Niekaip neatgaminu, ką man primena ši melodija. Iš pradžių pagalvojau, kad Mahavishnu Orchestra – Sanctuary, bet iš tikrųjų nelabai, o pati atmosfera tai labai pinkfloyd'iška, tai net nežinau, kas iš tikrųjų sėdi man ant liežuvio galo.
Bet man patinka tokios lėtos melancholiškos baladės, jos labai mane užkrečia savo nuotaika. Tai yra priežastis, kodėl aš taip mėgstu Pink Floyd, Barclay James Harvest ir kitas panašaus braižo grupes, ir į tą kategoriją patenka nemaža dalis Peter Hammill darbų. Smuiko partija prideda svarbų akcentą dainai, kuri be jos būtų tikriausiai gan užmirštama akustinė baladė. Stiprus 9-etas.
O prioritetai man pastaruoju metu yra nauji leidimai. Dar kitas dalykas, kad naujos grupės dažnai jau nebepateikia nieko įdomaus man. Ar bent nesilygina su savo "pirmtakais", kad norėtųsi į juos gilintis.
Nauji atradimai lieka tikrai paskutinėje vietoje ir praktiškai pamirštami. Kartais tik, jeigu pagal asociaciją su kita grupe atrandu, perklausau kokias kelias dainas, ir dažnai tuo ir pasibaigia, nes reikia grįžti prie prioritetų.
Tai panaši dilema ir man. Mano JAU mėgstamos grupės kepa kūrybą tempais, kurie man žiauriai per dideli, o čia dar naujas grupes atradinėti. Dažniausiai pas mane atradimai dabar būna "nes Spotify algoritmas išmetė", o ne intentional prisėdimai prie kažko
Nes pasirodo, juose gali slėptis įdomių, netikėtų dalykų. Pvz., netyčia atradau vieną bitlų dainą, nuo kurios užsikabinau, ir paaiškėjo visas Yellow Submarine albumas įdomus. Bet kur čia spėsi perklausyt, kai tiek naujų reikia peržvelgti...
2022 m. balandžio 27 d. 20:26:48
Niekaip neatgaminu, ką man primena ši melodija. Iš pradžių pagalvojau, kad Mahavishnu Orchestra – Sanctuary, bet iš tikrųjų nelabai, o pati atmosfera tai labai pinkfloyd'iška, tai net nežinau, kas iš tikrųjų sėdi man ant liežuvio galo.
Bet man patinka tokios lėtos melancholiškos baladės, jos labai mane užkrečia savo nuotaika. Tai yra priežastis, kodėl aš taip mėgstu Pink Floyd, Barclay James Harvest ir kitas panašaus braižo grupes, ir į tą kategoriją patenka nemaža dalis Peter Hammill darbų. Smuiko partija prideda svarbų akcentą dainai, kuri be jos būtų tikriausiai gan užmirštama akustinė baladė. Stiprus 9-etas.