Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Koks jūsų vardas?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 234567
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
[rockgirl]
2008 m. balandžio 6 d. 16:31:34
Egle ir visi mes zinom is kur jis kilo
Ir is dalies mano vardas labai atitinka mano charakteri esu labai zemiska, bet is kitos puses turiu daug siekiu, kurie vercia vis labiau stiebtis ir augti.

Atsakyti
elenioooke
2008 m. balandžio 6 d. 16:23:42
Elena- tai šviesioji Per kuria prasme tai galima butu pritaikyt man, ne neisivaizduoju

Smagiausias dalykas susijes su mano vardu, kad del Elenos kilo Trojos karas! Woohoo Helenai is Graikijos.

2008 m. balandžio 6 d. 16:18:23
mano vardas yra milė. jis reiškia, kai greit važiuoji mašina su įremtu tau į smilkinį ginklu, anksčiau ar vėliau apsivemsi.
taip, iš esmės, tai ir reiškia.

2008 m. sausio 26 d. 22:24:58
radau tik kad mano vardas Patricija kilęs iš lotynų ir reiškia "kilmingoji" xDD

Atsakyti
nemiegu
2008 m. sausio 26 d. 18:42:13
Milda
– meilės, laisvės ir piršlybų deivė. Jai paskirtas balandžio mėnuo, Vilniaus Antakalnyje esą stovėjo jos šventykla. Kiti šaltiniai Mildos nepatvirtina, todėl neaišku, ar ši deivė senovės lietuvių tikėjime iš tiesų egzistavo.

Mildos garbintojus vadino mildauninkais. Žmonės tikėjo, kad Milda apskriejanti visą pasaulį oro vežimu, kurį traukia grupė baltų kaip sniegas balandžių. Ji turėjusi sūnų – sparnuotą nykštuką, užkrečiantį širdį meilės nuodais.

Mildos vardas, pasak Narbuto, pirmą kartą paminėtas 1315 m. rugpjūčio 3 d. Tryro didžiojo magistro Elbinge surašytame dokumente, kuriame nurodoma upė Milda. XVI a. rašytiniuose šaltiniuose balandžio mėnuo vadinamas Mildos mėnesiu. Senovės lietuvių Gedimino laikų kalendoriaus spiralės ženklas vaizdavo pirmąjį mitologinį mėnesį – balandį, skirtą Mildai.

Deivės Mildos šventė buvo vadinama meilės diena. Šiuo metu ji švenčiama gegužės 13 dieną.
https://lt.wikipedia.org/wiki/Milda

2008 m. sausio 17 d. 23:40:00
Gabija (01.09), Gabijus – lietuvių: gab- (gobti „gaubti, glausti, guosti“) +-ij-, lietuvių pagonių ugnies deivės vardas Gabija.

Ji globojo ne tik namų židinio ugnį, bet ir visą ūkį, gyvulius, moterų darbus, ypač verpimą prie balanos ar žvakės.

Kartais vaizduojama zoomorfiniu katės ar paukščio pavidalu. Vėliau Ugnies deivė buvo vaizduojama moterimi, apsirengusia raudonais drabužiais ar moterimi su sparnais.

Klojant ugniai patalą būdavo kalbamos maldos Gabijai ir pašoma, kad nepadegtų namų, būtų rami.

Gabijos ugnis galėjusi ir pati užsiteršti, todėl ją reikėdavo atnaujinti iš bendro ugnies šaltinio, kuris simbolizavo amžinąją šviesos deivę Saulę. Senoji židinio ugnis buvo užgesinama ir sukuriama nauja. Tai buvo atliekama per vasaros saulėgrįžos šventes, kai sukuriamas apeiginis laužas. Laužą uždegdavo nauja, švaria, neužteršta ugnimi, gauta trinant vieną medžio gabalą į kitą arba naudojant sukamą ratą ir šiaudines virves. Naktį to laužo ugnies atsinešdavo į namus ir, užgesinę židinį, įkurdavo jį iš naujo. Tikėta, kad židinio ugnies užgesinimas reiškia mirtį ir kad tai turi atsiliepti visos bendruomenės gyvenimui. Todėl židinys buvo stropiai saugomas, kad neužgestų. Pačios ugnies užgesimas buvo laikomas jos mirtimi. Ypač rūpestingai žiūrėta, kad namų židinys neužgestų per žiemos šventę, kai žemę gaubia tamsa ir šaltis. Žiemos šventė (trumpiausios dienos ir Saulės sugrįžimo proga) truko kelias savaites (vėliau sutapatinta su Kalėdomis). Žmonės tikėjo, kad tuo metu visur buvę pilna visokių antgamtinių baisybių ir įdėdavo į krosnį išdžiūvusio beržo pintį, kuri ilgai degdavo. Taigi per šventes būdavo namuose šventos ugnies, nešančios palaimą.

