet klausant ilgėliau kažkas, nežinau, kas, bet kažkas nutinka...kaip pradžia (beje, kažkuria prasme primena Coldplay gabalus) užkabina, ilgainiui paleidžia klausytoją...Baltarusai, manau, patiks daug kam. Nors ir ta smuikininkė ten kažkaip vangiai atrodo... Kur dar kažkoks smuiko vaizdas išryškėja, tai Juodkalnijos išrinktoj dainoj. Nors pati daina banaloka, bet bent jau galima vadinti daina (kur egzistuoja melodija, kažkoks instrumentinis sprendimas). Italai man tiiikrai ne. Gal net mūsiškiai el Fuego neprastesni... Bet tikrai gan pigiai atrodo . Belgai siunčia Bieberio kopiją . Manau, nepasiteisins. Apie Rusijos pasirinkimą...patylėsiu... :)
2015 m. gegužės 10 d. 17:37:51
Tai kur dabar Estija prapuolė? Kas čia per techninės klaidos?
2015 m. gegužės 10 d. 17:26:43
Kaip gaila, kad dažnai patancofkinės melodijos ir laimi (duodu 70%, kad švedas su savo patancofkine melodija ir laimės)
Aistringi duetai čia visai ne aistringi. Gal norvegai vieninteliai sulipo, iš bėdos ir estai (visi kiti dar ir muzikaliai silpni, įskaitant ir lietuvius). Ašaringų baladžių čia ne per daugiausia, daugiau eilinių popso kūrinėlių.
D.Britanija yra tragedija visais aspektais - kūrinys kažkokia mėsmalė, tekstas absurdiškas, prasta vokalų darna duete, ir galiausiai - eilinis bumčikas su "foniniu" smuikeliu ir pučiamaisiais, kas veikia daug prasčiau nei Baltarusijos atveju, kur yra bent šiokia tokia smuiko improvizacija.
Su suomiais būtų viskas gal ir gerai, jeigu jie nebūtų neįgalieji. Ir kūrinys lėkštas šiaip. Tik tiek, kad stilius artimesnis ir viskas. Bet dėl armėnų pritariu.
Ir dar - kaip tik smagiau, kad mažai kas išsiskiria. Tuo metu didesnė konkurencija. O šiemet gali laisvai šaut tris variantus: Švedija (dėl kai ką kabinančio popso ir gerų vaizdo efektų), Italija(dėl gero muzikinio išpildymo ir vyriškų vokalų), Australija (dėl fakto, kad tai Australija) - ir sėkmės renkantis. Jeigu nelaimės nė viena iš šių šalių, bus pasaulio pabaiga tada.
2015 m. gegužės 10 d. 00:28:07
Mano rikiavimas (bet vertinu tik muzikinę pusę ir ne pagal šansus laimėti, o pagal asmenines simpatijas, juk lažybų bendrovės už mane geriau žino, kas laimės). Kur vienodi balai, tai vis tiek, kas aukščiau, tie geresni (nenorėjau tiesiog duoti trupmeninių balų).
1.Italija (8/10) dėl kokybiško muzikinio išpildymo, kas buvo ir su Conchitos daina.
2.Vokietija (8/10) šiaip patiko, kabliuoja.
3.Latvija (8/10) (!!) vat tokie ekscentriškesni kūriniai konkursą tik puošia.
4.Armėnija (8/10) armėnai visada pateikia kažką kokybiško.
5.Austrija (8/10) nes klasiška, kas buvo ir su olandais pernai.
6.Šveicarija (8/10) dar vienas kabliuojantis kūrinys.
7.Vengrija (7/10)
8.Estija (7/10)
9.Lenkija (7/10) – nebe kūno dalimis dainuojančios kaimietės!
10.Prancūzija (7/10)
11.Airija (7/10)
12.Belgija (7/10) – dar vienas įdomus kūrinys, kuris mane privertė statyti Belgiją aukščiau (turbūt kitiems toks mano pasirinkimas yra sunkiai suvokiamas, bet čia tas pats atvejis kaip ir su Latvija)
13.Norvegija (6/10)
14.Graikija (6/10)
15.Makedonija (6/10)
16.Baltarusija (6/10) (dėl kieto smuiko, be jo gi visiškas popsas)
17.Slovėnija (6/10)
18.Malta (6/10)
19.San Marinas (6/10)
20.Islandija (6/10)
21.Čekija (6/10)
22.Gruzija (5/10)
23.Ispanija (5/10)
24.Suomija (5/10)
25.Juodkalnija (5/10)
26.Portugalija (5/10)
27.Rumunija (5/10)
28.Kipras (5/10)
29.Olandija (5/10)
30.Azerbaidžanas (5/10)
31.Albanija (4/10)
32.Serbija (4/10)
33.Rusija (4/10)
34.Australija (4/10) – australams su eiliniu popsu neturėtų sektis. Nors vien dėl fakto, kad jie australai, jiems gali pasisekti, nieko negaliu prognozuoti.
