Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
einaras13
2026 m. kovo 8 d. 23:27:57

Alvydas sužadino gerus prisiminimus su savo šiandieniniais komentarais, nors šiaip Valonielu pastaruosius metus buvo patapęs vienu klausomesnių Oranssi Pazuzu darbų. Vien dėl to, kad Mestarin Kynsi ir Varahtelija jaučiuos nugrojęs, o Muuntautuja naujumo banga jau irgi nuslūgo. Bet nei originaliai, pirmą kartą išgirdus albumą, nei dabar, visa Oranssi Pazuzu rikiuotė man nekėlė klausimų ir visuomet buvo aišku, jog Mestarin kynsi yra mano top OP albumas, Varahtelija yra antrasis pasirinkimas, o Valonielu – trečiasis. Valonielu yra kaip gemalas, kurio DNR yra iškoduota Varahtelija ir Mestarin Kynsi sėkmės formulė. Ji čia slypi po labai drumstos psichodelikos liūnu, vokaliai ir instrumentiškai tai šaižesnis, pilkesnis albumas. Varahtelija ir Mestarin Kynsi mane traukia būtent tai ryškesniais elektronikos atspalviais ar kaip tik veržlesniais juodmetalio rifais, o Valonielu – daugiau monochromatinis drone'as, kuris esant tinkamai nuotaikai gali „vilkti“ sąmonę net dar labiau nei tie du „geresnieji“ darbai. 

Aš turiu tris favoritus šiame albume. Aš atsimenu kai aš pirmą kartą išgirdau Tyhja Temppeli – buvau didelis fanas per pirmas penkiolika kūrinio sekundžių. Tas melodinis gitaros lick'as toks pagaulus, o posmas tam motyvui suteikia daug įžeminimo ir priedainis – taškančios energijos. Neabejotinai mėgstamiausias kūrinys albume. Bet iškart už jo rikiuojasi Olen Aukaissut Uuden Silman ir Vino Verso. Olen... turi labai smagų gitaros rifą ir ji man ryškiausiai spinduliuoja juodmetališką energiją albume, nors yra ir gotiškos atmosferos spalvų, ypač persiduodančios per klavišų partijas. Vino Verso – labai energetiškas taškalas, puikiai tinkantis albumo atidarymui. Jame yra tokių trumpų momentėlių, kur sintezatorius pereina į elektroninį techno-transinį motyvą ir būtent čia yra užuomazgos to, kas ryškiau girdėsis kituose dviejuose albumuose. 

Ilgesnės kompozicijos Urannisula ir Ympyra On Viiva Tomussa irgi geros, gal labiau mėgstu pirmesniąją. Jos ritmika yra labai hipnotizuojanti ir gitaros kuria labai vaizdingą garsinę paletę antrajame plane, bet momentais kūrinys sprogsta iki visa draskančios apokaliptikos. Tvarkingas chaosas. Ympyra... mane momentais per daug užliūliuoja, kaip Alvydas pastebėjo, savo pinkfloidiška įžanga ir panašiai lėtai besivystančia instrumentine sekcija antrojoje kūrinio pusėje. 

Vienintelis kūrinys, kuris mano ausis apieina, yra Reika Maisemassa. Į jį panašios yra, pavyzdžiui, Lahja iš Varahtelija ir Vieriva usva iš Muuntautuja – tai tokie nepiktybiškai lengvi ambientai, bet nei vienas iš jų manęs neįtraukia. Beveik galėtų eiti kaip foninė muzika, kai skambini pas kokį paslaugų tiekėją ir kabi ant ragelio, kol tave sujungs su konsultantu. Abejoju ar baisiai kažką atmuštų, bet fanų tokia muzika surastų irgi nedaug. 

Bendrai albumą vertinu stipriu 9-etu. Pasikartosiu, trečias geriausias grupės albumas. Galbūt, priklausomai nuo nuotaikos, toj trečioj pozicijoj pasistumdo su naujausiu grupės darbu Muuntautuja. 

2026 m. kovo 8 d. 12:21:02

Suomiškas fenomenas, išskirtinis muzikinis braižas, sunkiai sutelpantis į juodmetalio apibrėžimą. Pirmą kartą klausausi šio albumo, iki tol karts nuo karto dirstelėdavau į tris paskutinius albumus ir maniau, kad Oranssi Pazuzu ganėtinai gerai pažįstu. Nė velnio.  Grupės trečias albumas brandus kaip ir anie. Fantastinės vizijos, hororas ir suspendas lyg tirštas Styveno Kingo "Rūkas" pasiglemžia su visomis žarnomis. Stiprus 9.

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Tool Tool
8

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
Atsinaujino LT TOP 30!
17:11 - einaras13
Aš asmeniškai boikotuoju tokius siūlymus ir nebalsuoju už juos (kaip, beje, boikotuoju ir beveik visus koverius, nebent tas koveris kažkoks smarkiai inovatyvus). Bet ne visi kreipia į tai dėmesį ir balsuoja tiesiog už pažįstamą atlikėją.
17:10 - einaras13
*2024-aisiais pasirodė. Nes žiūriu, kad ir 2024-ųjų top100-uke užima garbingą 77-ąją vietą.
17:09 - einaras13
Dėl Tony Iommi - čia kažkoks jau pattern'as. Priminsiu, kad Scent of Dark, 2021-ais išleista, mūsų tope pasirodė 2025-ais. Beje, išbuvo visas 12 savaičių, buvo pasiekusi pirmą vietą ir užima 46 vietą 2025-ųjų top100-uke. Absurdas.
13:49 - DjVaids
Naujas 3Sun-C & Danielė - Naktis juoda.
20:39 - 4Blackberry
Tony Iommi daina Deified yra išleista 2024. Nesuprantu, kam ji tope.
Atsinaujino TOP 40!
11:30 - Konditerijus
Įdomu buvo gyvai pajust grupės laikyseną. Kokia visgi tai gotikinė grupė… Ėjau klausytis As I Die, o teko iš naujo perkratyti diskografiją. Vien dėl to verta dalyvauti koncertuose, nes privačiam patyrime gali paaiškėti, kad esi aklojoje zonoje.
10:20 - Alvydas1
Ir man. Ir dar Requiem bei Ghosts.
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 537
  Iš viso užsiregistravę: 73732
  Naujausias narys: fun888com
  Šiandien apsilankė: 49835