Gabija atitinka senovės graikų Hestiją, romėnų Vestą.

Of course, viskas yra
https://lt.wikipedia.org/wiki/Gabija

tik keisčiausia ta foto kairėje, kurią aš per dieną matau n kartų. Mozaika mūsų kl.katedros.

2008 m. sausio 17 d. 22:37:38
Kristina - lot. krikščionė.

Jokiu būdu ne Kristė. Vardas toks...atsibodęs, bet iš esmės džiaugiuosi, kad tėvai galvodami kokį vardą man suteikti- Kristina ar Auksė, pasirinko Kristiną.

o kadangi krikščionė iš manęs labai prasta, tai išmasčiau, kad Kristina yra nuo žodžio 'kristi'.

2008 m. sausio 17 d. 21:54:48
Greta – trumpinys iš vokiečių Margarita, „perlas“.

Žodžiu, atsibodo ieškot, daugiau nieko neradau, nežinau kur ieškot ;>
Kažkada žodyne skaičiau, kad vardas yra vokiškas.
Vienaip ar kitaip, man jis be galo patinka, nes yra trumpas ir mažai kas pamiršta ;]

2008 m. sausio 17 d. 20:13:14
Na, mano vardas tai grynas lietuviškas.

* Neringa — lietuviškas moteriškas vardas. Kildinamas iš baltiško (kuršiško) žodžio nerija, reiškiančio ilgą pusiasalį vokiško varianto Neringe, Nerunge, Nehrung.
Pagal legendas, šį vardą turinti labai stipri mergytė supylė Kuršių Neriją. Užaugusi ji atliko daug įvairių žygių. Kuršių Nerijos Raganų Kalne (Juodkrantė) yra Neringos gyvenimą vaizduojančių medinių skulptūrų.

* Neringa (08.20) – iš lietuvių padavimo apie Neringą ir Naglį

2008 m. sausio 17 d. 19:15:56
Paulius - Lotynų paulus „mažas“

eh, neišskirtinis vardas, daug čia tokių pačiam music`e man atrodo

2008 m. sausio 17 d. 19:07:39
Rūta.
1) Lietuviška gėlytė
2) draugė [iš hebrajų kalbos]

2008 m. sausio 17 d. 18:37:59
Gailė (05.17)–Gailutė trumpinys iš lietuvių: gailas „stiprus, smarkus“

Keista, daugiau nieko neradau. Bet ir gerai, tai rodo, jog vardas išskirtinis

Atsakyti
ep
2008 m. sausio 17 d. 18:23:01
Stingas rašė:
o as neturiu kuom pasigirt neturi mano vardas reiksmes ;/ jei buciau Artūras, tada buciau tvirtas kaip lokys bet kadangi esu Arturas(AAA), tai... galiu pats susigalvot istorija

taigi cia tas pats.

Artur - keltu kilmes vardas Art - lokis + Ur - jaunas, grazus, zidintis

2008 m. sausio 17 d. 14:59:47

2008 m. sausio 17 d. 13:55:21
o as neturiu kuom pasigirt neturi mano vardas reiksmes ;/ jei buciau Artūras, tada buciau tvirtas kaip lokys bet kadangi esu Arturas(AAA), tai... galiu pats susigalvot istorija

2008 m. sausio 17 d. 12:50:35
Vaida liet. "rodytis".
Vaida (06.23) – trumpinys iš Vaidgina, Vaidmantė, Vaidotė

Daugiau neradau

2008 m. sausio 16 d. 22:05:02

Deimantas, Deimantė – 1. lietuvių: dei- (deivis, deivė) + mant- (mantus „sumanus“); 2. anglų: deimantas „brangus akmuo“