35.Danija (4/10)
36.Izraelis (3/10)
37.Švedija (3/10) – kartais taip būna – prognozuojamas lyderis mano yra nemėgstamas.
38.Moldova (2/10)
39.D.Britanija (2/10) – tragiška.
P.S. Trūksta Graikijos atstovės balsavime.
Lietuvai duočiau kažkur tarp 6 ir 7, nesu visai tikras.
2015 m. gegužės 9 d. 23:14:19
Mano Top-3:1) ESTIJA. 2) ITALIJA. 3) SLOVENIJA. Lietuva - nu nezinau , TRICKY...
2015 m. gegužės 9 d. 21:08:53
Britų situacija, atrodo, beveik kaip mūsų, nu bet vis tiek mano ausims jų dainuška geriau klausosi nei mūsų prakištukų, nieko negaliu padaryt. O jei dar ir pokštas, tai prisiminkim, kaip mūsų pokštui 2006 m. sekėsi. Tiesa, britai, man rods, iš principo aukštos vietos negaus (eilinį kartą), tai ir siunčia beleką. Teisingai sakai - pokštauja. Užtat mūsų duetas... Nu ką aš žinau, gal ir susižiūrės bendram kontekste, bet bent 90 proc. kad ne: visų pirma, pasirodo pirmi, antra, duetas ne vienas bus ir būtent britai man bent nuotaika panašiausi į juos. Antra, matei, kaip čia pas mus rengiamasi, kokia vos ne vestuvinė suknia siuvama Monikai? Nu nederės įvaizdis ir daina, nederės... Ir šį kartą nebus taip (kalbu iš savo varpinės), kad po kiek laiko (net jei ir laimėtume - svajuko dramblionė
), kaip kad nutiko LT United atveju. Nepamėgsiu aš jos.
Italų bent jau balsai galingi. Na taip, tradicinė jų repertuaro baladė, bet... Nu ji manęs neerzina kaip kad mūsų oooooo ooooooo ooooo... Pasikartosiu, aišku, dėl Estijos. Patiko jie man. O va suomiai, kaip ir minėjau, gali turėt visai nemažus šansus laimėt. Taip, dėl savo kitoniškumo. Dėl teksto prasmingumo, prašom, kad ieškot nebereikėtų
English Lyrics
Eurovision Song Contest 2015 First Semi-Final
Flag of Finland Finland (YLE)
Performer: Pertti Kurikan Nimipäivät
Song title: Aina Mun Pitää
Song writer(s): Pertti Kurikan Nimipäivät
Song composer(s): Pertti Kurikan Nimipäivät
By the Band:
I'M DO IT
I'm do it race
I'm do it handscap
I'm do it hostels
I'm do it furging
No coming machine
No it's television
I'm not see you my friend
I'm do it home
I'm do it asking
I'm do it to food is i'm ready
I'm ready to the drinking
No nothing in the caramellos
No do it coke
No drinking alcohol
I'm do it easy
I'm do it morning
I'm do it in the my eyes
I'm do it the costel's lousch
By the translator:
I always have to clean up
I always have to wash up
I always have to see the doc
I always have to go to work
Can't go to my PC
Can't watch my TV
Can't even see my mates
I always have to stay at home
I always have to do things
I always have to eat properly
I always have to drink properly
So no candy for me
No soft drinks for me
Not even alcohol
I always have to rest
I always have to sleep
I always have to wake up
I always have to take a shower
Ir taip, su britų tekstu susipažinau. Viskas ten OK, nei suomių, nei mūsų nė kiek ne geresni. O dėl švedų, nu nemėgstu aš tų bumčikų, nemėgstu, ir tik dėl vizualinio sužaidimo jie galbūt kam nors patiks. Tiesa, mes čia matėm VAIZDO KLIPUS, o kaip viskas atrodys scenoje - čia dar klausimas.. O jei reikėtų sudaryti simpatijų dešimtuką, būtų labai sunku, nes NET 10 patinkančių pririnkt būtų labai sunku. Ir pasirodysiu visiška nepatriotė - lietuviai ten tikrai nepatektų.