Deimantė (deivė + turtas)
Deimantės - mąstytojos, labai viska apgalvojančios ir tik tada pradedančios dirbti. Drausmingos, mylinčios šeimą. dažnai turi paranormalių salvybių bei gebėjimų, todėl kartais tampa žiniuonėmis.
Deimantės - originalios, albai jausmingos, linkusios į konservatyvizmą, kai kada kapryzingos. Jų sveitakos būklė tokia , kad gali keiti partnerius kelis kartus per gyvenimą. Labai megsta bendrauti ir linksimintis. trūksta drausmingumo.
Deimančių vardas turi ir kitų skaičių vibracijų, todėl jie šio vardo tuėtojams suteikia kitų savybių nebūdingų aštuonetukams. Dėl jų deimantės turi savitą požiūrį į gyvenimą. jos instinktyviai priešinasi nusistovėjusioms taisyklėms.
Šio vardo turėtojos labai impulsyvios ir nemegsta jokių patarimų. Patyrusios likomo smūgių, jos gana greit atsitiesia ir pradeda viską iš naujo.
Deimantės pasiduoda mėnulio įtakai, todėl jų veiklos intesyvumas, veiksmai ir netgi meile paklūsta mėnulio ritmams.

Atsakyti
hekla
2008 m. sausio 16 d. 21:03:00

Astrologai teigia, kad žmones, kurių vardai Gintarė globoja mėnulis, o jiems sėkmingiausia savaitės diena yra pirmadienis.
Dažniausiai pasitaikanti versija yra ta, kad šis vardas kilęs nuo Baltijos jūros išmetamo mineralo „gintaro“. Kita versija – vardas kilęs iš žodžių „ginti“ ir „balsas“ arba „tarti“. Vardas Gintaras kildinamas ir iš kito lietuviško vardo „Gintautas“, kuris reiškia „tautos gynėjas“.

Graikiškas žodis „electron“, „electra“ lietuviškai taip pat reiškia gintarą. Taigi yra versijų, kad vardai Gintaras, Gintarė reiškia elektrą.

Lietuviški vardai Gintarė bei Gintaras taip pat siejami su auksu. Mat „Aurelijus“ lotyniškai reiškia auksinis arba gintaras. Be to, lietuviai iš jūros išmestą gintarą vadina lietuviškuoju auksu.

2008 m. sausio 16 d. 20:23:48
na tai va papasakokit. duodu pvz.

Andrej - graiku kilmes, reiske vyriskas, drasus, stiprus

rusu kalba - Andrej
lenku - Andzej
lietuviu - Andrius
anglu - Andrew
italu - Andrea
svedu, norvegu, vokeciu - Andreas arba Anders
suomiu - Antti
suahiliu - Andalea
esperanto - Andreo
prancuzu - Andre
ispanu - Andres

na va pagrindines kalbas isvardinau.

dar galima paminet, kad 7 ir 17 JAV prezidentas buvo Andrew (dzeksonas ir dzonsonas)

* Andrejka, Andriuha, Andriusha, Anzejka

*** Andriuska <--- sita dievinu

-------
va tokia esme, idomu butu suzinoti ir jusu varda, bej kazka naujo apie ji isgirsti.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Eglė Jurgaitytė Eglė Jurgaitytė
5,4

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:09 - 4Blackberry
Penktadienis gražus kol kas.
06:54 - Very_crazy_enough
Arba
1.real negrazus zmones
Arba
2.agrastai never nesusirandantys sau poros
Nedadarytumas veikia ir sodina bendra nuotaika.
06:49 - Very_crazy_enough
Keista, kai man ateina graziausias ir mylimiausias metu laikas, mizeriai pradeda galvoti apie savi$udybes, makaruoklius, kara ir gyvenima po zeme. Damn cia gi marijos zeme
17:35 - 4Blackberry
Gerai, tinka ir man prisidėt.
17:30 - 4Blackberry
Kokie radikalūs kontrastai dienos dainoje šiandieną.
18:55 - Very_crazy_enough
" Visi esate saugus! "
Евге́ний Ви́кторович Приго́жин
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
12:37 - Very_crazy_enough
666 6e6tine6 ka veikti per 666ines? Laukti 777miniu!
12:36 - 4Blackberry
Quiero más points
12:26 - Konditerijus
No quiero más…
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 753
  Iš viso užsiregistravę: 73765
  Naujausias narys: RodgerHennin
  Šiandien apsilankė: 73866