2015 m. gegužės 9 d. 19:58:47
Jūs juokaujat gal dėl britų?
Visa Britanija patys šaiposi iš šitos dainos. Ten žmonės jokio sprendžiamojo žodžio neturėjo ją renkant ir net nežinojo, iš ko renkamasi, bet kai pamatė... Nebent kaip pokštą suprast, pasityčiojimą iš Eurovizijos. Tekstas išvis totali nesąmonė, net pupytiški tekstai logiškesnę mintį sudėlioja
.
Italai kaip italai, žiūrint San Remo nebuvo mano favoritai, bet ir blogo kažko pasakyt negaliu. Priešingai nei pernai metų daina, šita tikrai neatsidurs mano grojarašty, tačiau bendram konkurso kontekste, matyt, vis vien tarp geriausių. Asmeniškai iš to, ką klausiau (maždaug pusė), vieninteliai, kurie užkabino, tai Estija. Dar nieko visai Ispanija ir Norvegija, bet ten jau kažko trūksta, ypač antrose dainų dalyse. Švedų daina silpna, bet vizualinis žaidimukas tobulas. Vien dėl jo beveik prabalsuot verta
2015 m. gegužės 9 d. 17:35:38
Tradicinis meniu. Ašaringos baladės, turinčios už širdies griebti, bet kai jų daug, tai tokia mišrainė, sėkmės bandant išsiskirti. Taip pat aistringi duetai. Na ir daug patancofkinių melodijų. Šiaip normaliausiai susiklausė Didžioji Britanija, kitus prasukinėjau, vieninteliai kažkuo rimčiau išsiskyrę, melodija smagi, nevarginanti, žaismingai nuteikianti. Šiaip gal kitiems ir keista, bet visai suėjo man ir suomiai ir tikrai ne dėl, kad su negalia, o todėl, kad pankrokas. Armėnų užkabinantis kūrinys, na o likusieji tai nepasakyčiau, kad kuo labai patraukę būtų, užtat atitinkamai ir įvertinti...
2015 m. gegužės 9 d. 02:57:11
Čia tik aš vienos dainos pasigendu? Man lyg ir trūksta vienos šalies. Ne, ne Lietuvos. Jei tope balsuojam tuo pačiu principu, kaip Eurovizijoj (t.y. už savus negalima), man trūksta, jei neklystu, Suomijos. Tų neįgaliųjų. Nepasakyčiau, kad jie mane būtų sužavėję, bet kadangi dabar kaip tik eina tokie kitokie, tai suomiams gali netgi labai pasisekt. Nors dainos prasmingumas - ką aš žinau.... Nors nesigilinant susiklauso visai pakenčiamai. O iš čia esančių, man rimtaia patiko estai, vengrai, na gal dar austrai, danai ir britai. Tai tokie, kuriuos bandžiau įsivaiduot, kiek galėčiau klausyt netildydama visas tris minutes. Ir va šitie tikrai neblogai suėjo. Bet mano visos simpatijos eina Italijai, gal todėl, kad man jie pakankamai pažįstami iš M-1 Plius neretai grojamų, o ir šiaip ausiai malonu. Švedija manęs visai nekabina - nu nekenčiu aš tokio stiliaus, man tai gryns bumčiks. O šiaip mano muzikinė simpatija (ne Eurovizijoj) Norvegija tai kažkur tik tik apie viduriuką, na ne visai TAI, ką galėčiau klausyt nuo-iki.
2015 m. gegužės 8 d. 20:42:11
Man kaip tik šių metų norvegų pasirinkimas atrodo stiprus. Kompoziciškai daina tikrai veikia. Užauga dramaturgiškai. Šiaip, manau, švedų daina turi šansų, baltarusų, estai įdomiai išrinko. Austrai taip pat simpatiški. Ai, bendrai net nežinau. Tokios dainos favoritės neturiu. Na, visgi dauguma dainų išlaiko nerašytus Eurovizijos standartus... :)
2015 m. gegužės 8 d. 18:14:09
Na šių metų Eurovizija man patiko, kaip ir kiekvienais metais. Mano favoritai yra šie: Estija, Albanija, Rumunija, Juodkalnija, Malta, Latvija, Islandija, Slovėnija, Italija.